RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 9:07:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

joooj kako zelo te razumem. meni je zobar smrtna postelja! obliva me pot, tresem se kot šiba na vodi, bleda sem kot stena, kot da bi bila pred klavnico [sm=smiley26.gif] ampak ni druge. saj potem ko si enkrat na stolu je vsaj meni bolje! držim pesti, da ti hitro mine! in ja, lahko dobiš inekcijo!

še ena tukaj....se spravljam že 2 leti tja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 10:11:36)

Dobro jutro punce [sm=smiley1.gif]

Dobro, da ste me spomnile glede popkovnicne krvi. Se moram pozanimati, kako je s tem tukaj. Privat verjetno res ne bo slo, tako da upam, da je zadevo mozno tudi v javnih bankah shranit.

Cepljenje pa.. za tiste stvari, ki so nujne, se bomo dali cepit. Sama se nisem nikol dodatno cepila razen za meningitis pa se to zato, ker sem zivela na podrocju, kjer si sel sedet na vrt in si dobil klopa. Za razne gripe in to pa ne verjamem... Pretiravanje ni vredu.

Hm, glede na to, da sem danes cel dan sama doma in je pocutje vredu, mislim da se bom malo v telovadnico na kolo spravila. [sm=smiley1.gif]

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 10:42:15)

Ojla,

sem pristala doma na kavču. Še dobro, da so tudi otroci ful bolni in sem lahko dobila frej....no zjutraj sem šla za 2 urci, da sem porihtala par nujnih stvari.

Ja pri meni slabosti ne pojenjajo...se še malo stopnjujejo. Nič ne pomaga: piškoti, čaj, hrana, počitek,....Spim zelozelo slabo, ker mi je tudi med spanjem noro slabo [sm=smiley13.gif]. Najbolj zanimivo mi je pa to, da mi v prvi nosečnosti in sedaj v vseh 15 tednih skupaj ni bilo tako slabo, kot mi je sedaj od sobote. Zadnje 2 tedna je bilo počutje super, v soboto pa katastrofa.

Cepljenje - za odrasle nič, za otroke pa ja tisto, kar je obvezbo + rota. Pa še to pod pogojem ,da je bila zdrava, tudi če je samo malo kašljala, bel izcedek iz nosa, nisva dovolila in smo prestavili. jaz tako razmišljama: vse cepit no go, ker pač nekje je neka meja....Po drugi strani pa če pomisliš, koliko otrok manj se rodi hudo prizadetih prav zaradi cepiv, ki so določene bolezni skorajda izkoreninile. Ja na vsakem staršu je, da se odloči da ali ne. Vsak starš sam sprejme riziko kaj raje vidi: da tvega cepljenje in bo mogoče reakcija, ali da ne cepi in se otrok kasneje okuzi s katero izmed teh bolezni.

Vegetarijanstvo - če veš s čim meso pravilno nadomestiš prav, da pa ga samo črtaš iz svojega jedilnika je pa po mojem mnenju zelo neodgovorno. Ne glede na to ali si noseč, ali ne, dojiš, ne dojiš. Moj je vegan, doma jemo vegansko, hčerka se v vrtcu prehranjuje normalno, prav tako pri vseh ostalih. Jaz se ne držim veganstva tako striktno (predvsem kakšno meso mi kdaj zadiši), samo pa vidim da se potem počutim slabše.

Darovanje v javno banko - v prvi [sm=nosecka.gif] sem se zanimala za javno banko pa mi je kolegica iz svoje izkušnje povedala isto kot Doberdan. In da so ji otroka ful hitro vzeli, ker morajo vzeti celice dokler popkovina utripa.....na podlagi tega sem se potem odločila, da ne darujem.

Zobar - nočna mora poleg trenutnih slabosti [sm=smiley19.gif]

Grem počivat, ker sončka itak ni [sm=smiley13.gif].

ROXY_ -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 10:59:58)

OJ čvekice [sm=smiley1.gif]

V taki gužvi danes...[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
cepljenje:odrasli nič, otroci kar je obvezno
popkovnična kri: še ne vem...
zobar: [sm=smiley13.gif] brrr, nimam rada [sm=smiley36.gif]
zadnje par dni, me takooo boli glava, kak nasvet kako omilit?

lep dan želim,šibam delat nazaj

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 12:01:28)

IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Darovanje v javno banko - v prvi [sm=nosecka.gif] sem se zanimala za javno banko pa mi je kolegica iz svoje izkušnje povedala isto kot Doberdan. In da so ji otroka ful hitro vzeli, ker morajo vzeti celice dokler popkovina utripa.....na podlagi tega sem se potem odločila, da ne darujem.

hvala za to informacijo - sem resno razmišljala o javni banki ampak mi tole pobere voljo, pa še če za vikend "štrajkajo" - to mi sploh ni všeč! - 2x sem rodila v nedeljo in sem malo vraževerna [sm=jezicek.gif]

glede cepljenja si do sedaj nekaj posebej nisem belila glave - kar je obvezno, smo obakrat dali skozi in res nisem razmišljala, da hčere ali sina ne bi cepila; letos sem oba tudi dala cepit proti klopom, proti rotavirusu pa je bil cepljen samo ta mali, ker pri hčeri sploh nisem vedela, da je prvo dozo treba dobit do starosti 6 mesecev, ta drugič potem nisem zamudila in je bil cepljen - vse do zdaj sta prenesla povsem brez težav, zato nameravam zdaj v tretje ravnati enako (obvezna+rota+klopi - ko bo dovolj stara)

pri nas jemo vse, z nobeno vrsto hrane pa ne pretiravamo, meni sicer paše več zalenjave in prilog kot pa mesa, ampak ko se zlušta pohanje, je pa druga pesem....

[sm=smiley33.gif]

skorpijonka3 -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 12:02:20)

Hello aprilčice! Uživate v sončku? :)
Mene pa je v tem tednu začelo boleti v križu, na momente tako boli, da se komaj vstanem. Ali se še kateri to dogaja? Mislite, da je to povezano z nosečnostjo ali bolj z nepravilno držo? [sm=zmeden.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 18:30:12)

IZVIRNO SPOROČILO: ROXY_

glede na to, da nič ne smemo, vsaj od močnejših protibolečinskih sredstev ne, lekadol +C je pa bolj blažev žegen, in je čist vseen klinc če ga ne vzameš, je meni proti glavobolu edino pomagalo ležanje in dremanje in spanec in še malo ležanja [sm=smiley36.gif]
REs, ni druge kakor da stisneš zobe in potrpiš. če bi te pa pretirano bolela glava, bi šla pa jaz kar do zdravnika. ker ene stvari so bolj škodljive od zdravil, tko da zdravnik bo že vedel. včasih pač brez zdravil ne gre.

držim pestke da čim prej popusti in neha[sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 18:33:54)

IZVIRNO SPOROČILO: skorpijonka3

Hello aprilčice! Uživate v sončku? :)
Mene pa je v tem tednu začelo boleti v križu, na momente tako boli, da se komaj vstanem. Ali se še kateri to dogaja? Mislite, da je to povezano z nosečnostjo ali bolj z nepravilno držo? [sm=zmeden.gif]

bi rekla da je povezano z nosečnostjo ja. jaz imam sicer že tko težave s križem, zdaj se je vse skupaj še poslabšalo in me kar malo skrbi kako bo kasneje. me je pa danes ponoči bolel kolk in mi tudi mravljinčil...jao jao...jamram jamram [sm=smiley36.gif]

In danes spet rahla slabost [sm=smiley11.gif] zdaj imam že kar zmenjeno. en teden kul, potem me pa en dan zvije, pa spet en teden kul...jah če bo tko do konca, kar podpišem. en dan v tednu se da že preživet [sm=smiley36.gif]

kuverta -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 19:31:13)

tudi jaz imam probleme z glavoboli, je pa zanimivo, da lezanje ne pomaga, vcasih se poslabsa. zadnjic sem se zbudila z glavobolom, kot da bi imela macka. pa sem si kavo skuhala, lekadol vzela...pa nic. najbolj mi je pomagalo, ko sem se samo naslonla naprej na kolena in si masirala glavo...in je kar naenkrat izginil. pa nenadni premiki glave tudi poslabsajo...baje da je dobro vnesti mal vec soli in tekocine...

upam da je minilo, lp

IZVIRNO SPOROČILO: ROXY_

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 19:53:21)

Meni pomaga hladen obkladek ali tuš direkt na glavo - curek usmerim na boleče mesto, da deluje kot masaža. Če ne preneha, pa sigurno deluje v tistem trenutku. Pa tudi sicer masiranje glave mi dobro dene. V skrajni sili vzamem lekadol, to mi vedno zagrabi, ker jih vzamem zelo poredko (na 2-3 mesece). Upam, da ti čim prej mine.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 19:56:54)

hvala za to informacijo - sem resno razmišljala o javni banki ampak mi tole pobere voljo, pa še če za vikend "štrajkajo" - to mi sploh ni všeč! - 2x sem rodila v nedeljo in sem malo vraževerna

Mislim, da nedelja je celo kul, najslabše je petek popoldne do sobote zvečer. Ker 24 ur lahko baje počakajo (dajo v hladilnik oz. nekaj takega), potem pa v pon odpeljejo. Ampak je pa to res nezaslišano, ko ravno dneva poroda pa res ne moreš sam izbrati, a ne? Ampak treba se je malo pozanimat, moja izkušnja je izpred dveh let, močno upam, da so v tem času ugotovili, kakšna neumnost je neodnašanje med vikendom.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 20:06:43)

Cepljenje pa.. za tiste stvari, ki so nujne, se bomo dali cepit. Sama se nisem nikol dodatno cepila razen za meningitis pa se to zato, ker sem zivela na podrocju, kjer si sel sedet na vrt in si dobil klopa. Za razne gripe in to pa ne verjamem... Pretiravanje ni vredu.

A sem si prav zapomnila, da živiš na NL? Tam zakonodaja omogoča svobodno izbiro glede cepljenja, so daleč pred nami glede tega.

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 20:36:50)

tippi, jaz sem vegetarijanka že 9 let. ne jem mesa in mesnih izdelkov, niti rib ali morskih jedi.
v prvi nosečnosti sem vprašala G in sestre, če je laho to problem za plod, pa so rekle, kje pa, a veste koliko je danes tega in če veste, kako in kje dobit notr, kar telo potrbuje, se nič ne sekirat! pa nisem v 1. nosečnosti nikoli rabila jesti nobenih dodatkov, niti železa, moja kri je bila odlična!

tudi v drugo ne mislim nič spreminjat, nisem zdaj G niti sestram nič razlagala ... pa tudi ne mislim jest ala e se mi bo zluštalo, ker sem že tako dolgo brez, da tud pomislim ne in s emi nikoli ne zlušta, ker me vse mesno dejansko odbija ...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 20:56:26)

jaz nimam tako dolgega staža in mi vsaka izkušnja veliko pomeni. hvala [sm=smiley1.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 21:12:09)

Ja, poznam ljudi, ki niso dali cepiti in se nihce kaj dosti ne sekira.. Je pa tudi res, da so tukaj v eni vasi imeli izbruh otroske paralize v sedemdesetih ravno zaradi tega, ker niso cepili. Sta vedno dve strani zgodbe.

Tu je nasplosno tak, da ti noben kaj dosti ne tezi. Pac tako si se odlocil je, vedno te seznanijo s tveganji in svet gre naprej. [sm=smiley1.gif]

No pa se to (bolj kot zanimivost), 30% zensk rodi doma, v prisotnosti babice in medicinske sestre, ki je usposobljena za porode. Jaz sem zaenkrat izbrala porodnisnico, ker se tukaj, kjer trenutno stanujem, ne pocutim ravno dovolj udobno za kaj takega. So mi pa takoj povedali, da bom sla v porodnisnico sele, ko bodo popadki redni in bom odprta nekje 5cm. Babica je tudi hkrati dodala, da pa moram imeti vse pripravljeno za porod doma v vsakem primeru. Tudi domov iz porodnisnice grem po parih urah in dobim pomoc na domu prvih 8 do 10 dni. [sm=smiley1.gif]

saby85 -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 21:24:13)

js sem bla pa ravno včeraj pri zobarju, men to ni problem ker imam kar vredu zobozdravnico in me skoraj nikoli ne boli ko mi kaj vrta po zobeh, je pač treba mal potrpeti

me je pa bolj kot zobarja, že zdaj ko še na pol nosečnosti nisem strah poroda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (23.10.2012 22:33:05)

Ojla,

a se vam lahko pri čvekanju pridruži še ena marčevka? naša tema je tako mrtva, večina je šla na FB, meni se pa tako klepeta [sm=smiley36.gif]

Mogoče bom majčkeno pred vami, ker sem zdaj v 20. tednu, samo kot prvorodka pa marsikaj precej pozno čutim, Recimo šele zdaj se mi zdi, da čutim brcike...

pa še na hitro o zadevah, ki so zdaj akualne v vaši temi:
darovanje popkovnične krvi: sem šele zdaj začela razmišljat o tem, a ideja o javni se mi zdi kar OK (z izjemo vikendov)
cepljenje: uf, še ne vem..
vegetarijanstvo: mesa ne jem že 18 let, a nisem prava vegetarijanka, ker jem ribe, jajca in mlečne izdelke. Zdaj v nosečnosti mi ribe še posebej pašejo, meso mi pa še vedno ne diši, tako da bom pomoje ostala na enakem režimu tudi naprej
zobar: sem naročena čez dobrih 14 di, pa mi je že zdaj zoprna misel nanj. BTW: a še kateri v nosečnosti močno krvavijo dlesni? jaz imam vedno, ko čistim zobe, vse krvavo [sm=zmeden.gif]
otekanje nog: meni med nosečnostjo kar fino otekajo, sploh če imam čevlje, ki znotraj niso usnjeni in/ali najlonke

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 7:24:53)

Dobrojutro sonosečke!

Mamaja tukaj so vse dobrodošle! [sm=bravo.gif]
Kdaj imaš rok? Da te dobrdan zapiše v seznamček [sm=smiley1.gif] Mogoče še, koliko si stara in od kod prihajaš?

Jaz sem spala malo bolje, ampak ni to še tisti spanec, da bi se naspala. Cel večer mi je bilo narahlo slabo, tud ponoči mi je nekaj nagajalo v želodcu [sm=zmeden.gif] Danes sem boljša. Upam, da sem zdaj izkoristila bonus glede slabosti, za ta teden [sm=smiley36.gif]

Sem pa v zadnjem tednu dobila kar velik trebušček. Tud z AS srčka slišim višje. Med sramnico in popkom nekje. Trkanje pa še vedno čutim bolj nizko.

Še eno vprašanje za tiste, ki ste bile na AC ali biopsiji. Glede na to, da sva se odločila, da bova vprašala za spol, ali lahko vprašam pušenjaka, da še pred posegom poskuša pogledat kaj imava, glede na to, da pri posegu mora uporabit tud ultrazvok, po moje mu ne bi bil problem, ali pač? Nekako mam občutek, da bi potem lažje počakala na rezultate, če bi se malo zamotala s tem, da veva kaj imava? kaj pravite? to najbrž ni praksa, ali pač ni to nič takega če ga vprašam?

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 7:50:36)

Po dolgem času dobro jutro tudi z moje strani [sm=smiley36.gif]

Mene pa zanima, če katera ve, ali gre lahko nosečka srečka na masažo stopal? Namreč dobila sem bon za RD in ga moram unovčit do naslednjega tedna. Zdaj pa nevem, a lahko al ne?? Je katera kdaj kaj slišala?

Drugače pa pridružite se na pilates za Bežigradom, tko je fajn, raztegujemo mišice, krepimo mišice medeničnega dna, vaje za roke, lopatice, noge, rita ... luštno.

Od katere firme boste kaj kupovale lupinico, voziček?? Maxicosi? Peg perego? Al vam firma ni pomembna??

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:17:16)

Še eno vprašanje za tiste, ki ste bile na AC ali biopsiji. Glede na to, da sva se odločila, da bova vprašala za spol, ali lahko vprašam pušenjaka, da še pred posegom poskuša pogledat kaj imava, glede na to, da pri posegu mora uporabit tud ultrazvok, po moje mu ne bi bil problem, ali pač? Nekako mam občutek, da bi potem lažje počakala na rezultate, če bi se malo zamotala s tem, da veva kaj imava? kaj pravite? to najbrž ni praksa, ali pač ni to nič takega če ga vprašam?

meni je BHR delala dr. Tulova v LJ porodnišnici, ful prijazna, ful natančna, sva prešteli vse prsteke, pokazala je srček, trbušček, nogice, možgane ... kot ena mini NS ali zgodnja morfologija, me je povprašala o prejšnjih nosečnostih, kaj imamo doma in JA - že njo sem vprašala, če se kaj vidi in je brez težav odgovorila, da je punčka in da je kar precej ziher... tako da po moje brez težav vprašaš!

pa dobro jutro

[sm=smiley33.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:26:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983
Od katere firme boste kaj kupovale lupinico, voziček?? Maxicosi? Peg perego? Al vam firma ni pomembna??

jaz že imam ožji izbor: na 1. mestu je Stokke Expory (problem je predvsem cena[sm=smiley19.gif] pa tudi grozno je velik in težek, ko je zložen), na drugem je Peg Perego Easydrive Switch (verjetno bo zmagal - tako zaradi cene kot tudi, ker je marela, je lažji in se precej na malo zloži); firma mi je kar pomembna, ker mi pomeni neko referenco za kvaliteto- ne bi namreč rada čez tri mesece letala po servisih ali prevažala neko škripajočo čudo; tudi pri prejšnjih dveh sem imela (po moje) dobre vizičke - quinny buzza in maxicosi lupiniso nazadnje in PP Plikota cel komplet pred 6 leti (samo sem ga dala stran, ker se sedež ni obračal [sm=smiley13.gif], potem so to popravili), kasneje, ko sta že hodila, pa sem pri obeh imela quinny zappa skozi v avtu

na žalost vse kupujem na novo, ker sem praktično že vse otroške zadeve oddala, potem pa se je napovedala pupa...

[sm=smiley33.gif]

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:32:12)

Mamaja tukaj so vse dobrodošle! [sm=bravo.gif]
Kdaj imaš rok? Da te dobrdan zapiše v seznamček [sm=smiley1.gif] Mogoče še, koliko si stara in od kod prihajaš?

Sem mislila, da gredo na seznam samo aprilčice, pa zato nisem sporočala podatkov. Rok imam 16. 3. , stara sem 35 let, iz LJ, čakam prvo dete

Še eno vprašanje za tiste, ki ste bile na AC ali biopsiji. Glede na to, da sva se odločila, da bova vprašala za spol, ali lahko vprašam pušenjaka, da še pred posegom poskuša pogledat kaj imava, glede na to, da pri posegu mora uporabit tud ultrazvok, po moje mu ne bi bil problem, ali pač?

"Ko pita ne skita," pravijo pri naših južnih sosedih. In jaz se tega kar držim [sm=smiley1.gif]. Če prijazno vprašata, vama zagotovo ne bo odklonil, razen če bi bilo to mogoče zelo zapleteno, česar pa ne verjamem. Druga pa je, če se bo videlo, katerega spola je...

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983
Mene pa zanima, če katera ve, ali gre lahko nosečka srečka na masažo stopal? Namreč dobila sem bon za RD in ga moram unovčit do naslednjega tedna. Zdaj pa nevem, a lahko al ne?? Je katera kdaj kaj slišala?

Če obstajajo prilagojene navadne masaže za nosečnice, ni vrag, da ni tudi prilagojenih masaž za noge. Jaz bi na tvojem mestu poklicala v salon, za katerega imaš bon, in vprašala. Če masaža stopal v nosečnosti slučajno ni priporočljiv, se skušaj zmenit za drugo masažo, ki ti jo lahko izvedejo, ali pa se zmeni, da ti za eno leto podaljšajo veljavnost bona. Pa sporoči, kako je šlo, da bomo vedele, a lahko hodimo masirat boleča stopala. Jaz bi jih včasih kar odšravfala, tako bolijo.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:34:34)

Jutrooo!

Kako smo? Jaz zadnje dni tako tako. Spet se mi je pojavila utrujenost in bi skoz spala [sm=smiley1.gif] Danes je 15. dan ob BHR in imam namen poklicati, če so že rezultati. Ne morem več čakat, samo me je kar malo strah [sm=smiley1.gif] Tippi itak da vprašaj za spol že prej. Bi se znalo že videt ja [sm=smiley1.gif]

Super, da še vedno prihajajo nove članice [sm=bravo.gif] Ker je res zanimivo in aktivno tukaj [sm=smiley1.gif] Kako je pa na fb, tiste ki ste v skupini?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:44:51)

No, po teh odgovorih, me pa zdaj ni več tako strah petka, ampak se ga celo veselim [sm=smiley1.gif] in prej grem, prej bo za mano. jooooj sploh ne vem od kdaj sem postala taka reva [sm=smiley29.gif]

Hvala punce!

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:44:52)

Dobro jutro!
So me delavci prebudili, ki nam ograje barvajo, zbudili. Drugace bi spala se kot polh![sm=smiley9.gif] Vreme trenutno tako ni za kaj drugega primerno..

Lila*: meni se, na sreco, energija vraca. Morem potrkat, ker sem bila do enga tedna nazaj skoraj neuporabna zdaj pa je ze kar precej bolje. Ceprav se vedno hodim spat 's kurami' bolj ali manj!

Glede vozickov je pa tako, da pojma nimam... Verjetno bova kar second-hand kupila, ker cene so res malo too much. No za vozicek, ko otrocek ze sedi in to, imava enega nagledanega in tisti bo nov, drugace pa tale s kosaro pa skoraj ziher ne. Razen, ce se kaka dobra vila pojavi...[sm=smiley36.gif] Nekako bova zacela to in lupinice raziskovat tamle po 20. tednu, ko bova zvedela spol. Mojemu dragemu se trenutno se zdi prehitro, je pa res da tudi casa nimava oba, da bi kam skupaj sla in prestudirala zadeve.

Zobozdravnik: tudi jaz bezim koliko dalec se le da[sm=smiley36.gif]
No zdaj je mickeno bolje, ker imam novo zobozdravnico in je prav fajn ampak vseeno. Moreva se oba v novembru narocit na redni pregled, tu te kr opominjajo. Ker pa je zasebno zobozdravstvo, ti zavarovalnica ne krije, ce ne hodis redno. Se splaca torej vsake pol leta gobcek odpret in potrpet, ker so cene uhuhu.

Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>