RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 12:16:38)

Meni je ena bunda še prav, ko mi je bila prej res fuuul prevelka, ampak glih komaj, da jo še zaprem, tako, da kaj bom potem, res ne vem, definitivo ne bom šla kupovat nove, bom že kaj oblekla od mojega ali moje mame, bom pač malo hecno izgledala, itak sem doma na vasi in mi ni potrebno se nekaj lišpat, za na pregled bom pa že imela odprto bundo, pa spodaj kaj toplega, nekaj bom že stuhtala.
Mene je tud G zdej naročila čez 3 tedne, ampak mislim, da zgolj zato, ker bi se naj delal 3.UZ od 30 do 33 tedna in da ne bom prehudo čez in da ni preblizu prejšnjemu pregledu, mi je dala tak datum (12.11.) Ne vem kako me bo pa naprej naročevala, ker bo v ta pregled že 7., plačanih imamo pa kao samo 10

Inigo -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 12:22:21)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

http://www.tally-weijl.com/collection/products/show-just-arrived/articles/article/17914.html
mogoče nam kaj takega uspe zapet :)

jaaaaa! zelo lep! to bom pa šla pogledat če majo v Celju [sm=bravo.gif]

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 12:50:22)

Ojla

Kako ste kaj v tem lepem zasneženem dnevu? [sm=bravo.gif]
Inigo, upam da bo pri tebi vse v redu [sm=smiley20.gif]. Vse, ki imate kakšne bolečine pa tudi upam da se umirijo. Meni tudi malo trebuh otrdeva, ampak ne tako pogosto. Danes sem bila na pregledu, vse je BP, tako da sem prav zadovoljna, dobila sem napotnico za UZ (lega&rast) in sem bila prav presenečena, ker sem mislila, da sem kvoto že izkoristila [sm=smiley36.gif]. Mene je še vseeno naročila na 5 tednov, ampak bo pa potem bolj pogosto, je rekla.

Bunde- se pridružujem klubu [sm=smiley36.gif]. Sem danes za pregled spacala nekaj skupaj, oblekla sem dve plasti pa še eno jopico spodaj, pa jakno čez in je bilo čisto v redu. Samo ne bo šlo več dolgo tako. V H&M, C&A sem gledala za bundami [sm=smiley21.gif]. Ne vem no, a res ne morejo nič pametnega ponuditi? V Popku sem tudi gledala, ja ampak tam je tako drago [sm=smiley29.gif].
Nitta, tale plašček zgleda prav fin, bi ga šla kar probat [sm=smiley1.gif].

vesper -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 13:27:54)

hej punce

nitta zate se pridružujem mnenju vseh ostalih, pojdi na bolniško, nimaš druge izbire. Se ne splača tvegat, niti pod točko razno. Plus tega, sem čisto prepričana, da ti bo G takoj, brez problema dala bolniško.

kaj se tiče pregleda, mi ga imamo 8.11 in potem upam, da me naroči kaj prej, ne čez 5 trdnov spet. [sm=smiley13.gif] Pa moram jo prosit, če mi nardi kakšen UZ, da vidimo malo kako je naš otrok obrnjen, ker meni se močno zdi, da ležimo prečno še zaenkrat. [sm=zmeden.gif]

kaj se tiče presredka, jaz mislim, da ne bom nič masirala, ker pri meni kakršnekoli kreme in olja tam spodaj odpadejo. Sigurno bi staknila vnetje, sem zelo občutljiva in podvržena tamu tam spodaj [sm=smiley36.gif] tega, pa mi ravno ni treba. Naj prerežejo, raje to, kot da se cela strgam [sm=smiley13.gif]

Glede bund in plaščev še jaz nimam nekih problemov zaenkrat, je sicer res zlo na ozko, vendar nekako še gre. [sm=smiley36.gif]

inigo super za seznam, si me rešila zdaj da ne rabim nikjer iskat kaj rabim za v P. Sploh se ne zavedam, da se lahko vsak teden kaj zgodi in da smo res že proti koncu [sm=bravo.gif]

No, danes sva šla v Baby center naročit naš voziček. Rekla mi je od 3-6 tednov, upam, da bo res tako. Zdaj nimava druge izbire kot čakat [sm=zmeden.gif] Mi je rekla trgovka, saj če pa bodo malo zamudili z dobavo, pa itak ko pridete iz P še 6 tednov ne smete ven. Sem rekla proooosim?? Se vi hecate al kaj [sm=lev.gif]

nič punce se še tipkamo kaj, zdaj pa gremo kuhat. [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 17:16:25)

Hei punce!

Uh ste se pa kr razpisale. Super!

Inigo tudi jaz se ti zahvaljujem za seznam. sicer greva naslednji teden v solo za starse, kjer bodo tud sigurno kaj povedali, ampak nikoli ne skodijo se kaksne dodatne informacije.

Presredek jaz tud tocno ne vem kaj bi naredila. Sadrika, tud jaz sem ga kupla in zdaj razmisljam kaj naj. So ful deljena mnenja glede tega. Ene ful zagovarjajo, druge pravijo, da nima smisla masirati. Saj ne ve clovek kaj bi naredil. Jaz vseeno mislim, da nekaj pomaga, je pa seveda pol vprasanje kako velik otrok je. Ce ima veliko glavico ti ga po moje tak v vsakem primeru morejo prerezati, ker dvomim, da si ga lahko doma tak "raztegnes". Ne vem kaj naj no...ima katera izkusnje s tem?

Bunde tud jaz imam samo se eno, ki gre cist na knap zapreti. Ne mislim si nic kupovati, ker bom od drugega tedna v dec tako doma, ce pa bom sla kaj ven, pa bom ze nekaj izumla. Za 2 meseca se mi zdi noro karkoli kupovat. V bistvu sem si v celi nosecnosti kupla 1 hlace in 2 debelejse nogavice, pri katerih sem enostavno odstranla elastiko in je to to. Imam sreco, ker nosim vsak dan oblekce v sluzbo, ki so raztegljive, tako da ni problema. Doma pa tak trenerka in je to to.

bolecine hjoj ko vas tako poslusam me kr strah postane. Jaz hvala bogu, nimam nobenih problemov. Tud zredila sem se do zdaj samo 6 kg, tako da nimam nevem kako velikega trebuha. Ta mi sicer vsak dan malo otrdeva, ampak ni nekih vecjih problemov. jaz zaenkrat se tud delam 8 ur v pisarni in drugo kot to, da me trtica boli, ko dolgo sedim, nimam nic. Upam, da bo tako tud ostalo. V bistvu morem povedat, da razen, da imam trebuh, ki me malce ovira, ne cutim nobenih drugih "nosecniskih" tegob.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 19:00:46)

vesper - držim pesti za vozek. res držim pesti... kr če te pa kdo bolj razume kot js... [sm=smiley36.gif]

presredek - jst sm olje kupla neki časa nazaj in se že mažem. ne tk kot piše - ne masiram notr in niti 5 minut. ampak nakapam olje na prste in malo pomažem tam spodaj [sm=smiley1.gif] če bo koristlo... če bo bo, če ne pač ne. probala pa bom. če se lahk mažem proti strijam, zakaj neb poskrbela še za presredek. mogoče mi pa rata odnest brez rezanja. to bi bilo več kot priročno.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 20:19:25)

Bunda - z mami sva sle dans u shopping in sm si izbrala plasc, ki je bil tut njej vsec in ga bo lahko pol ona nosla od februarja naprej. Men je na veliko, njej pa na knap :) Ampak se bo izslo. Kuple sva ga v H&M za 49,95€. Je pa sive barve. Baje mi zelo lepo pase :) Vzele sva stevilko 42, obicajno pa nosim 36. Trebuh ful pobere.

http://www.hm.com/at/product/02088?article=02088-A

vesper -> RE: Januarke 2013 (29.10.2012 21:54:48)

inigo verjamem, da me ti razumeš ja. Saj zaradi tvojega zapleta jih gušim tam kot nora [sm=smiley36.gif] Sveto so mi mogle obljubit, da bo voziček tam [sm=smiley1.gif]

plašček pa mi je zelo zelo všeč. Jaz bi pa rdečega imela, jutri že grem malo čekirat v H&M [sm=smiley36.gif]

MaxKlara -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 8:27:06)

Živjo punce,

Jaz sem v soboto kupila lušno črno bundo v H&M prav na MAMA oddelku, jo sprobala že v nedeljo in je super, stane pa 50€.

Aja, kupila sem jo v NM.

Lep pozdrav vsem in božajte svoje trebuščke!

nitta -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 9:16:37)

V NM si jo dobila, grem pa pogledat danes? jst imam vedno to srečo da xs številke nikol ne dobim :(

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 10:39:44)

V NM si jo dobila, grem pa pogledat danes? jst imam vedno to srečo da xs številke nikol ne dobim :(

js sm jo včeraj v Celju probala, pa sm jo pol še v Velenju pa mi je S bila fuuuuul na veliko. in mi ni nikkr pasala. tale plašček pa sm hotla vzet najprej 40 številko, pa bi mela sam še ene 2-3 cm prostora za trebušček. zato sm raje vzela 42 in imam še nekaj prostora. pa še mami ga bo lahko potem nosila in smo ubili dve muhi na en mah! [sm=bravo.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 11:18:58)

Sem tudi jaz imela idejo da bi mami seboj vzela pa da kupimo nekaj toplega, pa ni potem tako da imaš ramena nekje pri komolcih? sicer vem da nujno ne rabim...in da imava zdaj druge stroške, ampak kar malo pogrešam šoping :) hehe,
OffTopic, Inigo iz kje pa si ti?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 11:28:10)

Sem tudi jaz imela idejo da bi mami seboj vzela pa da kupimo nekaj toplega, pa ni potem tako da imaš ramena nekje pri komolcih? sicer vem da nujno ne rabim...in da imava zdaj druge stroške, ampak kar malo pogrešam šoping :) hehe,
OffTopic, Inigo iz kje pa si ti?

jst sm pa nujn rabla, kr s smučarsko bundo ne morm u službo hodit.

jst sm iz Velenja [sm=smiley1.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 13:54:26)

Se mi je zdelo da moramo imeti neko skupno točko, jaz pa hodim v Velenje k ginekologinji, tako da sem sedaj vsak mesec tam-no še pogosteje bom :) se lahko slišimo za kako kavico :)

nitta -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 14:01:18)

Draga mamica
Upam, da štorklja te ni preveč ranila,
ko v naročje tvoje je culico spustila!
Bolečine minejo, sreča pa ostane
in z vsakim dnem večja še postane.

Le trenutek sreče ohrani v dnu srca,
vse ostalo je le breme - vstran odvrzi ga!
S smehljajem ti sporočal otrok bo vsak dan znova,
da le ti edina si mamica njegova!

za vse [sm=nosecka.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 15:26:38)

Se mi je zdelo da moramo imeti neko skupno točko, jaz pa hodim v Velenje k ginekologinji, tako da sem sedaj vsak mesec tam-no še pogosteje bom :) se lahko slišimo za kako kavico :)

Pod nujno! :) H kateri pa hodis? In kdaj bos naslednjic spet tu?

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (30.10.2012 22:29:32)

Ojla!

Jaz sem odkrila še eno dilemo....katere velikosti zimski pajac oziroma kombinezonček ste kupile kot prvi pajac? 56 ali 62? Ravno zdaj še do sobote imajo v C&A znižanja za 20% na zimska oblačila, pa sem mislila kupit pajac ampak se ne morem odločiti za velikost. Se bojim, da bo 56 prehitro prerasel, pa da bo potem podnujno kupovati še enega..

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 6:39:59)

Bijoux- jaz sem brez dileme kupila 62. In če bo zima res tako dolga kot napovedujejo, bo verjetno tudi 62 prerastel.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 12:10:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Ojla!

Jaz sem odkrila še eno dilemo....katere velikosti zimski pajac oziroma kombinezonček ste kupile kot prvi pajac? 56 ali 62? Ravno zdaj še do sobote imajo v C&A znižanja za 20% na zimska oblačila, pa sem mislila kupit pajac ampak se ne morem odločiti za velikost. Se bojim, da bo 56 prehitro prerasel, pa da bo potem podnujno kupovati še enega..

če bodo vaši otročki ob rojstvu veliki nekje med 50-52cm, kar je povprečje... jim bo 62 zeloooo prevelik. jst sm kupila kombinezon, ki je spodaj kot vreča in je velikost 1-3 mesece. in malo tanjši kombinezon 62.

velikosti gredo nekako tako: 50 je 0-1 mesec, 56 1-2 meseca in 62 je 2-4 mesece.

spomnem se kako je bilo pri Brinu, pa je bil čisto povprečje: 50cm in 3410g, pa so mu bili prvi mesec stvari 56 kr na veliko. smo kupili potem še ene 3 bodije 50, da je bil lepo oblečen in ne kot malo strašilo [sm=smiley36.gif]

no, stvar odločitve. jst ne oblačim tk, da je ful na veliko. mam rajš, da lepo zgleda in da so stvari prav. nč narobe, če kje malo zavihaš, ampak da je vse na široko mi pa ni všeč.

nekje sm celo prebrala, da je čist brezveze kupovat manjše cotke kot 62. popolna bedarija, če mene vprašate! kako naj bo dojenčku, ki je dolg 52cm, prav cotka, ki je za 62cm??? to je celih 10cm...

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 13:06:36)

Inigo se ful strinjam s tabo. Jaz imam vse številke "v pripravljenosti", tudi nekaj 50-ke. Je pa res tudi to, da je treba kar dobro poznati velikosti oz. je zelo pomembno kje kupuješ saj se zelo pogosto zgodi, da je 56 nekje drugje velika kot 62 ali obrnjeno.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 15:15:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Inigo se ful strinjam s tabo. Jaz imam vse številke "v pripravljenosti", tudi nekaj 50-ke. Je pa res tudi to, da je treba kar dobro poznati velikosti oz. je zelo pomembno kje kupuješ saj se zelo pogosto zgodi, da je 56 nekje drugje velika kot 62 ali obrnjeno.

ja je res.

jst se nekak najbolj zanašam na številke od H&M. se mi zdijo tut najbolj realne. al pa sem samo tako navajena na njih [sm=smiley36.gif]

jst mam tut nekaj 50, ampak res samo par stvari, potem pa se začne s 56.

vesper -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 15:17:43)

inigo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super si to napisala. Se 100% strinjam.
Jaz sem kupila kombinezonček št.56 in tudi če ga bo nosila samo en mesec ali dva, pa bomo potem še kakšnega dodatnega kupili. Saj pa to ni nek tak strošek. V H&M se dobijo zlo lepi kombinezončki za nizko ceno.
Pa tudi bodije imam ene tri št.50 ostalo pa 56. Vse kaj je večje, gremo kupit ko pridemo domov. Več kot 56 pa sigurno prvi mesec ne bo rabila, ker če bi rabila več, bi jaz imela že zdaj verjetno ogromen trebuh, drugače ne vem kje bi revica ležala [sm=smiley36.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 16:03:18)

K Kuštrinovi hodim, če pa je tko fajna da si nisem druge bližje iskala. Zdaj imam pregled šele 20.11 :(

Inigo -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 19:10:08)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

inigo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super si to napisala. Se 100% strinjam.
Jaz sem kupila kombinezonček št.56 in tudi če ga bo nosila samo en mesec ali dva, pa bomo potem še kakšnega dodatnega kupili. Saj pa to ni nek tak strošek. V H&M se dobijo zlo lepi kombinezončki za nizko ceno.
Pa tudi bodije imam ene tri št.50 ostalo pa 56. Vse kaj je večje, gremo kupit ko pridemo domov. Več kot 56 pa sigurno prvi mesec ne bo rabila, ker če bi rabila več, bi jaz imela že zdaj verjetno ogromen trebuh, drugače ne vem kje bi revica ležala [sm=smiley36.gif]

nekak tko ja. jst sm tut bolj za sprotno kupovanje. tko sm delala pr Brinu. zdj mam pa tko vse doma. razn za poletje nimam nič. to pa bomo sprot [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (31.10.2012 19:11:04)

K Kuštrinovi hodim, če pa je tko fajna da si nisem druge bližje iskala. Zdaj imam pregled šele 20.11 :(

js tut! js tut! js tut! res je zakon [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ob kateri uri pa imaš? upam, da čimbolj popoldan... potem se zagotovo vidiva [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>