|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
18.10.2012 8:37:06   
Inigo
hojla!

moje uho je ok. sm se lepo pzdravla. sicer še vedno čutim, da se je nekaj tam dogajalo ... ko poskušam izenačiti pritisk, čutim, da je bobnič še vedno mal otečen. sj še tk mam za par dni antibiotik, potem pa bo ok. user posted image

oprema in sobice - ja, prav tako, da ste sestavle stvari. se more mal poluftat. se kr strinjam. mi bomo to nardil šele v začetku decembra, kr imamo itak sam posteljico, ki pa ni nove in nima vonja.

za voziček sm pa tk povedala... user posted image

kile - jst sm zdj na nekje +9kg. dodatek sem dobila samo v zgodnji del nog, malo v rit in boke, pa joške do koroške, drugo pa ne. tut po trebuhu nimam nč, razen tamalega user posted image v obraz se mi tut nč ne pozna, niti u roke. mi gre kr dobr. sam moja G tega ne vidi... user posted image mam pa tut jst povečan apetit. ampak ga nekako poskušam bremzat z nesladkanim zeliščnim čajem (korpiva, kumina, planinski in te finte). ponavadi kr gre. če pa ne zaleže, se pač napokam česar se mi lušta. pa kaj pol?! user posted image sicer mama pa tk ponavadi lušte po grozdju al pa mandarinah. predvčerajšnjim mi je celo čips zadišal. men se zdi, da sm ga tk po ene 4 letih jedla spet user posted image in to s čebulo. ej, kere finte... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
18.10.2012 8:42:30   
nusika2013
Pozdravljene punce!

Vidim, da ste se kr razpisale. Ojoj Sandrika verjamem, da se zdaj sekiras, ker jaz bi se tudi, pa najbolj bedno je, da se zdaj ne mores menjat G. Eni G so res za popenit. Kaj tak v lekarni pa nic ne bi mogla dobiti brez recepta?

Nama se vedno manjka previjalna komoda, ce bo sreca bova jo ju3 kupla, ker grema eno gledati. Bomo videli no. Ce ne pa se peljema v Ikeo po tisto kombinacijo, ko smo se pogovarjale. Ta komoda mi dela kr preglavice. Pri nama je problem, da ne morema kaj dosti sestaviti, ker bova imela vse v spalnici, pa jo moreva zdaj med 1. novembrom se prebarvati. Brezveze je, da bi nama vse to ze stalo noter, ce ze zdaj ni nekaj ful prostora. Sicer pa imava trenutno noter vozicek in bano, tako da zgleda kot, da smo na sejmu :) Pa kaj cemo. Sicer sva oba taka, da imama rada pospravljeno in cimmanj nalozeno, ampak ocitno to ne gre vec. In koliko predvidevam bo vedno manj tega :)

Inigo jaz bi se razkurla v baby centru. midva sva se 1 krat zastonj peljala v Avstrijo in so nama dali 15% popust, pa se copatke sma zastonj dobila. Sma pa narocla vozicek 11.8. in so rabili 2 mesca, da je prisel, obljubili pa so 3, najvec 4 tedne. Jaz mislim, da imas vso pravico zahtevati to akcijo. Reci, da ze tako dolgo cakas, malo jim zagrozi, da bos vsem povedala in da si se pozanimala pri zvezi potrosnikov in da ti to pripada. Da ce ne pa bos pac mogla drugace ukrepati. Jaz sem se letos poleti 3 mesece s agencijo Soncek kregala, tako da sem na koncu direktorju mail poslala, potem pa je slo po hitrm postopku. Ce si vozicek narocila 1.8. in so ti rekli v roku 4 tednov, se nimas sploh kaj pogajati vec z njimi. Enostavno ti morejo dati ali popust ali pa vkljuciti v to akcijo. 100%!!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
18.10.2012 8:51:33   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

Pozdravljene punce!

Vidim, da ste se kr razpisale. Ojoj Sandrika verjamem, da se zdaj sekiras, ker jaz bi se tudi, pa najbolj bedno je, da se zdaj ne mores menjat G. Eni G so res za popenit. Kaj tak v lekarni pa nic ne bi mogla dobiti brez recepta?

Nama se vedno manjka previjalna komoda, ce bo sreca bova jo ju3 kupla, ker grema eno gledati. Bomo videli no. Ce ne pa se peljema v Ikeo po tisto kombinacijo, ko smo se pogovarjale. Ta komoda mi dela kr preglavice. Pri nama je problem, da ne morema kaj dosti sestaviti, ker bova imela vse v spalnici, pa jo moreva zdaj med 1. novembrom se prebarvati. Brezveze je, da bi nama vse to ze stalo noter, ce ze zdaj ni nekaj ful prostora. Sicer pa imava trenutno noter vozicek in bano, tako da zgleda kot, da smo na sejmu :) Pa kaj cemo. Sicer sva oba taka, da imama rada pospravljeno in cimmanj nalozeno, ampak ocitno to ne gre vec. In koliko predvidevam bo vedno manj tega :)

Inigo jaz bi se razkurla v baby centru. midva sva se 1 krat zastonj peljala v Avstrijo in so nama dali 15% popust, pa se copatke sma zastonj dobila. Sma pa narocla vozicek 11.8. in so rabili 2 mesca, da je prisel, obljubili pa so 3, najvec 4 tedne. Jaz mislim, da imas vso pravico zahtevati to akcijo. Reci, da ze tako dolgo cakas, malo jim zagrozi, da bos vsem povedala in da si se pozanimala pri zvezi potrosnikov in da ti to pripada. Da ce ne pa bos pac mogla drugace ukrepati. Jaz sem se letos poleti 3 mesece s agencijo Soncek kregala, tako da sem na koncu direktorju mail poslala, potem pa je slo po hitrm postopku. Ce si vozicek narocila 1.8. in so ti rekli v roku 4 tednov, se nimas sploh kaj pogajati vec z njimi. Enostavno ti morejo dati ali popust ali pa vkljuciti v to akcijo. 100%!!

sj bom res nardila raztur, kr tkle se pa res ne mormo it več... briga mene, če oni zamujajo!

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
18.10.2012 9:13:46   
nusika2013
priporocam ti, da se sploh s prodajalko ne pogovarjas, ampak da zahtevas kr vodjo in ji svoje povej, ce ne pa reci, da jih bos prijavila pristojni inspekcijski sluzbi. Da sicer nisi hotela, da tako dalec pride, ampak da ocitno pri njih drugace ne gre. Da naj si ona zamisli kako bi se pocutila v tvoji kozi. Reci, da si klicala na zvezo portosnikov in so ti rekli, da lahko zahtevas popust ali pa kaksno drugo ugodnost (npr to akcijo). Lej k moji mami v sluzbo so hodili s takimi zahtevami, pa stvari nazaj nosili po 1 letu, pa so jim mogli zamenjati, hvala bogu je danes kupec se vedno kralj. Sicer pa pri tebi sploh ni vprasanje. Pri nas je bilo isto v lesnini, ko so nas 2 mesca nategovali, da bo prisel kauc, pol pa ga niso dobili, pa so mogli drugega prodati za ceno onega kaj smo ga narocili, ker sem se jaz razp.... Naj ti delajo malo nosecniski hormoni, ker z lepo besedo vidis, da ne bos nic dosegla. Sploh pa pri tako dragem vozicku...hjoooj...mene zvija ko razmisljam kako bi delala na tvojem mestu :) Nama so za vozicek, ki je stal 300 EUR, dali se 15% popust, kaj sele, da bi kupla takega kot ti.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
18.10.2012 9:14:29   
nitta
Tako, včeraj smo imeli pregled in cukr testi so bili ok, edino kri na splošno se malce slabša, tako da je pred mano mesec rdeče pese in špinače :) če bo kaj pomagalo..
Sama sem pridelala dobrih 5kg, bebica pa ima nekje 900g, tako da je vse ok :)
punce, kdaj je potrebno it uredit zadeve na socialno, pa oče glede očetovskega dopusta? ne bi rada zamudila in ker smo nekje na istem, sigurno je bila katera toliko pridna in se že pozanimala. Sploh ne vem kje bi dete prijavila, ker sva za enkrat prijavljena vsak na svojem naslovu in kar ne vem če bi svojega spreminjala (toliko denarja še za te papirje) ker se še odločava ali ostaneva pri njemu ali bova pri meni, kaj je potem najbolje da prijavim dete za enkrat pri sebi pa potem spremenim od obeh naslov če se odločiva biti pri njemu (vse je namreč odvisno od situacije v službi)...

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
18.10.2012 9:15:59   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

priporocam ti, da se sploh s prodajalko ne pogovarjas, ampak da zahtevas kr vodjo in ji svoje povej, ce ne pa reci, da jih bos prijavila pristojni inspekcijski sluzbi. Da sicer nisi hotela, da tako dalec pride, ampak da ocitno pri njih drugace ne gre. Da naj si ona zamisli kako bi se pocutila v tvoji kozi. Reci, da si klicala na zvezo portosnikov in so ti rekli, da lahko zahtevas popust ali pa kaksno drugo ugodnost (npr to akcijo). Lej k moji mami v sluzbo so hodili s takimi zahtevami, pa stvari nazaj nosili po 1 letu, pa so jim mogli zamenjati, hvala bogu je danes kupec se vedno kralj. Sicer pa pri tebi sploh ni vprasanje. Pri nas je bilo isto v lesnini, ko so nas 2 mesca nategovali, da bo prisel kauc, pol pa ga niso dobili, pa so mogli drugega prodati za ceno onega kaj smo ga narocili, ker sem se jaz razp.... Naj ti delajo malo nosecniski hormoni, ker z lepo besedo vidis, da ne bos nic dosegla. Sploh pa pri tako dragem vozicku...hjoooj...mene zvija ko razmisljam kako bi delala na tvojem mestu :) Nama so za vozicek, ki je stal 300 EUR, dali se 15% popust, kaj sele, da bi kupla takega kot ti.

imaš čisto prav! in tut nardila bom tko. kr naj še oni mal letajo...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
18.10.2012 9:17:59   
Sadrika
Mala BB - ja, sem iz okolice CE in hodim v CE k ginekologinji. Ti tudi?
Inigo, kaj pa če se poskusiš zmenit, da ga plačaš vnaprej (če je res 100%, da ga bodo dobili)- ti dajo nek dopis/dobropis in ko dobijo voz, ga samo prevzameš, mislim, da bi se moglo dat zmenit, sem delala pred časom v trgovini in misim, da ne bi smel biti problem. Mi je pa res toomuch, da moraš tako dolgo čakat nanj, 3 mesece, al kolko si rekla? Ej, to pa itak, da se moraš zdret nad njimi

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
18.10.2012 9:20:20   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Tako, včeraj smo imeli pregled in cukr testi so bili ok, edino kri na splošno se malce slabša, tako da je pred mano mesec rdeče pese in špinače :) če bo kaj pomagalo..
Sama sem pridelala dobrih 5kg, bebica pa ima nekje 900g, tako da je vse ok :)
punce, kdaj je potrebno it uredit zadeve na socialno, pa oče glede očetovskega dopusta? ne bi rada zamudila in ker smo nekje na istem, sigurno je bila katera toliko pridna in se že pozanimala. Sploh ne vem kje bi dete prijavila, ker sva za enkrat prijavljena vsak na svojem naslovu in kar ne vem če bi svojega spreminjala (toliko denarja še za te papirje) ker se še odločava ali ostaneva pri njemu ali bova pri meni, kaj je potem najbolje da prijavim dete za enkrat pri sebi pa potem spremenim od obeh naslov če se odločiva biti pri njemu (vse je namreč odvisno od situacije v službi)...

super! kri boš pa že zrihtala. tko kot si rekla: mal pese pa mal špinače pa mal več meseka pa si user posted image

glede naslova smo pa mi tut na istem. on je še prijavljen doma, jst tut, živimo pa na drugem naslovu user posted image smo najemniki in tam se pa res ne bom stalno prijavljala in vse dokumente menjevala. to bomo nardili, ko dobimo svoje stanovanje (čakamo na odločbo). mamo pa urejeno začasno prebivališče. kr je sin prijavljen na mojem naslovu, bo najbrž tudi dojenček na mojem. al bo mel vsak enga... sj ne vem. nisma se še o tem nč menla. se bo pa treba. dobr, da si načela temo user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
18.10.2012 9:26:34   
nitta
Ja pa je res problem tole z naslovi, jst bom verjetno našo prijavila pri meni pa potem upala da ne bo težav z vrtcem v njegovem kraju (sicer pa bi sama raje videla da bi vsaj prvo leto mala bila v privat varstvu). In potem ne vem kje mora on urejati zadeve za očetovski dopust-tukaj sploh ne razumem najbolje zakaj oziroma kaj mora on sploh urejati glede tega... Mah čistm sm zgubljena, najbolje da se naredim francoza in grem en dan na socialno vprašat...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
18.10.2012 9:31:31   
Sadrika
Nitta - jaz bom z mojim šla na socialno nekje v začetku novembra... Mislim, da lahko začneš urejati nekje 60 dni pred DPD in jaz bom drugi teden dobila pri svoji G ustrezne papirje (napotnico za porodnišnico). Mi2 tudi živiva na koruzi pri meni in je moj še vedno prijavljen na prejšnjem naslovu, čeprav tega nisva nameravala spreminjati, mi je pa ravno te dni prišlo na uho, da če nisva prijavljenja na istem naslovu, moj ne more koristit očetovskega dopusta. Bova pa videla kako bo na CSD in če ti ne bo prepozno, bom ti potem sporočila, kako sva urejala, mi še tudi ni par stvari jasnih.
Sem se glih spomnila, pa da še to temo odprem: slišala sem, da če otroku odpreš račun npr.varčevalni, to lahko vse vidijo oz. preverijo tudi druge račune in vrednost tvoje lastnine (avto, stanovanje...) in ti na podlagi teh vrednosti, zmanjšajo otroške dodatkeuser posted image ve katera kaj več o temu, oz.kako ve potem šparate otročku, če že imate kakšnega? Da o darilnem paketu za novorojenčka sploh ne omenjamuser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
18.10.2012 9:34:33   
Inigo

Ja pa je res problem tole z naslovi, jst bom verjetno našo prijavila pri meni pa potem upala da ne bo težav z vrtcem v njegovem kraju (sicer pa bi sama raje videla da bi vsaj prvo leto mala bila v privat varstvu). In potem ne vem kje mora on urejati zadeve za očetovski dopust-tukaj sploh ne razumem najbolje zakaj oziroma kaj mora on sploh urejati glede tega... Mah čistm sm zgubljena, najbolje da se naredim francoza in grem en dan na socialno vprašat...

pa ja normalno! sj za to so tam. tk boš dobila najbolj točne podatke.

glede privat varstva pa ne vem kaj bi rada dosegla s tem... jst sm velika zagovornica vrtca. to, da bo bolj zdrava? če bo mela slabši imunski sistem, bo dobla stvari tut, če bo privat. ji boš prinesla viruse ti in tvoj in vsi s katerimi bo v stiku. sicer so pa brez izjeme, vsi otroci v prvem letu, ko niso več doma, več bolani. enostavno so v stiku z večimi ljudmi kot prej, in to se seveda nekje pozna. je pa velik tut odvisno od vzgojiteljice, koliko bo znala poskrbeti, da bodo malčki umivali roke, da jim bo brisala noske... in prezračevala igralnico, ko malčkov ne bo v igralnici. jim je treba dat vedet, da so tam za to, da za njih skrbijo, ko nas ni in da so za to tudi plačani. sm ravno zadnjič slišala prigodo iz enega vrtca, da jim je frajerka na stežaj luftala, ko so mali spali. da jih je lepo napihalo in jih je blo manj v vrtcu. posledično je mela manj dela... mislim ej! user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
18.10.2012 9:38:44   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Nitta - jaz bom z mojim šla na socialno nekje v začetku novembra... Mislim, da lahko začneš urejati nekje 60 dni pred DPD in jaz bom drugi teden dobila pri svoji G ustrezne papirje (napotnico za porodnišnico). Mi2 tudi živiva na koruzi pri meni in je moj še vedno prijavljen na prejšnjem naslovu, čeprav tega nisva nameravala spreminjati, mi je pa ravno te dni prišlo na uho, da če nisva prijavljenja na istem naslovu, moj ne more koristit očetovskega dopusta. Bova pa videla kako bo na CSD in če ti ne bo prepozno, bom ti potem sporočila, kako sva urejala, mi še tudi ni par stvari jasnih.
Sem se glih spomnila, pa da še to temo odprem: slišala sem, da če otroku odpreš račun npr.varčevalni, to lahko vse vidijo oz. preverijo tudi druge račune in vrednost tvoje lastnine (avto, stanovanje...) in ti na podlagi teh vrednosti, zmanjšajo otroške dodatkeuser posted image ve katera kaj več o temu, oz.kako ve potem šparate otročku, če že imate kakšnega? Da o darilnem paketu za novorojenčka sploh ne omenjamuser posted image

ja, eni pravijo najprej 60 dni pred PDP, eni pa pravijo tazadno 60 dni pred PDP. ne vem pa kk je prav...

glede naslova pa sigurno ne drži. velja podpis partnerja, da je priznal očetovstvo. pa lahk živi na Novi Zelandiji user posted image kkr bo priznal očetvostvo, mu pripada očetovski dopust.

glede računov pa je res tko. mi Brinu šparamo doma v šparovčku, če se kj več nabere pa v kuverto in v predal (itak pa te stvari porabim za obleko in obutev in igrače, ki si jih izbere, tko da kaj dosti tko nikoli ni). na banko ne nosim nič. ravno iz tega razloga. če že misliš, kj tko na veliko šparat za otroka, se ti bolj splača kakšno življensko naložbeno zavarovanje. vse kar gre na banko pa raj ne.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
18.10.2012 9:54:58   
nusika2013
Ja jaz mislim, da je za ocetovski dopust res tako, da more on samo priznati ocetovstvo, ce nista porocena. Pri nas bo isto. Sicer nima nobene zveze, ker zivima skupaj, sam ne bi bilo logike, da bi to povezovali s naslovom. Ne vem pa kdaj tocno das prosnjo za ocetovskega...kak bos te vedla kdaj bos tocno rodila. Kaj pa ce dete zamuja 10 dni? Jaz bi rada, da bi bil moj doma prva dva tedna ko pridem s porodnisnice, samo ocitno to ne bo mogoce, ker ne bom vedla kaj bom rodila. Kaj katera ve kako to gre?

Kaj se pa tice papirjev pa se vse lahko zacne urejati 60 dni pred PDP. Torej jaz ko imam rok 30.1., lahko zacnem urejati najhitreje 30.11. Prej ne gre. Ne vem pa kaj naj naredim s otroskim dodatkom. Jaz sigurno ne bom mogla vloziti, ker imam nase napisana 2 avta. Na zalost rabima dva, zaradi najinih sluzb in sta oba name napisana, zaradi zavarovanja. Kaj ce moj vlozi bodo kaj pregledovali tud moje stanje glede avtomobilov. Za placo vem da mores navesti prejemke obeh, sam za lastnino pa ne vem. Ve katera kaj vec o tem?
Kaj se tice varcevalnih racunov je res, da vse preverjajo vse...mislim katastrofa. Je pa res, da so to zaceli delati, ker je folk izkoriscal drzavo in so na racune tamalih devali neke bajne vsote, hkrati pa meli socialno. Kolikor jaz vem...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
18.10.2012 9:58:15   
nitta
Privat varsvo sem imela v mislih predvsem zato ker se lažje dogovoriš za ure varstva, jst recimo delam 8-9 ur v službi pa nekje 3 ure moram še za vožnjo računat in mi nikakor ne potegne da jo dvignem v 9 urah, tašče pa ne bi rada obremenjevala s tem, še tako bo kdaj treba :( moj pa ima 3 izmene v službi tako da bi bilo kar težko vsake tolko. No saj, nimam pa popolnoma nič proti vrtcu in se popolnoma strinjam s tabo glede tega. Kdaj pa dobimo papirje pri ginekologinji? jst sm bla včeraj in imam sedaj šele 20.11 pregled, je potrebno te papirje nest na socialno seboj? no, ko bo katera kaj izvedela-lepo prosim za vse informacije, sploh to glede očetovskega mi ni jasno, pa kaj pol če ne živiva skupaj (uradno), saj je lahko on vseeno teoretično tistih 14 dni pri nama pa tudi če gre potem nazaj k mami domov :D a mora on to v vezi očetovskega rihtat v službi ali tudi na socialni...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
18.10.2012 10:06:03   
Inigo

Privat varsvo sem imela v mislih predvsem zato ker se lažje dogovoriš za ure varstva, jst recimo delam 8-9 ur v službi pa nekje 3 ure moram še za vožnjo računat in mi nikakor ne potegne da jo dvignem v 9 urah, tašče pa ne bi rada obremenjevala s tem, še tako bo kdaj treba :( moj pa ima 3 izmene v službi tako da bi bilo kar težko vsake tolko. No saj, nimam pa popolnoma nič proti vrtcu in se popolnoma strinjam s tabo glede tega. Kdaj pa dobimo papirje pri ginekologinji? jst sm bla včeraj in imam sedaj šele 20.11 pregled, je potrebno te papirje nest na socialno seboj? no, ko bo katera kaj izvedela-lepo prosim za vse informacije, sploh to glede očetovskega mi ni jasno, pa kaj pol če ne živiva skupaj (uradno), saj je lahko on vseeno teoretično tistih 14 dni pri nama pa tudi če gre potem nazaj k mami domov :D a mora on to v vezi očetovskega rihtat v službi ali tudi na socialni...

hmm... pa si sigurna, da ti bo kakšna tetka mela cel dan tkle otroka? sam vprašam, nč sarkastičnega. kr je res mal dolga... dobr, če boš mela koga, ki ga poznaš al ti bo res skos na voljo, kr "ne na črno" tega ne moreš pričakovat.
a tk daleč se voziš v službo? ta je pa kr kruta... ni ti fajn. bo kr smotano, ko boš po porodniški mogla spet v službo... se bote kr pogrešali, a user posted image

papirje, ki ti jih da G, neseš na CSD in tam zrihtajo. zdj je po novem menda tut tko, da tega starševskega dodatka in otroškega ne morš zrihtat preden se otrok ne rodi. kr more bit gor njegov emšo. ej, kere finte majo to zdj... tko, da dejansko te prisilijo, da takoj ko prideš iz porodnišnice, najprej letiš na CSD rihtat papirologijo.... ma so packi! in pol valda preden oni to sprocesirajo, ko majo zdj tk fjn sistem, dobiš otroškega in prvi dodatek po pol leta...

glede dopusta pa ni panike. on podpiše očetovstvo, dopust pa lahko izkoristi kadarkoli v nekem časovnem obdobju - msilim, da do 1. rojstnega dneva otroka. tk, da ko se bota odločla, da bo on doma, pove v službi, pol se pa tam oni menda s CSDjem dogovorijo, da gre za očetovskega.

< Sporočilo je popravil Inigo -- 18.10.2012 10:08:47 >

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
18.10.2012 10:56:41   
Rose Bay

Ojla!

Evo jaz sem ravno prišla s sprehoda. Sem se mogla malo zluftat pred delovnim dnem, ker potem mi ne znese, pa tudi ko pridem domov je že tema. Tako da tale sonček je prav pasal user posted image .

Joj naju tudi še čaka vsa ta papirologija user posted image . Se moram res en dan malo pozanimat kaj vse moram uredit.
Sva pa ravno v fazi selitve in morava še glede naslova urejat, jaz bom zaenkrat prijavila začasno p., ker bom sicer imela nekaj nepotrebnih stroškov z dokumenti. Aja pa še to, priselila se bova v novo občino in moram prav vprašat, če dobiva darilo občine ob rojstvu otroka. Res upam da nimajo kakšnih fint, da moraš biti nek določen čas prijavljen user posted image . Mislim, če že tistega paketa ne bomo dobili.

Oblekce in ostalo za dojenčka- joj jaz imam zdaj kar naenkrat toliko tega, sem dobila na izposojo od sorodnikov in mislim da skoraj nič več ne rabim. Ampak malo me je pa včeraj matralo, ko sem pregledovala vse te luštne stvari. Jaz bi tudi kupovala za dojenčka user posted image Mislim sem smotana, res. Bi mogla biti vesela, da vse to imam, ampak jaz bi kar kupovala. user posted image

Gibi ploda- Imam občutek zdaj že ene 14 dni, da ne čutim gibov več tako intenzivno, mislim saj jih, samo so drugačni. Pa tudi kakšen dan ga ne čutim tako pogosto, recimo včeraj sem se mogla zvečer prav usest na kavč in počakat, da je začel migat, mislim takoj ko sem začela mislit nanj se je odzval. Zdaj sem brala Pušenjaka, ki pravi da se v obdobu med 22. in 26. tednom spremeni razmerje plodovnice (je je več) in da zato slabše čutimo gibe. Kakšne imate ve občutke? Vaši fajn migajo?
No ampak danes zjutraj sem ga kar fajn čutila, pa zdajle tudi, tako da že mora biti vse v redu.

Lep dan vsem

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
18.10.2012 11:08:02   
Inigo
IZVIRNO SPOROČILO: Rose Bay

Ojla!

Evo jaz sem ravno prišla s sprehoda. Sem se mogla malo zluftat pred delovnim dnem, ker potem mi ne znese, pa tudi ko pridem domov je že tema. Tako da tale sonček je prav pasal user posted image .

Joj naju tudi še čaka vsa ta papirologija user posted image . Se moram res en dan malo pozanimat kaj vse moram uredit.
Sva pa ravno v fazi selitve in morava še glede naslova urejat, jaz bom zaenkrat prijavila začasno p., ker bom sicer imela nekaj nepotrebnih stroškov z dokumenti. Aja pa še to, priselila se bova v novo občino in moram prav vprašat, če dobiva darilo občine ob rojstvu otroka. Res upam da nimajo kakšnih fint, da moraš biti nek določen čas prijavljen user posted image . Mislim, če že tistega paketa ne bomo dobili.

Oblekce in ostalo za dojenčka- joj jaz imam zdaj kar naenkrat toliko tega, sem dobila na izposojo od sorodnikov in mislim da skoraj nič več ne rabim. Ampak malo me je pa včeraj matralo, ko sem pregledovala vse te luštne stvari. Jaz bi tudi kupovala za dojenčka user posted image Mislim sem smotana, res. Bi mogla biti vesela, da vse to imam, ampak jaz bi kar kupovala. user posted image

Gibi ploda- Imam občutek zdaj že ene 14 dni, da ne čutim gibov več tako intenzivno, mislim saj jih, samo so drugačni. Pa tudi kakšen dan ga ne čutim tako pogosto, recimo včeraj sem se mogla zvečer prav usest na kavč in počakat, da je začel migat, mislim takoj ko sem začela mislit nanj se je odzval. Zdaj sem brala Pušenjaka, ki pravi da se v obdobu med 22. in 26. tednom spremeni razmerje plodovnice (je je več) in da zato slabše čutimo gibe. Kakšne imate ve občutke? Vaši fajn migajo?
No ampak danes zjutraj sem ga kar fajn čutila, pa zdajle tudi, tako da že mora biti vse v redu.

Lep dan vsem

hmm.. pozanimaj se, mogoče se ti pa splača ostat v stari občini do rojstva in potem spremenit naslov - preračunaj kje dobiš več user posted image

jst smam tut praktično vse še od Brina, nekaj mi je dala kolegica... pa sm vseen še kr neki kupla. ne moreš se upret... user posted image sj smo vse iste. pa sj je prav, da kupiš tut kaj novega, nekaj kar bo samo njegovo oziroma njeno. jst sm zadnč tut kupla malemu debele zoknčke v Hummel-u za skor 7eur. smo pač v rokometu in vsi nosimo hummel. in normalno sm mogla še bebici kupit hummel. potrata denarja - dobesedno, ampak nism mogla čez. user posted image

gibi - jst tega filinga še nimam. pa Brinu se pa ne spomnem, da bi blo kj manj. Brin je še na porodni migal user posted image tut trebuh mi ful počas raste... še nism na 100cm, pr Brinu sm bla pa že kr neki tednov nazaj na 100cm. nekje 98-99cm mam obsega. tut velik ljudi mi reče, da mam mali trebuh, glede na to, da sm že v 27. tednu. skratka, naš mali brca kot nor in nveliko več kot je njegov bratec. mi trebuh včasih kr skače sem in tja user posted image še najbolj se umirijo gibi proti koncu, tam po 36. tednu. zato jih takrat treba vsaj 10 naštet v dnevu.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
18.10.2012 11:28:54   
Rose Bay

Hehe, sem se pozanimala in v najini novi občini dobiva 100€ več, tako da se splača. In ta denar bo zelo prav prišel.

Ja saj to je user posted image . Upreti se ne morem, ker v bistvu nisem kupila za dojenčka še čisto nič (OK, razen previjalne) in bi rada nekaj svojega, nekaj kar ne bo treba vrniti po 1 letu user posted image .
Nekaj si bom sigurno privoščila, če ne prej pa v začetku novembra, ko greva končno v Ikeo.

Saj danes ga pa lepo čutim, mogoče tudi vpliva koliko si aktiven? Ker včeraj in prejšnje dni sem bila zelo terenska, skoraj nisem imela časa mislit na nosečnost. Se je ves čas zibal in spal, ali kajuser posted image ?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
18.10.2012 11:33:05   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Rose Bay

Hehe, sem se pozanimala in v najini novi občini dobiva 100€ več, tako da se splača. In ta denar bo zelo prav prišel.

Ja saj to je user posted image . Upreti se ne morem, ker v bistvu nisem kupila za dojenčka še čisto nič (OK, razen previjalne) in bi rada nekaj svojega, nekaj kar ne bo treba vrniti po 1 letu user posted image .
Nekaj si bom sigurno privoščila, če ne prej pa v začetku novembra, ko greva končno v Ikeo.

Saj danes ga pa lepo čutim, mogoče tudi vpliva koliko si aktiven? Ker včeraj in prejšnje dni sem bila zelo terenska, skoraj nisem imela časa mislit na nosečnost. Se je ves čas zibal in spal, ali kajuser posted image ?

ti si kr privošči. daj si nek fond in tistega izkoristi user posted image

jst sm tegale zeloooo pozno začela čutit. šele v 20. tednu (Brina sem pri 16. tednu). in mi je G najprej rekla, da sem najbrž preveč aktivna ali pa jem bolj "švoh" stvari. sicer sem na debelo pogledala, potem pa mi je razložla, da jih ponavadi naspidira kaka čokolada in močno sladke reči. tko, da če kdaj dvomiš, pojej nekaj sladkega, počakaj nekaj časa, da pride do tamalega in boš takoj vedela.

a katera opaža, da vaše dojenčke kj spravi v pogon in začnejo brcat - glasba, vaš govor al kj? kr jstr sploh nimam občutka. miga vsak dan drgač, nima nobenega posebnega ritma, miga podnevi, miga ponoči... zdj pa ne vem, a je tk razglašen al sm pa jst tk nepozorna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
18.10.2012 11:38:25   
Inigo
...da se mi bote lahk mal nasmejale... user posted image sm včeraj, ko nism u službi mela kj počet, nardila seznam kaj rabim za v porodnišnico user posted image haha, sj niti ne vem kdaj bi si prpravla te stvari... tm konc novembra, v začetk decembra bi blo fajn, a ne? al bi prej... grrrr... sj ne vem. če pa poštudiram, sj lahk kamot kufer čaka, se mu nč ne bo nardil. jst bom pa mirna. po drugi strani pa se mi zdi, da pretiravam in me je mal odneslo...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
18.10.2012 11:42:13   
Rose Bay
Aja zato danes tako miga, ker sem nutelo jedla user posted image user posted image user posted image

Veš, jaz sem precej aktivna in tudi sladkega ne pojem toliko, tudi kave ne pijem... mogoče je tudi nekaj na tem

Ne vem, jaz opažam, da se odziva na glas, ali pa ko kihnem, takrat ga verjetno kar vrže pokonci user posted image
Z glasbo sem že poskusila in se mi je parkrat zazdelo, da se odziva.
Najbolj aktiven je zdaj po novem zjutraj med 5.in 6. uro pa dopoldne, za pozneje pa ne vem mi kar nekako uide, mogoče nisem toliko pozorna, ker sem bolj aktivna.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
18.10.2012 11:49:26   
Rose Bay

Mah, te čist razumem, jaz bi kar vse pripravila, pa skoz razmišljam o nekih seznamih user posted image . Po moje je to čist normalno, se bojimo da bi nas kaj presenetilo ali pa smo tako neučakane.
Jaz ves čas hodim v otroško sobo ( ki je zdaj še skladišče oblekc in ostale robe user posted image ) in razporejam v glavi kje bo kaj stalo, kam bom oblekce zložila. Res me prsti srbijo pa še občutek imam da bo januar vsak čas tukajuser posted image .
Komaj čakam november, ko bom imela malo več časa (da se ta norija s selitvijo poleže) in se bom lotila tega.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
18.10.2012 12:09:39   
nusika2013
eh mislim, da smo kr vse take. Jaz tud skoz nekaj gledam za tamalo. skoz gledam vozicek, pa hodim v omaro kjer imam cotike. Sem sicer ze vse oprala, ker sem jih nekaj dobila od znancev, ki so stale. seveda jih bom dec se enkrat, ampak ze zdaj mi tako disi v tisti omari, kaj sele, ko bo pupika tukaj :) komaj cakam res... Jaz vem, da sem neucakana, ker je prva in bi jo ze tak rada mela v rokah, pol pa to razmisljam in dobim kr slab obcutek, ces ne zeli si tega, da ne bo slucajno predcasno ven prisla :)

gibi - moja je definitivno nocna pticka. Cez dan ful redko miga, zacne pa ob kakih 6 zvecer, ko se najem, pa potem celo noc in zjutraj se malo po zajtrku brcne, pol pa je spet mir. Inigo jaz tud ne cutim, da bi jo zdaj nekaj ful vzpodbudilo. Je pa res, da poskusam dosti peti doma, predvsem pod tusem imam obcutek kot da sem na X faktorju :))) Pravijo, da potem otrocek prepozna mamino petje se iz casa, ko je bil v trebuhu in se zato umiri. Bomo vidli :)

< Sporočilo je popravil nusika2013 -- 18.10.2012 12:10:41 >

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
18.10.2012 15:13:37   
Mala BB
Sadrika . se mi je zdelo ja, da si od tu nekje in da si že pisala o ginekologinji, zato pa tudi mislim/vem da imava isto Gospo. Ki nikakor ne bo kar tako naredila posebej pregledov, dodatnega UZ, nekomplicirala pri bolniški..... eh, ko takole poslušam druge kaj vse jim delajo na pregledih. Jaz imam samo eno slikico fižolčka (8-teden) in ker pač želim imeti še eno "veliko" za spomin bom pač morala plačati en UZ.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
18.10.2012 15:21:31   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika . se mi je zdelo ja, da si od tu nekje in da si že pisala o ginekologinji, zato pa tudi mislim/vem da imava isto Gospo. Ki nikakor ne bo kar tako naredila posebej pregledov, dodatnega UZ, nekomplicirala pri bolniški..... eh, ko takole poslušam druge kaj vse jim delajo na pregledih. Jaz imam samo eno slikico fižolčka (8-teden) in ker pač želim imeti še eno "veliko" za spomin bom pač morala plačati en UZ.

jp, to je pa čist odvisno od dobre volje in samoiniciativnosti G. kr po zakonu ti pripadata samo 2 UZ. jst mam pr tem res srečo, ker mi vsakič naredi UZ in vedno dobim slikico. je pa res, da to nikjer ni zapisano. torej dela to na šverc in v dobro/veselje nosečke. tk, da to sm lahk res vesela. je pa hudič glede kil... to je pa druga zgodba user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......