|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oktober
11.9.2005 11:42:40   
Udb
Očitno imamo vse občutek, da bo otroček prej, kot bi moral biti!! Joj, upam, da ga ne bom potem rabila čakat!!

No, jaz sem razmišljala za iz porodnišnice - 1 mako majčka + žabice + bodi z dolgimi rokavi + hlače + jopica + nogavičke + dekica?? Mah, pojma nimam. Kombinezona še nisem kupila - ne vem katero številko bi kupila, da bi mu bil prav od novembra do marca? KAj pravite? 68? Najbolje da počakam in vidim, koliko bo velik!
Vsaj pri drugem ne bom več imela takih trapastih dilem!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   oktober
11.9.2005 11:45:57   
Udb
nana, mi imamo posteljico sestavljeno že od začetka avgusta - ravno prejšnji teden sem jo še postlala in vse skupaj zagrnila z veliko rjuho, da se ne bo prah nabiral! Boje je da si pripravljen, kot da te preseneti!
Glede strahu - zgleda da je to neizogibno, ker se ga vse otepamo! Sploh pri prvem otročku! Ampak bodimo optimisti!!

Jaz bom rodila v Nm. Imam namreč 5 min peš do porodnišnice. Pa čeprav slišiš marsikaj - dobrega in slabega! Ampak to je verjetno povsod - kakor naletiš! Sem pa prepričana, da se ne bom dala maltretirati!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   oktober
11.9.2005 12:25:32   
nana 27
Udb, pet minut je pa super. Jaz sem za NM slišala pohvale. Verjetno je povsod dobro rodit, če naletiš na dobre babice in sestre. Držim pesti, da bomo oktobrke pri tem imele srečo.

Tudi jaz bom za iz porodnišnice otročka oblekla podobno kot ti (majčko, body z dolgimi rokavi, tople žabice, jopico s kapuco, nogavice, kapico in dekico) . Kombinizončka že imam, ampak se mi zdi da ga bo 123 prerastel.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   oktober
11.9.2005 13:01:37   
MojcaG
ojla!!

kako ste punce? jaz že malo bolje spim, hvala bogu.

mi se bomo pa takole oblekli iz bolnice: majčka, body z dolgimi rokavi, bobmažne žabice, kompletek, ki je na notranji strani bombažen, zunaj pa flis. tople nogavičke in kapo. če bo takrat fejst mraz, še kombinezon, če ne pa jopico, seveda pa dekico.
jaz sem kar od treh punc dobila kombinezone, št. 62, 68 in 74. mi ga sploh ni uspelo kupiti. če pa bi ga, bi pa nabavila št. 68.
nekaj me še zanima? a vam tudi tako fejst/hitro bije srce? vem, da naj bi bilo to normalno zaradi povečane količine krvi, ampak.. pritisk imam ok, utripa pa nekje 90 na min. in to v mirovanju!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   oktober
11.9.2005 14:01:14   
cmokec
Ojla, se še jaz malo javim.

Prejšnji teden sem imela UZ. Stanje se je pri meni uredilo in se je spet pojavila možnost, da rodim brez CR, torej naravno. Po pravici povedano, mi je čisto vseeno, kako rodim, samo da bo vse v redu. Dojenček je z glavico zasidran navzdol in naj se nebi več obračal. Upam, da res ne. Imam pa preglede že na 14 dni. Drugače sem v redu, le spanje je bolj na obroke ponoči. Veliko bi mogla pit in imam kar borbo sama s seboj, ker nikoli nisem veliko pila. Malo me dajejo krči, a jih uspešno krotim z vitamini. Kg so tudi pri meni že +16, a se ne sekiram, samo v ogledalo se ne gledam, pa je. Samo, da bo vse v redu. Aja, pa G. me je čisto zmedel s spolom, ker mi ni vedel povedat, kaj točno se vidi, tako da smo na istem, kot če nič nebi vedeli od prej.

Kupljeno imam vse, razen iz lekarne mi še kaj manjka. Je pa moj prejšnji teden na novo pobarval posteljico in čaka nekoga, da jo odnese v spalnico. Oblekce so vse, le oprati jih še moram. No, pa kako bolj toplo kapico moram še kupit.

Za v porodnišnico nimam pa še nič pripravljeno, a kombinezonček čaka doma, če bo bolj mrzlo za domov. Body z dolgimi rokavčki (namesto tetra ali mako majčke-), žabice, topel kompletek zg. in sp. dela, nogavičke, kapica in dekica so pa itak obvezen del. Napravila bom po pravilu: en rokavček več, kot odraslega.

Lepo nedeljo,

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   oktober
11.9.2005 15:03:09   
urbancek
Punce, vidim, da ste zelo pridne. No tudi jaz nisem od muh. Danes mi je končno uspelo prinesti škatle s podtstrešne (mi je pomagala ta starejša hči). Sedaj pa moram samo še regledati in po potrebi oprati - dosti ne bo potrebno za mickanega. Bo pa več dela za ta malega, ko moram preprati vsa jesenska oblačila, ker so na podstrešni že dalj časa.
Posteljica stoji še od ta malega, ki jo je uporabil le dvakrat, drugače spi pri meni, samo preoblečem jo še, vozek je tudi, lupinico dobim konec meseca od svakinje, tako da bo tudi pri nas kmalu pripravljeno. mora biti do konca tega tedna po tahujšem že oprano in zlikano.
Čakala pa sem toliko časa zto, ker smo šele včeraj postavili omaro, v katero bomo (sem bila pridna danes dopoldne) dali oblačila od ta malega, ki jih je imel do sedaj v povijalni omari.

Za v bolnico pa klasika, kot ste že napisale ve.

Ena od vas je spraševala kaj gre najprej - majčka ali žabice. Prva je majčka in sicer obe. Potem pa jaz dam čez povijalno plenico, da je otrok bolj "kompakten". Nato pa gredo žabice in čez kompletek.
Tako bomo naredili mi.

Ali katero skrbi iti rodit?

Mene že kar pobira. Sem že našemu predlaga, da gre namesto mene, pa žal ni izvedljivo - upam pa, da bo zraven.

Kaj pa imena, ali imate že izbrana?
Pri nas bo punčka Manca, za fantka pa še izbiramo, upam, da ne bom prej rodila.

Lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
11.9.2005 16:54:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   oktober
11.9.2005 17:10:26   
cmokec
Jaz tudi ne bm prej postiljala posteljice. Je tako hitro narejeno, da bodo že postlali, ko bom v porodnišnici, pa tudi ko bom že doma, je dovolj časa.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
11.9.2005 17:32:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   oktober
11.9.2005 20:48:19   
Udb
Ja, saj vem da sem mal čudna, ker sem že pripravila posteljico, ampak sem dobila tako lepo posteljnino, da nisem več zdržala in sem mogla vidt kako zgleda!! Drugače pa ne dvomim, da bi to tudi moj dragi zmogel!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   oktober
12.9.2005 7:11:41   
chips
Živjo .Tudi jaz imam že vse pripravljeno samo v lekarno še moram iti po kreme itd....
Drugače pa imam že posteljico postavljeno ,cotke oprane in zlikane,voziček smo prestavili že 1.nadstropje v hiši nižje tako da je že po večini vse pripravljeno samo še čakamo!!!
Papirje bi mogla oddati na CSD pa moram počakati do 15.9. da mi vpišejo še zadnjo plačo.
Upam da ne bo prepozno!!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   oktober
12.9.2005 8:55:55   
bambi
Chips, tudi jaz bom oddala papirje na CSD komaj po 15.09., ravno zaradi zadnje plače.....

Povejte mi kakšne modrce za dojenje ste ali si boste nabavile???? Meni so to tako smešni modrci, pa še dragi se mi zdijo.....

Mi imamo tudi že posteljico in previjalno komodo doma, ampak še je vse v škatlah, ker se bova selila, upam da bo stanovanje gotovo do konec sptembra, da naju najina princeskas prej ne preseneti..... Če pa se ji bo slučajno mudilo, bo pa ati vse pripravil, ko bova midve v porodnišnici...

Kako pa kaj vaše počutje??? Mene je danes zjutraj tako bolel trebuh, da sem že hotela klicat , da me pelje..... Danes ob 14h imam zopet pregled, da vidijo kako je naša miška obrnjena in kje ima popkovino.... Upam, da je ubogala mamico in ostala z glavico navzdol....

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   oktober
12.9.2005 9:34:49   
urbancek
Jaz moram papirje še od g. dobit, potem bom šla šele lahko na CSD. Tako ali tako lahko urejam le za paket, za starševski dodatek pa šele, ko je otrok rojen. To bo pa dragi skakljal naokrog pa na občino za dodatek za otroka - baje pri nas še vedno dobimo in sicer znesek, ki ga moraš porabiti v eni od dveh trgovin.
Ker pa za malega po hujšem že imam, bom kupila za dekleti, pa magari spodnje perilo.
Potrebujem pa še kombenzion za večjega in malega, pa se bo ravno izšlo.
Posteljico bodo postlali šele takrat, ko bo otrok rojen - sem malce vraževerna, pripravila jim bom posteljnino, da bodo samo še oblekli prevleko in dali rjuhico - bodo že zmogli, saj jih je dosti.

Glede počutja pa odvisno od dneva. Kak dan sem obupna - direkt za rodit, kak dan pa sem polna energije. Če bo danes počutje zdržalo "letiva", z dragim in starejšo punco v Kranj. Mora po dele za traktor, mimo grede pa bomo pogledali še za ćevlje za k birmi, ki bo 2.10.
Vse imam na kupu - malo bolj slabo smo računali.
Pa še sestra ima danes r.d., tako da imamo pestro. Konec tedna bo žurka (kosilo).

Lep pozdrav.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   oktober
12.9.2005 9:44:29   
cmokec
Bambi, a tebi se pa že pripravlja? A si že kaj odprta, al kako so ugotovili? Vsekakor se po pregledu javi, da izvemo, kako je z vama.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   oktober
12.9.2005 9:46:47   
cmokec
Dejte mi še nekaj povedat.

Jaz se pri Sari ne spomnim, da bi ji ritko očistila s čim drugim, kot z vlažilnim robčkom za ritko. Sedaj pa berem o tem vatah, pospdicah za vodo. Zakaj robčki niso dobri, saj so prepojeni s kremico in testirani. Jasno, če je zelo pokakan, ga že dobro umiješ z vodo, a drugače so robčki bolj praktični. Se motim?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 10:07:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   oktober
12.9.2005 10:08:37   
bambi
Cmokec zaenkrat odprta še nisem, nosim pa zelo nizko in me zato tako dol tišči....ne vem pa zakaj me občasno tako trebuh boli?????

Glede robčkov za ritko, pa je meni patronažna odsvetovala, ne vem zakaj???? Poznam par mamic, ki so malčkom brisale ritke z robčki takoj, tako, da bom tako storila tudi jaz, ko pridemo iz bolnice, tam bomo pač ubogali in se umivali samo z vodo in vato....

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 10:10:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   oktober
12.9.2005 10:14:21   
cmokec
Jaz sem vzela robčke Babylove Sensitive, ki so brez parfuma, alkohola in barvil. Prepojeni so s pantenolom in nevtralnim čistilni losionom.

V porodnišnici smo pri Sari imeli za umivanje robčke in ne vode. Lahko, da je sedaj kaj drugače.

Bambi, a že na širiko hodiš? Čakam na dobre novičke, dojenček naj pa še malo počaka v trebuščku.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   oktober
12.9.2005 10:22:06   
Udb
Dan!
Danes bom malo obiskala mojo G - redni pregled! Kot vedno me mal skrbi zaradi toxe - umap da bodo že izvidi - sem prejšnji teden dala kri.

Drugače sem pa včeraj dobila kombinezonček za pikca!! Tak ful lep, svetlo moder z enim medvedkom ob strani! Sodelavka mi ga je prinesla - je rekla, da boljš da darilo že prej prinese, da ne bomo imeli potem 2! Tako me je lepo presenetila, da sem bila čisto ganjena!

Počutje danes dobro - zaenkrat! Bo pa še dolg dan - grem v Lj na en izpit...se mi čist nič ne da! A vas tudi tako boli, ko gre avto čez vsako luknjo v cesti! Men čist nič ne paše!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 10:25:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   [Brisano sporočilo]
12.9.2005 10:25:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   oktober
12.9.2005 12:27:05   
urbancek
Glede robčkov pravijo, da je dobro vsaj enkrat na dan ritko umiti s toplo vodo. Jaz sem jih do otrokovega tretjega meseca uporabljala le, če smo kam šli, drugače pa posodica in krpica, pa kremica.

LP

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   oktober
12.9.2005 12:27:08   
Udb
Sem že nazaj s pregleda!
Kri je na meji - železo 114 (do 110 pri nosečnicah tolerirajo, drugače pri nenosečih mora biti najmanj 120). Toxa negativna!
Potem pritisk v mejah - v bistvu je zame kar mal visok, ker imam drugače vedno nizkega (130/85).
Kile +10, pa sem jih spet slišala! Ja, pa halo?!?! Od vseh drugih poslušam o +12-20, jaz pa +10 pa me vsakič krega!!! Se mi ne zdi, da sem se kaj pretirano zredila - s v trebuh!
V urinu imam levkocite - moram več pit.
Drugače pa imam čez 14 dni prvi CTG. Upam da se Marcelu ne bo mudilo priti!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   oktober
12.9.2005 12:42:48   
kati1
jaz ne vem kaj je s temi G, ampak se mi zdi, da je to ena "modna muha" - čist vsaka nosečnica mi pojamra, da je kregana zaradi kil (jaz sem jih pridelala +17 - mi vsi govorijo, da imamle bušija in nič drugega, G pa me vsakič krega)

mene pa zanima kaj je s temi "mako in tetra majčkami" (jaz nimam nobene    ) ... o tem nisem nič slišala niti na mat. šoli ... jaz nameravam našega Lukeca obleči v bodi z dolgimi rokavčki in čez pajacek z naramnicami in jopuco čez, če bo hladno (men se zdi to čist OK)   

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?