ronja
|
ko pa sem na začetku spraševala o obvladovanju izbruhov zlobe? Slednje ni vezano ne na sporen artikel, globino komunikacije ali tip razmerja. Uf, pa še kako so stvari vezane ena na drugo! Če te nekdo pritisne na kožo, ni problem. Če te enako močno pritisne na rano, boli in zatuliš. Ti pa se potem čudiš, zakaj pa tako rjoveš, saj sem te tako stisnila kot zadnjič, samo an drugo roko. Ja, v tem je keč! če imaš nekoga rad, pač paziš na njegove rane in si tam okoli malo bolj pazljiv. In če si tak, ti drugi zaupa in počasi se rane zacelijo in se lahko celo zezaš in praskaš tam, pa ga nič ne boli, ampak se še reži zraven;). Izbruhe "zlobe" najlažje obvladuješ tako, da se od resnično zlobnih ljudi odmakneš, do ljudi, ki pa grdo reagirajo iz drugih razlogov, si pa fer in potem do tebe niso zlobni. Izi:). To, kar smo ti nekatere hotele povedat, je, da je reakcija drugih v veliki meri odvisna od nas samih, kako mi naredimo prvi korak. Sama se fantom recimo nisem nikoli podrejala, vendar sem želela bit vsaj fer - bili so obveščeni. Vedela sem, da si nekega resnega partnerstva še ne želim (tudi to so vedeli, vsa partnerstva so bila zame preresna in hvalabogu, da je bilo tako, hehe;) in sem delala bolj po principu: če ti kaj ni prav, tvoj problem, to bom naredila in pika. Vendar vsaj vedeli so, pri čem so bili (in svaka čast, da so me prenašali, kot bi rekel kalbo, hehe;). Tako da, astrid, ni treba, da se podrejaš, navsezadnje se pa tudi motor da kupit čez 1 mesec, ni da bi zato človek življenjske sanje zamudil, če bi se enkrat drugače odločil;). Ne mislim, da bi se morala, samo drugače bi lahko izpeljala, pa bi tudi on drugače reagiral (ker to dvoje JE povezano).