|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako bi se vam zdelo ...
5.6.2012 22:28:58   
Najaa
Midva tudi nisva nikomur povedala. In kljub temu, da ima tamala zelo pogosto ime, je za enkrat v naši okolici edina s tem imenom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 9:36:02   
*bobika*
mENI JE TUDI VŠEČ IME OD PRIJATELJICE (SAJ SEM JI GA JAZ IZBRALA), pa sedaj pač ne bomo našemu drugemu dali teakega imena..imen je na pretek ..
Se pač zgodi da imata dva ista imena in celo priimka ..pa kaj .. ti si si izbrala ime ki je bilo tebi všeč za svojega otroka, ona pač očitno nima domišljije in svojega repertuarja izbire imen ..

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
6.6.2012 9:44:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *bobika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 9:46:42   
pomar*ANČA*
mene bi pa to motilo in bi bila tudi precej užaljena, če bi se to zgodilo MENI. sicer nimaš druge možnosti da se sprijazniš. mislim da dolgoročno te nima kaj skrbeti, saj bo to le še ena mamica ki ima pač dva otroka ki imata isto ime kot tvoja dva user posted image

prav zaradi težav okoli imen sva se midva odločila da popolnoma nihče ne ve kako bova otrokom dala ime, tako ni bilo nobenega pritiska če komu ime ni ok, oz če bi komu bilo tako zelo všeč da bi ga uporabil pred nama.


(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 14:02:17   
Anonimen
Včasih se je boljše ukvarjati s sabo, kot pa z drugimi. Zakaj takšen odziv? Je ime tvojega otroka unikatno? Jih je po statistiki manj kot 5 v Sloveniji? Si se ga ti spomnila? Če je tvoj odgovor na katero od teh vprašanj pritrdilen, potem te delno razumem. Drugače ne.

Vsak ima pravico, da izbere ime, kot je njemu všeč.
Kaj, če je prijateljici bilo to ime všeč pred tabo, pa si jo ti prehitela z nosečnostjo, otrokom, imenom?!
Lahko bi se stvar obrnila- si prepričana, da svojemu otroku ne bi dala imena, ki ti je všeč, le za to, ker je enako ime otroku od prijateljice(in je star že nekaj let- velika starostna razlika)?

Pa kaj, če mu je isto ime- to, da ga ne želiš iti pogledat- za to problem tiči nekje drugje, ne v imenu.
Zamisli se nad svojim prijateljstvom- pravi prijatelji tega ne delajo.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 14:19:57   
GreTEJ
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Meni pa se je zgodila naslednja zgodba: S prijateljico sva imeli rok s 4-tedensko razliko. Ona prej, jaz kasneje. Zelo sem bila vesela, da bova skupaj nosečki in nato skupaj vozičkali. Pogovarjali sva se itak tudi o imenih. Povedala sem ji izbrana imena za oba spola. Ime za punčko ji je bil tudi všeč, ampak je bilo to takrat še zelo zgodaj in je rekla, da se ne želi več pogovarjati o imenih, ker sva obe noseči. En teden pred njenim rokom je imela slabo vest in mi je povedala, da ji je grozno, ker imata to ime zbrano, in jo skbri, da ne bova midva jezna nanjo. Pa še priznala je, da se pri tem imenu ne bi zaustavljala, če ga ne bi jaz omenila. Itak, da ji nisem rekla, ne dati tega imena. Za spol pa nista vedela. Ona je rodila in dala punčki ime ravno to, kar sva imela midva v izboru. Takrat sem bila res šokirana, ostala sva brez imena 4 tedne pred rokom. Potem pa govoriva in mi reče: joj sedaj sem ti pa ime ukradla... user posted image  Naj še povem, da se isto pišemo in živimo v isti vasi. Otroka sošolca.....
Kaj pravite na to situacijo?



Da nisi ti iz naše vasi?! Ne, verjetno ne, ker v tem primeru govorim o punčkah, ki sta stari 2 leti. Brata ene družine sta poročena vsak s svojo sosedo. Oba sta zanosili v približno istem času. Rodile z razliko nekaj tednov.  Punčki imata enako ime, enak priimek, naslov se razlikuje edino v številki. Seveda bosta sošolki.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 14:55:03   
aprilčica07
Ne bi me motilo, čeprav sama tega  ne bi naredila . 

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
6.6.2012 19:49:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kako bi se vam zdelo ...
6.6.2012 20:05:38   
petea
uf, zdaj vidim, kakšne muke so nam prihranjene, ker ime izbiramo vedno šele po rojstvu otroka user posted image

večina ljudi, ki jim je ime enako kot našim malčkom, je ob srečanju vesela, da spozna še kakšnega soimenjaka; res pa je, da ne izbiramo imen, ki jih imajo najbližji ime (sorodniki, sosedje, prijatelji)


drugače pa - mene bi bolj kot enako poimenovanje otroka motilo to, da bi nekdo iz moje okolice z istim imenom poimenoval svojega psa, mačko ali katero drugo domačo žival

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
7.6.2012 8:19:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 11:37:38   
amyZ
Naj povem izkušnjo moje mami. Mislim, da sem bila med prvimi z imenom Amadea, vsaj v našem mestu. In kmalu po tem je dala njena kolegica hčerki tako ime, potem čez nekaj let ena svojemu sinu Amadej, in še ena punčki isto ime, no, s črko j v imenu, ampak vseeno. In tudi povedale so, da so dale ime po meni. Mami je bila ponosna, da izbirajo ime po mojemu user posted image  je vzela to za dobro. In tudi meni se kul zdi, ko srečam kakšno z istim imenom, nekaj nas je, ni nas pa še tako veliko.

No, moje mnenje je pa tako, da sama ne bi izbrala istega imena kot ga ima od kolegice otrok ali pa kdo od bližnjih. S kolegico sva se ko sva bili mlajši pogovarjali o imenih, ki jih bova dali otrokom in sva rekli, da tista, ki bo imela prej bo dala to ime (ker sva imeli obe istega za aduta), no, ona je imela prej otroka, jaz ga bom imela zdaj, imena so pa itak čist X tistemu user posted image . Pa je bil problem rešen. Meni je že hecno to, ker ima znanka hčerko s čisto podobnim imenom kot se bo imenoval naš fantič. Ampak vseeno, sta še različnega spola in tudi tako nismo tolko v stiku. So mi pa všeč imena kot so Enej, Anej in podobno, vendar imamo v družini Jerneje (moške in ženske) in Nejce, pa se ne bi mogla odločit potem še za tako ime. Čeprav ni isto.
Moj otrok bo imel malce drugačno ime, nič kaj posebno, ker je v tujini dosti popularno, ampak pri nas ga pa ni veliko. Bi se mi pa malo zamirilo, če bi katera dala isto ime.

Sicer pa imam jaz psičko Nely, pa imam kolegico, ki bo tako dala ime svoji hčerkici. No, tukaj sem ga jaz usrala, ker nisem vedela, da so pri nas tudi punčke s tem imenom user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 12:35:40   
HelenaLena
Smešna situacija user posted image . No, jaz se vsekakor nebi spomnila dat mojemu otroku isto ime, kot ga ima prijateljičin pa še z istim priimkom. Punca je verjetno takšne sorte človeka, ko nima svojega mnenja, pogleda na stvari v življenju. Ko o vsem praktično odloča s pomočjo oz. preko drugih. In takšni pač radi ponavljajo za drugimi. Ji pa ni nič za zameriti.
Moja mama je imela včasih takšno prijateljico in vem kako mi je razlagala, da je vsako stvar ponavljala za njo. Meni osebno bi takšna prijateljica postala malo tečna in nezanimiva, ker ne zna bit izvirna, ne zna bit človek za sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 12:43:50   
HelenaLena
Haha Amy ta je dobra s psičko Nely. user posted image Jaz mam psičko Coro, ki je praktično tudi bolj človeško ime kot ne, kaj čemo.
Samo Nely res paše za psičko, zato mam jaz v planu za mojega otroka nabor bolj tradicionalnih imen in nobeno od teh nima nihče, ki ga poznam user posted image . To so pa takšna imena, ko jih res skorajda ne moreš dat svojemu psu user posted image .

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 13:22:29   
Špelička
Mene bi pa to zmotilo.
Zato nikomur ne razlagam, katera imena so nama všeč. Prav tako bodo vsi izvedeli za ime dojenčka šele po rojstvu.
Če bo pa po rojstvu kdo svojemu dal isto ime, ga pač bo, se mi bo pa zdelo, da je brez domišljije, ker ime je res veliko.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 20:44:02   
_vanilija_
Jst mislim da kompliciraš. Če te moti da bojo otroci imeli ista imena, potem si zmisli novo ime pa magar to blo frthhgdrhjfvnt, ne uporabljat že znanih imen. Itak je več otrok kot imen...

_____________________________

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kako bi se vam zdelo ...
7.6.2012 21:18:16   
ronja
2. anonimna: pokliči sodelavko in ji razloži situacijo - glede na to, da se z otroki ne videvate, verjetno ne bo jezna zato. Je pa verjetno lepše, če prej poveš.
Če se enako pišeta in sta iz iste vasi doma, pa je res malo smotano, da bi imela otroka isto ime in isti priimek in verjetno hodila v isti vrtec, isti razred...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kako bi se vam zdelo ...
8.6.2012 7:48:18   
stvarca
Otrokovo ime je njegovo za celo življenje (praviloma)... ista prijateljica, isto "selo" pa je "pitanje". Pri nas je dala prijateljica ime hčeri Manja, meni je bilo veliko bolj všeč kot Maja, a sva izbrala slednje (no moj). Čeprav je Maj veliko, si sedaj sploh ne znam predstavljati, da bi ji bilo ime kako drugače.
Prijateljica pa se je čez odselila, stika nimave več toliko, življenje teče...tako, da glej na otroka, vse ostalo so " spremenljivke" v našem življenju.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kako bi se vam zdelo ...
8.6.2012 8:16:53   
Shorty_

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Midva tudi nisva nikomur povedala. In kljub temu, da ima tamala zelo pogosto ime, je za enkrat v naši okolici edina s tem imenom.

No no Najaa o tem se bova še pogovoriliuser posted image user posted image user posted image user posted image Zakaj je tvoji tamali ime tako kot moji?? A nimaš domišlije al česa že?

V glavnem dejte se obremenjevat z bol pomembnimi stvarmi.
Najaa če bi bilo tvoji pupi drugače ime ji ne bi pasalo in N&N sta si tako podobni da je enako ime samoumevno user posted image

Kar se pa klicanja tiče se pač na igrišču kliče npr. Maja Maja Ana pa vedno pridejo vse ki jih kličeva, če pa se kdaj kakšna obrne ki jo nisva poklicali ji pač rečeva ne moja ampak njena. oz ne velika ampak mala.... skratka ni težav, pa sva z Najaa res velikokrat skupaj z otroci user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kako bi se vam zdelo ...
8.6.2012 8:50:40   
Najaa
user posted image user posted image user posted image Ja sori, čist sem pozabla, ker so men te debate itak čist mimo. Ja, ena pa je v naši bližini z istim imenom, pa še v istem vrtcu sta user posted image pa še družimo se pogosto... In ker midve nimava problemov s tem, jih tudi otroci nimajo.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kako bi se vam zdelo ...
10.6.2012 15:00:18   
Anonimen
Ronja, ali res misliš, naj sodelavko pokličem in ji povem za izbrano ime? Nisem imela namena tega narediti. Imam le še en teden in mogoče sploh več ne bova govorili. Sploh pa ne vem kaj bi ji rekla, mislim, da se mi ni treba nekaj "opravičevat", al kako naj temu rečem. Mogoče bo pa drug spol in potem vseeno, če nič ne omenjam tega imena. Ne vem.

(odgovor članu stvarca)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kako bi se vam zdelo ...
16.6.2012 12:20:39   
niki84
Sem se kar malo nasmejala nad nekaterimi odgovori tukaj. Ja imam tudi jaz zanimivo izkušnjo z imeni za svojega psa in mojo hčerkico. No glede psice je bilo tako, da sva z možem si zelo dolgo časa žele bernskega planšarja in jo tudi prva v vasi imela ter ji dala ime Kaja. No na naše presenečenje je čez en mesec v vasi bila še ena Kaja, ki je bila tudi bernska planšarka user posted image . Se nisem nič jezila, mi je bila še prav zanimiva situacija. Ime za hčerko sva pa izbrala že ko sva šele začela hodit, nama je bila obema ful lepo ime. Dva meseca za mano pa je rodila moja sestrična, ki pa je svoji hčerki dala prav isto ime user posted image . Zdaj imamo v družini dve Eli, ki sta isto leto rojeni. Pa kaj! Obema je bilo ime zelo lepo in kot nekatere pravite imena niso lastniška. Bi pa gotovo hčerki dala isto ime, čeprav bi vedela, da si je to ime tudi sestrična izbrala. Je pa zdaj ful zanimivo, če sta kje skupaj, pa skos njuno ime kličemo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kako bi se vam zdelo ...
16.6.2012 12:36:40   
katy83
mene bi pa to full motilouser posted image ...ok, če je znanka, ki jo vidim tu pa tam, niti ne...če pa bi enako ime dala najboljša prijateljica, sestrična, pa bi me motilo...sploh, če bi se o imenih pogovarjali...

(odgovor članu niki84)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kako bi se vam zdelo ...
23.6.2012 15:38:00   
Anonimen
Za tiste, ki pravite, da je boljše ne povedat imena do konca.
Kaj pa bi naredile, če izbranega imena reees nikoli nobenemu ne povesta obenem pa je tvoja dobra prijateljica noseča in ima rok pred tabo in ti pove (al pa tudi ne) ime, ki ga bo dala otroku in je isto kot vaše?

Jaz osebno ne bi zamerila in me prav ne tangira kaj bi si drugi mislili. Tako npr. je nama bilo všeč ime kot je ime moji sodelavki in roko na srce me to ni niti najmanj sekiralo, še manj pa me je sekiralo, če je njej prav al ne.

(odgovor članu katy83)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kako bi se vam zdelo ...
24.6.2012 18:13:55   
Dojra
No, midva imena tudi nisva povedala nikomur. In potem se nama par dni nazaj zgodi, da novi (neposredni) sosedje pripeljejo domov psa z istim imenom, ki sva ga nameravala midva dat svojemu user posted image . Kaj zdaj???? Najti otroku nekaj tednov pred porodom drugo ime ali ostati pri svoji prvotni izbiri? Naj povem, da sva ime izbrala, še preden sem zanosila, saj sva se oba takoj navdušila nad njim. Prav tako user posted image kličeva s tem imenom, odkar sva izvedela za spol. Zdaj sva naredila seznam imen, ampak nama žal nobeden ni niti pol toliko všeč kot ta user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kako bi se vam zdelo ...
13.7.2012 18:37:41   
finec
No pri nas je bilo pa tako, da sva bili s kolegico obe drugič user posted image . Onedva sta imela izbrana sama imena za punčko, pa so že drugič pričakovali fanta, imena pa niso imeli. Mi smo čakali punčko, vendar sem imela jaz izbrano eno ime za fanta, ki mi je še danes noro lepo. No, jaz sem rodila prva, in kmalu potem pride k nam na obisk od kolegice mož, pa se nekaj pogovarjamo in pravi, da še vedno nimata imena, jima je pa všeč ime, ki sva imela midva izbranega za fanta, in če bova jezna, če bodo oni malemu dali tako ime. Seveda nisva bila jezna user posted image

no sedaj čakamo user posted image in nimamo pojma, kako bomo dali ime, če bo fantek, ker nam ni nič kaj posebej všeč, za punčko sem pa imela izbrano ime, pa hči pravi, da bi ona pa nekaj drugega (tudi zelo simpatično ime, vendar je tako ime hčeri ene druge kolegice user posted image ), tej kolegici sem to omenila, in je bila navdušena, češ, saj ni tako slabo ime user posted image , vidimo se sicer 2x letno, tudi živimo zelo daleč narazen, priimki niso isti. Časa imamo še nekaj, bomo videli kako se bo razpletlo in kaj bo prijokalo na svet.

Sama sicer pravim; živi in pusti živeti, zato ne mislim nikomur ničesar očitati (pa čeprav so po naši punci, dali še dvema iz vasi enako ime in sedaj vse tri hodijo v isti vrtec user posted image user posted image user posted image ). Jah, kličejo jih po priimkih user posted image , HB za priimke!

(odgovor članu Dojra)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?