Sadrika
|
Vesper- GH sem prvič dobila lani avgusta in sem mislila, da se mi je izpustilo zaradi depilacije(takrat še nisem niti slišala, da obstaja tudi takšen herpes, ker ga nisem imela še nikoli, ne na ustnici, niti kje drugje, prav tako noben od mojih domačih, razen moj partner, ki ga dobi občasno na ustnici - verjetno je tako prišlo do okužbe, ne vem pa, kako) Ponovno se mi je naredil novembra in takrat sem imela poleg izpuščajev še druge simptome: slabo počutje, glavobol, boleča in povečana bezgavka v dimljah, bolečina v trebuhu, ki je prehajala v nogo - zaradi teh simptomov sem začela brskati po spletu in prišla do tega sklepa, da gre za GH, vendar zdravniku nisem odšla, ker sem prebrala, da ni nujno, da se zdravi, da pa zna biti problem, če se ti izpusti pri porodu. Ko sem zanosila, sem omenila G, da sem ga imela pred nosečnostjo in me zanima, kakšna je obravnava. G je rekla, da ni panike, tudi, če ga dobim v nosečnosti, ker virus zaokroži po krvi samo pri 1. infekciji, pa še takrat ne bi prehajal skozi posteljico do ploda, zato naj kar pozabim na to in se ne sekiram in ga tudi zdraviti ni potrebno. Če bi pa slučajno ga dobila v času poroda, bi morali narediti CR. Sedaj sem ga dobila, prvič v nosečnosti, ko sem pred 14 dnevi nekaj bolehala (prehlad) in mi je upadel imunski sistem, no zgodbico naprej sem pa opisala v prejšnjem postu. Bega me samo, ker mi je dr. Pušenjak rekel, da lahko virus prehaja skozi kožo tudi, če herpesa ni videti in se zaradi tega priporoča zadnji preventivno jemanje protivirusnih zdravil, moja G pa mi ga noče predpisati, bom pa verjetno težila svoji zdravnici, ko bo čas za to. Res si želim roditi vaginalno, samo bi me bilo verjetno zelo strah, da prenesm okužbo na sinka, v primeru, da ne bi jemala zdravil. Trenutno se ne morem nikakor sprostiti in mislim samo še o tem, kako priti do zdravil v zadnjem mesecu. Kaj pa ti Vesper, si ga zdravila? Zdaj pa obljubim, da vam ne bom več morila in gremo rajši k lepšim stvarem. Sama imam že nabavljeno vse ca.1 mesec in mi sedaj prav manjka šopingiranje, zato vsakič, ko grem mimo kakšne otroške trgovine, zavijem vanjo in še dokupim kakšno malenkost. Se pa tudi te malenkosti nabirajo in bom imela vsega preveč. Mater, smo ženske.... Midva sva pohištvo sestavila takoj, ko sva ga pripeljala, ravno zaradi tega, da se prezrači in da ko pride dojenček v sobico, nima več vonja po novem, ker baje to ni zdravo Še pa vedno nisem začela prati cunj, namen imam v novembru, da je res že decembra vse pripravljeno, če nas kaj preseneti. December bo itak že pester, že tako sam po sebi, pa materinsko šolo sva dobila šele takrat (upam, da bom vsaj na 1 predavanje lahko šla). he, se spomnim, ko je kolegica ravno tako v zadnjem mesecu dobila materinsko in ravno prvič, ko bi morala it, je dobila popadke in je mogla it namesto na materinsko v porodnišnico, mesec prezgodaj. Upam, da se tudi meni kaj takega ne pripeti. Kako ste kaj ve? Upam, da že vse zdrave. Inigo, kako je tvoje uho?
|