RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 9:23:00)

kombinacija koprivovga čaja in malinovga čaja - sj ne vem več katera je spraševala... mislim, da se ne izključujeta. lahko piješ oba. bom pa še danes vprašala v lekarni pa sporočim.

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 9:38:04)

Jaa, jaz tudi komaj čakam praznike [sm=bravo.gif] Čez vikend pravijo, da se bo končno ohladilo in začelo snežiti..upam, da nas tudi v LJ kaj doseže tale snegec. Se mi pa zdi, da bo letos kar cel december v prazničnem vzdušju..delanje voščilnic, peka piškotkov, smrekico bo treba okrasit... [sm=bravo.gif] zunaj vonj po snegu..edino nakupovanje daril v gužvi bo malo bolj smotano..pa bomo že, še vsako leto je šlo [sm=smiley1.gif]

Pri meni je glede jemanja vitaminov prevladalo to, da imam tudi sicer bolj občutljiv imunski sistem in sem čisto vedno vse viruske pobrala, pa še veliko sem z otroki in sem jih rajši kot preventivo začela jemati. Poleg tega sem bila zaradi prenove skoz v prahu in mislim, da je kar koristilo. Zdaj, ko so se zadeve umirile in tudi okoli otrok nisem več toliko, pa se mi zdi, da dobim dovolj s hrano ja. Tudi jaz se včasih vprašam, kako smo mi preživeli v tistih časih [sm=smiley36.gif] Pa očitno nam je zelo dobro uspelo [sm=jezicek.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 9:49:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Jaa, jaz tudi komaj čakam praznike [sm=bravo.gif] Čez vikend pravijo, da se bo končno ohladilo in začelo snežiti..upam, da nas tudi v LJ kaj doseže tale snegec. Se mi pa zdi, da bo letos kar cel december v prazničnem vzdušju..delanje voščilnic, peka piškotkov, smrekico bo treba okrasit... [sm=bravo.gif] zunaj vonj po snegu..edino nakupovanje daril v gužvi bo malo bolj smotano..pa bomo že, še vsako leto je šlo [sm=smiley1.gif]

Pri meni je glede jemanja vitaminov prevladalo to, da imam tudi sicer bolj občutljiv imunski sistem in sem čisto vedno vse viruske pobrala, pa še veliko sem z otroki in sem jih rajši kot preventivo začela jemati. Poleg tega sem bila zaradi prenove skoz v prahu in mislim, da je kar koristilo. Zdaj, ko so se zadeve umirile in tudi okoli otrok nisem več toliko, pa se mi zdi, da dobim dovolj s hrano ja. Tudi jaz se včasih vprašam, kako smo mi preživeli v tistih časih [sm=smiley36.gif] Pa očitno nam je zelo dobro uspelo [sm=jezicek.gif]

jaaaaa! jst bom letos tut mela cajt, da napečem pišotkov [sm=bravo.gif] voščilnice še imam pa od lani. smrekico moramo pa letos kupt novo. lani smo jo meli še pri babici, letos pa bomo imeli čisto svojo [sm=bravo.gif] razmišljam o kakšni malo bolj ekstravagantni obliki. npr. da bi bila žičnata al kj. sj na konc bomo meli pa čisto klasiko [sm=smiley36.gif]

letos smo obdarovanja skenslali. darilo dobi samo Brin, midva pa se bova letos odpovedala darilom. že tko so bili stroški z nabavo opreme, januar bo brez ene plače in še najbrž februarnja ne bo nič, ker vprašanje kako dolgo bodo mučkali z odločbo na CSD... študenti itak vedno kratko potegnemo.

najbrž bom lično zapakirala piškotke in podarila kaj takšnega. nakupovanje po željah, kot smo imeli prajšnja leta, pa odpade.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 9:57:47)

ja glede vitaminov imate prav, samo pozabile ste, da je prej bila hrana drugacna kot je sedaj. to kaj kupis v trgovini je totalni drek. edino ce ima katera to sreco in lahko s svojega vrta pobere. pol je drugo. meni tu in tam babica kaj prinese, ko ima zmenjeno z neko kmetijo, da ji dobavlja hrano, drugace pa v teh mandarinah, oranzah, bananah ni nic kaj dost vitaminov. jaz izjemno dosti sadja pojem, ker mi ful pase, pa tud zelenjave, ampak vseeno jem elevit. kaj se tice zeleza sem ze celo zivljenje bolj slabokrvna, tako da seveda tud nosecnost ni izjema. sicer pa si otrocek sam vzame kot potrebuje. nekaj pa more za mamico ostat :) je pa res, da sem tud proti nekim vitaminskim dodatkom, sam kaj cemo.
ce ti primanjkuje zeleza si ful utrujena, bledost, krhki nohti in izpadanje las, vrtoglavica, krči v mišicah itd....valda da to ne pomeni takoj, da si slabokrven, ce imas kaj od tega. sicer pa ce vam G niso nic rekli, pol je vse ok. delajo pa te preizkave skupaj s toksopplazmozo.

jaz sem skor vse cotike dobila rabljene od vseh mogocih, pa mislim, da ni nic narobe z njimi. ful dobro jih bom preprala in bo. mam zdaj cel december in januar cas :) racun za elektriko bom nabila do amena...hihihihihi....

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 10:01:59)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

ja glede vitaminov imate prav, samo pozabile ste, da je prej bila hrana drugacna kot je sedaj. to kaj kupis v trgovini je totalni drek. edino ce ima katera to sreco in lahko s svojega vrta pobere. pol je drugo. meni tu in tam babica kaj prinese, ko ima zmenjeno z neko kmetijo, da ji dobavlja hrano, drugace pa v teh mandarinah, oranzah, bananah ni nic kaj dost vitaminov. jaz izjemno dosti sadja pojem, ker mi ful pase, pa tud zelenjave, ampak vseeno jem elevit. kaj se tice zeleza sem ze celo zivljenje bolj slabokrvna, tako da seveda tud nosecnost ni izjema. sicer pa si otrocek sam vzame kot potrebuje. nekaj pa more za mamico ostat :) je pa res, da sem tud proti nekim vitaminskim dodatkom, sam kaj cemo.
ce ti primanjkuje zeleza si ful utrujena, bledost, krhki nohti in izpadanje las, vrtoglavica, krči v mišicah itd....valda da to ne pomeni takoj, da si slabokrven, ce imas kaj od tega. sicer pa ce vam G niso nic rekli, pol je vse ok. delajo pa te preizkave skupaj s toksopplazmozo.

jaz sem skor vse cotike dobila rabljene od vseh mogocih, pa mislim, da ni nic narobe z njimi. ful dobro jih bom preprala in bo. mam zdaj cel december in januar cas :) racun za elektriko bom nabila do amena...hihihihihi....

japke kupujem od enga sadjarja pr nas - na tržnici. tko da japke so pomoje kr ok. mandarine - domačih glih ne morm dobit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa vseeno pomoje niso tok osiromašene. kar se letne zelenjave tiče pa kr dost moja mama z vrta prinese. letos smo ful zelja pojedli, solate, bučk, še korenček smo mel, pa peso...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 10:05:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

jaaaaa! jst bom letos tut mela cajt, da napečem pišotkov [sm=bravo.gif] voščilnice še imam pa od lani. smrekico moramo pa letos kupt novo. lani smo jo meli še pri babici, letos pa bomo imeli čisto svojo [sm=bravo.gif] razmišljam o kakšni malo bolj ekstravagantni obliki. npr. da bi bila žičnata al kj. sj na konc bomo meli pa čisto klasiko [sm=smiley36.gif]

letos smo obdarovanja skenslali. darilo dobi samo Brin, midva pa se bova letos odpovedala darilom. že tko so bili stroški z nabavo opreme, januar bo brez ene plače in še najbrž februarnja ne bo nič, ker vprašanje kako dolgo bodo mučkali z odločbo na CSD... študenti itak vedno kratko potegnemo.

najbrž bom lično zapakirala piškotke in podarila kaj takšnega. nakupovanje po željah, kot smo imeli prajšnja leta, pa odpade.

jaz nekak ne obozujem lih tega casa. vcasih mi je bil zakon, zdaj pa je vse preraslo ze na meje nenormalnega. vsi so nekaj zivcni, pa lufajo, pa kupujejo bedarije. ne mores verjet kak blesavi so ljudje. jaz sem delala v trgovini z medicinskimi pripomocki in so 24.12. prisli ljudje noter s stavkom "dajte kaj imate"...mislim kje je pol smisel obdarovanja. mi imamo ze nekaj let navado, da se na listek napisejo vsi druzinski clani in vsak pol 1 izzreba in tistemu kupi za kakih 30 EUR. se tud malo bolj posvetis, ko ves da mores samo 1 darilo kupit. drugace pa pri nas dobijo vedno otrocki, midva z mojim pa se ne obdarujema nekaj, ker se mi zdi noro to. raje grema na kako dobro vecerjo al pa kaj takega.

imamo pa vedno smrekico, ceprav si neke bajne ne mormo privoscit, ker imamo dihurje, ki bi jo podrli...adijo ej, kaka zurka bi bla to. letos morem edino mojega prepricat, da kupima pravo, on je namrec proti, ker pol te iglce odpadajo skoz. je pa treba skoz cistit, da nebi zivalce doble kakih norih idej in jedle to. [sm=smiley36.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 10:50:45)

Inigo, seveda meri hemoglobin, jst vedno ko čakam v tistem medprostoru pregledam izvide krvi (do zdaj sm jo 2x dala, isto ko za toxo) in piše gor lepo hemoglobin in kolko ga maš, pa zraven piše kolko bi ga mogla met. Jst sm mela glih na meji nazadnje, zato zdej neke dodatke železa jemljem in pesin sok pijem pa ribezov, itak pa ponavadi pada hemoglobin z nosečnostjo-moja mami vem da je bla par mescov v bolnici na infuziji k je mela tok slabo kri.

Pouštri-midva jih imava celo postlo, včas komaj najdem mojga dragega notr, je čist obdan s pouštri, pa to obračanje, pa enrkat vroče drugič zebe, pa se zbudiš k vezi bolijo in pol moraš itak na wc-tut če si mal prej šla... Eh sej bo bolše. Danes sem še v službi potem pa pridem samo še po potrebi-ko bom rabla zase kake podatke. 11 dni imam še dopusta potem pa en teden bolniške in bo že to to.

Počasi bo potrebno začet prat te male cotke, glede na to da je naša biba bol majhna sem zadnič kar v Kik-u nabavila par kompletkov 50 številke, tako da se mala ne bo zgubila v kaki 56 :) potem pa bomo pridno jedli in rastli-tak smo se zmenile :)
Včeraj smo zaključili s šolo za starše, ne vem če sem ravno kaj pametnega izvedela, še kar ne vem kam bi šla rodit, moj me v Postojno spravlja tako da greva v petek na posvet z anasteziologom...

Aja glede prebave, meni ta Lactecon full pomaga, mi ga je predpisala ginekologinja in je res super!
Glede flašk, mi imamo vse od TommiTipie, flaške, pumpico, sterilizator ne vem če bi kupila ali ne... Se mi zdi da imajo super flaške in tudi to kar imajo na novo, nek poseben mehanizem notr da luft ne vleče zraven... Je pa zoprno, ko dobiš potem kake druge firme za darilo pa nič ne paše skupaj, niti v sterilizator ne, niti na pumpico... Od Mam imamo pa dudico, se mi zdi da so še najmanjpe, ostale so tako velike da je potem ena sama duda čez cela lička :)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 11:01:17)

Glede flašk, mi imamo vse od TommiTipie, flaške, pumpico, sterilizator ne vem če bi kupila ali ne... Se mi zdi da imajo super flaške in tudi to kar imajo na novo, nek poseben mehanizem notr da luft ne vleče zraven... Je pa zoprno, ko dobiš potem kake druge firme za darilo pa nič ne paše skupaj, niti v sterilizator ne, niti na pumpico... Od Mam imamo pa dudico, se mi zdi da so še najmanjpe, ostale so tako velike da je potem ena sama duda čez cela lička :)

večkrat kj paše tut križem. sicer pač preliješ pa gremo naši. jst sm mela na začetku od tommee tippee flaške, potem sem jih pa zamenjala za MAM. ne, da niso ble ok, ampak se mi zdi, da je bolj zrak spuščala od MAM flaška, kot od Tomme tippee. Vse so kao na principu, da ko otrok vleče mleko ven, more nek zrak prit u flaško, da otrok ne požira zraka z dihanjem. in pr tem so so MAM bol izkazale. dude sm mela pa od začetka MAM. zdj pa ne vem ka bi od flašk kupla... najbrž bom kr MAM od začetka. dudke pa že mamo.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 11:01:47)

Inigo, seveda meri hemoglobin, jst vedno ko čakam v tistem medprostoru pregledam izvide krvi (do zdaj sm jo 2x dala, isto ko za toxo) in piše gor lepo hemoglobin in kolko ga maš, pa zraven piše kolko bi ga mogla met. Jst sm mela glih na meji nazadnje, zato zdej neke dodatke železa jemljem in pesin sok pijem pa ribezov, itak pa ponavadi pada hemoglobin z nosečnostjo-moja mami vem da je bla par mescov v bolnici na infuziji k je mela tok slabo kri.

ej, čist možno, kr izvidov pa nikol ne pogledam. [sm=smiley1.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 11:13:48)

Meni je pa letos na kožo pisan tale december, sicer ga nikoli nisem marala (no, vsaj zadnjih 15 let), ampak samo zaradi službe, ker smo imeli decembra vedno norišnico in sem delala vsak nov. in december cele dneve in za kakšno ustvarjanje in peko nikoli ni bilo časa, ne volje in tudi zato sem darila nabavljala zlo na hitro in nepremišljeno, da ne rečem kako tečna in utrujena. Zdaj sem pa doma oz. uvau celo na porodniški [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in čaka me najlepši december doslej. Ker zelo rada ustvarjam, bomo letos imeli veliko ročno izdelanih okraskov tako na smrečici kot po stanovanju pa upam, da mi še uspe darila nakupit pred največjo gužvo.

Kar se hemoglobina tiče, ga meni meri sestra pri G, ampak ne vedno, vsak drugi pregled in mi kapljico krvi vzame iz prsta, ima pa podoben aparat, kot je za merjenje sladkorja in na ta način takoj vidi ali potreuješ še kakšne Fe dodatke ali ne, jaz sem sicer na meji že od morfologije, dodatkov mi pa še ni dala. Vprašala me je samo, če jemljem kakšne vitamine in sem ji rekla, da Elevit, potem pa rekla, da naj kar nadaljujem z Elevitom in kupim še kakšne šumenke, pa pri hrani naj dodajam več zeleno-listne zelenjave ter temnega mesa. To sem upoštevala in mi stoji na meji - 110.

Cotke sem jaz vse nove nakupila, sicer ima brat 3 male otročke, vendar so žal dali vse že naprej - saj me je vprašal, če lahko, samo glede na to, da tako dolgo nisem mogla zanosit, sem mu rekla, da naj kar da, če le ima komu, no in pitem sem 2 meseca po tistem pa zanosila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].  Ampak cotke se mi zdi, da so še najmanjši strošek proti ostalim stvarem, ki sva jih prav tako mogla vse nove nabavit. Je pa zato še tolko večje veselje,

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 11:39:28)

Ja, tudi pri nas bomo letos skromni z darili...ampak meni vedno šteje pozornost, tako da nekaj bo sigurno treba.
Inigo, sem pa lani jaz to prakticirala, da sem spekla več vrst piškotov, jih dala v vrečko in še iz tršega papirja naredila tako lepo embalažo in sem jih podarjala kot darilca. Vsak, ki je to dobil, je bil zelo vesel. Sploh če so domači piškotki to res nekaj pomeni..je pa res, da tudi nakup vseh sestavin ni poceni, tako da konec koncev ne zapraviš kaj dosti manj.

Tudi jaz tako rada ustvarjam in komaj čakam, da se lotim voščilnic in okraševanja [sm=smiley36.gif] Sicer smrekco že imava, pa bo kar enaka kot lani, se bom pa potrudila in po stanovanju bolj okrasila, kar do letos še nisva imela priložnosti. No...vse to bo šlo čez, če mi bo le trebušček dopuščal [sm=smiley36.gif] Vse smo tako zagnane in vesele, kako se bomo lahko vsemu temu posvetile, na koncu se pa lahko zgodi, da bo trebušček že nagajal ali pa celo kakšen škratek že predčasno pokukal na svet..potem pa odpadejo takšni načrti.

Nusika, midva imava tudi to srečo, da poleti dobiva vso mogočo zelenjavo od njegove babi. Krompirja ima še za celo zimo, tako da s tem sva preskrbljena..je pa res, da ostale zelenjave pa ni več in jo morava kupovati drugje. Se pa strinjam vsekakor, da hrana iz trgovine ni več tako polna vitaminov in vseh snovi, kot je bila včasih. Ampak tudi na tržnici ne moreš več vsakemu, ki prodaja zaupat..na žalost.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 12:21:07)

Nusika, midva imava tudi to srečo, da poleti dobiva vso mogočo zelenjavo od njegove babi. Krompirja ima še za celo zimo, tako da s tem sva preskrbljena..je pa res, da ostale zelenjave pa ni več in jo morava kupovati drugje. Se pa strinjam vsekakor, da hrana iz trgovine ni več tako polna vitaminov in vseh snovi, kot je bila včasih. Ampak tudi na tržnici ne moreš več vsakemu, ki prodaja zaupat..na žalost.

ja saj to mas tud prav ja. sem ze veckrat slisala, da baje kupujejo v trgovinah, pol pa kao bio prodajajo na trznici. ne mores verjet no. jaz sem tud tako vesela, da bom lahko decembra doma. ze ful let nisem bila, pa mi bo pasalo. bom tud okrasila stanovanje in mogoce spekla kaj. pa kaksno dobro knjigico prebrala...super bo! se samo 8 dni v sluzbi...juhuuu:)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 12:27:07)

ja saj to mas tud prav ja. sem ze veckrat slisala, da baje kupujejo v trgovinah, pol pa kao bio prodajajo na trznici. ne mores verjet no. jaz sem tud tako vesela, da bom lahko decembra doma. ze ful let nisem bila, pa mi bo pasalo. bom tud okrasila stanovanje in mogoce spekla kaj. pa kaksno dobro knjigico prebrala...super bo! se samo 8 dni v sluzbi...juhuuu:)

ja, tko se je baje dogajal na naši tržnci z jajci. pol so pa ljudje ugotovili, da jih menda tisti kupuje v Lildu in prodaja naprej... eh! maš pa tut eno tatico, ki vsi vemo zanjo, ki hodi po vrtovih, nakrade robo in potem proda na tržnici. halo?! haval bogu naši mami še ni nč sfalilo z vrta. ampak ej pa najbrž samo vprašanje časa... [sm=zmeden.gif]

HotCat -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 12:30:05)

železo: meni je sestra pri ginekologinji vsakič od mislim da 16 tedna naprej v ambulanti spremljala železo. Ko so mi v laboratorju vzeli kri za toksoplazmozo, je bilo označno samo toksoplazmoza in nič drugega (razen prvič ko pregledajo marsikaj). In tako sem recimo v 26 tednu imela hemoglobin še super 128, sem ga potem v 30 imela tik pod mejo 108 in sem dobila za zjutraj in zvečer sirup, ki ga moram jemati do konca nosečnosti. Pa nisem imela nobenih krčev, nič kej izpadanja las, nohti so moćnejši kot ponavadi hehehe, malo utrujenost ampak to je normalno še ob službi in nosečnosti...

uuu malinov čaj si moram tudi jaz it počasi nabaviti ker smo ravno začeli 33 teden...a potem se sedaj pije 2x na dan, po 36 tednu pa 3x?

cotke: nekaj malega imam 50 ampak to res nekako dvomim da bomo rabili, drugače pa od 56 naprej nekje do 74 imamo že doma hihi [sm=smiley36.gif], prati bom začela nekje drugi teden v decembru pomojem

A flaške in pumpuio imate vse? Mi tega še nimamo, a preventivno je bolje kr navabiti? Dude imamo pa vse (1x mam, 1x avent, 1x nuk) in bomo videli kaj bo malemu najbolj pasalo na začetku, verjetno mu bo najbolj pasala mam ki dejansko ima od 0-2 meseca kar drugi nimajo mislim da...

december je mani pravljičen in ga obožujem. doma pečemo kekse tako da že takoj veš ko začne dišati po praznikih da je december tukaj, obožujem čas ko okrasimo smrekico in hišo itd...komaj čakam [sm=bravo.gif]

neonaia -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 12:34:39)

men tut meri hemoglobin iz prsta.ne vsakič, ampak vsak drug al pa 3. pregled. jah js sm mela z železom že pred nosečnostjo mal težav, ker sm krvodajalka in je bil vsakič nekje na meji...enkrat so me mogl celo zavrnt, ker sm ga mela glih zase dost.pa tut jem ful zelenjave, sadja in mesa(se trudm), ampak ga je zlo težko gor spravt..ja pomankanje se pa kaže u nemoči, vrtoglavicah, bledici...js sm že navajena-itk mam ful nizek pritisk, simptomi so pa podobni [sm=smiley2.gif]

mi bomo mel tut večino rabljenih oblekc (in opreme), par sm jih pa itk kupla k si ne morm pomagat.

jej, ful vesela da je tommee tippie fajn! [sm=bravo.gif] res so luškane flaške...dudice pa sploh nevem če bi jo mel..bomo vidl pa probal čimmanj vsaj na začetku.

LP

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 12:44:32)

flaške in črpalke - če mene vprašate, jih ne kupovat. naglejte si, magari poslikajte in če pride do tega, da se rabi, pošljete parterja/mamo/taščico [sm=smiley2.gif] po to kar ste izbrale. jst vem, da sm pr prvem rabla črpalko in mislim, da zdj ne bo drgač. pomoje ne no. glede na to, da mam že zdj tk polne prsi, bom pomoje spet vedno komaj čakala, da se mali zbudi, da me sprazni [sm=smiley36.gif]

hemoglobin - sj to mi ni blo pol jasno kk bi mi preverla hemoglobin, kr vse pravite, da vzamejo iz prsta kar sestre... tega pr nas ni.

dude - itak najprej probat brez. če se le da. prvih 14 dni tk al tk niti pod razno dude - more se najprej na zizo dobr navadit, potem pa če res ne gre drgač, dat dudo. in s tisto ko boste začele, pri tisti tut ostat. menjevat firme, je bv. men so kul dude, ki je ok iz vseh strani. npr NUK ni in si jo otrok pol obrača in se jezi, ko mu vn pade pa se je ne zna nazaj naštimat... zato sm mela že od začetka MAM. je pa takrat glih pršu ven MAM, ko se je Brin rodil in so bli čist na novo. so meli tut edini dude za nedonošenčke in velikost 0-2. takrat sta bila samo 2 motiva [sm=smiley36.gif] zdj je pa še modelov milijon, ne samo motivov [sm=bravo.gif]

araucaria -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:04:44)

neonaia
Dobro jutro punce,

Zelezo - pomanjkanje se kaze predvsem v izcrpanosti. Inigo, glede na tvojo aktivnost, bi rekla, da ti ne fali:) Drugace pa ga najdete v posusenih paradiznikih, suhih marelicah, petersilju (ki je bogat tudi z vitaminom C), spinaci in blitvi, olivah, oresckih. Predlagam tudi ohrovt (npr. jota iz ohrovta, lazanja z ohrovtom, ohrovtove roladice, ohrovt v omaki kisle smetane ali smetane za kuhanje) in pa zeleno zelje (npr. prisiljeno zelje). Njam, njam:)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:13:52)

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

neonaia
Dobro jutro punce,

Zelezo - pomanjkanje se kaze predvsem v izcrpanosti. Inigo, glede na tvojo aktivnost, bi rekla, da ti ne fali:) Drugace pa ga najdete v posusenih paradiznikih, suhih marelicah, petersilju (ki je bogat tudi z vitaminom C), spinaci in blitvi, olivah, oresckih. Predlagam tudi ohrovt (npr. jota iz ohrovta, lazanja z ohrovtom, ohrovtove roladice, ohrovt v omaki kisle smetane ali smetane za kuhanje) in pa zeleno zelje (npr. prisiljeno zelje). Njam, njam:)

hahaha, menda mi ga res ne [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:21:32)

dude jaz imam tudi dude od MAM in 2 flaski od tomee tepee. baje so te najboljse. vsaj tak so mi priporocale druge mamice. sem se v avstriji od neke druge firme kupla dude, pa bomo vidli kako bodo. nekaj bo ze pasalo, ce ne pa bomo sli druge kupit.

inigo
men tud ne merijo hemoglobina pri G. mislim, da je bil vedno zmerjen ko sem dala kri (2x) do sedaj, pa mislim, da bom se zdaj enkrat dala kri. Ko sem drugic dala mi je rekla, da sem malce slabokrvna, pa mi tisti sirup napisala. bomo videli kak bo sedaj.

eno vprasanje punce. kaksno milo naj kupim za tamalo? vem, da more biti trdo, samo ne vem katero. ima ktera dobre izkusnje s kako firmo? pa za temence me tud zanima...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:35:31)

eno vprasanje punce. kaksno milo naj kupim za tamalo? vem, da more biti trdo, samo ne vem katero. ima ktera dobre izkusnje s kako firmo? pa za temence me tud zanima...

jst sm kupla tole: http://www.lekarnar.com/izdelki/avene-cold-cream-sindet-milo mal je drago, ampak ga imaš pa ful dolg. pr Brinu sm mela najprej trdo milo od Bubchen in je bilo super, potem se mpa mogla kupit to. ampak ker ima Brin atopični dermatitis, trdo milo od Bubchen ni blo primerno. zdj sm pa kr od Avene kupla.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:47:11)

jst sm kupla tole: http://www.lekarnar.com/izdelki/avene-cold-cream-sindet-milo mal je drago, ampak ga imaš pa ful dolg. pr Brinu sm mela najprej trdo milo od Bubchen in je bilo super, potem se mpa mogla kupit to. ampak ker ima Brin atopični dermatitis, trdo milo od Bubchen ni blo primerno. zdj sm pa kr od Avene kupla.

o super. eh saj ni tolko drago. to trdo milo itak dolgo zdrzi. ja ta avene kozmetika je baje ful ok. bom kr tole kupla. kaj pa za temenca?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 13:59:39)

o super. eh saj ni tolko drago. to trdo milo itak dolgo zdrzi. ja ta avene kozmetika je baje ful ok. bom kr tole kupla. kaj pa za temenca?

to pa počaki, če jih bo sploh dete melo. jst jih menda sploh nism mela, Brinu so se pa neki hotle delat, pa mi je takrat kolegica posodla neko peno od Mustele. pa sm mu sam enkrat oprala glavo s tistim in ni blo več. tk da s tem še počaki kk bo. pa boš pol ukrepala, če se pojavijo.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 14:25:29)

to pa počaki, če jih bo sploh dete melo. jst jih menda sploh nism mela, Brinu so se pa neki hotle delat, pa mi je takrat kolegica posodla neko peno od Mustele. pa sm mu sam enkrat oprala glavo s tistim in ni blo več. tk da s tem še počaki kk bo. pa boš pol ukrepala, če se pojavijo.

aha ok. hvala za nasvet. bom potem kupla samo to milo. pa se nekaj. s cim se cisti kaj? verjetno rabim one krpice od toto za enkratno uporabo, pa tiste kot neke gobice, pa vato (za nosek). se kaj?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 14:31:50)

aha ok. hvala za nasvet. bom potem kupla samo to milo. pa se nekaj. s cim se cisti kaj? verjetno rabim one krpice od toto za enkratno uporabo, pa tiste kot neke gobice, pa vato (za nosek). se kaj?

js mam toto krpice ja. men so zakon. kupla sem pa tut toto gazice (velikost četrtine terta pleničke). so barvasto obrobljene. sm jih mela že pr Brinu kadar se je močno pokakal, da sm ga z gazo najprej dobr obrisala. ker toto krpice so mehke in gladke in se mogoče malo težje obriše, če se mali res fajn pokaka [sm=smiley36.gif] pa ful jih porabiš. tk da sm tut zdj nabavla še par paketkov teh krpic. pol jo samo splahneš in opereš zraven tetra plenic. enako velja za nosek - toto krpice. vate skor ne boš potrebovala. tiste čisto navadne. raje kupi krpice iz vate: http://www.tosama-trgovina.si/193_Osebna-nega/137_Nega-telesa/184_Zgibana-vata/i_1130_to-to-blazinice-vate-50-kos kaj v tem smislu. majo tut DMjeve pa od Mullerja so tut fajn. ne rab blit glih toto [sm=smiley1.gif] ampak vate jst skor nč nism rabla. zdj sm sicer kupla dva paketka, za čas čiščenja popka in očk. pol se pa ne rab več.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 14:47:56)

kake pa so te gazice?

torej rabim priblizno nekaj takega:

http://www.tosama-trgovina.si/193_Osebna-nega/137_Nega-telesa/184_Zgibana-vata/i_1130_to-to-blazinice-vate-50-kos
http://www.tosama-trgovina.si/170_Kozmeticni-saloni/i_1095_to-to-suhe-krpice-za-umivanje-soft-50-kos
http://www.tosama-trgovina.si/165_Dojencek-in-mamica/i_1201_to-to-kroglice-vate-35-kos (to ze imam doma)

Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>