RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 16:03:51)

Oj Pkca&Sisi, jaz sem danes nekam švoh, zato kar oklevam s prijavo na telovadbo... Nič ne morem obljubit še, bom videla, če bo čez kako uro boljše, če ne pa sreda (upam).

jesenika -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 17:15:37)

Pozdravljene vse nosečke, aprilčice:))

Mi je prav žal, da sem šele zdaj odkrila tale forum in ugotovila kako si lepo pomagate in prijetno čvekate o nam vsem pomembnih temah... sem rabla kr par dni, da sem prebrala vse za nazaj in je blo zelo zanimivo:))

Da povem še nekaj o sebi... tole bo moje/najino prvo dete, PDP imam 16.4. tako da sem glih danes štartala v 15. teden nosečnosti... drugače sem stara 26 let in iz notranjske..

Prav tako kot vas so me "matrale" bolj ali manj vse nosečniške tegobe, od slabosti (na srečo ne bruhanja), do izredno slabega počutja in večnega poležavanja... sem na račun slabe prehrane še par kil shujšala, mi nebo pa nič škodl, ker jih imam par preveč:))
Končno se stanje mal izboljšuje in upam, da bom dobila več energije in uživala v nosečnosti, kot pravijo Srečke iz "naslovnic":))

Pred NS sem imela krvavitev, ki me je zeloooo prestrašila, pa na srečo ni bilo nič hujšega, pravijo da je očitno ena žilica počila, ko je posteljica rasla... sam Šok je bil pa hud... na srečo sem imela čez 6 dni potem NS, kjer so nama povedali da je vse OK in ni videti da bi bilo karkoli narobe...tudi tiste verjetnosti za bolezni so bile zelo nizke (čeprav so me opozorili, da je to samo verjetnost in se moramo vsi zavedati, da je lahko prav 1, tisti, ki je žal bolan)... meni je sedaj važno, samo da mojemu cukrčku srček bije, nič drugega:) za spol še nič nevem, čeprav sem imela še en ultrazvok prejšen teden, pa mi Dr. Merlo v PO ni hotel še nič rečt .. Ima še katera od vas tega G?

Lepo vas pozdravljam, pa se tipkamo:))

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 18:45:51)

Punce, kot vidite mi ni zneslo. Če je katera slučajno šla poskusit naj lepo prosim proča kako se ji je zdelo. Jaz sem čisto fertik (ne vem, a je tole vreme krivo ali kaj drugega[sm=zmeden.gif]) in grem samo šena kavč danes..

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 18:53:23)

Jesenika dobrodošla! super da si se nam pridružila in če boš v bodoče fejst čvekala, nas ujameš hihi [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 18:54:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica12

Punce, kot vidite mi ni zneslo. Če je katera slučajno šla poskusit naj lepo prosim proča kako se ji je zdelo. Jaz sem čisto fertik (ne vem, a je tole vreme krivo ali kaj drugega[sm=zmeden.gif]) in grem samo šena kavč danes..

Ej točno zaradi takega počutja sem jaz prejšnji četrtek špricala. sem imela ful slabo vest, ampak enostavno nisem mogla nič. rahla slabost, energija na nuli, utrujena ful, tko da sem odpovedala. jutri imam spet, tko da upam, da bom tipi topi [sm=smiley1.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 19:18:08)

Živjo

Joj kok mi manjka tole čvekanje čez vikend. Punce ste ful priden in se posvečate družini [sm=smiley1.gif].

Sam tale druga nosečnost je pa res čist drugačna. Že zdaj me tarejo bolečine, ki so me v prvo proti koncu. Boli me hrbet, neki me špika v trebuhu, cela sem napihnjena, skratka noseča že od začetka [sm=smiley36.gif]. Jah EMŠO [sm=jezicek.gif].

V prvo sem nekaj shujšala na začetku, zdaj pač nič in tako me čaka verjetn velik + na koncu. Bomo videli jutri kaj bo komentirala ginekologinja. Zanimajo me tudi izvidi krvi, urin bo pa verjetn spet porazen. Sam upam pa, da ne bo pokazal kakega sladkorja, ker mi ni do teh for s sladkorno.

Dobrodošla še ena nova, lepo da si se nam pridružila!! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 19:42:46)

Trixxy joooj jaz tudi pokasirala čist vse nosečniške težave in težavice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jaz čez vikend bolj štrajkam s forumom, ampak potem pa čez teden več notr prinesem [sm=jezicek.gif]

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 20:47:23)

Čer [sm=nosecka.gif]

Vikend je letel mimo nas z brzino [sm=smiley36.gif] praznovali smo sinov roj. dan (danes ima 3 leta[sm=smiley1.gif]) pa še eno večerjico sem mela s sodelavkami, tako da pol pa veste....[sm=smiley36.gif]
Bila sem pri zdravniku ker me še vedno boli v ustih, nimam kaj, počakat moram da se zaceli, čeprav imam zdaj že čisto načeto in prav čutim živc kako utripa, boli za [sm=smiley19.gif] tako da komaj govorim, kaj šele jem[sm=hudicek1.gif] no, se vsaj redim ne[sm=smiley36.gif] upam da bo kmal boljš, sem zmetala en kup denarja za te žavbe[sm=hudicek1.gif]

Dobrodošla nova [sm=bravo.gif]

Zdaj pa še mal nazaj pred tv, pol pa šlafen[sm=smiley1.gif]
Nočko!

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (15.10.2012 21:50:31)

Drage sonosečke, lepo vas je brati. Meni bo ta nosečnost minila kot bi mignil, ker preveč delam in evo, nimam 5 minut časa za nič.

Lepo, da še vedno prihajate nove. Brez skrbi, dodala vas bom na seznam, samo da najdem kakšno urco za to. Če pa bi se katera rada lotila, pa kar.

Jaz sem imela danes 2. pregled in je bilo super. Izvidi, pritisk, teža ista, vse ok. Celo železa imam več kot dovolj, kar je bil pri meni vedno problem, tudi v nenosečem stanju. JUHU! Otročiček je mahal, dal roke v usta in brcal. Zaenkrat ni hotel napovedovat spola, ker se ni dobro videlo in je rekel, da se je že zmotil, tako da bomo raje naslednjič gledali.

Nosečniška oblačila že na polno nosim, ker imam že pravi trebušček, tako kot prvič v 6. mesecu. Imam precej kril, kupila sem ene fine hlače za v službo, drugo pa imam od prej ali sposojeno. Več ne bom kupovala, mislim, da bo šlo.

Imena: midva še niti začela nisva z izbiranjem! In me je kar strah, ker sva prvič zelo zelo dolgo izbirala ... nisva vedela spola, ampak kljub temu za fantka sploh nisva imela imena, ker enostavno nisva našla všečnega!! Se bojim, da bo tokrat ista pesem.

Jutri grem na pilates, komaj čakam! Bom poročala, kako mi bo všeč.

Vsem vam pošiljam koš energije, jaz je imam končno na pretek! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 7:41:04)

Dobro jutro. Torek je in kmalu bo petek. jej! [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Februarka še malo potrpi in bo bolje! [sm=bravo.gif]

Dober dan nič se ne mudi za seznamček. Ti samo uživaj v energiji, ki se ti je vrnila! Pa vsake toliko jo še sem malo prinesi [sm=smiley36.gif]

za seznamček, ko ga boš urejala, pa še tole: AC 26.10., peti pregled 7.11.

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 8:01:56)

Dobro jutro!

Že kak mesec nazaj sem se vam javila kot anonimna. Do zdaj se nisem javljala, brala pa vas redno. Sem bila na bolniški zaradi slabosti in bruhanja., Ta teden sem se vrnila v službo, čeprav slabosti še čisto niso popustile, bruhanja je manj včasih tudi nič... Je to moja druga nosečnost, doma imam 2,5 leti starega fantka.
Včeraj sem imela NS, rezultat je bil OK, tako da sem vesela. Me je pa opozorila, da imam nizko ležečo posteljico, vendar da to še ni nič, da bo videla na morfologiji a se je že dvignila. Ima katera podobno izkušnjo, sem jo pozabila vprašat kaj to pomeni, če je posteljica nizko ležeča. Rok imam 29.04.2012, po NS pa 25.04.2012.
Jaz ne hodim nikamor na telovadbo, ker tu na Koroškem ni vadbe za nosečnice. Kolikor berem, vas veliko hodi na pilates, js bi tudi.
Drugi pregled pa imam 24.10.. Tokiko od mene, lepo se imejte ob tem deževnem vremenu.

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 9:48:32)

Dobro jutro!

Mene je celo noc trebuh po malem bolel.. in sem seveda zjutraj paniko zagnala. In cez 15minut ugotovila, da moram preprosto na wc.[sm=smiley36.gif]
Cista trola, res [sm=smiley36.gif] Drugace pa morem potrkat, imam malo mira z izcedki in tudi slabost se je v veliki vecini umaknila. Energije neke se sicer ni ampak je dovolj, da ne padem dol, ce posodo pomijem!

No, podatki za seznam pa so naslednji:
morfologija: 13.november
peti pregled: 15.november

Tako, zdaj pa grem med in pomarance jest. Malo me grlo praska. Lep dan vsem [sm=smiley1.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 12:54:01)

Heej!

Kako smo na ta deževni dan? Baje, da se bo v naslednjih dneh tudi sonček pokazal [sm=smiley1.gif] Drugače pa je danes en teden od BHR. Saj je šlo kar hitro, čeprav vsak dan odštevam dneve do rezultatov. Sem dobila po pošti rezultate od hitrega testa, za končne bom verjetno pa drug teden kar tja poklicala, če so že [sm=smiley1.gif]

Punce ali ste se potem dobile v Koloseju? Sem se spomnila en dan, pa nisem nič tukaj zasledila.

Jaz grem pa zdaj spečt eno pecivo, potem pridejo pa prijateljice malo do mene [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:06:10)

uuu ene ste že na morfologijo naročene??? [sm=smiley23.gif] men se je pa zdela ful daleč. kdaj pa se opravlja? mislim, v katerem tednu je najboljš it, da se naročim mal prej.

Lila indijansko poletje bo menda in res se že počasi kaže sonce. od jutri naprej bo na soncu spet za bit v kratkih rokavčkih. juhu! [sm=bravo.gif]

in potrpi še čisto malo in boš imela rezultate v žepu [sm=smiley1.gif] jaz pa še čisto malo in grem na ac, tko da vse bo enkrat minilo. in strah, in negotovost in bomo dočakale svoje sončke [sm=smiley27.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:09:58)

Tippi sej to je navaden pregled pri G od 20.-22. tedna in se ti ni treba ekstra naročat. Jaz imam morfologijo 29.11.

Sem pa imela danes pregled. Zredila 0 kg, pritisk lepo nizek in posledično sem danes, ko se je začelo oblačiti, čist zaspana. Kri je vredu, voda tud. Srčka sva poslušali in to je to.

Naslednjič pa UZ in končno bom videla naše dete.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:11:15)

Lila kaj si spekla? Se bom še jaz priforčkala na obisk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:12:18)

morfologija se vedno dela na polovici nosečnosti in ginekologi se navadno kar držijo dopolnjenega 20 tedna, tako da že samo predvidijo pregled tam blizu; jaz sem tudi že naročena za morfologijo - 19. november, ko bo točno celih 20 tednov

[sm=smiley33.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:15:41)

res je še hitro, pa vseeno - ali ima katera izkušnje s Stokke Explory vozičkom?! je stvar vredna svoje cene???

[sm=smiley33.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:15:53)

Zdajle sem se ruknila v bradavico na joški in me tolk boli za umret. Pa nekaj se mi veča oprsje. V prvo se mi ni nič, pa tud mleka ni bilo nič. Upam, da tokrat to zlaufa. Je pa res, da so v prvo zatajili hormoni in posledično sem imela nekaj težav, dojenja pa itak ni bilo. Zdaj pa držim pesti, da bo vse kul [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:16:55)

Aja uni tedni za morfologijo so mislim, da celo 20.-24.teden. Jaz bom dopolnila 21 tednov oz bom v 22.em tednu, tako kot prvič.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:18:46)

Meni Stokke ne potegne, ker mi ni lep in je predrag, vendar ne vem pa kako je kaj z uporabo. Vseeno ti predlagam, da ga vidiš v živo, da vidiš kako na majhno se zloži in se pač dobro informiraš. Pa poglej še to na kakem terenu se boš gibala.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:30:37)

Zdajle sem se ruknila v bradavico na joški in me tolk boli za umret.

joooj! [sm=smiley29.gif] mene pa že dva dni leva bradavička tolk srbi za znoret!! še katero? joški so mi pa itak zrastli ful. se mirno postavim ob bok pameli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma jaz bom verjetno šla na morfologijo samoplačniško. Ta moj ginekolog je sicer fajn, ampak ma eno ful predpotopno aparaturo od ultrazvoka, tko da mi bolj sede če greva samoplačniško, se bo bolj lepo vidlo, kar se naju tiče, pa tud po moje je čist neki druzga tak pregled opravit s sodobno mašino, kot pa eno iz pamtiveka [sm=smiley36.gif].

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:32:30)

kakšen je to voziček? maš kakšn link? pa ti povem, kako mi je všeč [sm=smiley1.gif] če je pa tud funkcionalno ok, tega pa ne vem. jaz bom "prikrajšana" za užitke nakupa vozička, ker ga dobiva [sm=smiley1.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 14:39:12)

No moji joški niso glih tako zrasli, so samo malo popolnjeni. Nisem ena unih srečnic z velikimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Ja morfologijo lahko delaš tudi samoplačniško, jaz bi jo šla kr k Pušenjaku, če bi že izbirala. Sam moja G je vredu in ima celo nek nov UZ, sam mislim, da 3D nima, ampak sej mi je lepši otroček v 2D sliki.

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (16.10.2012 15:08:38)

tole je link na Stokke http://www.stokke.com/en-si/stroller/stokke-xplory/product-information.aspx

sem si ga že ogledala v živo (že pri prejšnjih mulcih,sam je cena [sm=smiley29.gif]), ful velik je, ker se skoraj nič ne zloži in precej težek (tako da za dnevno prelaganje v avto in spet ven verjetno ni glih najboljša izbira), ampak meni deluje ful odbit in všeč mi je, ker otrok sedi visoko.. ravno zato me zanima mnenje kakšne uporabnice iz prakse - kako se obnese za vozit na cesti, travi, pesku... ali trese, ali se kolesa zatikajo, kako gre z eno roko itd... se pravi dejanska uporaba

http://www.google.si/imgres?hl=en&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:sl:official&biw=1680&bih=880&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=oXCyqs51Nq7qAM:&imgrefurl=http://www.savvysassymoms.com/blog/spring-trends-twitter-party/&docid=ZaH0PLpudUdftM&imgurl=http://www.savvysassymoms.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Stokke-Xplory-Complete-Stroller-in-Purple.jpg&w=400&h=400&ei=hlt9UJC_HKmG4gS8ioAw&zoom=1&iact=hc&dur=1303&sig=109212000960678587481&page=1&tbnh=144&tbnw=144&start=0&ndsp=47&ved=1t:429,r:4,s:20,i:144&tx=134&ty=99&vpx=1242&vpy=197&hovh=225&hovw=225

[sm=smiley33.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>