nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 IZVIRNO SPOROČILO: ronja Če jo ima fant rad, bi jo sprejel tako kot je Joj, kak mi gre ta stavek na živce! Lubija imam rada, pa če bi mi zdaj prišel z neko strašno sadomazo varianto - sori bejbi, ne bi sprejela. To lahko vsakič potegneš ven, kadar ti kaj ne paše: če me imaš rad, me boš sprejel tako, kot sem: sitna, zoprna, itd... Ja, valjda. Ne, če ga nekje serjem, potem je na meni, da to popravim, ne na njem, da to sprejme. MOtorizem ni narobe, če je pač to vsem ok - ni pa res, da mora partner kar vse sprejet - vsak ma svoje dealbrakerje. Ravno zato je pa pametno prej povedat vse svete reči: da lahko partner sam presodi, ali mu to znese ali ne. Men tud. Želela sem povedat, da ne more od nje pričakovati, da bo delala samo kar bo njemu všeč, ampak da bo kdaj naredila kakšno stvar tudi po svoje. Pa ne zlonamerno, seveda. Ampak, če že na začetku ne more sprejeti njene svojeglavosti, kako pričakuje, da jo bo "prenašal" še naslednjih 50 let? Se mu mora zato že sedaj prilagoditi in biti nekaj, kar v resnici ni? partner - tu je bistvo ... je to res njen partner? Če grem z nekom 1x - 2x tedensko na randi, to še ne pomeni, da se mu moram prilagajat. Sedaj imata čas, da se oba pokažeta takšna, kot sta v resnici, in če si bosta po vseh razlikah, krizah in fajtih še všeč, se lahko začneta pogovarjati o resni zvezi, o prihodnosti in potem tudi debatirata kaj in kako bosta. In obratno, a on se pa mora njenim muham prilagoditi za naslednjih 50 let? Odnos, od začetka naprej je dvosmerna ulica, na začetku bolj o osnovnih stvareh, bolj ko se odnos poglabja in širi, več je stičnih točk in več je točk, kjer pride do nasprotij. In na dolgi rok ne gre po sistemu, bom jaz naredila po svoje, ali pa bo naredila tako kot bom jaz rekel, se je le treba usest in vsaj predebatirat. Ah ja, sto ljudi, sto čudi pravijo. Razmišljamo pač vsak malo drugače. Sedaj bi lahko debatirali o tem, kaj so osnovne stvari, kdaj je konec začetka, ... Če jaz nekaj naredim samo zato, da uveljavljam svojo voljo, to vsekakor ni fer do partnerja. Ne morem pa pol polletni zvezi predvideti, kakšna bo njegova reakcija. Vsekakor ni imel pravice, da ji zaželi slabo, ne glede na to kako všeč mu je bil njen motor oz. njena odločitev. Odločila se je impulzivno, glede na trenutni navdih. Pričakovala je, da bo lubija pozitivno presenetila in zato je bila potem tako razočarana po njegovem odzivu. Pa ni mislila slabo. Najbrž, če bi on malo lepše odreagiral, bi se že pogovorila o tem, kaj in kako s tem motorjem (zakaj si ga je ona želela in zakaj njemu ne potegne). V bistvu eden drugemu nista dala možnosti.