|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
18.10.2012 16:39:07   
vesper
ojla punce, kako je fajn videt ko se tolk razpišete user posted image user posted image
pa se še jaz pridružim današnji debati user posted image

kilce- zdaj smo v 28.tednu in smo pridelali 10kg in ja, tudi meni se ne pozna samo v trebuh, ampak se mi zdi, da sem cela bolj zalita. Bedrce in ritko sem kr fajn napolnila user posted image pa čeprav mi isto ljudje govorijo, iiiiii kako lepo zgledaš. res se ti nič ne pozna, samo trebušček si dobila. Pa si mislim, zdaj ali lažejo, ali pa jaz tako dobro skrivam z oblačili user posted image
Sicer mi tudi moj pravi, da se nisem kaj dosti zredila, da se mi samo v ritko pozna user posted image
Kaj se pa tiče mojga trebuščka, pa me že kr fajn moti, sploh pri prepogibanju. Sem kr dosti sklonjena in se počutim prav okretno, me kr fajn tišči noter že vse skupaj user posted image

gibi- naš otrok začne najbolj noret ko sem jaz pri miru. Recimo zadnjič sem na roj,dnevu od mojga preplesala skoraj cel večer in je mala spala kot bubica. Seveda, ko sva prišla domov in sem se jaz lepo vlegla da zaspim, se je pa začelo veselje v trebuhu user posted image Skratka gibe čutim vsak dan, en dan malo bolj, drug dan majn, so pa vedno bolj intenzivni, ko se umirim. Kr strah me je kaj to pomeni user posted image

naslov- tudi mi imamo isti problem. Midva sva prijavljena še vedno vsak na svojem naslovu, živiva pa v hiši, kjer še čakamo papirje za ureditev hišne številke. Najbolj smotano mi je, ko bom mogla otroka prijavljat na moj naslov, ki ga pa bom čez kratek čas itak spremenila in potem spet vsi dokumenti na novo itd... user posted image
Pa še patronažna bo verjetno malo čudno gledala, ko bomo prijavljeni na en naslov, živimo pa na drugem, kjer naslova sploh ni jaoooo, ko eni imigranti smo user posted image

papirologija- kaj te papirje ti da G sama, al jo moram jaz na to spomnit? Ker jaz imam namreč pregled 6.novembra, potem pa vprašanje spet kdaj bo naslednji. Imam pa rok 6.1, tak da bo verjetno november še zadnji čas, da grem to urejat.
Kaj se tiče enkratnega dodatka ob rojstvu in otroškega dodatka sem se jaz že itak od tega skoraj poslovila, ker vem, da ne bomo dobili nič user posted image
Ta naša država je itak čist fuč sploh kaj se tiče denarja, ko ga morajo oni dat od sebe. Jaz sem recimo zaposlena pri svojem d.o.o.-ju in sem že celo nosečnost v bolniški. Kaj je najbolj idiotsko, prispevke moram plačat na datum in tudi plačo si moram dat na datum, potem pa na refundacijo tega denarja čakam tudi po mesec in pol do dva. Da ti gre na bruhanje. A ko moraš ti plačat, če ne plačaš na datum, ti nabijejo takoj obresti itd....eh brezveze user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
18.10.2012 18:02:27   
Sadrika
Jaz sem sestro spraševala za materinsko šolo in mi je potem rekla, da mi bo v 30.tednu vse razložila, ko mi bo dala tudi vse ustrezne papirje za CSD, tako da pričakujem drugi teden, ko imam pregled. Će ti sama ne bo nič, ampak mislim, da bo, ker ti tako mora, jo še sama vprašaj. Jaz imam DPD 1.1. in bom tudi začela novembra to urejat. Me je pa zadnjič kolegica prestrašila, ko je rodila v maju, da če z mojim nisva prijavljena na istem naslovu, da ne bo mogel koristiti očetovskega dopusta, kar mi je bilo potem malo čudno, ko sem začela razmišljat, no pa še inigo je rekla, da to ni res, ker res ne bi sedaj spreminjal naslova, ker dobi večje potne stroške kot pa, če bi bil prijavljen na mojem naslovu, ko ima do službe par sto metrov.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
18.10.2012 18:07:03   
Pikica_82
Naslovi nimajo veze. Če podpišeta očetovstvo in nimata na sodišču sklenjene preživnine, se avtomatsko štejete kot družina, ne glede na to, kje je kdo prijavljen. In potem se za vse (vrtec, OD, paketek ob rojstvu) gledajo dohodki celotne družine, prav tako ni več pomembno, kdo oddaja kakšno vlogo (včasih se je dalo baje malo goljufat pri otroških in vrtcu zaradi tega, odkar ima vse čez CSD, se več ne da).
Moja papirjev za CSD baje ne da več, šteje materinska.

A katera ve, koliko časa prej se lahko podpiše očetovstvo? Majo tudi kak "rok" od do?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
18.10.2012 18:09:36   
Sadrika
Za očetovstvo, mislim, da lahko tudi do 60dni pred rokom podpiše, ter še nato po rojstvu, ampak ne vem koliko časa po rojstvu, samo, da se takrat gre pa na matični urad. Naj me katera popravi, če imam napačne info.

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 18.10.2012 18:16:02 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
19.10.2012 9:02:31   
Inigo
vesper - tut jst se že dost težje pripogibam... čez vikend sm se odločla, da spet nardim generalko na temo depilacije in pomoje si bom mogla kr celo uro vzet za to al pa še kj zravn - prej sm bla tutto completo konc v 20 minutah user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
19.10.2012 9:41:15   
Inigo
renata - a že vozičkaš po stanovanju? user posted image dragi se je šel včeraj raz****** v BC in me bodo mnde dans poklicali, da mi sporočijo kaj je za nardit.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
19.10.2012 11:27:14   
fjonda
Ste omenjale, da se otročki premikaho več po kaki močni jedi... moja ponori po vsaki ta pravi pojedini! Krekerji in skuta, je sploh ne ganejo (sem namreč na dieti), če pa grešim, imava obe cel žur! user posted image

Jaz imam pa občutek, da se mi je dva večera nazaj obrnila na rito in jo zato slabše oz. manj čutim. Trebuh se je namreč tako sunkovito in grobo premaknil, da to ziher niso bile samo brcike. In od tiste noči jo čutim nežno, tako kot sem prvo, ki je bila celo nosečnost na riti. To tega vele premika se je pa toliko premikala, da sem imela občutek, da sem prvič noseča. Vse je bilo novo zame. :) A je to možno?

Naslov pri dopustu res ne igra vloge. Midva sva tudi vsak na svojem naslovu in pri prvi ni bilo nikakršnih težav. Tokrat sva pa še malo zakomplicirala in se preselila čez mejo, kjer še nisva prijavljena. Tako da še nisem pogruntala kako bomo rešli težavo z obiski patronažne sredi zime. Sploh, če bom imela spet CR in se bom težje premikala (da bi se jaz k njej vozila). No, ma vse se reši... user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
19.10.2012 11:49:41   
Renata81
Nič še ne vozičkam. Pri nas gre tast po voziček za svojega prvega vnuka. Bo pa ziher še ta vikend tukaj tako da komaj čakam, da ga sestavimo.

(odgovor članu fjonda)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
19.10.2012 11:50:52   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: fjonda

Ste omenjale, da se otročki premikaho več po kaki močni jedi... moja ponori po vsaki ta pravi pojedini! Krekerji in skuta, je sploh ne ganejo (sem namreč na dieti), če pa grešim, imava obe cel žur! user posted image

Jaz imam pa občutek, da se mi je dva večera nazaj obrnila na rito in jo zato slabše oz. manj čutim. Trebuh se je namreč tako sunkovito in grobo premaknil, da to ziher niso bile samo brcike. In od tiste noči jo čutim nežno, tako kot sem prvo, ki je bila celo nosečnost na riti. To tega vele premika se je pa toliko premikala, da sem imela občutek, da sem prvič noseča. Vse je bilo novo zame. :) A je to možno?

Naslov pri dopustu res ne igra vloge. Midva sva tudi vsak na svojem naslovu in pri prvi ni bilo nikakršnih težav. Tokrat sva pa še malo zakomplicirala in se preselila čez mejo, kjer še nisva prijavljena. Tako da še nisem pogruntala kako bomo rešli težavo z obiski patronažne sredi zime. Sploh, če bom imela spet CR in se bom težje premikala (da bi se jaz k njej vozila). No, ma vse se reši... user posted image

naš na zadnjem pregledu še ni bil obrnjen, je bil na riti. pa nimam občutka, da bi se že obrnil. pr Brinu je blo čist drgač - je bil že od začetku na glavi. jst sm se hecala, da je bil že spočet na glavo user posted image zdj mam pregled v 30. tednu in upam, da se do takrat obrne, sicer ne vem kaj sledi... CR reeees neb rada mela. user posted image

(odgovor članu fjonda)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
19.10.2012 11:51:21   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Nič še ne vozičkam. Pri nas gre tast po voziček za svojega prvega vnuka. Bo pa ziher še ta vikend tukaj tako da komaj čakam, da ga sestavimo.

fauš fauš fauš! user posted image

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
19.10.2012 11:53:00   
Renata81
Ja mi ga dobimo za darilo, tako da bomo veliko veliko pršparal.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
19.10.2012 11:53:07   
neonaia
glede CSD-ja je tko...js sm vprašala kdaj nej urejam, ker sm tut js slišala da 60dni prej, ampak je rekla da je zdej najbolš vse po rojstvu oddat! user posted image baje da tut če prej oddaš, moraš po rojstvu spet tja (roj. list) in šele pol pridejo dinčki (če pridejo)...jp, v grozni državi živimo..upam da ko naši otročki pridejo vn, bo bolje (druga vlada?, brezvladje?)

mi bomo vse večje stvari (voziček, previjalna, postlca, avtosedež) dobili od znancev in prijateljev, tako da bo manj stroškov, ampak me pa matrajo (tko kot nas vse) oblekceeee!!! luškane, mičkane...kr zapravlala bi, ampak se kr nazaj držim...čakam da bo sobica dokončana, da bom mela kam zlagat user posted image

huh...tok ste aktivne na forumu, da kr pozabim kaj bi lahko še dodala...

aja naša mala je tut zlo aktivna.včasih se mi tok upre z nogicami pod rebra, da me pol kr zgaga peče. čutim pa in rokice in nogice (se mi zdi), ker so rokice čist nežne in na drugi strani kot nogice user posted image

seveda tut js pridno nabiram kile..naslednji teden mam pregled in bomo vidli če me bo spet okregala da preveč jem (men se ne zdi, ker se nism zredila drugam kot v joške, trebuh in malenkost v rit). prejšnji mesec sem se za tri kile zredila, predprejšnji za 2, pred tem pa samo pol kile. jem pa podobno kot pred nosečnostjo, sam da zdej mal več vitaminčkov vnesem. v zadnjem tromesečju jem kapsule omega3 (ne maram rib) in pa neko mešanico vitaminov za mame od a-ž (oboje od DM firme).
sladkarijam se nisem nikoli mogla upret in tudi to ostaja nespremenjeno.mislim da nas nebi smeli G tok sekirat glede kil...vse nej bo v mejah normale pa bo.

tko..sej se še kej oglasim nasledn tedn, do takrat pa lepo se (s)mejte in božite bušijeuser posted image

LP, Neža

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
19.10.2012 12:24:54   
Inigo

Ja mi ga dobimo za darilo, tako da bomo veliko veliko pršparal.

hura za bodočega dedija! user posted image res lepo. mi ga bomo kar sami nabavili... smo čez poletje pridno našparali user posted image

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
19.10.2012 14:08:11   
Inigo
evo, glih sm dobila klic iz BC. dobimo akcijo 50:10, ko pride naš voziček. kr jim je res resnično žal, da se je to moralo zgodit... ja, my ass! sam strah jih je, da ne bom nardila še večjega boom-a.

sj je vseen. sam, da mi dobimo to kar smo hoteli. vozek in bone. user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
19.10.2012 14:47:23   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

vesper - tut jst se že dost težje pripogibam... čez vikend sm se odločla, da spet nardim generalko na temo depilacije in pomoje si bom mogla kr celo uro vzet za to al pa še kj zravn - prej sm bla tutto completo konc v 20 minutah user posted image

niti mi ne govori o depilaciji tam spodaj. Noge še grejo, kaj pa intimni predeli. Adijo, zdaj bom rabila že ogledalo, ker drugače ne bo šlo. Moj mi je včeraj rekel naj grem malo z njim pred ogledalo, ko sem stopila s tuša. Pa je rekel, če vidim kje kaki gozd user posted image user posted image user posted image Pa res se nisem niti zavedala da je tako kritično, ker nič več ne vidim tam dol user posted image user posted image user posted image Tako da danes akcija user posted image

bravoooo da si zrihtala glede vozička. Sicer pa, to je itak najmajn kaj ti lahko ponudijo. user posted image Sem pa slišala danes zjutraj reklamo glede te akcije na radiu in je od 19-22.10 menda ne!? Sem se tako j spomnila nate inigo user posted image

nič, grem zdaj kuhat. Se mi je zluštalo tako domače kosilo. Repa, pire krompir in fižol. Bogi dragi danes user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
19.10.2012 14:55:27   
Inigo
niti mi ne govori o depilaciji tam spodaj. Noge še grejo, kaj pa intimni predeli. Adijo, zdaj bom rabila že ogledalo, ker drugače ne bo šlo. Moj mi je včeraj rekel naj grem malo z njim pred ogledalo, ko sem stopila s tuša. Pa je rekel, če vidim kje kaki gozd Pa res se nisem niti zavedala da je tako kritično, ker nič več ne vidim tam dol Tako da danes akcija

ja, tut jst morm al dans al jutr... pomoje bom kr dans. bo cela znanost... ampak zdle se bom še potrudla, če bo šlo pa težko, bom pa naslednjič šla h kozmetičarki.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
19.10.2012 20:48:31   
Renata81
Super da si se lahko uspela dogovoriti v BC! Saj kolikor časa rabijo lahko, da bo že druga akcija na vrst user posted image Zdaj sam upaj, da ga dobiš do poroda.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
22.10.2012 8:04:28   
nusika2013
Super Inigo! Samo, da ste se uspeli nekaj dogovoriti. Upam, da bodo drzali besedo, da se ne bos rabla se bolj sekirat.

Kak ste me nasmejale s temi gozdicki, se bolj zato, ker se pri meni isto dogaja :) Sem glih ta vikend opravla vse. Men se ni tak hudo. Se kr ok vidim vse stvari, pac malo se morem nagniti ampak gre. Je pa res, da verjetno bo iz tedna v teden tezje :)

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
22.10.2012 8:35:44   
Rose Bay
Ojla

Hehe, vidim da nisem edina, ki ne vidi več čez trebuh user posted image . Sem ravno včeraj svojega fanta prosila naj pogleda kaj se mi to neke pike delajo na spodnji polovici trebuha.
Tako da zdaj bo res treba z ogledalom ali bomo pa svoje najdražje prosile za pomoč user posted image .

Jaz imam še en teden do pregleda, saj itak ni nič posebnega razen to, da srčka slišim user posted image , ostalo je pa tako na hitro in rutinsko.

Jaz imam tudi občutek da je moj pikec obrnjen na glavico, ker me večinoma brca nad popkom, tistih brc, ki sem jih čutila zelo nizko zdaj ni več, razen včasih čutim neko vibriranje. Ne vem upam da pravilno sklepam.
Kako pa sploh ginekologi ugotovijo ali je dojenček obrnjen na glavico, če ne delajo ultrazvoka?

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
22.10.2012 9:02:57   
Inigo

Super da si se lahko uspela dogovoriti v BC! Saj kolikor časa rabijo lahko, da bo že druga akcija na vrst user posted image Zdaj sam upaj, da ga dobiš do poroda.

ti bom dala js do poroda! user posted image prej more bit!

šumijo gozdovi domači - haha! jst sm tut uspela zrihtat. niti ni blo tok problema. mal sm mogla naštudirat nove poze in sm bp opravila. user posted image user posted image user posted image

rose bay - če ne delajo UZ, ti pretipajo trebuh. oni znajo primit user posted image in točn vejo kk leži.

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
22.10.2012 9:20:51   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ti bom dala js do poroda! user posted image prej more bit!

šumijo gozdovi domači - haha! jst sm tut uspela zrihtat. niti ni blo tok problema. mal sm mogla naštudirat nove poze in sm bp opravila. user posted image user posted image user posted image

rose bay - če ne delajo UZ, ti pretipajo trebuh. oni znajo primit user posted image in točn vejo kk leži.
glede brc, pa naše dete brca prav vsepovsod. ni da ni kje ne čutim miganja user posted image al se še tk fejst premetava al pa miga s prav vsakim delom telesa.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
22.10.2012 9:55:48   
nusika2013
ahahahhaha...Inigo kak si me nasmejala s pesmico. Ja saj po moje bi si vse lahko zdaj to pele. Je pa res, da kr hitro clovek pozabi, ce se ne vidi. Se dobro, da imamo partnerje user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
22.10.2012 14:28:48   
vesper
hej hej punce

Tako, mi smo danes nakupovali v Tosami, popoldne pa še v Baby center po jajčko, da izkoristimo to akcijo user posted image
Punce tiste, ki ste z Mariborskega konca, ne vem če veste, da imamo Tosamino trgovino tud pri nas v Mariboru user posted image sporočam zato, ker jaz tega do nedavnega nisem vedela user posted image
Skratka danes smo zapravili tam 60eur, pa imamo nagledanih še kr nekaj stvari. Za sebe in svojo higieno še nisem kupila nič, samo za našo pupo. Mimogrede, kupila sem tudi tisto pleničko za večratno uporabo, katero so nam tudi ful priporočali v materinski šoli. Vzela sva tisto dražjo, ki je baje res naj naj in je iz bambusa. Res ful ful mehka. Naročila sva pa cel paketek, ki jih vsebuje 10 kom. So res dražje, ampak je rekla, da na koncu ko vse sesteješ sigurno ogromno na leto prišparaš pri teh pleničkah. Pa še baje je dost boljše za otročka. Pozna kera te pleničke? Jih je kera ko ima že bebiko uporabljaja?
Kaj pa njihova kremica hladilna za ritko? Je fajna? Menda si ti inigo nekaj dovorila o njej enkrat, pa sem pozabila kaj že user posted image

Punce pa še nekaj me zanima glede jajčke. Kaj ve mislite glede jajčke, ste jo zelo veliko uporabljale na vozičku? To sprašujem zato, ker sva v dilemi katero jajčko kupit. Namreč zanima me koliko dejansko to jajčko uporabljaš? Vem da itak v avtu, za sistematske preglede, iz bolnice. Kaj pa drugače? Meni se sedaj zdi, da je ne bom uporabljala veliko, vendar eno je teorija, drugo praksa in lahko da se motim. Pomoč! user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
22.10.2012 14:34:20   
Pikica_82
Mi smo jajčko zelo malo uporabljali, samo v avtu. Na voziček je nisem nikoli montirala, tudi če je spal, sem ga samo prestavla v voziček in je k sreči spal naprej.

Kje v MBju pa je trgovina? Hvala za podatek, nisem vedela, da jo imamo.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
22.10.2012 15:57:03   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Mi smo jajčko zelo malo uporabljali, samo v avtu. Na voziček je nisem nikoli montirala, tudi če je spal, sem ga samo prestavla v voziček in je k sreči spal naprej.

Kje v MBju pa je trgovina? Hvala za podatek, nisem vedela, da jo imamo.

Hvala pikica_82 za info. Saj ravno to me zanima, ker se mi zdi smotano za jajčko odštevat neke bajne vsote, potem pa je ne bom nič kaj uporabljala user posted image
Trgovina od Tosame pa je, mislim da je Jezdarska ulica. Če se pripelješ v zdravstveni dom na Jezdarski, potem pelješ samo ravno in je trgovina pod blokom. Veš kje mislim?

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......