RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:17:35)

Hvala vsem za vzpodbudne besede. [sm=smiley31.gif] Sem si doma že rezervirala kavč [sm=smiley36.gif]

jaz sem pa sanjala fantička. prejšnjič punčko, zdaj fanta. vedno bolj sem firbčna [sm=smiley36.gif]

Mi je pa že tretja teta napovedala fantka! Joj te napovedi so mi tko luštne. ena pravi, da če ti je slabo, da bo fant, druga pravi, da če imaš lepo kožo in ne žabarskega ksihta, bo fant, spet tretja pravi, da se mi vidi v očeh, da bo lulček...joj zabavno [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:20:43)

Meni pa pocasi ze gre na zivce tole ugibanje[sm=zmeden2.gif]
Pri meni tudi vsi pravijo, da bo fantic... meni je pa tako smesno, ker se mi zdi, da bo dovolj, da mi povejo da je dete zdravo.
Ko sem prvic zagledala crtico, sem bila tudi sama prepricana, da bo fantek. Po krvavitvi in kar se zdi, da je bila izguba enega izmed dvojckov, pa vec nisem zelela niti spekulirati.
Zdaj bi res rada samo zdravo dete, lulcek gor ali dol[sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:22:19)

Ej, itak da je zdravje najpomembnejše in to si vse želimo, ampak po moje ni nič narobe če imaš skrite želje glede spola?!

Moj pravi, saj ni važno kaj je, sam da bo fant zdrav [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:23:12)

Ko sem prvic zagledala crtico, sem bila tudi sama prepricana, da bo fantek. Po krvavitvi in kar se zdi, da je bila izguba enega izmed dvojckov, pa vec nisem zelela niti spekulirati.

A to zdaj si izgubila enega od dvojčkov? [sm=smiley13.gif] joj mora bit to grozno[sm=smiley19.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:37:42)

Mene tud firbec matra, kaj bo. In vsi nekaj napovedujejo, pa naj, saj je zabavno, a ne? Ne smeš se zaradi tega sekirat, to je taka lepa gesta pa še veliko vraž zveš. No, meni so doma napovedali fantka, pa tudi ena mi je enkrat "šlogala", da bom imela fantka in punčko. Torej bi zdaj moral bit fantek. Ampak jaz pa nimam nobenega občutka tokrat. Mogoče bi bilo fajn, da ima naša deklica sestrico, ker se mi zdi da so sestre zelo povezane, bolj kot bratje ali brat in sestra ... Ampak fantek bi bil pa pač fantek in bi potem imeli oba spola pri hiši. Bomo videli, v bistvu nam je zdaj res vseeno. Ampak se pa strinjam, da ima vsak želje glede spola. Jaz vem, da če bi npr imela samo fantke bi bila razočarana, ker so mi punčke tako zelo fajn in so tudi kasneje bolj čuteče in pač ženske. [sm=smiley36.gif]
Ampak neizmerno rad pa imaš seveda vse, tvoj otrok je pač tvoj otrok.[sm=smiley27.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:53:38)

meni tudi zanimivo ja [sm=smiley36.gif]

Jaz imam pa že dodelano slikico kakšna bo najina punčka, mislim na cotice, in kakšen bo fantič. joooooj komaj čakam tega dojenčkaaaa! Ravno danes sem računala koliko časa je še do porodniške in ugotovila da cca 4 mesece, ker grem malo prej (42 dni prej) UOHO!! res bo šlo hitro [sm=bravo.gif]

ROXY_ -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:55:14)

Moj pravi, saj ni važno kaj je, sam da bo fant zdrav user posted image

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] to pravi tudi moj dragi...[sm=jezicek.gif]
v prvi [sm=nosecka.gif] sem točno vedela da nosim fantiča pa me občutek ni varal...
zdej pa nimam pojma, nobenega feelinga sploh..pustimo se presenetit..na NS se ni videlo, ker je bila popkovina zavita med nogice [sm=jezicek.gif]..me pa prav matra firbec...resnično..
drugače pa ja, samo da je vse ok in je [sm=duda.gif] zdrav!!!!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 11:59:30)

kaj so hecni ti naši muckoti [sm=smiley36.gif]

Jaz sem v prvi [sm=nosecka.gif] ful želela fantka, ampak vsakokrat ko me je kdo vprašal kaj bo (nisem vprašala in sem se pustila presenetit), sem vedno odgovorila, da si želim fantka ampak da vem, da imam punčko. in res je bila. zdaj pa se mi vedno bolj dozdeva, da je fantek. kaj pa vem. bom morala počakat še cca. 4 tedne, ko dobim rezultate AC, potem bo vse jasno [sm=bravo.gif]

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 12:05:45)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]kako smo vse firbčne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mene so tut čist zmedl..na NS pravi punčka....na naslednjem pregledu G. gleda v ekran pa reče: tukaj se mogoče nekaj med nogicami vidi ampak da ni zihr....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jst pa že čist v glav prpraulena na pupo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak never mind....kljub temu da se za stotinko nagibam bolj k punčki mi je reeees vseeno tudi če bo še en mali MArki ;-) ki je tak cukr za pojest,...tko da... samo da bo dete zdravo...

Me kliče včeraj sošolka in osnovne, poklepetava po dolgem času....reče da pričakujejo decembra....prvorodka, ful si je želela dojenčka..nakar pravi da bebika ni ok...da so na morfologiji odkrili da se dojenčiju pljučka ne razvijajo v redu...da bo takoj po rojstvu potrebna operacija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]čist me je zadel....res....si mislim,...ma kaj me briga kaj bomo mel samo da bo vse ok.....in me je že začel skrbet kaj pa če mi na morfologiji kaj odkrijejo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 12:13:08)

Ojojoj, to je pa res šok. Sploh ne smeš razmišljat o tem .. jaz si sploh ne predstavljam, čeprav kdaj pomislim tudi na to. Saj vem, da moraš živet naprej, ampak vseeno. Pa koliko je še stvari, ki na UZ niso vidne ali pa se pojavijo kasneje. Ah, ne, dejmo rajši bit optimistične! Vse bo ok.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 12:14:31)

joooj jaz sploh ne upam mislit na take grozne stvari. [sm=smiley13.gif] čeprav ne moremo iz svoje kože.... [sm=zmeden.gif]

Bit optimistične, vse po vrsti a prav??!! [sm=bravo.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 12:20:50)

Tippi: ne ne, je bilo cisto na zacetku. Je bilo pa kar grozno, ker se je zgodilo en teden potem, ko se je prikazala crtica... Na drugem UZju sta se videli dve vrecki, ena z utripom in ena brez in so potem sklepali, da je krvavitev bila v bistvu delni splav oziroma dvojcek, ki ni bil vredu.

Ne, seveda nic ni narobe, ce o tem ugibas in si zelis dolocenega spola. [sm=smiley1.gif] Meni gre samo na zivce vcasih, ko nekateri tako z gotovostjo trdijo, da vedo kaj bo.. Moznost so res vedno 50:50 za ugibanje.[sm=smiley36.gif]
Vesela bom fantka ali puncke, sem si pa res vedno predstavljala, da si bom zelela tocno dolocen spol. Zdaj pa je res tako, da me ne 'skrbi' kaj bo. Seveda me pa matra firbec kaj bo[sm=smiley36.gif] Predvsem zato, ker bi rada ze sla kaki mini shopping nardit pa bolj zares vozicke gledat, ceprav mi je povecini vsec vse v bolj nevtralnih barvah.
Hm, je res malo tezko razlozit, ker sem ze tudi kot mala pupa razmisljala, kako bo, ko bom mama in bom mela eno puncko in enga fantka.. Zdaj pa ima prijateljica super fajn puncko, ta druga pa super lusnega fanticka in me trenutno res bolj skrbi, da bo vse vredu!
[sm=smiley1.gif]

Uf, malo sem se razgovorila o tem.. haha. Opazam pa, da me danes malce hormoni dajejo. Dragega dva dni ne bo doma in sem malce izgubljena.. Dobim obiske cez 10minutk pa gremo na soncka, da bo cas prej minil [sm=smiley1.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 13:48:27)

Juhuhu, v LJ je posijalo sonce! Spet bo lep dan. Imate kakšne plane? Jaz bom šla počasi domov, bo treba skuhat kosilo, pa v vrtec po lepotičko. Potem bomo pa verjetno izkoristili dan zunaj in se podili po igriščih. :)

Aja, vprašanje za tiste, ki že čutite brcanje. Kako pogosto je? Jaz še vedno čakam na potrditev, ker to, kar zdaj čutim, je krneki. Ne vem, a se mi samo dozdeva ali bi lahko bilo tisto pravo.

Uživajte na sončku pa lepo klepetajte, jaz sem žal samo v ponedeljek bolj svobodna, potem imam sama predavanja in komaj sfolgam čez delovni teden. Ampak drug teden sem pa frej, tooooo!!!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 14:48:24)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

Aja, vprašanje za tiste, ki že čutite brcanje. Kako pogosto je? Jaz še vedno čakam na potrditev, ker to, kar zdaj čutim, je krneki. Ne vem, a se mi samo dozdeva ali bi lahko bilo tisto pravo.

Jaz čutim "upor" v trebuhu, kadar bolj stisnjeno sedim za mizo in pa če sem polleže na kavču in dvignem noge na klubsko mizo. Čutim pa takšno migotanje bolj spodaj na levi strani - je stoposto pupa, ker je to čisto drug občutek v trebuhu kot pa če bi te npr. kaj "šraufalo". Čutim zdaj že nekaj dni vsak dan parkrat, ampak je vse skupaj zelo nežno. Danes sem začela 17 teden. Se spomnim taprvič, da je trajal kar do polovice 5. meseca, da sem pokapirala, da so to prve brcike. Vsakič naslednjič dejansko prej prepoznaš dogajanje...

[sm=smiley33.gif]

nejkec -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 14:51:19)

Oooo celo večnost me že ni bilo tu in sem se čist izgubila med vašim čvekanjem. Bom malce preletela da vidim kakšne so bile kaj teme :) Meni slabosti končno počasi popuščajo, tako da je zdaj res samo jutranja slabost. Brcike čutim že kakšen teden (Sem v začetku 17.tedna). Vmes smo se preselili na gorenjsko in zdaj išem nekam kamor bi hodila na pilates. Kakšna kaj pozna?
Za spol jaz ne bom nič spraševala. Poznam pa punco, ki je že 10. puncam napovedala in za vse zadela. Sem ji kar začela verjet, tako da bomo verjetno imeli še eno punčko. Še pri svakinji je trdila da bo fant, čeprav so na nuhalni napovedali punčko, na morfologiji se je pa lulček pokazal:) V glavnem zdaj zbiram ime. Za fantka jih imam 2 ki bi ju takoj dala, za punčko pa se mi ni še nobeno prav posebej dopadlo. Trenutno sta na prvih mestih Elisa in Tjaša. Vam povem pluse in minuse pa mi dajte malo pomagat prosim :)

TJAŠA: Zelo pogosto ime v naši generaciji, zadnja leta nisem zasledila nobene Tjaše. Bo preveč staromodno čez 15 let nositi to ime? Ljubkovalnice kot so tjaši in tjašika sta mi taki luštni.

ELISA: Zadnja leta jih je kar nekaj še vedno pa ne toliko, da bi bilo poznano-me skrbi reakcija bližnjih-če jim bo všeč. Ljubkovalnic niti ni. Eliska se bedno sliši.

Kaj mislite?

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:12:03)

meni je bolj všeč Tjaša, se mi zdi ok za vse generacije, imena Elisa niti ne poznam in mi zveni nekako tuje, mogoče bolj za kakšno starejšo gospo, ker male pupike s tem imenom si nekak ne znam predstavljati

[sm=smiley33.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:28:41)

ojla

jaz sem pa včeraj iskala srček in sem ga iskala zeloooo dolgo, me je že malo stisnilo. Potem pa sem ga našla. Sej ne da bi bilo kaj narobe, samo uno ko iščeš in iščeš in ti ni nič jasno kako G uspe v prvo [sm=smiley1.gif].

Moja prebava še vedno na počitnicah [sm=smiley19.gif]. To ne moreš verjet no. Pa to je največji izmed minusov nosečnosti.

Spol pa me tokrat ne zanima, čeprav realno gledano bi imela pupo, ker imam že vse cunje. Vsi si želijo, da bi bil fantek in potem si mislim, da me ne zanima prav iz principa. Sam na koncu sem pa itak ženska in valda, da bom vprašala. Sej itak sem že enkrat napisala, da raje vem in se psihično pripravim na določen spol kot, da bi bila samo 1 sekundo razočarana na prodni postelji, ker več itak nisi, ker se ti rodi najlepši otrok [sm=smiley1.gif]. Sam ko sem pa rodila hčerko in sem pričakovala punčko, sem vseeno čakala, da mi potrdijo spol. Nikol nisi tolk ziher kot šele, ko rodiš [sm=smiley36.gif].

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:31:51)

Katniss saj zato mamo forumček, da se malo izpovemo, napišemo, pohecamo, kdaj tud pojokamo in pojamramo, in prav je tako! Vesela, da deliš svoje izkušnje z nami [sm=smiley31.gif]

Doberdan dobra si, da se lahko podiš po igriščih. jaz si sploh ne predstavljam, da bi imela malega mulčka. sama sebe komaj prenašam [sm=zmeden.gif] in ko boš frej si le odpočij in privošči tako kot se zagre [sm=bravo.gif]

brcike jaz sem do zdaj čutila predvsem zvečer, za kratek čas in pa zjutraj, tudi za kratek čas. danes sem pa začutila tudi med službo, ko sem sedela, prav orng premik. čeprav zelo kratek, tudi zelo močen. po moje bodo premiki vedno bolj pogosti. in mislim, da se ti ne dozdeva. počasi bomo kar vse počasi čutile! [sm=bravo.gif]

nejkec čestitam za uspešno vselitev! [sm=bravo.gif] jaz komaj čakam na ta dan. ne bo še tako kmalu, ampak počasi se mu bližamo. počasi se daleč pride, al kako že [sm=smiley36.gif]

glede imen pa. čeprav tjaša res ni več tako pogosto (po res doooolgem času se je lani ena rodila, ki jo poznam), je še vedno lepo ime in če mene vprašaš ne bo nič čudno čez 15 let. mislim celo, da bodo takšna, bolj "stara" imena vedno bolj pogosta.

elisa mi pa ni všeč. čeprav mam tudi sama tajužno kri [sm=smiley36.gif], me elisa preveč spominja na bošnjaško ime. njihova imena pa mi ne sedejo preveč.

če bi se morala odločati med tema dvema, zame zmaga tjaša [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:35:32)

jaz sem pa včeraj iskala srček in sem ga iskala zeloooo dolgo, me je že malo stisnilo. Potem pa sem ga našla. Sej ne da bi bilo kaj narobe, samo uno ko iščeš in iščeš in ti ni nič jasno kako G uspe v prvo user posted image .

[sm=smiley36.gif] kako znano mi je to! jaz ga recimo zdaj najdem kar iz prve, se pa tudi vmes zgodi, da iščem in iščem in potem se odločim, dokler ga ne najdem, ne grem spat[sm=jezicek.gif]. in zadevo prime v roke moj lubi, češ da ne bova do zjutraj spala[sm=smiley36.gif] in ga najde takoj [sm=smiley36.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:39:23)

Moj ga ne bi nikol najdu [sm=jezicek.gif]. Pa tudi jaz skoz čakam in razmišljam o brcikah, sam mislim, da ne bo tako hitro. V prvo je bil 21i teden, zdaj pa pomoje še kak teden ziher ne, ker moji otroci v trebuhu so mirni, ko pridejo ven, no takrat je pa mal drugačna zgodba [sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 15:48:01)

pravijo da gre v drugo hitreje, kar se brcik tiče. torej bo zdaj zdaj [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 16:23:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

Hej hej

Jaz sem pa tolk utrujena :((( Še vedno ... in ja, še vedno briham ... a sem zdaj edina? sisy, kakos it i s tem? Ah, brezveze ... na sprehodu nisem bla že 4 msece in nimam niti energije, niti želje, kljub lepemu vremenu ...

tippi, ja mi je znano to, da se dela po prioritetah itak kar ni nujno in česar nihče ne pregleda sploh ne anredim ker ne zmorem , jebi ga ... če bo pa kdo kaj kda reku, lej sorry, grem lahk sam na bolniški, nardim, kar lahko ...

dans zvečer greva z možekom na vožnjo po ljubljanici, pa vroč čajčk in na pečen kostanj ;) mal romantike ...

vikend bom počivala in pisala ...za to ne potrebujem kaj dosti energije ;)

pa lep pozdravček, se beremo ;)

Slabo mi je se zmeraj vendar le obcasno,ful je bols.Bruham ne vec.....Sej bo,bos vidla.....Kater tedn pa si?

Ma ne vem več, en 17? :)
29. 3. mam že rok po menstruaciji, na plod pa 5. 4.

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 17:42:10)

PikicaStonoga: Tudi jaz imam tak[sm=smiley1.gif] Po menstruaciji imam 28.3., po plodu 5.4. V 17.tednu sva ja, se pravi 16w3d.

nejkec: Elisa mi je super lepo ime. Tudi dragi se strinja, tako da, ce bo pupa, je to ime vsekakor zelo zelo visoko na seznamu[sm=smiley1.gif]

Glede brcik je pa tak, da sem jaz bila stoprocentno prepricana, da je to to, v petek zjutraj. Takrat res ni mogla biti prebava ali kaj drugega... pa je bil res en tak konkretn premik. Drugace pa cutim nezne premike levo spodaj ponavadi pa sem tudi skoraj prepricana, da to ni prebava ampak dete. Je pa res, da sem noseca prvic [sm=smiley36.gif]

A se gre komu ta 'vrocina' na zivce? Meni se zdi, da je moj sistem cisto zmedlo. Sej je fino na soncku uzivat ampak se mi zdi, da me trikrat bolj utrudi kot pa 'normalno' jesensko vreme.

No pa se eno vprasanje: a se kateri iz nosa tece? Nisem prehlajena, niti nos ni zadelan ampak si pa morem vsako uro dvakrat ga obrisat. Sluz je pa prozorna in zato ravno ne zganjam neke panike... Sem prebrala, da je to lahko cisto mozno zaradi nosecnosti in izgine pac po porodu. Si ne znam predstavljat, da si vsak dan 15x nos obrisem, ker je ze zdaj cisto obcutljiv[sm=smiley13.gif]

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 18:07:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

pravijo da gre v drugo hitreje, kar se brcik tiče. torej bo zdaj zdaj [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

kaj šele v 3.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]meni se včasih res zdi da že čutim čisto spodaj kot da bi nekdo potrkal, potem si mislim, itak je še prezgodaj, sigurno mi je samo živec utripal[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] saj bo, itak, še malo[sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (22.10.2012 18:13:33)

Februarka iiiiiiiiiiiiii

kolk si to luštno povedala,kot da bi nekdo potrkal [sm=smiley27.gif]

katniss vročina?? jaz zmrzujeeeem [sm=smiley36.gif]

to za odebeljeno sluznico sem pa prebrala ja, da zna bit prav nadležno v nosečnosti. nimaš kaj, kot da si kupiš čim bolj soft robčke!

Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>