RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 9:02:37)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

dobro jutro punce,

uf kakšna noč je za mano. Še ena takšna pa kr znorim. Spala sem ravno 1urco sedaj proti jutru [sm=hudicek1.gif]
Prvo je mojga bolel trebuh in je hodil gor pa dol po stanovanju ko zmešan, je ko en otrok ko ga nekaj boli. Valda da sem bedela z njim, potem ko je on zaspal, pa je naša malecka začela z razgibalnimi vajami v trebuhu. Adijo, jaz ne vem kaj ji je bilo to danes, čisto celo noč mi ni pusitla spat.
Ko se je končno malo umirila nekje ob 5 zjutraj, pa sem jaz zadremala, pa se je naš pesonja odločil, da bo začel jokat in hoče ven, ker ga lulat. Pa vedno spi celo noč, nikoli ne gnjavi. Potem gre on lulat, Jaz seveda umivat njemu noge ko pride nazaj, kar me je itak spet zbudilo. Se vležem, pes zaspi in spet začne z razgibalnimi vajami naša baba. Tako da.....joooj sem tečna zdaj in nenaspana. Mogla sem se nekomu izpovedat punce [sm=smiley36.gif]

No zdaj, bi pa mogla it bivši šefici še trgovino urejat, ker me je včeraj prosila. Mislim, da bom šla kr spat, pa vse nagnala od bajte [sm=smiley36.gif]

ova noč nije tvoj dan al kk je že Cime reku [sm=jezicek.gif]

boš pa popoldan kakšno oddremala [sm=smiley1.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 9:07:16)

Ja upam da bo res tako, saj potem ko moraš vse nekako steče :) Iz dolenjske sem...

drugače pa eno vprašanje, meni se zdi da že par dni veliko bol nežno čutim brcke pa redkeje, se moram zvečer prav skoncentrirat pa umirit da me začne brcat, pa tut trebuh mi je skor če z noč zrastel, malo me je skrbelo da ni kaj narobe z njo, glede na to da mora bit 10 brcik na dan itd. Saj so, ampak so tako kot na začetku, nežne... je možno da ker je večji trebuh in več tekočine, dete pa počasneje raste, da je zato tako? ali me mora skrbet?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 9:10:21)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Ja upam da bo res tako, saj potem ko moraš vse nekako steče :) Iz dolenjske sem...

drugače pa eno vprašanje, meni se zdi da že par dni veliko bol nežno čutim brcke pa redkeje, se moram zvečer prav skoncentrirat pa umirit da me začne brcat, pa tut trebuh mi je skor če z noč zrastel, malo me je skrbelo da ni kaj narobe z njo, glede na to da mora bit 10 brcik na dan itd. Saj so, ampak so tako kot na začetku, nežne... je možno da ker je večji trebuh in več tekočine, dete pa počasneje raste, da je zato tako? ali me mora skrbet?

o ti šment... mal predaleč, da bi ti u živo demonstrirala. kr je res na izi [sm=smiley1.gif]

gibi - ja, sj je ena zadnč glih pisala o tem, da se gibi v določenem času - mislim, da okol 27. tedna - umirijo, ker nastane več plodovnice in težje čutiš gibe. nč narobe. sam da jih čutiš. gibi se pa začnejo tam po 36. tednu štet. takrat pa zarad pomanjkanja prostora mali precej manj brcajo. pa tut pravijo, da se pred porodom otroc ful umirijo. no, Brin se recimo ni in sm še na porodni čutla gibe [sm=jezicek.gif]

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 9:36:45)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Ja to sem jaz zadnjič spraševala, ker se mi je čudno zdelo da tako nežno čutim brce, jaz sem mislila da se bo samo še stopnjevalo, občutenje brc, namreč. Sem pa res prebrala, da se med 22. in 26. tednom spremeni količina plodovnice, te je več in zato naj bi se gibe slabše čutilo.
Tako da zdaj ko zaključim 26. teden upam da bo kaj bolj aktivno. No včeraj se mi je zazdelo, da me je v rebra brcnil, bil je tako hecen občutek.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 9:39:12)

me veseli, da ne bedim samo jaz ponoci. Mene ubija to...pa se nimas kaj za delat. Sicer pa tud jaz ob 21. najkasneje par minut cez zaspim ko polh. Potem morem nekje okoli 12 na wc, pa ce imam sreco zaspim se do 4ih, pa sem spet auf. Eh jaz sem se ze navadla, da je moja nocna ptica. Men se celo noc premika v trebuhu. zato pa po moje tud tako slabo spim. vceraj zvecer je mojega skor kap...jamram kak me brca in brca, pa mi pravi naj mu pokazem, pa dvignem majco in v eno brcike sem in tja. Sem se mu zasmilila. Ocitno bo moj otrok ful mocen :) Saj pravim...men se cez cel dan premika, sigurno ze kaksna slaba 2 meseca. Nimam mira niti za sekundo :)

nitta ful dobra stvar! Pa kaj to dobis vse te dele zraven? Pa se ful lepo zgleda. [sm=smiley32.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 10:58:12)

Aha torej tukaj tiči zajec, smo ravno v 27-28 tednu tako da verjetno bo to, saj ko na hrbtu ležim jo še najbolje čutim, ni pa več tako sunkovito :) sem si malo filmčkep ogledala za ta sling, mi je bol jasno, ker na tisti sliki iz bolhe zgledata res samo kot dve krpi :) je pa sodelavka uporabljala kengorujčka ki se prav tako spusti v ležeč položaj in potem kot navadn kengorijček in pravi da je super.

ja ta stolček je meni super, sem same pohvale slišala, res pa da sm mogla dokupit toblazino za novorojenčka, okoli 30€ je bila in je potem super ker stolček res uporabljaš do šole ali pa še dlje, nastavi se po višini, gre v ležeč položaj, potem namontiraš gor za nogice pa mizico...

vesper -> RE: Januarke 2013 (25.10.2012 14:21:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

dobro jutro punce,

uf kakšna noč je za mano. Še ena takšna pa kr znorim. Spala sem ravno 1urco sedaj proti jutru [sm=hudicek1.gif]
Prvo je mojga bolel trebuh in je hodil gor pa dol po stanovanju ko zmešan, je ko en otrok ko ga nekaj boli. Valda da sem bedela z njim, potem ko je on zaspal, pa je naša malecka začela z razgibalnimi vajami v trebuhu. Adijo, jaz ne vem kaj ji je bilo to danes, čisto celo noč mi ni pusitla spat.
Ko se je končno malo umirila nekje ob 5 zjutraj, pa sem jaz zadremala, pa se je naš pesonja odločil, da bo začel jokat in hoče ven, ker ga lulat. Pa vedno spi celo noč, nikoli ne gnjavi. Potem gre on lulat, Jaz seveda umivat njemu noge ko pride nazaj, kar me je itak spet zbudilo. Se vležem, pes zaspi in spet začne z razgibalnimi vajami naša baba. Tako da.....joooj sem tečna zdaj in nenaspana. Mogla sem se nekomu izpovedat punce [sm=smiley36.gif]

No zdaj, bi pa mogla it bivši šefici še trgovino urejat, ker me je včeraj prosila. Mislim, da bom šla kr spat, pa vse nagnala od bajte [sm=smiley36.gif]

ova noč nije tvoj dan al kk je že Cime reku [sm=jezicek.gif]

boš pa popoldan kakšno oddremala [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] inigo te je menda bozgo rekel. Pa saj vseeno, itak sta tu nekje [sm=smiley36.gif]

mi pa smo zakorakali že v 31.teden. Kako gre čas, ne moreš verjet. [sm=bravo.gif] Danes me je ena tak prestrašila, sem se ravno nekaj stegovala na eno polico. Pa je rekla joooj gospa, to pa vi ne smete delat. Se lahko popkovina otroku zavije okrog vrata in ga zaduši [sm=smiley13.gif] potem pa še mi je kr 15min nekaj predavala tam. No, pol me je hvala bogu moj rešil, ker drugače bi jo verjetno poslušala še kakšno uro [sm=smiley36.gif]

nusika2013 kaj se tiče lulanja ponoči sem jaz čisto ista. Že preden zaspim grem ene 3x sigurno na wc, potem pa še ponoči vsaj 2x. Pa včasih dobim še fajn batko v mehur in potem itak moram letet, ker se mi zdi, da bi se lahko kr polulala [sm=smiley36.gif] Tak da po gibih sodeč, se naš otrok še ni obrnil. Imam občutek kot da se še premetava ,večino časa pa se mi zdi, da leži prečno, glede na to, da čutim gibe na vsaki strani trebuha. Eno so nogice verjetno, drugo pa rokice po moje ali glavica ali kaj [sm=zmeden.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 6:52:46)

Jutro!
Tole sem danes našla, ko nisem mogla spat  http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/gugalniki/viseca-mreza-la-siesta-za-dojencke-oziroma-malcke-do-12-kg--1283028401.html
če bo kateri zanimivo, mi je zelo žal, da sem se pranagnala in že nabavila novega.
Se pa jaz tudi redno zbujam in ne morem spat, pa ponavadi je to tam od 4 - 5h, danes sem pa že od 3h in budna kot sova. Se pa zgodi tudi kakšno noč, ko celo prespim do jutra, če ne štejem lulanja, to je ca. 2x na noč.
Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima pa dneve, ko "divja" in mi trebuh iz minute v minute spreminja v vse mogoče geometrijske oblike, ima pa dan, ko je bolj miren in takrat ga kar pogrešam, da ga moram poslušat z angelsoundom. Ne vem, če je to ok, G mi ni še tudi nič rekla, da bi mogla gibe štet ali kaj, čeprav bi jih naštela tudi takrat, ko je bolj miren, no ne vem, če štejejo tudi ti bolj šibki gibi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa niti ne vem, kako bi štela te gibe npr., ko začne migat, miga npr. 10 min skupaj, a se to šteje kot 1 gib? Ker potem je pa npr. nekaj časa, lahko tudi nekaj ur čisto pri miru.
A že katera razmišlja kakšen porod bo izbrala in kaj proti bolečinam? Sama sicer prisegam za naravnega, ne morem pa zatrditi, ko bo res 1x tako daleč in kako bom prenašala. Če bi že morala, bi verjetno izbrala TEENS, za EA sem pa zelo skeptična in me je strah za hrbtenico, čeprav so me že punce, ki so rodile z njo zelo prepričevale, ampak se nekako ne morem odločit, vsaj zdaj še ne, samo ne vem, če bi bilo pa res hudo in bi npr. se potem pri samem porodu odločila, če je še čas ali moraš to prej povedat?. A katera ve, kakšna je cena v CE?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 7:57:58)

vesper meni se isto dogaja. jaz nimam pojma kak je moja obrnjena. sicer mi je 3 tedne nazaj rekla, da je ze na glavico, samo po moje se je spet obrnila. Nevem no,...jaz cutim te gibe vsepovsod. Sploh ne morem ugotoviti ali so roke ali noge. Tam ko bi naj imela glavo, se tud skoz nekaj premika. Nevem..bomo videli 8.11., ko imam spet pregled. to glede popkovine pa se nisem slisala. jaz se vsak dan stegujem ko pospravljam posodo, pa mislim, da to ni glih res no. vidis to je tisto, ko so vsi pametni in so enkrat nekje nekaj slisali, pol pa tebi strah nabijejo :(

sadrika to je nekaj podobnega kot imam jaz. po moje je kr fajn zadeva ja. sicer imam jaz tako,da se morem postudirat kam jo bom tocno obesla. ampak bomo ze nekaj izumli:) po moje mores gibe šteti v različnih delih dneva. Ker jaz jih zjutraj v pol ure lahk 50 nastejem :) Pac vredu je verjetno, ce ga cutis vsaj zjutraj in zvecer.
Jaz bom imela naravni porod. sicer me je strah, ko hudic kriza, ampak bom ze nekak. vse moje prijateljice, ki so letos rodile, so brez pomoci in so prezivele. Sicer so rekle, da boli, ampak prezivis. mislim, da tud jaz nisem tak spurava, da ne bi prezivela tega. Pa enostavno hocem cutit to bolecino, ceprav se smesno slisi :) me pa ze zdaj popade panika vcasih, samo ko bo tako dalec, bom mogla zobe stisnit.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:14:42)

sadrika - nič ni narobe, če je kateri dan [sm=duda.gif] bolj miren. glavno je, da ga čutiš in če bolj milo brca, ni nič narobe. veliko je odvisno od tvojega počutja, prehrane (kalorična in sladka hrana jih naspidira)... gibe se začne štet šele po 36. tednu. zdj še nima smisla. takrat majo pa že tok mal prostora in dost zreli so za porod, da so tut gibi dost manj prisotni. če se še dobr spomnem, se šteje tako, da more bit ne 10 brc, ampak moraš čutit v enem dnevu 10x njegovo gibanje. torej če bi zdaj 1 minuto brcal, se to šteje kot 1. ampak ne me za besedo držat.

porod - jst sm šla v prvo v SG in to samo zarad EA. mi je pomagala. ne samo pri porodu, ampak tudi po porodu. zato prisegam na EA. tut zdj jo bom imela. lahko rečem, da os mi jo zelo lepo in nežno vstavili - sploh nism vedla kdaj - in dozirali ravno prav, da sem čutila vse pritiske in normalno sodelovala pri porodu. prav nič nisem zamudila. če mene vprašate je to veliko bolje kot v LJ, ko jih šopajo s tistimi maskami, da so punce čisto out in niti ne vedno kaj se dogaja. veliko se jih niti ne spomne natančno poroda... kaj je pol zdj bolš?glih včeraj sm brala eno porodno zgodbo tu na RR in piše, da se ne spomne poroda zarad maske... [sm=zmeden.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:32:34)

http://babybook.si/dojencek/razvoj-dojencka/stopnje-dojenckovega-razvoja/video-uporaba-lezalnikov-storkelj-hojice-pri-dojencku-z-razvojnega-vidika.html

bojda ni priporočljiva uporaba ležalnikov, štorkelj (ok, za hojice sem pa že vedela) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  jaz pa glih nabavila... mater. Kaj pa ve pravite?
Stegovanje - itak, da je lari fari, ko govorijo, da se tako lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] popkovnica okoli vratu navije, to pravi tudi Pušenjak. Takšne stvari me ne ganejo, pa že tako ne prenesem sedaj, ko me imajo vsi kot, da sem porcelanasta in ne smem ene vrečke iz trgovine dvignit. Čeprav se požvižgam na takšne in podobne komentarje, mi je pa zadnjič ena res pritisk dvignila, da mi ni šla še cel dan iz glave. Namreč obtožila me je, češ kakšna sebičnica sem (in to popolna tujka, slučajno je bila v trgovini v vrsti za mano na blagajni), da bom rodila otroka v takšnem svet, ki je trenutno - poln revščine, goljufij itd.... no, saj sploh ne bom več komentirala.
Nusika2013 - si me nasmejala z besedo spurava, he he he. Ja, saj tudi jaz hočem nekako skozi to - naravni porod in si ga res želim, me je G že pred 1 mesecem nekaj strašila z CR (no, saj če bo treba, pač bo)
Gibi - jaz tudi čutim gibe po celem trebuhu, včasih celo tako nizko, pri sramni kosti, je pa tam takšen občutek kot bi me žgečkal. Mislim, da je moj še vedno v medenični in vsake toliko čutim glavico, ko se verjetno nasloni na steno (vsaj mislim, da je) na levi zdaj na desni strani trebuha. Tam je ponavadi bolj okrogla izboklina in malo trša. Je pa  v takšni, kako naj rečem žogasti pozi, nogice (ima baje dolge) ima čez trebuh in stopala potem za glavico, če si znate predstavljat, tako, da ni stegnjen - no, tako je bil pri 3D-ju.
Ne vem pa, kaj naj naredim z mojim Hg, ker ga imam vedno na meji, kljub jemanju elevita in šumenk z železom, pa tudi dosti suhega in svežega sadja pojem, pa temnega mesa, tako, da nimam pojma, kam gre ves ta želez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:41:27)

Inigo - kako je v SG z EA, a moraš prej izrazit željo? Kaj pa cena?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:42:03)

Sadrika jaz imam baje tudi znizano raven zeleza. Sicer se to vlece ze iz mladosti, ko sem bila slabokrvna, pa zdaj sem ze ene 10 let vegi, tak da tud malo zaradi tega. Sicer nikoli nisem imela nekih zaskrbljujocih vrednosti, ampak nekoliko znizane. Zdaj pa mi je G rekla komaj pred 1 mesecem, da mam znizano, ceprav sem kri dala ze najmanj 3 krat od zacetka nosecnosti. Res pa je, da nekoliko pojem tudi mesa sedaj...G mi je napisala nek gadni sirup, ki mi ze zgleda kot strup in sem ji zadnjic povedala, da ga ne pijem, ker ko sem prebrala kaksni so stranski ucinki, nisem bila glih navdusena. Pijem pa sok rdece pese od medexa, pa od fruktala, pa zdaj sem si kupla zelezove sumecke, pa gledam da vsaj enkrat na teden jem spinaco in veliko banan. Sicer ne vem kaksno je trenutno stanje krvi, me prav zanima, ce se je kaj izboljsalo. Kaj ti si kako meris to al kaj?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:46:42)

ležalniki, štorklje... - vsak ti bo drgač reku, veš. kaj boš pa upoštevala je pa čist na tebi. jst bi ti rekla tko, da naredi kot bi tebi odgovarjalo. jst se vedno nekak tko ravnam. maš fizioterapevte, ki strogo zagovarjajo ležanje na ravnem in bognedaj kakšnih nosilk, maš pa fizioterapevte, ki ful zagovarjajo nošenje v culi ali slingu (ampak pod pogojem, da se pravilno nosi - položaj dojenčka). glede na to, da se u Afriki že stoletja tkole nosijo... in vidim tudi pri Brinu kako je bilo... mali je bil zadovoljen, posledično tudi jaz, razvijal se je super (npr. sedel je pri 5 mesecih in shodil pri 11 mesecih), skratka jst ne vidim pr culi nobene ovire. ležalnik... ka pa vem. jst ga bom mela, kr tut zdj nimamo takega kavča, da bi ga lahk gor puščala in ga enostavno rabim. ne bom pa ga puščala cel dan v kinderpetu, ker pol mu do dan enak noči in to ni kul. poskusla mu bom pa nardit ležalnik kar se da položen in varen. normalno [sm=smiley36.gif] hojice so pa itak razdred zase. moja generacija smo vsi mel hojice in se podili z njimi po stanovanju. pa smo vsi normalno in brez posledic gor zrastli. vsi smo shodili, vsi normalno hodimo... zdj pa kr neki no. jst sm jo pr Brinu sicer mela, zdj pa ne bo prostora, kr bi se vedno kje zakaču. treba pač presodit kdaj dat otroka v hojico, sj druge ni. ne morš ga notr tišat, če še stoji ne sam. pomoje je bolj v tem finta. fora vsega tega je: ZMERNOST.

položaj [sm=duda.gif] - čist možn, da se je keri nazaj na rito obrnil, ampak pravijo, da je zelo malo možnosti ,da se usede nazaj. to da čutite gibe po celem trebuhu je pa čist nornmalno, tut če se ni obrnu. ker ima še vedno ful placa in se lahko vrti okoli svoje osi - kot Zemlja [sm=smiley36.gif] in potem ima enkrat nogice tu, drugič tam. tko je pol enkrat rita pri popku, drugič pa pri hrbtenici. a me razumete? [sm=jezicek.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:48:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Inigo - kako je v SG z EA, a moraš prej izrazit željo? Kaj pa cena?

v SG morš it mal prej tja, da te seznanijo in razložijo stvari, podpišeš, da se strinjaš in to je to. in ko prideš v porodnišnico rodit, poveš, da bi rada EA in pokličejo anestezista. ni pa nč za plačat. mislim, da je edina porodnišnica, ki nima plačljive EA. na voljo jo imaš pa vedno. 24 ur.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:50:04)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

Sadrika jaz imam baje tudi znizano raven zeleza. Sicer se to vlece ze iz mladosti, ko sem bila slabokrvna, pa zdaj sem ze ene 10 let vegi, tak da tud malo zaradi tega. Sicer nikoli nisem imela nekih zaskrbljujocih vrednosti, ampak nekoliko znizane. Zdaj pa mi je G rekla komaj pred 1 mesecem, da mam znizano, ceprav sem kri dala ze najmanj 3 krat od zacetka nosecnosti. Res pa je, da nekoliko pojem tudi mesa sedaj...G mi je napisala nek gadni sirup, ki mi ze zgleda kot strup in sem ji zadnjic povedala, da ga ne pijem, ker ko sem prebrala kaksni so stranski ucinki, nisem bila glih navdusena. Pijem pa sok rdece pese od medexa, pa od fruktala, pa zdaj sem si kupla zelezove sumecke, pa gledam da vsaj enkrat na teden jem spinaco in veliko banan. Sicer ne vem kaksno je trenutno stanje krvi, me prav zanima, ce se je kaj izboljsalo. Kaj ti si kako meris to al kaj?

jst pa morm kr potrkat, nikol nism mela nizkega hemoglobina. razen, ko sm zbolela za celiakijo... takrat sm mela tk čist onemogočeno absorpcijo vseh vitaminov in mineralov. ampak to je čist druga zgodba.

ka pa če bi probale kj v drugi obliki - ne šumečke, ampak ka sirup al kj. včasih eno ne zaleže, pa drugo bolj.

mika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:51:12)

jst sm šla v prvo v SG in to samo zarad EA. mi je pomagala. ne samo pri porodu, ampak tudi po porodu. zato prisegam na EA. tut zdj jo bom imela. lahko rečem, da os mi jo zelo lepo in nežno vstavili - sploh nism vedla kdaj - in dozirali ravno prav, da sem čutila vse pritiske in normalno sodelovala pri porodu.

Enako. tudi v drugo bom šla v SG[sm=smiley1.gif], razen če bi bil CR, potem bom kar tukaj v MB. Dete je zaenkrat obrnjeno z glavico navzgor, ampak se ima še čas obrnit.

Bog ne daj takšne sile, da bi šla po naravani poti rodit kam drugam kot v SG. Ostali so mi v zelo lepem spominu. Muči me edino dolga pot, ampak upam, da bo tako kot prvič, da bom pravočasno tam.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 8:53:46)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

jst sm šla v prvo v SG in to samo zarad EA. mi je pomagala. ne samo pri porodu, ampak tudi po porodu. zato prisegam na EA. tut zdj jo bom imela. lahko rečem, da os mi jo zelo lepo in nežno vstavili - sploh nism vedla kdaj - in dozirali ravno prav, da sem čutila vse pritiske in normalno sodelovala pri porodu.

Enako. tudi v drugo bom šla v SG[sm=smiley1.gif], razen če bi bil CR, potem bom kar tukaj v MB. Dete je zaenkrat obrnjeno z glavico navzgor, ampak se ima še čas obrnit.

Bog ne daj takšne sile, da bi šla po naravani poti rodit kam drugam kot v SG. Ostali so mi v zelo lepem spominu. Muči me edino dolga pot, ampak upam, da bo tako kot prvič, da bom pravočasno tam.

men je blo v SG tut ful ok. tako v porodni kot tut na oddelku. [sm=bravo.gif] kdaj pa imaš rok? se bova mogoče srečali [sm=bravo.gif]

mika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 9:00:07)

men je blo v SG tut ful ok. tako v porodni kot tut na oddelku. kdaj pa imaš rok? se bova mogoče srečali

rok imam 8 jan. V Sg imam dogovrjen pregled 15 dec., da P vidi kakšno je 'stanje'...mogoče bi lahko rodila še pred novim letom...seveda nekje od 37 tedna naprej. Strah me je, da me zagrabi ravno na božič ali na silvestrovo in da bi pristala v MB[sm=smiley22.gif].

Kdaj pa imaš ti rok?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 9:04:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

men je blo v SG tut ful ok. tako v porodni kot tut na oddelku. kdaj pa imaš rok? se bova mogoče srečali

rok imam 8 jan. V Sg imam dogovrjen pregled 15 dec., da P vidi kakšno je 'stanje'...mogoče bi lahko rodila še pred novim letom...seveda nekje od 37 tedna naprej. Strah me je, da me zagrabi ravno na božič ali na silvestrovo in da bi pristala v MB[sm=smiley22.gif].

Kdaj pa imaš ti rok?

ah ti šmentana muha! jst upam, da ti rata brez CR in v SG z EA. evo, pa sm uporabila vse kratice [sm=jezicek.gif]

jst mam šele 21.1. rok tko, da se ne bova nč vidle. razen, če našo dete mal pohiti. [sm=smiley1.gif]

zakaj pa misliš, da boš potrebovala CR?

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 9:06:24)

Meni ga sestra pri G meri, vzame kapljico krvi iz prsta, podobno kot npr. za sladkor. Zanimivo mi je samo zato, ker se ne spomnim, da bi bila kdajkoli slabokrvna, niti v otroštvu. Je pa ravno na meji in mi še sama G ni predpisala, mi pa samo reče, naj nadaljujem z elevitom in šumenke, pa seveda prehrano

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 9:09:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Meni ga sestra pri G meri, vzame kapljico krvi iz prsta, podobno kot npr. za sladkor. Zanimivo mi je samo zato, ker se ne spomnim, da bi bila kdajkoli slabokrvna, niti v otroštvu. Je pa ravno na meji in mi še sama G ni predpisala, mi pa samo reče, naj nadaljujem z elevitom in šumenke, pa seveda prehrano

sj v nosečnosti so povečane potrebe po železu in teh stvareh... treba kr gledat kaj ješ. dobr, da je na meji. ti kr nadaljuj tako. sam, da ne pade pod mejo [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 12:46:58)

kk sm se pa jst zdle fajn najelda... mmmm [sm=bravo.gif] no in se takoj pozna - srečna sita mami, srečen otrok. miga in brca in pomoje mu je ful všeč kar sm jedla. [sm=smiley36.gif]

jedla sm pa puranjo rulado z jajčno omleto prelito s koprovo omako, priloga je bla kuhana zelenjava, zravn sm pojedla pa še fino solatko - stročji fižol in malo krompirjeve solate s porom. skratka, napokala sm se ful. sam zdj bi pa še neki sladkega... še dobr, da nimamo nobenga avtomata al trafike niti blizu službe [sm=smiley36.gif]

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 13:06:13)

Sadrika - v Celju je epiduralna brezplačna. Tudi vse ostal oblike lajšanja biolečin. Edina fora je ta, da tudi če se že prej vse dogovoriš, ni nujno da bo anesteziolog tam (če bo kje kakšna prometna nesreča, imajo oni prednost). Tudi jaz sem že skoraj sigurna, da se bom zmenila za "nekaj", ampak je pa ful šol pol, ko prideš tja in ti rečejo, da ne bo nič, ker ni tipa tam. Hmmm...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (26.10.2012 13:38:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika - v Celju je epiduralna brezplačna. Tudi vse ostal oblike lajšanja biolečin. Edina fora je ta, da tudi če se že prej vse dogovoriš, ni nujno da bo anesteziolog tam (če bo kje kakšna prometna nesreča, imajo oni prednost). Tudi jaz sem že skoraj sigurna, da se bom zmenila za "nekaj", ampak je pa ful šol pol, ko prideš tja in ti rečejo, da ne bo nič, ker ni tipa tam. Hmmm...

to je glih najbolj smotano. ko računaš na nekaj pa pol ne moreš dobit... ravno zato sem se odločila za SG. meni je praktično čisto vseeno kam me odpeljo - mam pol ure do SG in pol ure do CE [sm=smiley1.gif] sam na EA pa lahko 100% računam samo v SG.

Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>