RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:02:06)

doberdan HVALA še za en nasvet. A tko, da kr kolo do konca? Hudo. To bom pa tut jaz prakticerala dokler bo vreme zdržal. Jaz imam bolj sprehode s kužkom... sicer so bolj kratki, boljš kot nič. No z januarjem začnem še na telovadbo hodit. Plavanje pa odsvetujejo v bazenih zarad bakterij, glivic. ...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:09:03)

Jaz bi samo še dodala, da pri vseh teh čajčkih, tako ingverjevemu, metinemu, zelenemu, koprivinemu je samo ena slabost. po vseh čajih, tisti ki imajo problem peče zgaga. zdaj je na tebi da izbereš manjše zlo. al se znebiš slabosti, pa te muči zgaga, ali pa ti je slabo, ampak potem pa zgage ni [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:13:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

doberdan HVALA še za en nasvet. A tko, da kr kolo do konca? Hudo. To bom pa tut jaz prakticerala dokler bo vreme zdržal. Jaz imam bolj sprehode s kužkom... sicer so bolj kratki, boljš kot nič. No z januarjem začnem še na telovadbo hodit. Plavanje pa odsvetujejo v bazenih zarad bakterij, glivic. ...

U bistvu ga priporočajo (vsaj meni ga, zaradi bolečin v hrbtu, ki se bodo v nosečnosti še stopnjevale), le občutljivim ga odsvetujejo. Jaz recimo da spadam med neobčutljive. če bo pa problem, ali pa se bo nakazovalo kakšno sranje, bom pač nehala.

In še to, je velika razlika med toplicami ala snovik, kjer so lokvanji (ljudje ki se namakajo[sm=jezicek.gif]) in se ljudje vsakorazni, od otrok, do starih, hodijo tja namakat, ali pa tivoli, kjer so uglavnem športni plavalci, in plavajo na progo. Problem infekcije ni v kloru, ampak v urinu. in če je veliko ljudi, ki v bazen urinira, klora pa ni dovolj v vodi, potem je to idealno okolje za okužbe. Športni plavalci, pa po mojih izkušnjah, nikoli in nikdar ne urinirajo v bazen, kjer plavajo "na čas".[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:21:11)

OJla vse čveke[sm=smiley1.gif]

Vidm, da se nekatere še zmeroma borite s slabostjo, pri meni je pa slabost čisto minila in me kr mal skrbi.. alj je to dobro al ne. A se je še kateri tako zgodilo?
Drugače pa full slabo spim... lulanje lulanje..... tko da sm zjutraj kr utrujena [sm=smiley13.gif]

Joj za jutr mam kr tremo ko imam pregled... pomojo bo pritisk spet tm nekje 150 me kr čudno gleda če sm ok... sam kaj ko pa mi srce razmija 100 na uro.

Tippi kako a je že pregled mimo... čakam da poročaš veselo novico[sm=bravo.gif]

[sm=smiley1.gif]

Anonimna 88

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:24:31)

Joooj kot bi sebe brala. Ja, meni so tako slabosti vmes že parkrat popustile, potem so se pa vrnile v vsej svoji veličini [sm=smiley36.gif] recimo da imam zdajle od nedelje kar mir. upam, da tako ostane.

Tud jaz lulam ponoči za znoret [sm=smiley7.gif] Komaj zatisnem oči, moram že lulat. jaoooo [sm=smiley36.gif]

Jaz pregled opravim popoldne, potem pa pridem javit. No, danes ne, jutri pa ziher [sm=smiley1.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:33:31)

Plavanje s tamponom naj bi bilo varno. Jaz to vedno prakticiram, tudi če nisem noseča ali imam M, ker že misel na vse, kar je Tippi opisala .... No, jo rajši zaščitim pred tem. :)

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:36:22)

Anonimna 88, mene je slabost minila pred dvema tednoma ... sem mislila, dokler nisem včeraj bruhala, prvič v svojih nosečnostih! Mogoče je bil pa to veličastni zaključek. :)

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:39:33)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

Plavanje s tamponom naj bi bilo varno. Jaz to vedno prakticiram, tudi če nisem noseča ali imam M, ker že misel na vse, kar je Tippi opisala .... No, jo rajši zaščitim pred tem. :)

Malo iz konteksta [sm=smiley1.gif]

Pri plavanju (govorim o aktivnem plavanju, ne o namakanju), se mišice medeničnega dna, torej tudi nožnica stisnejo in preprečujejo vstop vsakršnim bakterijam globje.

Aktivno sem plavala svoj čas, tudi moja hči in je stvar sledeča. Ko ima plavalka menstruacijo, ne potrebuje ničesar, niti tampona ne. Na tekmah odplava svoje in ko pride ven, si namesti vložek, tampon, pač kar ji bolj paše. Najprej smo vse debelo gledale, potem pa smo ugotovile, da to dejansko drži. Še tako močna menstruacija, med štartom in ciljom, ni pustila nobenih posledic (ala krvi na nogah), niti ko smo prišle iz bazena, se ni ulila. Zato je ista zgodba pri nosečnosti. Če aktivno plavaš, odplavaš, ne potrebuješ nobene zaščite, ker ne bo nič prišlo zraven, razen če nisi v izredno občutljivi sorti ljudi. Če pa se hodiš namakat, je pa to druga zgodbica.

No, pa sem se malo razpisala [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:40:10)

Mogoče je bil pa to veličastni zaključek. :)

hahah kaj si to fajn povedala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 11:54:40)

Jaz pa začudeno danes ponoči nisem šla nič lulat. Drugače pa grem vsako noč po 1x. Glede slabosti - vidim, da jih ima res ogromno s tem probleme. jaz moram kar potrkat, ker mi je bilo do zdaj samo 1x v službi (hvala bogu ni bilo šefa) in sem si potem samo preluftala pisarno, stopila k oknu na zrak in je bilo prec boljše. Verjetno pa mi zato ni tolk slabo, ker skoz po malem nekaj zobam :))) priporočam, res!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 14:17:15)

IZVIRNO SPOROČILO: *Lila

Jutro punce [sm=smiley1.gif]

Kako ste? Jaz sem se kar razvadila, da sem na bolniški, ker lahko dolgo spim zjutraj [sm=smiley1.gif] Pa še danes je tak dan za lenarjenje. Danes mi prvič po dolgem času ni slabo, tako da bom tudi jaz izkoristila počutje in poskušala narediti kaj koristnega. Imam tak kup za likanje, da se mi niti začet ne da [sm=smiley36.gif]

[b

joj jaz sem pa veri prišla iz službe in je blo vse zlikano, je prišla moja zlata mami na obisk in sproti še kaj podelala :)

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 14:23:08)

Danes je pa tak fajn dan za lenarjenje ;) Po mojem bomo cel popoldne samo poležavali ... no do tgovine bi blo treba it ...

Kolsarjenje do konca? tega nisem vedla ...mogoče po urejenih prograh, samo tkole po vai, kjer ni nobenih pločnikov in ničesar si pa ne predstavljam ... no jaz ne, se mi zdi, da bi se lahko kje na kakem šudru hitro zložila :(

O lulanju pa jaz nr bi, ker mislim da grem skot vsako uro in pol do dve, pa to ni normalno! :(
Ana

Jolic -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 14:48:12)

Pozdravljene! Tudi jaz sem v veselem pričakuvanju [sm=bravo.gif]. Predviden datum poroda 27.4.2012. Prosim če mi lahko pošljete vabilo, da se vam pridružim tudi na fb :) Hvala

chatarinchy -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 15:41:54)

Jolic - na zs mi napiši svoje podatke da te lahko dodam na fb in nato v skupino :)

danes je res dan za lenarjenje :) čeprav sem pospravila že celo stanovanje, generealno sčistila terarij.. itd :) Zdj se bom pa mal dol vlegla, hehe - si zaslužim :)

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 15:56:02)

Ejjjj, da se malo pohvalim, da bom jutri rekla je že spet isto. Brez slabosti[sm=bravo.gif], samo še zgaga me peče[sm=smiley36.gif]. sm uspela celo kosilo skuhat in zdej grem še štrudelčka spečt.
Ma jaz pa ne hodim tako pogosto lulat, samo ko se zjutraj zbudim, pa se komaj privlečem do WC, ker je tako poln mehur.
In seveda čakam to NS (19. ), čeprav moram reč, da v primerjavi s 1. nosečnostjo me nič kaj panika ne grabi in sem brez strahov (ne vem če je to dobro), ma verjtno nimam niti časa se preveč s tem ukvarjat, ker imam toliko zadev, da jih itak sprotoma pozabim. [sm=smiley36.gif]
Ker so me vrle sestre na 1. pregledu pozabile stehtat, sem danes zbrala pogum, stopila vago in bila pozitivno presenečena. Kljub mojemu nažiranju sem šla 0,5 kg dol[sm=smiley36.gif].
Sam ta dežek pa res paše, najboljš pa je da sonce ne sveti v hišo in se prah ne opazi tako zlahka[sm=smiley1.gif].

Ostanite v cvetju, aprilčice moje!

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 16:03:16)

Heej!

Jaz sem se ravno zbudila, sem odspala eno uro [sm=smiley1.gif] Drugače pa še vedno nisem nič zlikala, se kar ne morem spravit. Mi moj že počasi namiguje, da nima kaj oblečt [sm=smiley36.gif] Sem pa tudi jaz skuhala kosilo danes in sicer zelenjavno lazanjo, ker imamo ogromno domače zelenjave. Bi pasal en košček štrudla zadaj ja [sm=smiley36.gif]

V Lj in večjih mestih ste zelo na boljšem glede bazenov, telovadbe za nosečke itd. Tako da se splača to izkoristit. Mi iz manjših krajev smo zelo omejeni glede tega [sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 16:28:26)

Ah telovadba gor ali dol ...,če zmoreš IN se ti da, je že vsakodnevna hoja super!

Jaz sem v 1. nosečnosti TOK prehodila! Ga mislim da skor ni bilo dneva, da ne bi šla na dolg sprehod in sem se super počutila!

Zdaj čakam, da se energija vrne ... včeraj sem se kr OK poćutila, pa sva šle s tamalo hodit na eno jezero in bi mogle hodit eno uro ... ja valda ... nisem mogla TOK sem se utrudula po 15 min da sva šle nazaj in na vsaki klopci počivale ;)

tko da če bom ok, bom hodila, če ne, pa boh pomagej ...
Ana

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 16:39:13)

Ja sej to imaš prav ja [sm=smiley1.gif] Samo jaz sem včasih bolj motivirana, če je kaka skupinska zadeva. Drugače imam pa kuža doma in in mi skoraj vsakodnevni sprehodi ne uidejo [sm=smiley36.gif] Zdaj je že drugi teden ko sem na bolovanju in se res ne spomnim kdaj sem bila nazadnje toliko časa skupaj doma. Tako da upam na toplo in dolgo jesen, da jo bomo lahko izkoristile [sm=smiley1.gif]

Cherish -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 18:16:06)

Tudi jaz sem na bolniški - strogo počivanje in komaj čakam jutrišnji pregled, da mi da zeleno luč za kakšen sprehod. To bo tudi meni najboljša rekreacija. Na kolo več ne bom upala iti, ker sem en dan preden sem začela krvaveti kolesarila in zdaj pač to povezujem... Glede bazenov pa sem tudi nagnjena k okužbam, sem na začetku nosečnosti bila 10 dni na antibiotikih, takšno vnetje mehurja sem imela [sm=smiley13.gif]
Joj, komaj čakam jutri, da spet vidim moji dva [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Lep večer vsem!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 20:21:25)

Hej,punce!

Jaz sem pa dans čist gotova! Spet sem preležala dan vsa nikakva in zvečer bruhala ... mah bljak!!! Še zdej mi je slabo :(((( PA sem bla prepričana, da je konc ... grem zdej počas kr spat :( pa upam na boljši dan jutri!!!!!!!!!!!!!!!
Ana

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 20:30:28)

Danes je tudi mene nekaj obšla slabost in začelo me je zvijat in sem mislila, da bom driskala, sam je bil lažen alarm. Joj kok si ne želim kake take štale [sm=smiley13.gif].

Komaj še odštevam dneve do NS. Upam, da hitro mine in da bo vse vredu. Potem pa tudi jaz povem v službi. Verjetn bodo šokirani, ampak briga me, važno da smo mi veseli [sm=smiley36.gif].

Anonimna [sm=racka.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (12.9.2012 21:11:10)

Cherish - če prav razumem, si že zanosila in prišlo do vnetja mehurja? :( in potem antibiotiki? pa si zdaj vredu? Namreč jaz sem tudi imela to težavo pred zanositvijo in sem k temu bolj nagnjena. Kakšne so bile pa prve bolečine, znaki? Na vodi, al bolečine v spodnjem predelu trebuha?

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 7:29:15)

Jutro vsem nosečkam.

No pa se je le malo ohladilo. Sm danes tudi posledično bolje spala, čeprav sm morala kr ene parkrat it na wc me je močno tiščalo.

Evo dons sm kr mal nervozna mam pregled popoldne in me kr mal stiska. Po mojih treh ss mislm da je kr uprevičeno. Čeprav si res skos dopovedujem da je vse ok on da bomo vidl srček ampak kr ne morm iz koze. Bom vse poročala.

Evo tusi jst mam nasplošno kr težave z mehurjem. Kr veliko hodm na vodo, zdej to ne vem ali je od nosečnosti ali kej druzga. Me pa kr tišči v spodnjem delu trebuha.. tko da bom danes mal vprašala kako je s to zadevo.

Drugače je pa ta utrujenost res kr moteča. Jst hodm že ob 21 spat. Me že prej zvija ampak se nekako pomatram, da ne švignem tok zgodi spat. Popoldne pa tud kako kitico, če mam le čs... tok fajn mal odremat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi evo čakam lepe novičke....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nč šibam mal delat

Anonimna 88

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 7:35:13)

Dobro jutro srečke nosečke! [sm=bravo.gif]

Pa je glavni pregled za mano! Ful sem srečna![sm=smiley14.gif]
UZ vaginalni, ker se je čez bušija slabo videl plodek. Je vitalen. Videla sem nogice, rokice, velik trebušček in velika glavica [sm=smiley36.gif] Je ravno spančkal, tako da bom gibanje videla na NS, ki jo imam 26.9. Sem v enajstem tednu, plodek pa je velik 3,39 cm.
Dobila napotnico za genetsko posvetovalnico, se moram čim prej naročit, prav tako dobila tudi napotnico za amniocentezo, ki jo bom opravila v drugi polovici oktobra.
Zredila sem se dve kili, kar pomeni, da recimo pridobivam kilco na mesec, kar je zaenkrat ok. Dala kri za vse preiskave, ki jih morajo opraviti. Dala tudi urin in je bp.
Dobila tudi materinsko knjižico (zastonj). Končno sem prišla do materinske [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

Naslednji pregled pri mojem gineku je 10.10. Niti ni tako zelo daleč, glede na to, da imam vmes nuhalno. Tko da, če bom vsake dva - tri tedne videla svojo pikico, bo super [sm=smiley36.gif] Pa slikco sem dobila [sm=bravo.gif] Ful je lep človeček. Čist očkatu podoben [sm=jezicek.gif]

Lulanje sem videla, da se pogovarjate o lulanju[sm=smiley36.gif] Čez dan hodim normalno, ponoči je pa za znoret. Vsaj petkrat grem, včasih tud večkrat. Noro! Nikakor se ne morem naspat, in vstajam že med 5 in 6, ker enostavno ne ulovim spanca [sm=smiley7.gif]

Kolesarjenje Če ne bi imela mestnega kolesa, kjer lepo sedim, zravnano, in če bi se vozila po makedamu v službo, ga verjetno ne bi uporabljala, tako mi je pa super! Celo bolje kot na avtobusu, kjer je gužva in slab zrak. je pa res, da če so kakšne luknje, robniki, dvignem rit, da me ne preruka. če so težki klanci (enega imam do službe), grem s kolesa dol in pač kolo malo porivam.

Telovadba Sem se odločila da grem na pilates. in res komaj čakam! Še katera ljubljančanka, da gremo skupaj? [sm=bravo.gif]

Depiliranje. A ima katera že problem z depiliranjem? [sm=smiley36.gif] čeprav še nimam tapravega nosečniškega bušija, sem že zdej štorasta. Kako boste reševale situacijo z depiliranjem? Jaz bom dragega prosila, se mi zdi, da bo tako najbolje, če ne bom vsa zafušana [sm=smiley36.gif]

Slabosti Mislim (beri upam), da so dokončno minile. Z občasnimi zelo kratkotrajnimi oblivi slabosti, ki se jih da "predihat", sem načeloma iz hudega ven. Tako da punce pogumno, še čisto malo in bodo tud slabosti za vami! Stiskam pesti!

joooj pa boleče zizike so se mi vrnile! En čas je bilo uredu, zdej se mi pa spet napihujejo in so mi konkretno prevelike [sm=smiley36.gif]

No, zdaj sem se spet načvekala! Upam, da bo danes še katera prisotna, ker imam občutek, da bom v tem vremenu več ali manj s prižganim računalnikom [sm=smiley1.gif]

Lep deževen dan pupe![sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (13.9.2012 7:39:04)

Evo dons sm kr mal nervozna mam pregled popoldne in me kr mal stiska. Po mojih treh ss mislm da je kr uprevičeno. Čeprav si res skos dopovedujem da je vse ok on da bomo vidl srček ampak kr ne morm iz koze. Bom vse poročala.

Ne boj se! Videla boš svojo srečo in vse bo ok! Jaz mislim nate in vse ostale sonosečke tudi! [sm=bravo.gif] obvezno pridi sporočit kako je velika mojstrovina [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>