barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 11:13:44)
|
Hej hej, par dni me ni, pa se toooolk dogaja :) - fino. Jaz sem včeraj prvič oblekla eno nosečniško zadevo... Samo je trebuh še malo premajhen, tako da je vse opletalo okrog :). Tako da sem zdaj nazaj na svojih "dobrih, starih cunjah"... Zaenkrat še gre - predvsem zato, ker imajo stvari nizek pas in ker vedno kupim malenkost prevelike obleke (me mož zmerja, da vedno hodim kupovat takrat, ko se počutim za eno številko "večja", kot sem v resnici - ampak dejstvo pa je, da se boljše počutim v dovolj velikih oblačilih in ne, da se stiskam v njih...) Drugače imamo pa kar nek ustaljen ritem: šola-služba-igrišče (tega ne spustimo!)-domov-večerja-... Se sploh ne morem naspat, pa četudi hodim spat že ob desetih. Zjutraj je vedno prezgodaj za vstajanje. Imam pa zdaj od jutri naprej dva tedna dopusta (+prazniki), tako da računam na to, da se (vsaj malo) spočijem. Saj nekaj ekstra utrujena nisem, ampak se pa nalaga in bo prav sijajno. Samo moram še "pogruntat", kaj bom počela. En teden so itak počitnice tudi za tamalo, potem sem pa en teden "sama" doma dopoldne. No, mislim, da bom kar spala in brala :) - bo pasalo. Tamala je čisto navdušena nad tem, da bo velika sestrica... Vsak dan se pogovarja z mojim trebuhom (in me kritično gleda: "mami, zdaj si pa res že malo bolj debelušna!") pa Bučkotu govori, kakšne neumnosti bosta skupaj počela. Jaz se prav nasmejem zraven... Glede popkovnične krvi: 7 let nazaj mislim, da se je to sicer dalo, ampak niti približno ni bilo ne popularno (in niti ni bilo javne banke, tako da je bilo precej drago vse skupaj). Moram priznati, da mi niti ni jasno, zakaj je to sploh dobro (razen tistih obetov, kaj vse bodo lahko s tem zdravili, ki so pa (vsaj meni) na meji znanstvene fantastike...). Tako da verjetno se za to ne bova odločila - je pa še čas. Cepljenje: jaz "verjamem" v cepljenje. Seveda pod pogojem, da je otrok zdrav (enkrat je bila pred cepljenjem tamala malo prehlajena, pa je zdravnica sama rekla, da naj pridemo, ko bo zdrava!). Tudi verjamem, da zaradi cepljenja naši otroci niso več ogroženi zaradi otroške paralize, mumpsa, ošpic... - bolezni, zaradi katerih so včasih otroci (tudi) umirali in ki puščajo posledice. Me ne moti, če kdo svojega otroka ne cepi; sem pa mirna v svoji odločitvi za cepljenje. In bi se odločila za cepljenje tudi, če ne bi bilo obvezno. Držim pesti za vse, ki te dni (nestrpno) čakate na rezultate! Moj naslednji pregled je čez en mesec, 22. 11., takrat bo morfologija - in je ginekologinja prijazno povabila, da naj prideta zraven tudi mož in tamala :)
|
|
|
|