Kerensa* -> RE: Kako ugotoviti, kdo je DEJANSKI lastnik? (20.7.2012 19:10:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Če so parcele last občine, ona ni mogla kupiti samo stavbe, brez da bi zraven kupila še parcele, na katerih stavba stoji. Njena zgodba mi je malo čudna. Ne samo tebi. Parcela, na kateri stoji hiša, je nedvomno v lasti MOL. Imam dokumente, iz katerih je razvidno, da je Republika Slovenija (torej država) to parcelo prepisala na MOL (občino). Ali je šlo za darilno, prodajno, menjalno ali je*ivetrsko pogodbo, ni pomembno in me ne zanima - dejstvo je, da je parcela od MOLa. Te je ona kontaktirala? Ponavadi greš s tako zadevo k odvetniku ali notarju. Ali hoče samo prihraniti? Malo hecno se mi zdi, da nekoga prosiš za pomoč, pa mu še dokumentacije ne dostaviš. Morda gre za kakšno nerealno osebo, ki pričakuje, da boš ti zamahnila s palčko v roki? Jaz sem poklicala njo - sem morala še ta podatek izbrskati, ker na MOLu nimajo pojma. Ona pravi, da ima kupoprodajno pogodbo z občino, ampak jaz v to dvomim. Vse, kar ona trdi, navajam samo iz njenih besed preko telefonskega pogovora. Pogodbe nisem videla - še sama pravi, da ne ve, kje jo ima in kaj v njej piše, ker je menda v 10-ih letih neuspešnega poskušanja vpisa hiše v ZK obupala. Dejstvo pa je tudi, da 10 let za to hišo ne skrbi (kar bi bila kot lastnica dolžna) in le ta posledično razpada, s tem pa ogroža okolico. Ona ima tam samo prijavljen sedež firme (menda njene). Po določenem času iskanja in nesposobnosti mestne uprave sem tako ali tako popi*dila in se naročila na sestanek pri županu. Upam, da nisem za brezveze v njegovi stranki.
|
|
|
|