RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 7:39:53)

Joj, komaj čakam jutri, da spet vidim moji dva user posted image user posted image

Ti tudi dvojna srečka nosečka[sm=bravo.gif], ne pozabi prit povedat, kako ste!

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 7:56:34)

Jutrčkaaa :)
Bravo Tippi - sem zelo vesela, da si srečna in da je vse tako kot mora bit. Se mi pa zdi, da si imela kar pozno ta prvi pregled. Jaz sem ga imela v 8.tednu...pa je bil najprej čisto pri miru, potem pa smo ga gledali, gledali, in jaaaaa...tako je zamigal notri... so ble že kaj solzice prisotne? Imava pa tudi zelo blizu NS. jaz 25., ti pa 26. Greš v Dravlje? Naslenji pregled pa imaš 10.10, jaz pa 11.10. Cooolll...en dan zamika imava.
Zizike praviš - moje so tako polne, napihnjene sicer neboleče, in pa bradavice stojijo ven kot še nikoli ...no razen kadar me je zeblo.
Telovadba - jaz bom hodila v ZD Bežigrad, ko mi sporočijo datum.
Tippi - je to tvoja 1. nosečnost? Bomo prisotne tudi danes, itaak... jst sm že čist not padla.
Uživajte, aprilčice.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:00:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

Jutrčkaaa :)
Bravo Tippi - sem zelo vesela, da si srečna in da je vse tako kot mora bit. Se mi pa zdi, da si imela kar pozno ta prvi pregled. Jaz sem ga imela v 8.tednu...pa je bil najprej čisto pri miru, potem pa smo ga gledali, gledali, in jaaaaa...tako je zamigal notri... so ble že kaj solzice prisotne? Imava pa tudi zelo blizu NS. jaz 25., ti pa 26. Greš v Dravlje? Naslenji pregled pa imaš 10.10, jaz pa 11.10. Cooolll...en dan zamika imava.
Zizike praviš - moje so tako polne, napihnjene sicer neboleče, in pa bradavice stojijo ven kot še nikoli ...no razen kadar me je zeblo.
Telovadba - jaz bom hodila v ZD Bežigrad, ko mi sporočijo datum.
Tippi - je to tvoja 1. nosečnost? Bomo prisotne tudi danes, itaak... jst sm že čist not padla.
Uživajte, aprilčice.

hvala da se veseliš z mano [sm=smiley31.gif] To je bil moj 3. UZ. Spadam v kategorijo rizičnih nosečnosti zaradi let, tako da upam, da se mi ne bo kaj zakompliciralo do poroda, in bom imela kar pogoste preglede. To je moja II. nosečnost. Hči bo kmalu polnoletna [sm=smiley36.gif]

Solzice so ostale v grlu. čisto malo je manjkalo [sm=smiley36.gif]
Ja NS mam v dravljah! ooo res imava skupaj datume [sm=smiley1.gif]

V ZD Bežigrad majo telovadbo al pilates? To je na kržičevi a ne?

jst tud notr padla. čist [sm=smiley36.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:18:08)

S tisto gospo/punco (karkoli) sva si pisali o telovadbi, žal ni nič omenjala pilates-a. Lahko se odločiš za Bežigrad (= na kržičevi, tako kot si napisala) ali pa za Šiško. Če se kaj premisliš, ti lahko dam kontakt, pa se prijaviš. Ona me kontaktira konec novembra. Zaenkrat zbira prijave. Pilates pa verjetno tudi imajo vsepovsod?
Aja, rizična si.... ooo, saj bo, itak da bo šlo do konca :)) Vse bo OK!!!

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:20:05)

Drugače pa mene non stop srbi nos in kiham. Še katera?

Glede depilacije - še nisem tolk daleč. Oziroma, dokler se bom sama lahko, bom sama to opravila, če ne pa moj dragi :P

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:24:33)

Saj ne, da zdaj to rizično jemljem zelo resno, ker zaenkrat razen slabosti, ki pa so uglavnem tudi že minile, nimam nobenih konkretnejših nevarnosti, ampak nikoli se ne ve, zato je previdnost več kot dobrodošla.

Hm, a veš da tale ZD mi diši, ker je dest metrov stran od moje službe, in bi mi bilo zelo zelo ZELO pri roki. Ampak je malo pozno. Do novembra se bom jaz tako polenila, da me potem nobena telovadba ne spravi več k miganju [sm=smiley36.gif] jaz bom štartala že v oktobru, začetek oktobra, ko bodo trije meseci mimo. plavanje pa štartam tam enkrat novembra, po AC.

Rožica kateri teden si pa ti? moram vedno znova vprašat, kratkotrajni spomin mi je tale nosečnost načela [sm=smiley36.gif] Kihanje in vse okrog surle je normalna zadeva v nosečnosti. Jaz sem najprej pomislila na alergijo, potem sem se pa malo pozanimala in ugotovila, da je vse ok! bo minilo! [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:29:17)

Tippi full vsela zate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] res joj ko sm prebrala tvoje sporočilo so mi kr mal zolze nabrale..... haha mal hrmoni divjajo

Tud jst mam rizično nosečnost, zato bo to že moj 3 pregled in pomoje bom mel preglede tudi bolj napogosto. Ma sej po eni strani bolš, bom vsaj bl mirna.

Uff dons se sploh ne morm skosncenrirat v službi, skos me lulat tiši, pomoje da od nervoze[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimna 88

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:39:09)

Hej punce, samo da vas pozdravim, zdaj letim s službo, čeprav ne vem kaj bo iz mene. Spet se borim z nenormalno slabostjo in sem res [sm=smiley13.gif]

Lep dan vam želim, čeprav bolj mrzel!

Se beremo, papa

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:39:27)

Jaz sem 10.-11. teden. Uh, pozabljive bomo pa še pa še... za kšne stvari sem jaz že zdej ... zraven paše tudi štoravost. Sploh kasneje - sem videla pri kolegici.
Drugače se počutim čisto OK, skrbi me edino mehur/ledvica. Probam odmislit, če se da. Pa full sm hitr zvečer zaspana, tut jst ob 21h že čist komeram v postli. Pa mal sm se polenila, to pa priznam. No pa nos (srbenje,kihanje)- to je normalno praviš. Drgač pa nobenga bruhanja, slabosti, krvavitve - sem prav vesela. Edino 1x do zdej me je cel dan glava bolela.
Komaj že čakam NS :))))

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:44:59)

Še jaz čestitam za super pregled, Tippi!

telovadba: jaz razmišljam o jogi za nosečnice. V Šiški je ena ful fajn, pa na Bežigradu tudi. Ne vem, moram malo urnike pregledat.
kolo: Tippi, imaš isto taktiko kot jaz. Ko je luknja ali grbina, rit gor. Ne morem verjet, no.
depilacija: bom kar sama, mož ne vem, kako bi se znašel oz. kaj bi nastalo!?! Prvič sem se še pred odhodom v porodnišnico sama, pod različnimi koti in z malo iznajdljivosti je dobro uspelo.

Danes ponoči me je začelo rahlo špikati po maternici, prav čutila sem, kako se razteguje. Nor občutek. Joj, komaj čakam brce. V drugo naj bi se prej čutile, a ne? Aja, pa dobila sem krvne izvide in je vse ok. Kr neki sem se sekirala, da imam mogoče tokso pa take neumnosti. Tale nosečnost te res lahko spravi ob pamet, na kaj vse ne pomisliš! Tudi jaz komaj čakam NS, drug teden.

Pa ne morem verjet, da je prvo tromesečje že skoraj za mano. Katera je že rekla, da bo šlo počasi??? [sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 8:55:56)

Anonimna88 hvalaaaa [sm=smiley31.gif]
Anonimna [sm=pikapoka1.gif] bogica no[sm=smiley13.gif]! naj ti mine čim prej!
rožca srečka si, da nimaš nobenih nevšečnosti, sploh da si se izognila slabosti. Samo uživaj [sm=bravo.gif]
dober dan hvala tudi tebi za čestitko hihi Taktika za na kolo je pa odlična a ne [sm=smiley36.gif]
Baje se prve brcike v drugi nosečnosti čutijo že prej. Jaz računam da bi jih lahko okrog 14,15 tedna že čutila. To bo pa zdej zdej [sm=bravo.gif]

Res bo hitro mimo tromesečje. Ampak od pregleda do pregleda se še najbolj vleče in potem kar pozabiš da u bistvu tedni in meseci kar grejo [sm=bravo.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:15:10)

Jutrooo!

Super novičke Tippi [sm=bravo.gif] Res sem vesela zate. Držim pesti tudi za tiste, ki imate danes pregled. Poročajte [sm=smiley1.gif] Jaz imam tudi glavni pregled šele v 11. tednu in to je šeleeeeee 25.9. Se mi zdi ful daleč, še skoraj dva tedna. A ti si dobila zastonj materinsko knjižico praviš? Kaj pa ostale?

Kaj počnete lepega v tem vremenu? Razen da ste ene ful pridne v službi [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:17:28)

IZVIRNO SPOROČILO: *Lila

Jutrooo!

Super novičke Tippi [sm=bravo.gif] Res sem vesela zate. Držim pesti tudi za tiste, ki imate danes pregled. Poročajte [sm=smiley1.gif] Jaz imam tudi glavni pregled šele v 11. tednu in to je šeleeeeee 25.9. Se mi zdi ful daleč, še skoraj dva tedna. A ti si dobila zastonj materinsko knjižico praviš? Kaj pa ostale?

Kaj počnete lepega v tem vremenu? Razen da ste ene ful pridne v službi [sm=smiley36.gif]

Hvalaa! [sm=bravo.gif]Jaz še ne garam, bom pa vsak čas, mam dela, da se ven ne vidim [sm=smiley21.gif]
Materinska je zastonj. Sem najprej mislila da ne bo, ker sem že na več koncih slišala da jo je treba plačat, potem greš pa s potrdilom na zavarovalnico in ti tam povrnejo, ker se kao ginekom ne da čakat na povračilo tega denarja in raje preložijo na paciente. no, meni ni bilo treba nič plačat, mi je prišparal pot in letanje do zavarovalnice.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:18:01)

Aja, pa dva tedna bo tik tak mimo! in potem pridi poročat! nujno! [sm=bravo.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:20:28)

A ti si dobila zastonj materinsko knjižico praviš? Kaj pa ostale?

Ja, materinska je zastonj po zakonu, ker gre za dokument, ki nosečnici pripada!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:22:55)

Ja je! Itak. ampak, ker se nekaterim ginekom ne da čakat na sredstva za materinske knjižice, se pri mnogih ginekologih ta plača in potem mora nosečka z računom letat na zavarovalnico, da ji ta denar povrnejo. V smislu, da hitreje dobi denar nosečnica, če gre osebno tja, kot pa ginekolog, ki sporoči, da je dal toliko in toliko materinskih in potem zavarovalnica rabi, da mu to povrne. v tem je hec, da je nekje treba plačat. [sm=smiley1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:35:11)

Jaz sem tudi zastonj dobila materinsko takoj na 1. pregledu (tj. 8. teden).
*Lila - 2 tedna bosta hitro minila, čeprav imam jaz takrat NS, pa tudi pravim kje je šele to :) Tudi komaj čakam, da začutim prve brce :)))
Je katera že uporabljala angel sounds? Se to splača kupovat sploh? Kok stane?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:37:29)

Jaz sem tudi zastonj dobila materinsko takoj na 1. pregledu (tj. 8. teden).
*Lila - 2 tedna bosta hitro minila, čeprav imam jaz takrat NS, pa tudi pravim kje je šele to :) Tudi komaj čakam, da začutim prve brce :)))
Je katera že uporabljala angel sounds? Se to splača kupovat sploh? Kok stane?

AS jaz sem bila ful navdušena nad tem, da bi ga kupila. Rabljenega na Bolhi (novega itak ne bi, ker se mi zdi čist preveč denarja, cca. 60 eur stane), potem me je pa minilo, ko sem slišala, da moti počutje dojenčka. Sej prime me še zmeri, da bi ga kupila, ampak potem bi se morala pa brzdat, da ga ne uporabljam prevečkrat, pa tud potem sem razmišljala, če gre kaj narobe, češ da te zvok srčka pomiri, kar je sicer res, ampak če gre kaj narobe, bo itak šlo narobe in potek nosečnosti v tej smeri ne moreš spremenit. tko da. Odločitev posameznice. Če boš kupila, se pa priporočam, da ga posodiš kakšnkrat [sm=smiley36.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:37:45)

A u tem je fora.. Ker sem tudi jaz slišala, da so jo nekatere plačale, nisem pa vedela, da dobiš potem povrnjeno od zavarovalnice.

Jaz sem začela pa že čajčke pit [sm=smiley36.gif] Že nasploh sem bolj zmrznjen človek, sedaj ko je pa še tako vreme prav paše [sm=smiley1.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 9:42:47)

Za AS sem pa tudi jaz zasledila, da naj ne bi najbolje vplival na dojenčka. Čeprav če se ga uporablja zmerno, po moje ravno škodovat ne more. Jaz bi se po moje težko zadrževala, če bi ga imela doma, da ga ne bi prepogosto uporabljala [sm=smiley1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 10:11:30)

To nisem vedela, da slabo vpliva na plod. Ne bom si ga kupovala....imam rajši preglede, pa tam vse vidim/slišim :)) čist tko me je zanimalo. Pa drag je k pr norcih, če vzameš novega..faaakkk.
Čajčki, čajčki ... meni tudi že pašejo..sploh zjutraj v službi tekom dopoldneva.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 10:13:42)

To nisem vedela, da slabo vpliva na plod. Ne bom si ga kupovala....imam rajši preglede, pa tam vse vidim/slišim :)) čist tko me je zanimalo. Pa drag je k pr norcih, če vzameš novega..faaakkk.
Čajčki, čajčki ... meni tudi že pašejo..sploh zjutraj v službi tekom dopoldneva.

Škoda, sem mislila, da se bom pri tebi kakšnkrat šlepnla [sm=smiley36.gif]

Čajčki jaaaaaaaaaa. Zakon! Jaz sem ubrisana na prave zelene čaje, sploh tisti od cha, zeleni z aromo japonske češnje! ubrisana sem nanj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 10:19:31)

Ti pravi čaji so res zakon ja [sm=bravo.gif] Si morem spet naredit malo zaloge počasi [sm=smiley1.gif] Zeleni z aromo japonske češnje praviš? Sliši se mmmmm [sm=smiley36.gif] Lani sva šla z mojim v čajnico kupit darilo za njegovo sestro, ki pozimi praznuje. In na koncu sem zase kupila 3x več kot zanjo [sm=smiley36.gif]

Od katerega tedna naprej naj bi se pa kaj slišalo z AS? Ma ja, za kdaj vmes med pregledi bi bilo super, ampak tako kot je rekla Tippi, da se kje malo šlepneš [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 10:31:04)

IZVIRNO SPOROČILO: *Lila

Ti pravi čaji so res zakon ja [sm=bravo.gif] Si morem spet naredit malo zaloge počasi [sm=smiley1.gif] Zeleni z aromo japonske češnje praviš? Sliši se mmmmm [sm=smiley36.gif] Lani sva šla z mojim v čajnico kupit darilo za njegovo sestro, ki pozimi praznuje. In na koncu sem zase kupila 3x več kot zanjo [sm=smiley36.gif]

Od katerega tedna naprej naj bi se pa kaj slišalo z AS? Ma ja, za kdaj vmes med pregledi bi bilo super, ampak tako kot je rekla Tippi, da se kje malo šlepneš [sm=smiley1.gif]

jaaaaaaaaa zeleni z japonsko češnjo. priporočam ful! Ko boš, če boš kupila, pridi povedat kako ti je všeč! Ni nujno da ti bo, za poskusit je pa vendarle. Pa noro lepo diši [sm=smiley20.gif]Tud s kapljico mleka odlično paše! je pa res, da ni za pretiravat. Jaz si vzamem dve šalice max na dan tega pravega čaja. Mi je to kar ene vrste ritual. za vmesne variante, pa si bom zdaj, ko sem noseča, delala kakšne bolj blage variante iz filter vrečk. S pravim zdej ni za pretiravat. Do dve šalice na dan pa pravijo da je ok.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 10:39:28)

Ja saj s temi pravimi čaji res ni za pretiravat. Bom pa preizkusila tega zelenega s češnjo [sm=smiley36.gif] Jaz imam poleg teh tudi veliko zbirko domačih čajev. Moja tašča je v penziji in ogromno svojega prostega časa posveti nabiranju zelišč in delanju čajčkov [sm=smiley1.gif] Ampak še vedno se dostikrat poslužujem kar filter vrečkam, sploh ko skuham večjo količino čaja [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>