curly
|
Tako je to, ko se trudiš že toliko časa za . Ko sem bila absolventka, sem namesto, da bi se učila za izpite čepela na forumih in na netu in brala, brala, brala... Vse bi naredila, da bi povečala možnosti zanositve, zato sem se res samo temu posvečala.. Hja, če bi bili izpiti iz ne-/plodnosti, bi že davno diplomirala. IZVIRNO SPOROČILO: aviva83 curly vprašanje zate...ker sem videla da si kar poučena o teh stvareh.. torej.... po mojem koledarčku-izračunu ki ga vodim naj bi imela ovulacijo danes oz jutri.... hmmm glede na to da naj bi se po cca 14 dneh po ovulaciji pojavila predvidena kaj je možno da sem imela ovulacijo na 9 dan cikla? ali je to prekmalu cikel moram potrkati imam za zdaj kar reden ... priblizno 24 dan...+/- en dan... Kaj misliš? Seveda je možno, da imaš 9. dan cikla že O. Priporočam ti, da si kupiš O teste in testiraš recimo od 7. -10. dneva oz., testiraš dokler ne bo druga črtica enako močna kot testna (oz. najmočnejša). Pri meni je tako, 3 dni pred O je druga črtica že lepo vidna, na dan O je malo manj močna kot testna, en dan po O pa je čisto bleda oz. komaj vidna, ker hormon drastično pade - toliko da imaš kontrolo in da točno veš, kdaj je O bila. Na plodnost.si imaš poceni testke. IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica Kaj naj rečem - ponosno predajam curly naziv dr. Curly in te pooblaščam, da odgovarjaš na "tehnična vprašanja". Edino kar bi te popravila je to, da lutealna faza NI zmeraj dolga 14 dni +- 1 dan, je pa to večinsko povprečje. Nekatera dekleta ne morejo zanositi zato, ker imajo prekratko LF, mislim, da mora biti LF dolga vsaj 10 dni da lahko pride do uspešne vgnezditve. Drugače pa curly - držim pesti! Pa za vse ostale tudi, itak! Witch, zdaj pa bo! Hahaha, Helenčica. Ja, pogrešamo te, a ne vidiš??? Danes sem bila prav presenečena sama nad sabo, koliko že vem o tem. Včasih sem tebe občudovala. O lutealni fazi nisem toliko poučena, ker s tem pa res nimam nekih težav. Vedno dobim M 14 dni po O. Sicer sem nekaj že slišala o tem, da so lahko težave, če je prekratka, ampak googlat pa nisem šla... HVALA, ker si me popravila!!! Kako si kaj ti? Imaš že velik trebušček? Še zdaj, ko se spomnim, da si ti noseča, dobim kar naval pozitivne energije. Res sem vesela zate! IZVIRNO SPOROČILO: ta*mala Mene tud nekaj zanima spet teoretičnega kaj če sta oba teoretično b.p. zdrava in res ujameta tisti taprav dan, torej dan ovulacije. Zakaj v takem primeru nebi uspelo? Kaj se zalomi? Verjela ali ne, stres ima veliko vlogo pri tem. Eno je, če imaš težave in ti nekdo pametuje, da se moraš samo malo sprostit, it na morje in ne vem več, kakšne ideje še imajo ti pametnjakoviči, ampak glej, jaz in moj imava težave pa tudi če bi bila ne vem, kako sproščena, zadeta/pijana, če že hočete, se ne bi prijelo, ker 1. nimam svoje O, 2. imam PCO, 3. imam povišan hormon in 4. ima moj slabo seme. Pa še kaj bi se našlo, torej midva se ne moreva samo sprostit in potem pa bo, NE midva potrebujeva pomoč. Poznam pa pare, ki so na neplodnostni prišli skozi z super izvidi pa so vseeno potrebovali 2, 3 leta, da so zanosili. Pravijo, da je nekaj na tem, da se je treba sprostit, vem pa ne... Pa še to bi rada poudarla. Poklopiti se mora milijon stvari, da se "prime" in 1 leta poskušanja je normalna doba. Pri zdravih parih, v enem letu rednih spolnih odnosov (vsak drugi dan) in rednih ciklov (28-35 dni), uspe 75%, v naslednjem letu pa mislim da še dodatnim 15% (torej uspe 90% parom). Možno je, da je ta številka z leti padla, ker neplodnost je problem sodobne družbe in VEDNO VEČ nas je - NA ŽALOST! Tako, dr. Curly gre zdaj na pivo, da bodo folikelčki lepo zrasli! Lep večer vam želim še naprej!
< Sporočilo je popravil curly -- 5.9.2012 20:35:24 >
|