RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 8:59:03)

Jutro,
moje stanje je malenkost bolje....vsaj slabo mi ni več tako zelo. samo od včeraj ful težko diham, sploh ne morem globoko vdihnit...se počutim kot da bi imela oklep okrog trupa in se pač rebra ne morejo toliko razširit. Kihanje, kašljanje je nemogoče. Me tako noro zaboli.

Tippi jaz bi tudi kar vprašala. Zgubit nimaš kaj. Lahko pa počakaš pa vidiš ali ti bo naredil natančen UZ in mu potem vmes rečeš, če lahko še za spol pogleda. Mene tudi matra, da bi G na morfologiji vprašala za spol....čeprav moj tega noče. Pač sem mfirbčna [sm=smiley36.gif]

Ja pri nas je tudi vreme samo za spat.....grem kar malo nazaj ležat. Sem danes od 4h naprej za čudo prav dobro spala, ampak kaj ko mi je ob 7.20 zvonila ura, da peljem hčerko v vrtec.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:06:10)

Midva sploh še ne gledava vozičkov. Sem rekla mojemu, da počakava na rezultate BHR in če bojo ok greva malo v akcijo [sm=smiley1.gif] Sicer pa se mi zdi, da je njemu prav vseeno glede vozička [sm=smiley36.gif]
Anonimna [sm=smiley33.gif] a ti si jih takoj dobila na telefon na genetiki? Jaz ne morem nobenega priklicat [sm=zmeden2.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:07:59)

Ja, bova vprašala. Komaj čakam! Upam, da bo naredil konkreten ultrazvok, da bova lahko še malo uživala v najinem vesoljčku [sm=smiley36.gif]

Lila držim pesti še vedno na polno!! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:09:07)

Aja, še glede slabosti. Čist prehitro sem se pohvalila [sm=smiley13.gif] Spet mi ni ok. Samo jogurt sem pojedla, pa me je navilo, tako v riti, kot v trebuhu... [sm=smiley11.gif]

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:23:57)

Aprilčice smo pa res čveke [sm=smiley36.gif].Še dobro, da sem doma da sfolgam sledit [sm=jezicek.gif]

Voziček - sem prejšni vikend hčerki pokazala košaro in lupinico. In je itak morala notr splezat [sm=smiley36.gif]. Ji je bilo ful zabavno....z lupinico jo je moral ati okrog prenašat [sm=jezicek.gif]. V košaro se je pa vlegla in so ji noge od kolen naprej ven gledale.....smo se ji mogli ful nasmejat. Mora čist vse probat.....kaj bo šele ko bom začela pripravljat oblačilca. Kriza in đumbus [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

kuverta -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:40:17)

jutro,

zadnje dva dni tudi jaz nekaj cutim spodaj, malo podobno trzljajem misic...(danes vstopam v 18.teden)

vidim da vpisujete tudi starost in kraj: evo, sem 31, lj in prva nosecnost

tiste, ki hodite na pilates-kdaj je to-ob katerih dnevih in ura?

lep dan[sm=smiley10.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 9:57:34)

Uglavnem končno sem jih uspela priklicat in baje po novem ne dajejo več rezultatov po telefonu. Je reku, da mi lahko samo pove ali so že ali ne. In niso še!!! Naj bi bili ta teden, potem še preden jih dajo na pošto.. Če bo vse ok bom verjetno izvedela šele drug teden, drugače me pokličejo. Grrrr to čakanje je res mučno! Na začetku ni bilo težko, zdaj proti koncu se pa res že vleče.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:04:26)

Lila jaz sem tko živčna za tvoje rezultate, kot da bi svoje čakala [sm=smiley36.gif] kaj bo šele, ko bom res svoje čakala. razneslo me bo od nervoze [sm=smiley29.gif]

kuverta piltes je za bežigradom. torek in četrtek po eno uro od 18.30 dalje. rožca pridno hodi, jaz sem pa zdaj dvakrat manjkala, zaradi slabega počutja. ampak nimam kaj. nekoriščene ure se ti prenesejo na naslednji mesec, ker pri srečkah nosečkah res ne moreš vedeti, kdaj se počutiš dobro in kdaj ne. bom pa vsekakor nadaljevala, tudi naslednje mesece. mogoče se potem prebekslam kam bližje centru, ker mi bo bežigrad precej daleeeeč. je pa pilates res super zadevica!

še eno vprašanje.v materinsko šolo se vpišeš kjerkoli? ok, ne še zdaj, ampak potem ko bo čas, ni glih treba it v "matični" zdravstveni dom, ali pač?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:06:01)

Aprilčice smo pa res čveke user posted image .Še dobro, da sem doma da sfolgam sledit user posted image

Pa smo res ja [sm=smiley36.gif] sem počekirala mal druge nosečke, ej mi imamo že več strani naklofanih, kot tiste, ki so letos že rodile ali pa bodo vsak čas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:08:48)

Hvala Tippi [sm=smiley31.gif] Bomo s tabo, ko boš svoje rezultate čakala [sm=smiley1.gif] Jaz grem zdaj pa malo počivat, sem prav brez energije.. Za materinsko šolo pa po mojem lahko greš kamorkoli. Kdaj se pa gre ponavadi? [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:10:33)

Kdaj se pa gre ponavadi? user posted image

Tam okrog 30 tedna, se mi zdi [sm=smiley24.gif]

Joj bom hvaležna za vzpodbudo, ko bomo mi tud čakali. tenkju, tenkju [sm=smiley27.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:14:46)

Lila - jaz sem klica ana tisto telefonsko, ki je na kuverti napisana - 01 522 60 57, se je en tip oglašal in je bil čisto prijazen; sicer pa očitno vsak mesec menjajo "politiko", držim pesti, da bo čim prej!

[sm=smiley33.gif]

lepjedan -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:50:27)

Živjo vsem pilatesarkam!
mene zanima pa, kje vadite ta Pilates za Bežigradom (katera "organizacija"?) .. Sem preizkusila že dve vadbi na Kodeljevem, pa mi je pilates mnogo bližje od teh običajnih, bolj aerobičnih vaj za moč in podobno. A katera morda pozna studio Peti element? Nujno se moram spravit, ker tudi mene skrbi, kako bo s hrbtom kasneje v nosečnosti (začetne težave sem nekako prebrodila, ampak bo potrebno vsaj malo vzdrževat kondicijo).

Lep dan ;)

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:53:57)

Juhu....meni danes še ni slabo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sem se pa še s sodelavko pogovarjala in je rekla, da sem lahko do petka doma, ker so otroci ful bolni in ni problema z nadomeščanjem. Tako da bom lahko še pridno čvekala z vami [sm=smiley36.gif]

Materinska - jaz sem hodila kar v porodnišnico (LJ) pa nisem iz Lj. Predavanja so bila cel mesec, 2-3x na teden v treh terminih (8h, 11h in 16h....upam da se prav spomnim). Za partnerja so bila obvezna le nekatera (2 ali 3), lahko je hodil na vsa, če pa je žele potrdilo je moral biti na teh obveznih. Imeli pa so tudi posebna predavnja za očete (to je bilo samo 1x in je trajalo 4urce) in si je na tak način pridobil potrdilo. Tako je bilo 2 leti nazaj.

Lila - res so smotani...kot da ni že dovolj živčnosti. Potem pa moraš še na poštarja čakat. [sm=smiley21.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:54:11)

lepjedan Tanergija. če vtipkaš v gugl, vse izveš [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 10:55:54)

Materinska - jaz sem hodila kar v porodnišnico (LJ) pa nisem iz Lj. Predavanja so bila cel mesec, 2-3x na teden v treh terminih (8h, 11h in 16h....upam da se prav spomnim). Za partnerja so bila obvezna le nekatera (2 ali 3), lahko je hodil na vsa, če pa je žele potrdilo je moral biti na teh obveznih. Imeli pa so tudi posebna predavnja za očete (to je bilo samo 1x in je trajalo 4urce) in si je na tak način pridobil potrdilo. Tako je bilo 2 leti nazaj.

super za te info. a ta posebna predavanja za očke, je nosečka zraven? [sm=smiley36.gif] jaz bi mojega poslala, pa po moje ne bo hotel sam it [sm=jezicek.gif]

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 11:13:44)

Hej hej,

par dni me ni, pa se toooolk dogaja :) - fino.

Jaz sem včeraj prvič oblekla eno nosečniško zadevo... Samo je trebuh še malo premajhen, tako da je vse opletalo okrog :). Tako da sem zdaj nazaj na svojih "dobrih, starih cunjah"... Zaenkrat še gre - predvsem zato, ker imajo stvari nizek pas in ker vedno kupim malenkost prevelike obleke (me mož zmerja, da vedno hodim kupovat takrat, ko se počutim za eno številko "večja", kot sem v resnici - ampak dejstvo pa je, da se boljše počutim v dovolj velikih oblačilih in ne, da se stiskam v njih...)

Drugače imamo pa kar nek ustaljen ritem: šola-služba-igrišče (tega ne spustimo!)-domov-večerja-... Se sploh ne morem naspat, pa četudi hodim spat že ob desetih. Zjutraj je vedno prezgodaj za vstajanje. Imam pa zdaj od jutri naprej dva tedna dopusta (+prazniki), tako da računam na to, da se (vsaj malo) spočijem. Saj nekaj ekstra utrujena nisem, ampak se pa nalaga in bo prav sijajno. Samo moram še "pogruntat", kaj bom počela. En teden so itak počitnice tudi za tamalo, potem sem pa en teden "sama" doma dopoldne. No, mislim, da bom kar spala in brala :) - bo pasalo.

Tamala je čisto navdušena nad tem, da bo velika sestrica... Vsak dan se pogovarja z mojim trebuhom (in me kritično gleda: "mami, zdaj si pa res že malo bolj debelušna!") pa Bučkotu govori, kakšne neumnosti bosta skupaj počela. Jaz se prav nasmejem zraven...

Glede popkovnične krvi: 7 let nazaj mislim, da se je to sicer dalo, ampak niti približno ni bilo ne popularno (in niti ni bilo javne banke, tako da je bilo precej drago vse skupaj). Moram priznati, da mi niti ni jasno, zakaj je to sploh dobro (razen tistih obetov, kaj vse bodo lahko s tem zdravili, ki so pa (vsaj meni) na meji znanstvene fantastike...). Tako da verjetno se za to ne bova odločila - je pa še čas.
Cepljenje: jaz "verjamem" v cepljenje. Seveda pod pogojem, da je otrok zdrav (enkrat je bila pred cepljenjem tamala malo prehlajena, pa je zdravnica sama rekla, da naj pridemo, ko bo zdrava!). Tudi verjamem, da zaradi cepljenja naši otroci niso več ogroženi zaradi otroške paralize, mumpsa, ošpic... - bolezni, zaradi katerih so včasih otroci (tudi) umirali in ki puščajo posledice. Me ne moti, če kdo svojega otroka ne cepi; sem pa mirna v svoji odločitvi za cepljenje. In bi se odločila za cepljenje tudi, če ne bi bilo obvezno.

Držim pesti za vse, ki te dni (nestrpno) čakate na rezultate! Moj naslednji pregled je čez en mesec, 22. 11., takrat bo morfologija - in je ginekologinja prijazno povabila, da naj prideta zraven tudi mož in tamala :)

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 11:28:02)

Juhu....meni danes še ni slabo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sem se pa še s sodelavko pogovarjala in je rekla, da sem lahko do petka doma, ker so otroci ful bolni in ni problema z nadomeščanjem. Tako da bom lahko še pridno čvekala z vami [sm=smiley36.gif]

Lila - res so smotani...kot da ni že dovolj živčnosti. Potem pa moraš še na poštarja čakat. [sm=smiley21.gif]

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 11:36:21)

Nekaj me heca tale RR....mi je napisalo da post ni poslan, zato sem ga objavila še enkrat. Sem pa šele potem videla, da ga je takoj objavilo. [sm=smiley13.gif]

Materinska - na predavanja hodiš skupaj s partnerjem. Razen če se tvoj partner odloči, da bo hodil na to posebno predavanje za 'očete'....tja bo pa moral sam. Itak bodo pa tam vsi očetje sami [sm=smiley36.gif]. Upam, da nisem preveč zakomplicirala. [sm=smiley36.gif]

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 11:45:18)

Dan!
Zadnje dni mi je spet slabo[sm=zmeden.gif]eh, kr nekaj!
Mam pa že skuhano kosilo ker sem popoldne v službi tako da mam mal cajta zase. Me pa neki opominja da mam včasih vsega preveč. Tako da se je treba mal brzdat in zatisnit oči pred nezlikanimi cunjami in smetmi po tleh[sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 12:26:49)

Izalina mislim, da bova midva šla samo na materinsko, pa še to bova preskočila tisti del kopanja in nege dojenčka. al pa tud ne. bova videla. otom potom [sm=smiley1.gif]

Februarka men se tud slabost malo bolj "aktivno" vrnila. po res dolgem času. včeraj kar precejšnji del dneva, cel večer in celo ponoči me je nekaj dajalo v želodcu, danes pa tud nisem, čeprav je zjutraj dobro kazalo. ah ja...sej nimamo več velik, sam še štiri mesece [sm=smiley36.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 14:14:45)

Jaz sem bila tudi v šoli za starše v porodnišnici. Se mi je zdelo zelo koristno! Ampak glede na to, da je šele 2 leti naokrog, ne bom šla še enkrat.

Lupinica: maxicosi

Aprilčice 2013: mislim, da smo daleč najbolj klepetava skupina. RR bi nas lahko kaj nagradil ali vsaj podelil ta laskavi naslov, se vam ne zdi? [sm=bravo.gif] Na fb niti približno ni tako prometno. Jaz grem bolj rekdo pogledat in pokomentirat, veliko raje pa pišem oz. sprašujem tukaj. Nekako bolj domače je. [sm=smiley1.gif]

Pilates: jaz hodim v Trnovo, SD Metulj.

Lila, ti imaš tako fajn vzdevek - moja hči je imela namišljeno prijateljico Lilo. [sm=smiley36.gif] Upam, da ti bo med prazniki hitreje tekel čas in potem seveda želim dobre rezultate!!

Tippi, Pušenjak je tako prijazen človek, da ne dvomim, da vama ne bi ustregel.

In še eno vprašanje za na konec. A se je še kateri trebuh zmanjšal? Meni se zdi, da ni več tako očiten. Čeprav nisem imela občutka, da bi bila ful napihnjena prej. Ne vem, mogoče se mi samo zdi, bom morala začeti merit in beležit.

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 15:34:48)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

punce mene zanima, a ste se odločile darovati popkovnično kri? v javno ali zasebno banko? zakaj ja in zakaj ne. zakaj javno in zakaj zasebno? pač zbiram še mnenja drugih. pač več glav, več ve
midva bova darovala v javno.

Samo bognedaj da rodiš v petek ali soboto!!!! Ker čez vikend ne odvažajo. Tako so se mi zamerili s tem, da še ne vem, ali se bom tokrat odločila za to. Vse smo izpolnili, vse je bilo pripravljeno, potem ti pa sporočijo, da čez vikend pa ne odnašajo - tistih 50 metrov al kolk je ... res bizarno! Tako da tiste, ki se boste angažirale, ne bit razočarane, če vas bodo potem tkole odslovili, ker si boste upale prit rodit v soboto. Matr, to je res samo pri nas možno. Sem čisto razkurjena, ko se samo spomnim ...

Hm no pred 4 leti sem zgleda bila kar med prvimi s tem paketkom še babce niso vedla kaj naj s tem pa je kar moj takoj iz porodne nesu to na transfuzijsko in prišel nazaj da smo se cartali :)

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 16:28:09)

doberdan: meni se stalno spreminja. Ful odvisno od prebave. Prejsnji petek sem imela ze ful napet trebuscek, prav neprijetno je ze bilo. Moz komentiral, da zdaj pa res zgledam nosece ampak se potem mogla na wc laufat in se je v roku 5 minut vse spremenilo. Je pa res, da imam se jaz malo 'zimskih' zalog zraven, tako da vcasih res ni cisto jasno.

Ze cel dan me nekaj razteguje in zateguje v trebuscku. Prav cutim, da nekaj raste in spreminja obliko, sploh ob straneh trebuha. Malce neudobno vse skupaj.
Sem pa mela res fini obisk danes. Prijateljica prisla s svojim 10 mesecnim sinkom. Se mi je zdelo, da se je moja biba prav zivahno ene trikrat odzvala na njegove zvoke in brbljanja! [sm=smiley1.gif]
Sem na nenormalno lacna. Vceraj zvecer sem sla pect kekse (seveda jih ravno prav zazgala... grrrr) in vmes sem mogla prav banano pojest, ker preprosto vec ni slo dalje. Zdaj pa bi tudi ze mogla nekaj pojest... Morem zacet razmisljat, kaj bo za vecerjo, ceprav mi kuhanje prav nic ne disi, sem pa lacna, da bi volka in pol pojedla!

Zdaj pa cakam, da moz pride domov.. Ze dva dni sem sama in ga prav pogresam.[sm=smiley9.gif]

tijati -> RE: Aprilčice 2013 (24.10.2012 17:25:27)

ojla,
danes sem imela pregled v 15 t in teža +3 kg..[sm=smiley36.gif], poslušala srček 146 je utrip, in urin ki sem ga dala včeraj groza tako da moram jutri spet v lab ker imam preiskavo po Sanfordu[sm=smiley13.gif]
res pa je da premalo pijem....in se danes prav matram......................piti

enkrat sem vas že spraševala za utrip pa mi nubena ne odgovori[sm=smiley13.gif]
koliko so imeli utripa vaši otročki?? in če vas že kaj ve za spol?

lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>