RE: Marčevke 2009 - 5.del (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (12.10.2012 20:35:22)

Babe žabe, jaz ne vem...
Ali nimam dovolj mleka ali kaj, men je Eva na 1 do 1,5 ure lačna [sm=smiley13.gif].
Ne vem, mogoče se samo carta, ker jo ščipa ali kaj,,,nisem dovolj pametna.
Ful gledam,kaj jem pa vseeno ma krče [sm=zmeden.gif] Naj mi samo kdo reče, da je od prehrane odvisno če jo ščipa. Mu glavo vtrgam [sm=jezicek.gif]. Kaj te naj bom na kruhu pa vodi? [sm=zmeden.gif]

Natka23 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (14.10.2012 18:17:34)

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

Babe žabe, jaz ne vem...
Ali nimam dovolj mleka ali kaj, men je Eva na 1 do 1,5 ure lačna [sm=smiley13.gif].
Ful gledam,kaj jem pa vseeno ma krče [sm=zmeden.gif] Naj mi samo kdo reče, da je od prehrane odvisno če jo ščipa. Mu glavo vtrgam [sm=jezicek.gif]. Kaj te naj bom na kruhu pa vodi? [sm=zmeden.gif]

Glede ščipanja ti lahk mirno tak rečem, ena nov s katero se družim, se je odpovedala vsemu, amapk res vsemu, in ja je jedla sam kruh pa vodo ali pa pire, riž,pa ga je vseen ščipal, in zadnjič pravi, da ji je ful žal da se je tak stradala, njem pa nič bolje[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Moj se je na začetku tudi na 1,5h dojil, sam je ful hiter gor g dobival, pa nama je babica svetovala večje razmike[sm=smiley13.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (14.10.2012 18:54:18)

tasa ne vem... to boš mogla sama ugotovit. Moja Tija je tudi bila na 1-2 uri na joški pa sem mela dosti mleka... malo jo je ščipalo, malo je pa tudi rada jedla. [sm=smiley1.gif] Nika pa podobna zgodba, še huje... na momente se mi je mešalo in pol sem ugotovila, da imam res premalo in je lačna. Probaj, daj ji kako flaško AM pa boš vidla, če bo pol kaj več časa sita.

Za nami je lep dan. Šle smo v muzej. In bilo je super. [sm=smiley1.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (14.10.2012 23:12:36)

tasi - babika rabi zizike zato jih naj ima[sm=smiley1.gif].Glede na povpraševanje se pridelava mleka povečuje.Krči ,pa jo matrajo ,ker je princeska kar naprej na zizi.
Glih šole iz dojenja nimam opravljene samo ,če bi kdaj imela to možnost bi makar jih imela cele dneve vuni samo ,da bi ble male riti zadovoljne [sm=smiley1.gif].
Mislim ,da ,če bi imela švoh mleko bi te mala šefica že davno popluvala z njim[sm=smiley36.gif].

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 7:59:39)

IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA

tasi - babika rabi zizike zato jih naj ima[sm=smiley1.gif].Glede na povpraševanje se pridelava mleka povečuje.Krči ,pa jo matrajo ,ker je princeska kar naprej na zizi.
Glih šole iz dojenja nimam opravljene samo ,če bi kdaj imela to možnost bi makar jih imela cele dneve vuni samo ,da bi ble male riti zadovoljne [sm=smiley1.gif].
Mislim ,da ,če bi imela švoh mleko bi te mala šefica že davno popluvala z njim[sm=smiley36.gif].

n, saj enih parkrat me je [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 8:02:48)

Dobro jutroooo. Sem auf že od 6,20 ko sta T in L šla služit, en v vrtec, drugi v službo.
Eva pa je spala do 7.30 [sm=smiley1.gif] tak da sem si že prat dala pa kuhno mal skup zmetala pa take pa to..
Če pa se mi zdi oz ne se mi zdi, vem da imamo bombo dom. Samo kopičim na vsako stran nekaj, pol pa se samo noče pospravit [sm=smiley36.gif]

No, glede mleka sem pametno ugotovila, da ga je dovolj saj ponoči vzdrži tudi po 4 ure, prav tako kot takrat ko je v vozičku. Zvečer pred spanjem pa je pač mala moja carta. Tak da z AM še bomo počakali, dokler proizvodnja dela [sm=smiley36.gif]

Lep dan vsem skupaj...

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:13:23)

Dober dan![sm=smiley1.gif] Sem se pofočkala, zdaj pa grem vse prebrat, sem malo v zaostanku.[sm=smiley36.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:15:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

Daaaan![sm=smiley1.gif]
KOKICA, je hudo?
Natka mi smo tut skoz v gozdu.[sm=smiley1.gif] Luka je včeraj, ko sem prišla domov, kar škornje prinesel in rekel: mami, gemo v guzd![sm=jezicek.gif] Jesen mi je res taki lepi čas za preživljanje časa v naravi, ni premrzlo, ni prevroče, otroci uživajo, pa še zastojn je.[sm=smiley1.gif] Smo pa tut ogromno na kolesih, npr. gremo v mesto ali na kakšna igrala, ali pa gresta ona2 s svojimi kolesi in midva zraven peš na sprehod. V tem enostavno uživam. Takrat smo sami, dosti se pogovarjamo, družimo, odkrivamo nove stvari, ni motečih faktorjev, takrat navadno niti nimava telefonov, ker bi naju hitro kaj zmotilo in bi se intima razdrla.

Naši so dobili v vrtcu nalogo, da zbirajo in cel oktober nosijo v vrtec naravne in umetne materiale.tak da umetne sva že nesle, danes greva v gozd po storže, pisano listje, ki ga bova polikale da bodo lahko drevesa delal, kamne itd.Imajo mesec brez igrač in se učijo o odpadkih, razneh materialih ter izdelujejo igrače.In mi dobimo večkrat take nalege, se mi zdi, da nekateri resno vzamemo, nekateri strši pa pač ne.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Mi imamo jutri delavnico v vrtcu, oz. srečanje s starši in imamo tudi nalogo, da prinesemo naravne materiale in predpasnike.[sm=smiley1.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:20:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

Naši so dobili v vrtcu nalogo, da zbirajo in cel oktober nosijo v vrtec naravne in umetne materiale.tak da umetne sva že nesle, danes greva v gozd po storže, pisano listje, ki ga bova polikale da bodo lahko drevesa delal, kamne itd.Imajo mesec brez igrač in se učijo o odpadkih, razneh materialih ter izdelujejo igrače.In mi dobimo večkrat take nalege, se mi zdi, da nekateri resno vzamemo, nekateri strši pa pač ne.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Oooo, to pa full dobro.
Lija pa ma take čudne sošolce sedaj oz starše otrok, da ko jim Jasna reče, da naj prinesejo škornje in palerino, začnejo starši komplicirat, da v prejšni skupini so otroci bili noter, ko je bil dež [sm=smiley29.gif]. Mater ej, pol pa jih naj imajo doma, ko dežuje pa bodo lahko noter. [sm=hudicek1.gif]
Ampak na srečo jih vzgojiteljica ne je*e in pač nazaj zabije, da sedaj pa bodo pač zunaj in da prosi če lahko prinesejo kar je prosila. [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] Ma daj, še nben ni zbolel ker je zunaj bil v vsakem vremenu.

Pri nas je tudi štala okoli tega. So rekli, da če eden nima škornjev ali pelerine, ne morejo ven.[sm=hudicek1.gif][sm=smiley13.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:21:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

No, mi smo bili vsi po vrsti bolani, Luka je bruhal samo tisto noč, potem je bil top fit, v petek zvečer je pa mene položilo. Prvo bruhanje, vročina in samo spanje. Spala sem celo soboto. V nedeljo vstala kot da ni bilo nič. Takrat pa je podlegel T., ki je prišel komaj danes k sebi. Tak, zdaj pa upam, da smo za nekaj časa kul.[sm=smiley36.gif]
Danes ima Lia snemanje neke reklame za T.-jevo smučarsko šolo na radiu, če bo ratalo in jo bodo predvajali, vam objavim posnetek. Sama ne vem, kaj bo rekla in koliko otrok bo, ker ima T. to čez in se nisem uspela poglobit, naj nekaj zrihtata brez mene, bom zelo vesela.[sm=smiley1.gif]

Samo da ste okej sedaj...
In je reklama uspela? [sm=smiley1.gif]

Nisem še slišala reklame, ne vem, če se že suče, bo pa na Radiu Center![sm=smiley1.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:55:10)

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Smo dobili prvi položnici za vrtec za oba otroka. [sm=smiley13.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Uh, sploh si ne znam mislit, kak ti je, ker vem, da imate dosti. Meni se že moja položnica zdi visoka...[sm=smiley13.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 9:57:03)

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Tasa, super za RDEČOOOO!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Meni si taka tak najlepša![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz bom pa šla komaj popoldan pogledati v Hofer...ko tak več nič ne bo....Pa to so oni nepremočjivi ala dežni ali prav zimski?

Meni si tut z rdečo top![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 10:04:55)

Babe žabe, jaz ne vem...

Mogoče ima poskok v rasti... saj veš, nekje 3 tedne, 3 mesece, 6 mesecev... to so neki okviri poskokov v rasti, pa seveda so odstopanja. Glede krčev: 1. in 2. sem bila na koncu res samo na rižu in piščancu, pa ni pomagalo. Jaz sem mnenja, da ni toliko odvisno od prehrane, ker imajo krče tudi nedojeni otroci. Tasa, saj veš, to morte dat skozi, da vete, da imate dojenčka.[sm=smiley36.gif] Saj hitro mine![sm=smiley31.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 10:14:28)

Morgen.
Da ne dobim rdečega se malo javim.
Doma vse pod kontrolo le vikend prehitro mine[sm=smiley13.gif].Trio adijo je bil spet sam ampak celo pridni smo bili in smo nekaj naredili[sm=smiley1.gif].Mati je čakala 3,5 let ,da se otroka koooooončno zaigrata skupaj.In celo bačkala se nista ta vikend[sm=smiley36.gif].
Imata ,pa zato malo zmešano mamo ,ker smo trampolin pospravli oziroma prestavli na mansardo in nam dež ne pride do živega.Vem ,da sem strgana samo tudi takšni živijo[sm=jezicek.gif],mislim,da bo atija malo kap ko pride domov[sm=jezicek.gif].Mam še sicer neke ideje samo bom raje tiho zaenkrat ,da me na socialo ne prijavite[sm=jezicek.gif].
Tak,da ja mi počasi pospravljamo in se na zimo pripravljamo,recimo ,da bo.Je ,pa res ko je tako mrko vreme celo nočeta ven - nekaj novega ampak očitno jima grdo vreme ni všeč.
Sicer ,pa zadnje čase nenormalno rišeta in barvata tak,da bomo počasi začeli razstavrirat[sm=jezicek.gif], bolj umetniške slike [sm=jezicek.gif]
Kaj naj rečem hb ,da ju imam ,ker sicer ne vem kam bi s tolko časa[sm=jezicek.gif].
Jutri gremo spet malo teto logopedinjo pogledat ,da vidimo ,če bosta kaj lepega povedala[sm=smiley36.gif],samo res bi že lahko[sm=smiley36.gif].
No toliko na kratko[sm=smiley1.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 10:33:30)

Mi pa imamo pestroooooooooo! V petek me je dragi za najino 5. obletnico presenetil, mojega šefa prosil, če lahko grem ob 12h iz službe, me peljal v Avstrijo, sem bogatejša za eno lepo obleko, ki sem si jo želela, sva šla še malov Ikeo, pa otrokoma še nekaj kupit, potem pa sva hotela še na suši, pa me kliče tašča, da je Luka full zakuhal, da kriči, se vleče za ušesa in za luleka.[sm=zmeden.gif] OK, Calpol, zaspi... sva šla v MB... pridem domov, vročina mu je padla, na modih pa vijolično rdeče črte, ne pusti se previjat.[sm=zmeden.gif] Greva v soboto k dežurnemu, da cel laboratorij skozi, nič narobe, napotnica za bolnico. Zaspi v avtu, greva v bolnico komaj ob 18h... zdravnik ga pregleda, reče, da ni hujšega, da z modi ni nič narobe, da je kožica malo naribana, možno od plenice ali od kakega bodija, da pa je načeloma vse ok. Bolečine pa da naj blažimo s sirupom proti bolečinam, vročina zaradi bolečin.[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] V nedeljo kot da bi presekal, vse ok, jajčka normalna, bolečine nikjer, vročine tut ne. Sem rekla pestro, ne?[sm=smiley36.gif]
Včeraj je Lia začela kašljat, kašljala celo noč, spali zelo malo, iz nosa teče v potokih...[sm=smiley13.gif] Komaj čakam marec!!!![sm=smiley36.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 10:52:35)

[sm=bravo.gif] za marec... sam kje je še to. [sm=smiley13.gif] Bo treba še kar nekaj hladnega vremena, snega in viroz dat skozi. Upam, da čim manj in ena velika [sm=pikapoka1.gif] za Luko, da bo vse ok še naprej in da Lia kmalu pusti kašelj za sabo.
S tem kašljem se Nika bode že kar nekaj časa. Drugače vse ok sam ponoči nabija, dokler ji ne dvignem vzglavja (s katerega pa itak hitro spolzi dol) in v skrajnem primeru dam operil. Mislite, da bi jo morala peljat na pregled? ker se vleče to že ene 3 tedne. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Kar se tiče vrtca in iti ven - pri nas grejo tudi, če nimajo vsi škornjev. Ravno zdaj sem gledala eno skupino (tu pri našem vhodu je ena fajn luža in vsi hodijo sem čofotat [sm=smiley36.gif]) in tisti, ki niso meli škornjev, so se držali vzg. in pač niso skakali. Imajo pa skoraj vse skupine vrtčevse palerine, za ene 4 evre s emi zdi, tak da glede tega ni problema.

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 12:01:36)

Joj, Naja, vem, da je ta kašelj tečen, sploh ponoči, ampak po mojem več kot sirup ne dobiš.[sm=zmeden.gif] oz. več kot sirup ne pomaga. Jaz sem ji dala Sinecod, da je lahko spala. [sm=pikapoka1.gif] tudi vam!

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (15.10.2012 12:22:22)

Ja sej to mi je zdravnica na ORL rekla, da naj ji dam zvečer kak sirup za zaviranje kašlja. Moram nabavit kaj, ker nim NIČ doma. Smrekove vršičke pa proti kašljanju... a Sinecod je v redu?

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 7:45:42)

Dobro jutro![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 8:02:23)

Tasa, kaj naj ti rečem, kot le to, da ji daj, če želi....Saj veš....ponudba-povpraševanje....Saj pa si že drugič mama in že VEŠ![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Meni Julija na srečo ni nikoli jedla tako pogosto a vem za prijateljice, ki pa niso bile take sreče in so jim otroci prve tri mesece res skoz viseli na joški. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa kaj je  to proti celemu življenju?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako ste drugače? Jaz sem še kar...utrujena....včasih polna energije, včasih čisto na dnu....pač odvisno...od nevem česa vse.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Persida, meni se zdi tvoja rešitev glede trampolina odlična in nič čudna----poglej, kakšno vreme imamo sedaj, pa ga lahko koristite na polno.

Kostanjev ste se že najedli? Jaz še ne, ker jih je letos res malo....imam pa jih zelo rada.

Tulipan, imate še vedno pestro? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Najaa pri vas?

MČ se pa že nekaj časa ni nič javila, niti na mail.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Trezika vse pod kontrolo?

Natka, že nazaj?

Še kaj.....eh...spijem kavico....ja, sem jo začela piti....tako z velikoooo mleka....pa grem delati...še pridem kaj okrog! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Natka23 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 8:49:36)

kokica smo šli sam za 3 dni v Budimpešto[sm=smiley1.gif]Sem se pa odločla, da začenm blog pisat, kako z otroci potovat(predvsem na kaj pazit in kaj se splača videt da je njim zanimivo.[sm=smiley1.gif]No pa predvsem naj se ve, mi ne potujem, da bi na polno zapravljal, ampak čimmanj.[sm=smiley1.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 9:00:35)

Natka [sm=bravo.gif] za blog. To bi pa z veseljem brala!

Kokica pri nas vse ok. Tijo bom mela zdej doma do operacije... upam, da bo čimprej. Sva si že splanirali cel teden, kaj bova delali. [sm=smiley1.gif]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 9:06:29)

Natka, super ideja![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Kje pa ga boš pisala, da bomo lahko prebrale?

Najaa, super, da je vse ok! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 9:09:12)

Dobro jutro!
Sem naštela danes, da imam 6 Kanglerjevih radarjev na poti do službe![sm=smiley29.gif] Mislim, da na izpitni uri nisem vozila tako pazljivo kot danes.[sm=smiley36.gif] Upam, da se bom navadila, če ne bom si morala novo pot izbrat, da bom bolj sproščena. Še mam nekaj možnosti.
Naja, Lii Sinecod pomaga, ji pa tudi Slezov. Sicer itak vsi težimo k manj svinjarije, ampak ko se mora, dam. Če potem bolj mirno spi, je to za vse blagoslov.
Kokica, to z energijo dol in gor še predobro poznam. Rada bi ti rekla, da mine, pa pri meni zaenkrat še ni, tako da je treba plavat s tokom.[sm=smiley1.gif]
Natka full dobra ideja za blog, izkušnje so res največ vredne in na podlagi teh informacije iz prve roke.[sm=smiley20.gif]
Persida super si se spomnila za trampolin, če ga mapš kaj dat. Jaz pa čakam suho vreme, da ga posuši in ga pospravim do spomladi. Če bi se mi preselili v hišo, bi ga tudi na mansardi postavili-T.-jev predlog. Ampak do spomladi še ne bo nekih selitev narodov, potem bom pa zgleda primorana popustit.[sm=smiley13.gif]

Drugače smo bolje, no še vedno s tekočimi noski, pa upam, da se to kmalu poštima. Sem nekako pričakovala, da bo vrtec terjal svoje in bodo bacili malo zakrožili pri nas doma. Danes imamo delavnice popoldan v vrtcu, mi je kul, ker je itak slabo vreme in bi se doma potikali, tako bova pa vsaj midve uživali.[sm=smiley1.gif] Sem mislila, če bi šla cela družina, amapk ne vem kako bi me gledali, če bi Luka prišel zraven.[sm=zmeden.gif]

Zadnjič je bilo govora o enih škornjih tu gor. Ima katera kake izkušnje s temi: http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/index_27932.htm

Natka23 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (16.10.2012 9:52:08)

Uh hvala, jah zdej nekaj spravljam skupaj za Budimpešto, pa še Dunaj in Grčijo potem, no pa razne variante in sezname za kampiranje in nekampiranje, na kaj bit pozoren in predvsem kako čimmbolj ceneje pridet čez(ja mi nismo v nekih luksuznih hotelih9.No drugo leto pa pride potovanje ki ga komaj čakam in odštevam dneve.[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

No drugače podatki, jah jaz sem poskusla vprašat eno ki dosti potuje, pa nekak ni bila glih zgovorna[sm=hudicek1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>