RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 13:47:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika - v Celju je epiduralna brezplačna. Tudi vse ostal oblike lajšanja biolečin. Edina fora je ta, da tudi če se že prej vse dogovoriš, ni nujno da bo anesteziolog tam (če bo kje kakšna prometna nesreča, imajo oni prednost). Tudi jaz sem že skoraj sigurna, da se bom zmenila za "nekaj", ampak je pa ful šol pol, ko prideš tja in ti rečejo, da ne bo nič, ker ni tipa tam. Hmmm...

Ja, saj...na to sem tudi sama pomislila..... zdaj me je pa še prešinilo, čeprav je verjetno čisto druga zadeva, kaj pa v primeru, da potrebuješ CR in ni kirurga? Mater, vse poštudiram, a? No, sej ne da paniko zganjam, ampak recimo, PDP imam 1.1. in recimo, da bo res takrat kaj in po mojem tisti čas, ko je praznovanje na veliko, tudi vsi porodničarji in ostalo osebje ni na razpolago? Ali se motim?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 14:10:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Sadrika - v Celju je epiduralna brezplačna. Tudi vse ostal oblike lajšanja biolečin. Edina fora je ta, da tudi če se že prej vse dogovoriš, ni nujno da bo anesteziolog tam (če bo kje kakšna prometna nesreča, imajo oni prednost). Tudi jaz sem že skoraj sigurna, da se bom zmenila za "nekaj", ampak je pa ful šol pol, ko prideš tja in ti rečejo, da ne bo nič, ker ni tipa tam. Hmmm...

Ja, saj...na to sem tudi sama pomislila..... zdaj me je pa še prešinilo, čeprav je verjetno čisto druga zadeva, kaj pa v primeru, da potrebuješ CR in ni kirurga? Mater, vse poštudiram, a? No, sej ne da paniko zganjam, ampak recimo, PDP imam 1.1. in recimo, da bo res takrat kaj in po mojem tisti čas, ko je praznovanje na veliko, tudi vsi porodničarji in ostalo osebje ni na razpolago? Ali se motim?

ne ne, kirurg je vedno. to bodi brez skrbi! anestezist pa more bit vedno zraven oziroma blizu pri EA, zato jih je težko dobit. pa tut ni nujna. CR je pa vedno nujen.

vesper -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 15:19:47)

ojla punce

Ja tud meni gre na živce ko se eni nekaj vtikavajo v mojo nosečnost, sploh takšni, ki podajajo neke negativne komentarje. Al pa joooj ne smeš to, ne smeš ono itd.. pa pri bogu, saj pa nismo bolane no. [sm=lev.gif]

poroda je pa tudi mene zlo strah moram priznat. Moram prav skulirat sama sebe in se vsake toliko prepričevat, da to ni noben bav bav in da še je vsaka rodila, tako ali drugače. Noter ne bo ostalo nič [sm=smiley36.gif] Pa drugače nisem noben paničar in nič, ampak ne vem zakaj zdaj tukaj tak strah [sm=zmeden.gif]

kaj se tiče poroda z EA se še jaz nekako nisem odločila 100%, ampak se pa vedno bolj nagibam k temu, da bi rodila z EA. Čeprav sem rekla prvo, da bi šla še na akupunkturo in se potem kr tam dogovorila za EA. Rodila bom v MB, tako da se lahko itak tudi zgodi, da bom prišla tja ob nepravem času in ne bo nič iz tega, ampak bomo videli no [sm=smiley1.gif] Dopovedujem si, da imam še čas, čeprav ga ni več toliko kot jaz mislim, da ga je [sm=smiley36.gif]

HotCat -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 16:40:34)

hmmm ja poroda je tudi mene kr strah, moram priznati...rada bi imela EA ali Ultivo, kar bodo imeli na voljo v Celju. A katera ve kako je z Ultivo v Celju? A se je potrebno za karkoli od tega prej pogovoriti?
SG imam tudi kr blizu no...ene 45 minut je mnda do tja, samo nevem če bi si upala riskirati da ko bom že imela popadke da se grem odpeljati v SG, nikoli neveš na kaj naletiš na cesti...drugače pa res škoda ko ni v Celju EA skos na voljo...

Anonimen -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 22:36:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

sadrika - nič ni narobe, če je kateri dan [sm=duda.gif] bolj miren. glavno je, da ga čutiš in če bolj milo brca, ni nič narobe. veliko je odvisno od tvojega počutja, prehrane (kalorična in sladka hrana jih naspidira)... gibe se začne štet šele po 36. tednu. zdj še nima smisla. takrat majo pa že tok mal prostora in dost zreli so za porod, da so tut gibi dost manj prisotni. če se še dobr spomnem, se šteje tako, da more bit ne 10 brc, ampak moraš čutit v enem dnevu 10x njegovo gibanje. torej če bi zdaj 1 minuto brcal, se to šteje kot 1. ampak ne me za besedo držat.

tole ne drži, sem ravno na materisnki šoli povprašala kako se štejejo gibi in je rekla vsak premik je 1 gib, kasneje se itak ne premikajo toliko kot sedaj ko v 10 minutah našteješ "malo morje" brc; in teh 10 gibov naj bi naštela zjutraj od 8h do večera do 20h; če jih čutiš manj več kot dva dni zapored se je dobro it pokazat... kadar je bolj mirno, si lahko pomagaš z sladkarijami - to naj bi jih prebudilo ali pa da ti malo več počivaš, se umiriš ker takrat so oni aktivni

Srečno
Vita

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (27.10.2012 11:57:40)

Jaz sem tudi ginekologa spraševala, kako je s temi brcikami in je rekel, da čisto vsak premik šteje. In da če jih že zjutraj naštejem 10, lahko kar neham štet, ker ni nobene panike. Če v celem dnevu ne bi naštela 10 gibov, potem pa je treba takoj na pregled.
In tudi teh ur od 8h do 20h jaz ne upoštevam najbolj...ker je moj pikec najbolj aktiven ravno po 20h..tam do 23h imamo sigurno žurko. Pa obvezno, ko se uležem, se začne premikat in raziskovat. Ga čutim sicer redno tudi čez dan, ampak ob večerih smo pa glavni akterji [sm=smiley36.gif]

Malo berem tale vaša mnenja o porodu in o protibolečinskih zadevah...in me preseneča, koliko vas je že zdaj živčnih. Sama sem se uspela tako lepo distancirati od te živčnosti...ker imam občutek, da bi z živci sama priklicala težave pri porodu. Enostavno si pravim, da bo otrok moral priti ven tako ali drugače. Če po nekem naključju ne bo šlo naravno, bomo šli pa na CR, tam ti pa tako ali tako dajo popolno anestezijo ... zato zase niti ne razmišljam o EA ... sem jo enkrat že imela zaradi operacije kolena in si je nikakor ne želim več.

vesper -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 8:55:10)

hej punce. Kje ste? Čist je nekako zamrlo to naše čvekanje [sm=smiley13.gif]
No, mi smo se pa danes zbudili v zasneženo jutro. Doma smo bolj v naravi, tako da je ta zimska idila prav lepa, čeprav ne maram snega [sm=smiley36.gif]

Javite se kaj, da malo počvekamo...

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:16:13)

Hej Vesper in ostale! Ja, ja tudi jaz stojim ob oknu in gledam kako je zunaj lepo. Hecno kako smo vedno navdušeni nad prvim snegom. Ven pa ne grem [sm=smiley1.gif], mogoče pol, če bo nehalo. Nimam rada snega, mraza, zime,....joj, pa šele november je pa se je že začelo. To je to, prelepo je bilo poleti zdaj pa imamo.
Drugače pa "klasika", vedno težje spim, danes sem se zbudila že ob treh in se pol premetavala 3 ure, pa spet malo zaspala, eh...
Zanimivo mi je brati kako so nam obrazložili tele gibe oz. njihovo štetje. Meni je logično, da je to 10 premikov skozi cel dan in kakšen lahko obsega 2 ali pa 10 gibov. In to se šteje. Naš mali včasih brcne samo 2x, lahko pa ima seansko, ki traja kar nekaj časa. No, tako so nam rekli. Za zdej štejem tako, vedno oddela 10-ko že tam nekje do 15. ure, najbolj udarno je pa tako šele zvečer. Mislim, da bom za nekaj časa nehala s tem (30.t), ker še ni potrebe, pa ponovim vso vajo malce kasneje.
Mi pa zelo, zelo trdi trebuh, sploh ko vstanem. Kako je s tem pri vas?
Uživajte!!!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:20:43)

Hejla!

Pri nas tudi snezi. Ampak se nc ne prime :( Brin je cist razocaran. On bi se ze sel kepat :)

Drgac smo mel pa vceraj pr nas ze mal panike. Cel dan mi je otrdeval trebuh, proti veceru pa so se zaceli pravi popadki. Ne mocni, ampak taki, da sm jih cutla. Pojavljal so se na 15-20 minut. In pol se mi jenob 18:30 oziroma tam nek, se melko iz zizik zlilo. In je bla situacija popolna. Polet tega sva bla z malim sama, kr je bil moj v KP. Aaaaaa! Tko sm pol malega na hitro popokala spat in sla pocivat. Hvala bogu se je potem umirilo in sm zaspala.

Tk da dans mam en sam pocitek. Ne kuham, ne perem, ne vesim cot... Nc! Dans mata to moska cez.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:27:23)

Glede gibov se js z Vito nebi strinjala. Ce ob 8h zjutraj nastejes 10 gibov, ti jih pol ni treba vec... In pol spet sele ob 8h zjutraj??? Da pol cel dan spet ne cutim nc, bi bla ze ornk panika oziroma prepozn. Js se vedno mislim, da mors otroka cez cel dan pocas cutit. Ker od 8h do 20h se lahko ze marskej zgodi tam notri.

Moje misljenje no...

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:29:48)

Inigo - wow! To pa si imela dan. Kako pa si vedela, da so to bili že čisto pravi popadki? No evo, meni tudi trdi bolj kot običajno. Sem bila prejšnji teden celo pri G, mi je izmerila m.vrat (38mm - to je še kao ok) in tudi rekla počivati.

Ja nič, bomo pa malo bolj lenarile, ampak nisem še nekako mislila zdaj začeti

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:33:25)

Pri nas tudi prava zima - bela! Pa nič ne kaže, da bo prenehalo, se mi zdi, da ga nese vedno bolj, pa še avta nimam preobutega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa tudi ne vem, kdaj bom šla to zrihtat.
Kako izgleda, ko ti otrdi trebuh? A to samo otrdi in niti ne veš, če ga ne otipaš, ali zraven še kaj čutiš - kaj in kako? Ker ne vem namreč ali meni tudi kdaj otrdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Inigo - kako pa občutiš popadke? Zadnjič me je nekaj štihalo v križu in v spodnjem delu trebuha, pa stopnjevalo se je - tko npr.predn pride menstra, sem pomislila, da je že to to in sem šla počivat pa se je izboljšalo v parih urah. Pa ne vem, če je šlo za kakšne vrste popadke ali je bila zgolj preutrujenost, tisti dan sem namreč precej dirkala in bila vezana na uro, hm?
Inigo - si dobila že vojzek iz BC?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 9:44:09)

Če brcne 10 krat zaporedoma, je to 1 gib. Če je med njimi par minut razlike (ne spomnim se več, kolk približno), sta to 2 giba. Otroka bi se pa naj čutilo čez cel dan, kot je Indigo rekla. Če ga ne, ga pa malo požokajte al pa kaj sladkega pojejte. Da ga po 12 ur ne čutiš pa ziher ni ok, jaz bi že v P letela. Ne še v naših tednih, proti koncu pa ziher. Ok, kolk se poznam, bi tud pri svojih tednih že v P letela, sem panik v tej N. Isto če krvavite, takoj v P. Če trebuh boleče otrdeva na intervale in se s počitkom ne preneha al pa celo stopnjuje v boleče popadke, isto v P. Boljše da si prevečekrat tam, kot pa enkrat premalo. Osebje tam ne bo nič hudo, nič skrbet.

Kak trebuh otrdi: jaz čutim kot pritisk v trebuhu, celega mi zategne in postane čist trd. Običajno ni boleče, je pa neprijetno. Pa potem spusti po parih sekundah.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 12:12:13)

Inigo - wow! To pa si imela dan. Kako pa si vedela, da so to bili že čisto pravi popadki? No evo, meni tudi trdi bolj kot običajno. Sem bila prejšnji teden celo pri G, mi je izmerila m.vrat (38mm - to je še kao ok) in tudi rekla počivati.

Ja nič, bomo pa malo bolj lenarile, ampak nisem še nekako mislila zdaj začeti

vsi pravijo, da so to malo bolj močni menstrualni krči. in da rado tut v križu boli. jst menstrualnih krčev nikoli nism mela in pri prvem nism vedla kaj naj sploh pričakujem. no, potem, ko so se popadki yačeli, sm takoj vedla za kaj se gre [sm=smiley36.gif] in zdj so bile bolečine identične. sicer niso ble take, da bi že mogla predihavat, ampak bile so. to je že čist dovolj...

jst sm mela na zadnjem pregledu 4cm. pa mi je rekla, da je to čist ok... če me prej kj ne prežene v P, imam tko 7.11. pregled in sm skoraj prepričana, da je precej krajši... tale alarm sigurno ni bil kar tako. ali pač?! pa saj ne vem... [sm=zmeden.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 12:14:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Pri nas tudi prava zima - bela! Pa nič ne kaže, da bo prenehalo, se mi zdi, da ga nese vedno bolj, pa še avta nimam preobutega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa tudi ne vem, kdaj bom šla to zrihtat.
Kako izgleda, ko ti otrdi trebuh? A to samo otrdi in niti ne veš, če ga ne otipaš, ali zraven še kaj čutiš - kaj in kako? Ker ne vem namreč ali meni tudi kdaj otrdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Inigo - kako pa občutiš popadke? Zadnjič me je nekaj štihalo v križu in v spodnjem delu trebuha, pa stopnjevalo se je - tko npr.predn pride menstra, sem pomislila, da je že to to in sem šla počivat pa se je izboljšalo v parih urah. Pa ne vem, če je šlo za kakšne vrste popadke ali je bila zgolj preutrujenost, tisti dan sem namreč precej dirkala in bila vezana na uro, hm?
Inigo - si dobila že vojzek iz BC?

sardika, ja. to je to. lahko da je bil oto to, no. ne bom pametna [sm=smiley36.gif] če so se umirili, je tko to najbolj pomembno. pri meni je zdaj tudi zatišje... sicer me nekaj peče pri sramni kosti... pa ne vem, a je še to posledica včerajšnjega preplaha al so to živci. ker sem se konkretno vstrašila - priznam! pa še sama sm bla [sm=smiley34.gif]

o kakem vojzku ti govoriš?!?!? [sm=smiley35.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley35.gif][sm=smiley7.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 12:17:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Če brcne 10 krat zaporedoma, je to 1 gib. Če je med njimi par minut razlike (ne spomnim se več, kolk približno), sta to 2 giba. Otroka bi se pa naj čutilo čez cel dan, kot je Indigo rekla. Če ga ne, ga pa malo požokajte al pa kaj sladkega pojejte. Da ga po 12 ur ne čutiš pa ziher ni ok, jaz bi že v P letela. Ne še v naših tednih, proti koncu pa ziher. Ok, kolk se poznam, bi tud pri svojih tednih že v P letela, sem panik v tej N. Isto če krvavite, takoj v P. Če trebuh boleče otrdeva na intervale in se s počitkom ne preneha al pa celo stopnjuje v boleče popadke, isto v P. Boljše da si prevečekrat tam, kot pa enkrat premalo. Osebje tam ne bo nič hudo, nič skrbet.

Kak trebuh otrdi: jaz čutim kot pritisk v trebuhu, celega mi zategne in postane čist trd. Običajno ni boleče, je pa neprijetno. Pa potem spusti po parih sekundah.

se tut strinjam s tole razlago. veliko bolj logična mi je... ker se pa ne spomnem kako sem v prvo štela gibe. mislim, da jih niti nism potrebovala šteti, ker sem ga konstantno čutla.

me pa zelo zelo zanima kako živahen bo na tem svetu tale pobalin... ker veliko bolj brca kot je brcal Brin. Brina sm čutla in je brcal, ampak tale... tale pa bo najmanj akrobat [sm=jezicek.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 13:30:14)

o kakem vojzku ti govoriš?!?!? [sm=smiley35.gif] [sm=smiley7.gif] [sm=smiley35.gif] [sm=smiley7.gif]

ok, sorry inigo, ne bom več.... boš že sama povedala, a ne
vseeno pa ne morem verjet, da si drznejo v tem času, ko je vsaka zadovoljna stranka vredna vsaj vrečo zlata, za takšen neugled[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

vesper -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 14:55:03)

oj punce,

jaooo inigo ti pa si imela pestro. Samo, da je zdaj ok in da še pikec malo počaka pri tebi vsaj še nekaj tednov [sm=bravo.gif]

ja, glede otrdevanja trebuha se meni tudi že kr fajn to dogaja. Bolečine jaz tudi skozi čutim neke čudne tam spodi. Recimo me malo nad sramno kostjo zgrabi neki čuden krč, ki ga niti ne znam prav opisat. Je pa podobno kot recimo pri teku ali hitri hoji, ko te zgrabi tak krč, če pretiravaš [sm=smiley13.gif] veste kako mislim? Ima katera kaj podobnega? Sicer mene spusti po par minutah, tako da zaenkrat še nisem neke panike delala glede tega [sm=zmeden.gif]
Me pa zadnjih par dni ful pod rebrami stiska oz.tak prav pritisk čutim pod rebrami [sm=smiley13.gif] Znano keri kaj?
Jooooj, se mi zdi da samo jamram nekaj, ampak če mi je že vse tak na tesno v trebuhu. Adijo, pa še dva meseca do konca [sm=zmeden.gif] saj si ne predstavljam niti kaj bo zadnji mesec [sm=hudicek1.gif]

Ja ti še zdaj nimaš vozička al kaj!!? Midva ko sva v pondeljek šla po jajčko, sva naročila tudi ta winter kit in so mi rekli, da se čaka nekje od 4-6 tednov. Sem ji rekla če mi to sveto obljubi, ker imam kolegico, ko na bugabooja čaka že več kot tri mesece in se mi to ne zdi normalno (mislila sem tebe inigo [sm=smiley36.gif]) pa mi je kao rekla, da bi naj to bil kriv dobavitelj za bugaboo ali pač uvoznik. Da oni naročijo kao pravočasno, krivi so dobavitelji [sm=smiley13.gif] Zdaj pa ne vem, koliko je tukaj resnice. Jaz sem ji v glavnem rekla, da naj le gleda tolko, da ne bom šla slučajno prej rodit, ker pridem kaos delat potem tja [sm=jezicek.gif] Je rekla da baje stokke nima zamud. Bomo videli kaj bo sedaj krivo, če ne bo pravočasno tega tukaj, upam, da ne bo takrat neki snežni metež [sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]

majčica1508 -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 16:08:52)

[]vesper zanima me kje si naročila stokkija[sm=smiley1.gif]
se opravičujem za vpadanje.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 17:32:29)

sadrika - pa dj nehi no... sj mam filing, da to še ni konc težav s tem vozičkom. bom še sigurn kj na to temo napisala. mi je všeč, da si vprašala in da še tebe malo skrbi za naš vozek [sm=smiley36.gif] sj me že vsi sprašujejo kk je nov voziček, če smo ga že sestavili, sprobali na Brinu... in pol začnem s svojo štorijo. in še vsak je potem povedal kaj slabega na račun BC. tko da vidim, da le nism edina s slabimi izkušnjami. res bedno! pa taka firma... eh. lahk jih je resnično sram.

vesper - si globoko želim in ful držim pesti, da dobiš pravočasno. jst se na tele time-line-e ne zanašam več. niti na svoj PDP se očitno ne morem več [sm=smiley36.gif]

dans je sicer bolš. če ležim. kakor pa vstanem in kaj naredim pa me takoj spomne, da se uležem nazaj. šmentana muha! ne vem ka nj nardim jutri s službo... študentu se bolniška prekleto pozna! študenti nimam bolniške [sm=zmeden.gif] ne vem ka nj nardim. bom vidla kk bo zjutraj. če bo ok, bom šla. ampak če me karkoli prime, grem v tistem trenutku domov. oziroma se spotoma oglasim še v P [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 17:32:53)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

mislim, da baby center [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 17:33:48)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

oj punce,

jaooo inigo ti pa si imela pestro. Samo, da je zdaj ok in da še pikec malo počaka pri tebi vsaj še nekaj tednov [sm=bravo.gif]

ja, glede otrdevanja trebuha se meni tudi že kr fajn to dogaja. Bolečine jaz tudi skozi čutim neke čudne tam spodi. Recimo me malo nad sramno kostjo zgrabi neki čuden krč, ki ga niti ne znam prav opisat. Je pa podobno kot recimo pri teku ali hitri hoji, ko te zgrabi tak krč, če pretiravaš [sm=smiley13.gif] veste kako mislim? Ima katera kaj podobnega? Sicer mene spusti po par minutah, tako da zaenkrat še nisem neke panike delala glede tega [sm=zmeden.gif]
Me pa zadnjih par dni ful pod rebrami stiska oz.tak prav pritisk čutim pod rebrami [sm=smiley13.gif] Znano keri kaj?
Jooooj, se mi zdi da samo jamram nekaj, ampak če mi je že vse tak na tesno v trebuhu. Adijo, pa še dva meseca do konca [sm=zmeden.gif] saj si ne predstavljam niti kaj bo zadnji mesec [sm=hudicek1.gif]

Ja ti še zdaj nimaš vozička al kaj!!? Midva ko sva v pondeljek šla po jajčko, sva naročila tudi ta winter kit in so mi rekli, da se čaka nekje od 4-6 tednov. Sem ji rekla če mi to sveto obljubi, ker imam kolegico, ko na bugabooja čaka že več kot tri mesece in se mi to ne zdi normalno (mislila sem tebe inigo [sm=smiley36.gif]) pa mi je kao rekla, da bi naj to bil kriv dobavitelj za bugaboo ali pač uvoznik. Da oni naročijo kao pravočasno, krivi so dobavitelji [sm=smiley13.gif] Zdaj pa ne vem, koliko je tukaj resnice. Jaz sem ji v glavnem rekla, da naj le gleda tolko, da ne bom šla slučajno prej rodit, ker pridem kaos delat potem tja [sm=jezicek.gif] Je rekla da baje stokke nima zamud. Bomo videli kaj bo sedaj krivo, če ne bo pravočasno tega tukaj, upam, da ne bo takrat neki snežni metež [sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]

itak, bejba! kolegice, valda [sm=smiley31.gif] zdj smo si pa že tolk povedale in napisale, da bi se težk drgač opredelile, a ne? [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

majčica1508 -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 17:44:00)

http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/stokke/vozicek-stokke-xplory-model-2012-nov-rjava-barva-1281686246.html

Tam je kar zasoljena cena....

Inigo -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 17:55:26)

http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/stokke/vozicek-stokke-xplory-model-2012-nov-rjava-barva-1281686246.html

Tam je kar zasoljena cena....

O tem tipu je ze bla debata. Baje ima ponaredke, poleg tega nimas ne servisa niti garancije. Men to kr odpade...

majčica1508 -> RE: Januarke 2013 (28.10.2012 18:38:20)

Ful ti hvala za tole informacijo[sm=smiley1.gif]
Uživajte

Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>