blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Pa kako lahko tole dajete na solato, bilo kje. Že sliši se nezdravo, polno Ejev. Zase lahko povem, da v svež česen nikakor ne morem ugriznit, ker mi je nekaj najbolj ogabnega na svetu. Ni problema, mi diši, v vse kuhane jedi ga dodajam, svojo solato pa vedno obvezno mešam brez česna -> za moja dva pa s česnom, ker ga imata oba rada, tudi svežega. In ker me ne moti okus po česnu, prav tako ne vonj, bi bila to zame idealna rešitev - ker enostavno ne morem ugriznit v njega Se pa drugače strinjam - tole se res že sliši nezdravo. Ampak, če pogledaš iz druge strani - česen, ki ga treš v terilniku izpusti nekaj tekočine - mogoče sploh ne potrebujejo dosti kemikalij za obdelat le tega. Po mojem je pol boljše, da si kupiš česen v prahu. to je po mojem čisto nekaj drugega, kot pa tale v sprayu. Ne vem sicer kaj je vse še noter, poznam pa npr. ta spray od tartufa. Uporabljajo ga kot ojačevalec arome tudi za na pico v picerijah, eni delajo celo sladoled iz njega,..in to sigurno ni lih,..tartuf. Glede ostalih okusov ne bi govorila kr na pamet, sigurno pa ni zdravo. Sušene začimbe so ok.