RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Pkica -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 8:37:12)

Jutro

Joj ta teden spim kot ubita ponoč..... nism tok dobr spala že od začetka nosečnosti. No razn če odzvamemo 2-3x pohod na wc ampa potem takoj nazaj zaspim. Sej zvečer pa že tud kr kmal zastavm sploh ne zdržim dolgo ali pa da bi pogledala kak film, kr dol padm[sm=smiley1.gif]

Me pa zanima a še klatero bolijo prsi. jst sm v 17t pa me še kr bolijo prsi. Dons me v levi prov reže.... sm mislna, da bo to kej pomustilo, ker se telo navadi hormonov.

Tiste, ki mate drug teden na počitnicah uživajte. Jst še v ponedeljek in torek odelam, pol pa tud 5 dni frej in mal releksacije[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 8:40:18)

Dobro jutro sonosečkice!

Joj boge revce tiste, ki vam je še vedno slabo. Če drugega ne, je nadležno... Meni je bilo slabo po cele dneve do konca tretjega meseca, potem pa kot bi odrezal nič več. Edina izjema je, če jem kaj pekočega, takrat pa mi je naslednje jutro grozno slabo. Tako da zdaj se temu izogibam in je fajn.

San čestitkam za peterico! Vedno občudujem tiste, ki zmorete skrbet za take velike družine, jaz se nikoli nisem čutila sposobno za kaj takega

Tippi držim pesti za AC.

Počitnice: Krompirjeve počitnice sem vedno prepuščala tistim z družinami. Tako je tudi letos, tako da bova midva kar doma. Vse, ki greste kam, se mejte skrajno lepo

Jaz pa v nasprotju s tistimi, ki greste na počitnice, danes ponoči prihajam domov. Sem že en teden na službeni poti v tujini in moram priznat, da se bo pasalo vrnit na stari domači ritem z domačim udobjem. Pa ravno ta teden sem začela čutit brcike, mojega pa ni bilo zraven, da bi lahko dal roko na trebušček in še sam čutil, da najina sreča miga [sm=smiley13.gif]. Sem mu o prvih brcikah poročala po skypu, kar vsekakor ni isto...

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 8:45:13)

Boleče prsi: Pkica mene še vedno bolijo, pa sem danes začela 21. teden. Je pa res, da je manj hudo, kot je bilo v začetku... Pa težke so kot cent...

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 8:55:26)

Punce moje, eno vprašanje. Ste bolj izkušene pa se obračam na vas. No, moj G se je odločil, da zaj 1 teden ne bo delal, jaz pa sumim, da imam vnetje. Včeraj sem imela tak res gost in precej obilen bel (umazano bel) izcedek, sicer brez vonja, ampak srbelo ni nič. Danes zjutraj pa sem se že zasačla, da sem se parkrat že popraskala- rahlo srbi nostranjost.
S čim je to najbolje zdravit, ker se zaj ful bojim, da bi vnetje škodovalo plodu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala vam!!

Tippi, želim ti vse dobro danes!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Urša

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 9:37:59)

Ursa najbolje, da vprašaš na forum od Pušenjaka, ti bo najbolje svetoval. Sama ti pa težko rečem, vem da je v nosečnosti normalno malo belega toka, samo ne v taki količini kot si napisala. Sama si pomagam s Tea tree kremo od Justa, pa deo intim uporabljam skoz že najmanj pet let... Drugače pa idi k splošnemu zdravniku ali pokliči pa ti bodo svetovali.

Boleče prsi mene še tudi bolijo pa težke so...

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 9:54:13)

Al pa v lekarno pokliči. Čeprav Pušenjak ti bo znal bolje svetovat.

Neli81 -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 11:33:46)

Anonimna poskusi z MULTI GYN GELOM. je varen za uporabo med nosečnostjo. Meni je ginekolog rekel, da ga lahko tudi preventivno uporabljam, saj je čisto naraven.

Neli81 -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 11:35:21)

pa tudi Vitagyn C je varen za uporabo. jaz osebno imam Multi gyn gel in mi vedno pomaga.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 12:02:31)

Dobila rezultateeeee!!! In je vse v redu. Ne znam opisat kako mi je ta papir danes polepšal dan [sm=smiley36.gif]

Tudi jaz uporabljam Multi gyn gel in sem zadovoljna. Sem pa imela baje eno blažje vnetje v začetku nosečnosti in mi je G predpisala Vitagyn C. Piše tudi v navodilih, da se lahko uporablja med nosečnostjo [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 12:07:03)

Hvala vam za pomoč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem se odločila, da bom kupila Multi gyn actigel, so punce ful zadovoljne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Več glav več ve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Urša

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 12:11:14)

IZVIRNO SPOROČILO: *Lila
Dobila rezultateeeee!!! In je vse v redu. Ne znam opisat kako mi je ta papir danes polepšal dan [sm=smiley36.gif]

BRAVO!
in... kaj imate?!

[sm=smiley33.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 12:23:09)

Bravo za rezultate!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Zdaj pa še na Tippi počakamo in pol še bolj ploskamo! (aja, če pa še na katero, pa še na tisto [sm=smiley2.gif])

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 12:36:16)

*Lila čestitke![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dejte mal povedat kaj malicate, jaz nimam več idej...itak mi nič ne diši, sam neki je pa treba jest. [sm=zmeden.gif]

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 15:38:57)

Hej,

[sm=bravo.gif] tole je najprej za Lilo. Zdaj pa lahko začneš na polno uživat [sm=smiley2.gif].

Moje počutje je super...sem pa danes že šla delat, ker je bilo nujno. Sta dve sodelavke zboleli [sm=smiley13.gif]. Zdaj pa na faks. Bo danes bolj na izi, ker imam samo konzultacije za seminarsko.

San - kaj sva midve skupaj klepetale že pri majčkih 2010 mogoče? Se mi zdi da se spomnim tvojega nick-a [sm=smiley9.gif].

Tippi - bila z mislimi dopoldne s tabo. Pesti pa mi ni uspelo držat, ker sem imela polne roke dela [sm=smiley36.gif].

Vnetje - jaz sem imela na začetku ful hudo vnetje in mi je dala G svečke Canesten. Sem jih imela tudi enkrat v prvi nosečnosti. Pri meni so vnetja ful pogosta, uporaba intimnih mil ne pomaga kaj dosti [sm=smiley13.gif]. Vem pa da se sedaj dobi v lekarni tudi kremo Canesten...pojdi v lekarno in vprašaj.

Jaz ponoči kar slabo spim. Tja do 2h,3h še nekako....potem se pa zbudim in grem na WC....zaspat nazaj pa ne morem [sm=smiley13.gif]. Ko pa zaspim je pa itak že čas za vstat [sm=smiley21.gif]

Lep vikend...baje bo snežilo [sm=smiley26.gif]....mi pa na Lj maraton v nedeljo in Lumpi tek v soboto [sm=zmeden2.gif]

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 18:42:41)

izalina, na katerem faksu pa študiraš? Jst sm fa filozofskem, pa smo imeli isti urnik kot ti :)

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (26.10.2012 18:44:14)

Lila, tebi pa iskrene čestitke, sedaj se lahko vpiševa v materinsko šolo :))

san -> RE: Aprilčice 2013 (27.10.2012 8:33:30)

dobro jutro

anonimna, meni je vedno ponagal le canesten in tega mi je g vedno predpisla kadarkoli v nosečnosti. drugače pa probiotični jogurt na tampon in v nožnico, pa z žajbljevim poparkom toplim se umivaj. to je sicer za začetek, ko se vnetje še ne razvije preveč.

izalina, ja res je, doma imam tudi naavihanega dvoletnika in sem nekaj časa res klepetala pri majčicah, dokler niso pobegnile na cepetavčka. ravno sedaj so na fb odprle zaprto skupino majčic, pa tam tudi občasno pokukam :). si tudi tam?
drugače pa mi letos prvič po ne vem kolkih letih ne gremo na lj maraton, ker sem zamudila s prijavo in po pravici mi sedaj prav paše, ko vidim kako vreme je.

čestitke lila za lepo novičko[sm=bravo.gif]

prsi me ne bolijo, še vedno pa dojim enoletnico in včasih se mi zdi, da so brdavice bolj rrazdražene, tak moteč občutek, ampak to je res občasno.

spanje, je pri meni čisto odvisno od noči, kakšno noč je ok, spet drugo se non stop zbujam.

lep vikend vam želim. če ven pogledam, se bomo verejtno bolj doma greli in kaj sladkega spekli.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (27.10.2012 12:08:59)

Hvala punce [sm=smiley31.gif]

Pulha, sedaj se pa lahko malo pozanimava glede materinske [sm=smiley2.gif] A mogoče veš kako pogosto se to izvaja v naših krajih? [sm=smiley1.gif]

Kaj počnete na ta deževni dan? Jaz sem na toplem, s čajčkom in knjigo [sm=smiley36.gif] Zadnje dni tudi jaz slabo spim ponoči. Se zbudim, da grem lulat in potem ne morem zaspat nazaj [sm=zmeden2.gif]

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (27.10.2012 12:34:57)

Lila, sem klicala v zdravstveni, pa so rekli, da moram na MEDICUS PARTNER poklicat, ker oni to izvajajo. Bom enkrat drug teden poklicala. Meni ta deževen vikend prav odgovarja, ker imam v ponedeljek (predzadnji) izpit, tako, da bo bolj učenje na sporedu!

Joj, mene je danes ponoči bolela glava kot še nikoli v življenju, brez heca :( Še dobro, da je mimo, uf! Drugače pa kar dobro spim, edino ležanje na trebuhu in hrbtu mi nikakor ne odgovarja, na boku pa nisem ravno navajena, ampak počasi bo že!

Včeraj sem naredila prvi photoshooting novega trebuščka, hihi. In sem primerjala moj trebuh na koncu 18.tedna in trebuh prijateljica, ki je bila noseča s trojčki v istem obdobju. Jooj, kakšna razlika. Jst najbrž še v 9.mesecu ne bom imela takega bušija, kot ga je imela ona v 19.tednu :))

Nič, grem za knjige, zvečer pa zapijemo rojstvo male pikice od prijateljice, jupiiii :)

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (27.10.2012 13:02:55)

Hojla na zaspan deževen dan!

Lila čestitke [sm=bravo.gif]. Sem zelo vesela zate

Spanje: sem in tja je kakšna noč trdnega spanca, na splošno pa tako kot jih je več omenilo grem ponoči na wc in potem dolgo ne morem zaspat.[sm=zmeden.gif]

Top10 kakšne malice si imela v mislih? Na splošno med obroki ali malice v službi? Jaz se trudim, da med glavnimi obroki za malico jem le sadje, ker me čisto dovolj nasiti. Lačna sem nonstop, zato malo pazim, da ne pojem preveč. V službo pa poleg sadja nesem kosilo ali večerjo(odvisno od turnusa), ki jih pripravim doma. Malo pojasni, kaj si imela v mislih, da bo lažje svetovat...

Pulha: fotkanje trebuščka je pa dobra ideja. Tako vidiš, kako je rasel :-). Bom tudi jaz naredila photo shooting

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (28.10.2012 11:53:01)

Lepo pozdravljene!
Vam poslijam malo soncka v zasnezeno Slovenijo!

Lila:[sm=bravo.gif] Super za rezultate! Sem zelo vesela zate[sm=smiley1.gif]

Tippi: Kako je slo? Sem mislila nate.

Dobrodosla sen! Kar 6 jih bo? Jaz se ze malce tresem kako bo z enim[sm=smiley36.gif]
Moje bradavice so se kar super obcutljive na mraz in znajo zjutraj boleti kot vrag... [sm=smiley13.gif]

Najin mini vikend izlet je bil fajn, ceprav sem ugotovila, da mi malce daljsa voznja v avtu sploh ne ustreza. Slabi 2 uri in moj hrbet/kriz je na veliko protestiral. Sem ze mislila, da bo treba v bolnico hodit, ker me je vse naprej v trebuh bolelo ampak na sreco ne na obmocje maternice. Ni trebuscek nic otrdeval pa tudi izcedkov ni bilo, tako da sva se odlocila pocakat do jutri. Bom poklicala svojo babico in bomo skupaj videli kako in kaj naprej. Me je pa kar precej zaskrbelo...
Sem pa nekako pricakovala, da bo verjetno hrbet/kriz problem, ker sem imela s tem tezave ze v najstniskih letih. Sicer nic pretiranega vendar dovolj, da sem mogla razlicne vaje izvajat za krepitev misic in na mojo veliko nesreco nikoli nisem smela nosit torb na eno ramo. Tisto je bila prava muka. Se danes morem pazit, da si ne nalozim prevec v torbice, ker me zacne hrbet precej hitro bolet...

Na sreco so se tudi v petek tezave umirile, ko sem sla na en dokaj intenzivn sprehod. Nadaljevala s tem tudi v soboto in prav tako imam namen danes it na en daljsi sprehod. Sva z mozem cistila balkon in me je spet rahlo 'usekalo' tako da zdaj grejem mesto in pocasi bo bolje.[sm=smiley1.gif]

Mini osebico pa cutim vsak dan! Sicer ne pogosto, ponavadi zjutraj in zvecer, ampak zdaj sem ze res 99% da kaj drugega tako spodaj ne more bit! Taki mini nezni premiki so, res ne znam opisat, kot neki nezni dotiki samo, da so na notranji strani trebuscka.
[sm=smiley1.gif]

A ima se katera tezave z nosom? Jaz sem ze vec kot en teden 'prehlajena' in mi iz nosa tece v bistvu samo brezbarvna vodena sluz. Ostalih znakov prehlada ni, pocutje tudi vredu tako da nisem posebej zaskrbljena moram pa seveda vprasati. Sem precitala, da je to dokaj normaln pojav in se pojavi, ker je sluznica zdaj bolj prekrvavljena in posledicno bolj deluje in izloca vec sluzi. Na sreco nimam tezav ponoci.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (28.10.2012 16:14:11)

In vas je zasul sneg? [sm=smiley36.gif]

Tippi sporoči nam kako si.

Moj otrok še vedno bolan in nič jasno za kaj se gre. Upam, da se čez noč obrne, ker en teden njene bolezni, me čist uničuje [sm=smiley13.gif].

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (28.10.2012 19:50:33)

Trixxy upam da se čimprej pozdravite!!![sm=smiley31.gif]
Nas ni zamedlo, je blo pa kar fletno belo[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]mulčka itak čist navdušena, smo se mogli takoj it valjat po snegu[sm=smiley36.gif] Samo noč je bla bolj [sm=zmeden.gif] no ja, upam da bo danes boljša.
Mulčka v postelji že od 7.20 in se mi zdi da je že najmanj 9 ura[sm=smiley36.gif]luksuz![sm=bravo.gif]

Zdaj pa mal uživat pred tv[sm=smiley1.gif]
Lep začetek tedna!

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (29.10.2012 8:00:08)

Dobro jutro!

Mamaja v mislih sem imela malico v službi.

Pri nas na Koroškem je kar veliko snega, vsaj pri nas, ko smo doma malo višje, v dolini pa toliko da je belo. Odkar se Tippi ne javi, je tu bolj mrtvo vzdušje, tak da Tippi čim prej se nam javi!

Meni ta čas, ko se prestavi ura zeloo odgovarja, saj imam malo več časa zase, ker gre naš spat že okol 18h... Po novem letu se pa že vsega naveličam, bi pa takoj imela poletje. [sm=jezicek.gif]

ROXY_ -> RE: Aprilčice 2013 (29.10.2012 8:14:35)

JUTRO PUNCE[sm=kava.gif]
vse na počitnicah, al kako? Js sem dans priletela za par uric v službo, potem pa domov..malček je že precej bolje s svojimi kozami [sm=smiley36.gif] tako da v sredo pakiramo na mini dopust[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

glede spanja- tudi slabo spim, vsaj 2-3x moram na wc pa še nekaj opažam, da imam skoraj vsako noč tako žive sanje, res prav v živo..
snega nekaj malega imamo, me pa bega tale ura, vedno rabim nekaj časa da se navadim na zimski čas...da je tak hitr tema, mi ni čisto nič všeč [sm=smiley13.gif]..je pa res, da sem včeraj po dooolgem času uspela pogledat gostilno pa še film, ker je mali spal že ob 7.30 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], tak da vse je za nekaj dobro [sm=smiley1.gif]

Lepo se mejte!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>