curly
|
witch KONČNO! Ful sem vesela zate. Takole je, če se prav spomnim. Zraven lahko imaš svojo spalno srajčko (jaz je nisem imela), potrebuješ copatke (jaz sem imela kar "krokse") pa seveda običajne stvari (kozmetično torbico). Za domov sem jaz imela pripravljeno neko oblekico, ker če bi imela laparoskopijo, zna baje malo bolet in je ravno v predelu pasu rana, tako da če imaš možnost, priporočam (ker kavboljke, znajo "žulit"). Greš v isti vhod, kot če bi šla v neplodnostno ambulanto, s tem, da namesto proti ambulanti zaviješ v kontra smer. Greš po hodniku in čez približno 100m bo na levi strani vhod v eno čakalnico (sprejemno). Tam počakaš in ko pride sestra ven, daš kartico, dobiš vprašalnik, ga izpolniš in potem te pokličejo notri, kjer se slečeš, ti pregledajo maternični vrat, naredijo EKG, zmerijo pritisk, te vprašajo par stvari glede M ipd. No, potem te sestra pelje v sobo (v pritličje, torej en štuk višje od neplodnostne). Tam te stehtajo, vzemejo kri ipd. Pol pa še tisti dan greš na UZ, pogledajo, če si obrita, dobiš odvajalne tablete ali/in klistir, do kosila lahko še ješ, potem pa samo tekočina -> to se razlikuje pri vsaki - ne vem v čem je fora, ampak hočem povedat, da ne bo nujno tako. Drug dan zjutraj oz. malo preden greš na operacijo, ti dajo pomirjevalo, tako da lahko mirno počakaš na operacijo. In to je to. Skratka meni ni bilo dolgčas. Bila sem prvič v bolnišnici, to je bil moj prvi poseg, s cimrami sem se zaštekala, tako da sploh ni bilo tako hudo. Upam, da sem ti kaj pomagala. V sredo lahko računaš, da boš šla domov.
< Sporočilo je popravil curly -- 30.8.2012 17:03:24 >
|