amyZ
|
Naj povem izkušnjo moje mami. Mislim, da sem bila med prvimi z imenom Amadea, vsaj v našem mestu. In kmalu po tem je dala njena kolegica hčerki tako ime, potem čez nekaj let ena svojemu sinu Amadej, in še ena punčki isto ime, no, s črko j v imenu, ampak vseeno. In tudi povedale so, da so dale ime po meni. Mami je bila ponosna, da izbirajo ime po mojemu je vzela to za dobro. In tudi meni se kul zdi, ko srečam kakšno z istim imenom, nekaj nas je, ni nas pa še tako veliko. No, moje mnenje je pa tako, da sama ne bi izbrala istega imena kot ga ima od kolegice otrok ali pa kdo od bližnjih. S kolegico sva se ko sva bili mlajši pogovarjali o imenih, ki jih bova dali otrokom in sva rekli, da tista, ki bo imela prej bo dala to ime (ker sva imeli obe istega za aduta), no, ona je imela prej otroka, jaz ga bom imela zdaj, imena so pa itak čist X tistemu . Pa je bil problem rešen. Meni je že hecno to, ker ima znanka hčerko s čisto podobnim imenom kot se bo imenoval naš fantič. Ampak vseeno, sta še različnega spola in tudi tako nismo tolko v stiku. So mi pa všeč imena kot so Enej, Anej in podobno, vendar imamo v družini Jerneje (moške in ženske) in Nejce, pa se ne bi mogla odločit potem še za tako ime. Čeprav ni isto. Moj otrok bo imel malce drugačno ime, nič kaj posebno, ker je v tujini dosti popularno, ampak pri nas ga pa ni veliko. Bi se mi pa malo zamirilo, če bi katera dala isto ime. Sicer pa imam jaz psičko Nely, pa imam kolegico, ki bo tako dala ime svoji hčerkici. No, tukaj sem ga jaz usrala, ker nisem vedela, da so pri nas tudi punčke s tem imenom .
|