RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 15:08:53)

Vata v kroglicah men ni kul kr se cufa.

Gazice sonoa tole: http://www.tosama-trgovina.si/165_Dojencek-in-mamica/i_1135_to-to-bombazne-tetra-krpice-6-kos

vesper -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 17:05:36)

hej punce

tako, mi smo pa že oprali skoraj vse cotike, samo en stroj še me čaka. Potem pa je na vrsti likanje in zlaganje v omaro. Pa imamo vse pripravljeno. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

december- najlepši čas v letu. Sicer sem bolj poletni človek, ampak december pa mi je res najboljši čas v letu in potem ko je tega prazničnega vzdušja konec, bi jaz že imela pomlad [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sedaj pa komaj čakam, da okrasim hišo, kupim adventni venček in naj se praznično vzdušje začne. Jaz bom že kr drug teden to nardila, da si malo podaljšam vse skupaj [sm=jezicek.gif]

darila- mi imamo vedno zmenjeno za pozornosti, vendar uporabne pozornosti. Saj se med seboj obdarujemo le takšni, ki eden drugega poznamo in približno vemo kaj si kdo želi, ali pa potrebuje. Tudi midva se vedno zmeniva, da si kupiva to kaj si želiva. Itak gre vse iz skupne denarnice, tako da grema običajno kr skupaj iskat darili, potem si pa zavijeva in postaviva pod smrekico [sm=smiley36.gif]
Ednio sedaj se nismo še zmenili kje bomo imeli božično večerjo. Zdaj je bilo vsako leto pri nama, ker imava pač največ prostora in to pomeni, da sva večerjo tudi vedno pripravljala midva. Letos pa to odpade, tako da bo moral to nardit nekdo drug in midva bova lepo uživala. Kje se mi da par ur kuhat in potem strečt in potem še pospravljat [sm=smiley29.gif]
No ja, mogoče celo ostanem brez božične večerje in mi božiček prinese najlepše darilo na svetu, to je najin malo miško [sm=duda.gif]

cotike- tudi jaz nisem za rabljene cotke, sploh ne od nekoga ki ga ne poznam. Midva sva vse kupila novo, pa saj to ni nek strošek. Pa prvi otrok je in mi je to v neznansko veselje.

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 18:47:48)

hej,...

pregled za mano,...cel dan se že tak mal na skrivaj [sm=smiley19.gif], se mi zdi, da včasih niti dihat ne morem,...v glavnem,..naša beba je res prevelika,...kot celotni plod je nekje za 3 tedne pretežak,..v trbuščku pa cca 4 tedne. To je je 1 mesec???? [sm=zmeden.gif] ni mi jasno,....v glavnem,..sledi kontrola čez 3 tedne,....stroga dieta,....če se tako nadaljuje,..pustijo dojenčka do 4kg potem pa sprožijo porod-carski. Groza me je,....čakam na izvide, da točno vidim kakšne so mere,...ker danes se mi zdi da je rekla da ima okoli 2100g, pred enim tednom pa naj bi imel med 1700-1800,..da bi se v 1 tednu zredil skoral 500g.....totalno sem zmedena,..in nič mi ni tole všeč....

lp Darja

vesper -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 18:55:06)

dada kdaj imaš ti rok? Malo čudno se mi zdi, da so ti rekli, da bi ti naj pri 4kg sprožili porod!? [sm=zmeden.gif] Moja prijateljica je rodila fantiča težkega 4950 in velikega 57 cm, obseg glavice 39,5. Rodila je naravno. Res, je bil to njen drugi porod, ampak vseeno. Mali je bil res zlo velik in težek.

Meni je rekla G na zadnjem pregledu, to je bil 31 teden in dva dni, da mali malo prehiteva in bi naj bil težek nekje 2kg, pa mi ni nič omenjala da je to kaj drastično preveč itd...Kateri teden si ti zdaj?

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 19:01:44)

1.2. imam rok po menzi, na nuhalni mi je pa rekla da 30.1. Drugače sem pa danes 30t 3/7. Ja tak mi je omenila, da tiste,ki imajo diabetes, pustijo do 4kg,..pol pa sprožijo,.

vesper -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 19:07:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Dada81

1.2. imam rok po menzi, na nuhalni mi je pa rekla da 30.1. Drugače sem pa danes 30t 3/7. Ja tak mi je omenila, da tiste,ki imajo diabetes, pustijo do 4kg,..pol pa sprožijo,.

aha, potem je zgleda to z diabetisem drugače [sm=zmeden.gif] No, ona res ni imela nobenih težav, njej so itak komaj pri porodu videli, da je mali tako velik in težek, prej na Uz-jih tega sploh opazili niso. Je pa imela srečo, da se je zaključilo vse tako super, ker bi se lahko marsikaj zapletlo drugače.
Po moje je kr ok, da te bo G sedaj tako budno spremljala. Ti pa verjamem ja, da si prestrašena. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Ampak ti UZ-ji se v teži ogromnokrat zmotijo in potem nastane brezvezna panika pri G in potem še prestrašijo samo nosečnice [sm=hudicek1.gif]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 19:34:13)

Mene so pa danes zadržali v porodnišnici. Voda je spet slaba, povrhu vsega pa imam malo plodovnice. Tako, da zdaj sem na oddelku. CTG je bil pa dober, čeprav se mi zdi, da ga od včeraj slabše čutim. Jutri bom verjetno izvedela kaj več.

vesper -> RE: Januarke 2013 (27.11.2012 22:12:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Mene so pa danes zadržali v porodnišnici. Voda je spet slaba, povrhu vsega pa imam malo plodovnice. Tako, da zdaj sem na oddelku. CTG je bil pa dober, čeprav se mi zdi, da ga od včeraj slabše čutim. Jutri bom verjetno izvedela kaj več.

renata [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] držim pesti da bo vse ok. Drži se, v mislih smo s tabo in javi kako bo jutri [sm=rozica.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 7:38:47)

dada meni ni jasno nekaj. jaz imam rok na isti dan kot ti, pa se mi dans zacne 32. teden. torej ti vceraj nisi mogla bit 30t in 3/7. kaj je s temi G? kr nekaj si zmisljujejo. jaz ne vem no. pa dejansko mas diabetes? si vbrizgavas inzulin? kake pa imas vrednosti? jaz te popolnoma razumem kako ti je. jaz imam jutri v bolnici kontrolo zaradi prevelike glavice pa mi gre na bruhanje. dobesedno mi slabo postane, ker se bojim, da bo spet nekaj komentirala in bom spet v solzah cel dan :(

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 8:17:47)

renata, o ti smola... jst upam, da se plodovnica obnovi in te še malo pošljejo domov. poročaj kako ti kaže [sm=smiley31.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 8:18:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

dada meni ni jasno nekaj. jaz imam rok na isti dan kot ti, pa se mi dans zacne 32. teden. torej ti vceraj nisi mogla bit 30t in 3/7. kaj je s temi G? kr nekaj si zmisljujejo. jaz ne vem no. pa dejansko mas diabetes? si vbrizgavas inzulin? kake pa imas vrednosti? jaz te popolnoma razumem kako ti je. jaz imam jutri v bolnici kontrolo zaradi prevelike glavice pa mi gre na bruhanje. dobesedno mi slabo postane, ker se bojim, da bo spet nekaj komentirala in bom spet v solzah cel dan :(

ma pustite G! sama si zračunaj. maš en kup aplikacij na netu al pa si preštej na roke kolko ti še ostane... [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 8:35:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ma pustite G! sama si zračunaj. maš en kup aplikacij na netu al pa si preštej na roke kolko ti še ostane... [sm=smiley1.gif]

jaz tak vem, da sem dans 31T 0/7. pa tud v bolnici so mi vedno prav napisali, tak kak sem mela jaz zracunano. tak da po moje dadi niso prav. sicer pa ne vem kak lahko tak tocno ocenijo vse, saj ne vejo kdaj je imela katera ovulacijo. to so neki priblizni datumi. no upam dada, da bo vse ok. saj naceloma nic hudega ne more biti. edina posledica diabetesa je vecji otrok. bodo pac sprozili prej porod. kar pa se sigurno se kaksne 3 tedne ne bo zgodilo, potem pa bos tud ti v 35 T ze. pljucka bo pa tud imel ze razvita, ki se najkasneje razvijejo.

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:20:21)

hja,...pol pa res ne vem no,...nusika2013,..kdaj si ti mela zadnji dan menstruacije? Kdaj imaš rok? Mah ja, saj ne more bit nič strašnega,po mojem, samo si pa vseeno v skrbeh,..madona pol jim pa zaupaj,če ti za vsako rečejo drugače,....Drugače pa ja, hodim v dabetično ambulanto, inzulin imam po potrebi,če bi se mi slučajno kaj dvignilo, drugače imam pa enote v mejah normale.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:25:58)

hja,...pol pa res ne vem no,...nusika2013,..kdaj si ti mela zadnji dan menstruacije? Kdaj imaš rok? Mah ja, saj ne more bit nič strašnega,po mojem, samo si pa vseeno v skrbeh,..madona pol jim pa zaupaj,če ti za vsako rečejo drugače,....Drugače pa ja, hodim v dabetično ambulanto, inzulin imam po potrebi,če bi se mi slučajno kaj dvignilo, drugače imam pa enote v mejah normale.

lej tule maš eno aplikacijo za izračun: http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Mini%20nosecniski%20koledarcek.html

če maš to 1.2., si zdj noseča 30 tednov in 5 dni.

glede meritev je pa tko en čufimufti. vsak drgač. sj ni možno prav izmerit. je le informativno oziroma okvirno... niti se ne moreš glede na datum zadnje M zanašat. ker otroc različno rastejo in se razvijejo. eni se malo prej, drugi pa še rabijo kakšen teden ali dan zraven. šolski primer tega sm jst zdle... mam 3 roke postavljene [sm=smiley36.gif]

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:45:03)

lej tule maš eno aplikacijo za izračun: http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Mini%20nosecniski%20koledarcek.html

glede meritev je pa tko en čufimufti. vsak drgač. sj ni možno prav izmerit. je le informativno oziroma okvirno... niti se ne moreš glede na datum zadnje M zanašat. ker otroc različno rastejo in se razvijejo. eni se malo prej, drugi pa še rabijo kakšen teden ali dan zraven. šolski primer tega sm jst zdle... mam 3 roke postavljene [sm=smiley36.gif]

Hvala za link....sem vpisala datume,in ja, 30t5dni, mogoče se res ni za sekirat,...držala se bom navodil ( stroga dieta) pa bomo vidli kaj bo čez 3 tedne....ni mi drugega,...sem pa lačna kot volk [sm=jezicek.gif], ampak dojenček je baje tud iz zaloge,zaloge pa zlepa ne bo zmanjkalo [sm=smiley2.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:49:48)

dobro jutro punce

meni že po tem datumu kaže različno tednov. Oz.tako je, če vpišem datum zadnje M, potem sem noseča kao 33 1/7 in sem v 34 tednu, če pa napišem datum PDP-ja sem pa 34 1/7/ in sem v 35 tednu. Že tukaj so razlike, tak da po moje se je brez veze s tem obremenjevat. Nekje povprečje vzameš in je to to.

Se mi pa zdi, da so eni G res paničarji no [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Mislim, kaj tukaj berem kaj vse eni skupaj spravijo in delajo preplahe za brezveze, to je samo v škodo nosečnici in nič dobrega s tem ne nardijo. [sm=hudicek1.gif] Glede tega pa imam jaz res srečo. Moja G je čist cool, nič ne komplicira in ne dela nobene panike. Že itak se same preveč sekiramo, pol pa še te nekdo sprovocira in je vsakdanje živciranje tukaj.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:50:13)

Hvala za link....sem vpisala datume,in ja, 30t5dni, mogoče se res ni za sekirat,...držala se bom navodil ( stroga dieta) pa bomo vidli kaj bo čez 3 tedne....ni mi drugega,...sem pa lačna kot volk [sm=jezicek.gif], ampak dojenček je baje tud iz zaloge,zaloge pa zlepa ne bo zmanjkalo [sm=smiley2.gif]

probaj se držat kar so ti rekli... ampak ne stradaj. hrustaj kake japke al kj, od tega ti ne bo cukr podivjal [sm=smiley1.gif]

kk ste pa kj s kilami? jst trenutno sm na +10 al tam nek.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:54:21)

jaz sem mela zadnji dan menze 24.4.2012, pa po njej in NS naj bi imela rok 30.1.2013. Tako da vsako sredo stopim v nov teden. In tako mi prikazuje tudi na aplikaciji. po moje imas ti isto kot jaz. za diabetes pa te sprasujem zato, ker so ga kao meni tud odkrili, pa imam brez diete ze celo nosecnost cisto normalne vrednosti. po cokoladi se celo nizke. tak da si ne znam predstavljat, da bi imela dieto. edino tisti dan ko so mi oni zmerli (to je bilo v 9 T) so mi zjutraj namerili 5,3. Ne vem kak jim je to uspelo. ker si jaz v vseh 4 mesecih se nisem nikoli zjutraj namerla te vrednosti. tud po kosilu in vecerji imam vedno cisto normalno.

nic se ne sekiraj, ker po moje ni glih neke panike. strasijo pa res ful no.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 9:58:09)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

dobro jutro punce

meni že po tem datumu kaže različno tednov. Oz.tako je, če vpišem datum zadnje M, potem sem noseča kao 33 1/7 in sem v 34 tednu, če pa napišem datum PDP-ja sem pa 34 1/7/ in sem v 35 tednu. Že tukaj so razlike, tak da po moje se je brez veze s tem obremenjevat. Nekje povprečje vzameš in je to to.

Se mi pa zdi, da so eni G res paničarji no [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Mislim, kaj tukaj berem kaj vse eni skupaj spravijo in delajo preplahe za brezveze, to je samo v škodo nosečnici in nič dobrega s tem ne nardijo. [sm=hudicek1.gif] Glede tega pa imam jaz res srečo. Moja G je čist cool, nič ne komplicira in ne dela nobene panike. Že itak se same preveč sekiramo, pol pa še te nekdo sprovocira in je vsakdanje živciranje tukaj.

meni isto kaze vesper. eh to je vse kr nekaj no. po datumu zadnje M mi kaze 31T 1D, po roku (30.1.) pa 30 T in 7D...kr nekaj no.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:29:19)

tale mini kalkulator računa na 28 dni. jst sm mela pa mal daljše cikluse in mi po ZM pride rok 26.1. po NS ga mam pa 21.1. na morfi je pa rekla, da je velik za 16.1.

tk da... ja, enkrat januarja bo, ne?! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:35:31)

tale mini kalkulator računa na 28 dni. jst sm mela pa mal daljše cikluse in mi po ZM pride rok 26.1. po NS ga mam pa 21.1. na morfi je pa rekla, da je velik za 16.1.

tk da... ja, enkrat januarja bo, ne?! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ahahahaha...inigo ti si zmagala ej! no moja G bi ze paniko naredla, ker vseeno se gre to za 10 dni razlike. po moje bi jo kap zadela, ce so delali ze tako paniko zaradi glavice.

jaz osebno si tak mislim, da bom rodila prej. to je moje mnenje in prepricanje. zdaj pa bomo vidli. ne bom mela nic proti, ce pride 2 tedna prej:)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:38:46)

ahahahaha...inigo ti si zmagala ej! no moja G bi ze paniko naredla, ker vseeno se gre to za 10 dni razlike. po moje bi jo kap zadela, ce so delali ze tako paniko zaradi glavice.

jaz osebno si tak mislim, da bom rodila prej. to je moje mnenje in prepricanje. zdaj pa bomo vidli. ne bom mela nic proti, ce pride 2 tedna prej:)

jst bi tut z veseljem mal prej rodila. moj idealni datum bi bil 6.1. [sm=smiley36.gif] sam bom pomoje čez rok, tk kot sm bla pr Brinu. sam še ne vem čez katerega [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:48:00)

Evo CTG je bil dober. Izvidov urina še ni. Imam pa problem s krvjo. Ful železa in gosta kri. Nimam pojma od kje. A katera ve za kaj se gre? Bojo pa v naslednjih dneh sprožili porod.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:49:39)

Evo CTG je bil dober. Izvidov urina še ni. Imam pa problem s krvjo. Ful železa in gosta kri. Nimam pojma od kje. A katera ve za kaj se gre? Bojo pa v naslednjih dneh sprožili porod.

ojoj renata. v katerem tednu pa te si? drzim pesti, da bo vse ok!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.11.2012 10:54:03)

renata, malo guglam in nič kaj konkretnega ne najdem o teh simptomih. pišejo nekaj o povezavi: preveč železa - jetra. ampak nič konkretnega.

boš pa hitro postala mamica. se že pripravljaš? [sm=smiley1.gif] jst sm si pr Brinu tut želela tk hitr rodit, pol ko so pa rekli, da bodo sprožli, me je pa zagrabla panika... zdj je pa to to, nč več čakanja. ampak je blo pol vseeno veselje tako, da je kr joj [sm=bravo.gif]

skratka, nč se sekirat. tam te imajo pod nadzorom in vse bo v najlepšem redu. mislimo nate [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>