taška30
|
Še jaz se vam bom pridružila. Nisem sicer popolna začetnica, začela sem tečt en mesec pred Lj.maratonom 2009. Iz nule. Brez posebnega razloga. Nek hec v službi, kao gremo babe na maraton... Celo življenje sem sovražila tek in se ga izogibala ko hudič križa, npr. V OŠ pri telovadbi in tako... Hočem vam povedat, da sem v enem mesecu in pol takrat leta 2009 prišla do takega napeedka, da sem komot odtekla 10km. To ni primerjave s samostojnim tekom, tam je tak adrenalin, da te kar nese. Rezultat sem imela 1 ura in 5 min, kar ni blesteče, ampak sem bila tako ponosna nase, da sem še en mesec hodila naokoli ko pav. torej, razmislite, še imate čas, ravno sedaj zbirajo prijave... 2010 sem šla še na eno 10-ko, lani pa kar na 21-ko, čeprav prej NIKOLI nisem tekla dlje kot uro in četrt, pa še to le enkrat.Kaj dela adrenalin in navijanje gledalcev ob progi. No, 21 sem tekla 2 uri in 25 min, pa preživela. za letos sem se že prijavila na 21! Tečem 2-3 x na teden, vmes imam obdobja (tudi po 1 mesec) "lenitisa". Zdaj pri teh temperaturah le cca. 45-50 minut, več se mi ne da, bom počasi probala malo podaljševat. Jaz sem pa za razliko od večine vas bolj popoldanski in večerni tekač, zjutraj sem preveč v komi, glede hrane raje bolj lačna kot sita, si pa ponavadi preden grem od doma stlačim v usta par pesti oreščkov, rozin al pa kr kakšno sladkarijo, da gre cukr direkt v kri... Čist preveč sem že naložila za prvič, bom kar nehala... Lo, Taška
|