|
RE: premoženje pri OD, znižanem plačilu vrtca 8.5.2012 19:39:32
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Tole z dvema avtomobiloma mislim, da en drži. Ker če slučajno obstaja tak zakon je pa to najbolj bedast zakon. Če imam jaz 3 ali 4 avtomobile potem država od mene pokasira kar lep kupček denarja. Letno. Mesečno. Dnevno. Trošarine, vinjete, davki taki i onaki. Sicer pa - meni socialna sporoča naslednje: Si eden izmed tistih bedakov, ki je mislil, da je pač pametno imeti kakšen € na zalogi (in to na banki!!!!), eden izmed tistih bedakov, ki ni pobral vse dol iz računov, ki ima poleg backupa za življenje urejen celo varčevalni račun za otrokovo šolanje. Da sva z možem ena izmed tistih bedakov, ki sva šparala za obnovitev hiše in denar imela na varčevalnih računih. In to ta denar, od katerega že plačujeva ohoho zneskov državi - od najine plače. Sporoča mi tudi naslednje, da sem svetovni bedak, ker pač nimam tam cca 2000€ minusa na vsaki kartici, da mi niti plača ne pokrije minusa mesečno in da sem svetovni bedak, ker pač je moje stanje na računu pozitivno. Takšno je delovanje naše države. In super se rogaja zdaj tisti, s katerimi smo se tu pa tam kdaj pogovarjali o denarju - ker oni so prišli super skozi, z ekstra velikimi limiti, nonstop v minusu, brez prebite pare, ker se vse potroši. Saj če nimaš, pa vzameš kredit. Če imaš manj kot sosed, vzameš kredit. Če želiš it na Bahame - vzameš kredit, kaj lažjega. In jaz tele šparam - kar pač dejansko pomeni, da če imaš dovolj denarja, da kaj našparaš, potem pač nisi upravičen do neke smotrne vsote plačila vrtca, recimo. Ker teb dejansko denar ostaja, ker pač si takšno tele, da za rojstni dan otroku ne pokupiš vse plastike v Direndaju, ampak del tega zneska naložiš na račun. Glej, tisti, ki so na vsaki kartici za 2000 EUR v minusu, tisti, ki za dopust najemajo kredite, ker vse potrošijo in ne šparajo tudi nimajo....res da imajo mogoče plačilo vrtca nekoliko nižje, otroške dodatke pa nekoliko višje....vendar, vsaka prekoračitev stanja na računu oz. limitu precej stane.....tudi vsak kredit, precej stane.....tako da na koncu, niso na boljšem kot ti, ampak verjetno še na slabšem...... In prihranki na banki te lahko porinejo zgolj en razred višje.....za kakšen večji "poriv" pa moraš imeti že prekleto dosti prihrankov.....
|
|
|