|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
16.10.2012 9:35:06   
nusika2013
aja kdaj pa imas rok vesper?

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
16.10.2012 9:39:57   
Inigo
fajn je, če greš na porod in pa na nego dojenčka. vse ostalo ni nekak važno.

v MB je res ful fajna šola za starše user posted image

ogled porodnišnice imaš pa vsakič po predavanju. greš ko želiš, ker je masa ljudi taka, da bi bilo preveč za samo enkrat. morejo nardit več skupin. mal ti pokažejo kje moraš pozvonit ko prideš, sprejemno pisarno, kje te pregledajo, kje in kakšne so porodne...

< Sporočilo je popravil Inigo -- 16.10.2012 9:42:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 1427
16.10.2012 9:45:28   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ogled porodnišnice imaš pa vsakič po predavanju. greš ko želiš, ker je masa ljudi taka, da bi bilo preveč za samo enkrat. morejo nardit več skupin. mal ti pokažejo kje moraš pozvonit ko prideš, sprejemno pisarno, kje te pregledajo, kje in kakšne so porodne...

aha super. Hvala za nasvet. JA sem slisala ja, da je baje masa ljudi taksna, da te "ubije" :) Kako dolgo pa povprecno trajajo predavanja? Kaj pa ce malo zamudis vseeno lahko gres noter?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
16.10.2012 9:50:06   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

aha super. Hvala za nasvet. JA sem slisala ja, da je baje masa ljudi taksna, da te "ubije" :) Kako dolgo pa povprecno trajajo predavanja? Kaj pa ce malo zamudis vseeno lahko gres noter?

kamot zamudiš, sam vprašanje, če boš še mela kje sedet user posted image vedno ful gužva. je fajn če prideš vsaj 10min prej.

Neposredna povezava do sporočila: 1429
16.10.2012 10:16:30   
nusika2013
ja saj...razumem ja. kak dolgo pa trajajo?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
16.10.2012 10:28:31   
Inigo

ja saj...razumem ja. kak dolgo pa trajajo?

to ti bo pa vesper povedala. jst se ne spomnem več. pr nas so zdj trajal dobro uro.

Neposredna povezava do sporočila: 1431
16.10.2012 13:52:28   
vesper
nusika2013 rok imam 6.1.2013
Kaj se tiče ogleda porodnišnice tistih 5x je tako kot je inigo odgovorila ja. Ker je včasih velika gneča, potem pač razdelijo na več terminov. Pa tudi tako je, da vedno ne moreš na ogled, ker recimo imajo ravno porode in si ženske ne želijo da jih gnjaviš tam zraven in si nekaj ogleduješ, med tem ko one tam trpijo na porodnih mizah user posted image Midva si tega nisma šla ogledat, itak bom na tisti dan vse izvedela.
Pa če ti po pravici povem, me sploh ne zanima kako to vse tam izgleda, ker potem bom še bolj nervozna glede poroda user posted image

Kaj se tiče trajanja predavanj je tako, da trajajo različno in tudi različno so obiskana. Prvo predavanje, ki je bilo na temo dojenje in bolezni novorojenčka in riziki pri porodu in še nekaj tem, je trajalo 2 uri in je bilo zlo fajn in zanimivo. Drugo predavanje je bilo porod in je trajalo samo pol urce in smo že šli domov.
Spustila sma pa potem ven predavanje za epiduralno in pa predavanje o telovadbi v pozni nosečnosti in predihavanje.
Zdaj sma bila na negi dojenčka, oz.rokovanje z novorojenčkom in je bilo super. To vama ful priporočam da gresta. To traja 2uri, ampak ne veš kdaj mineta, ker bi še sedel tam in poslušal in spraševal. Imaš pa to predavanje razdeljeno na štiri različne termine, ker je predavalnica majnša in je fajn da je majn ljudi, ker drugače ne vidiš. Pri nama je bilo super, ker sma šla termin ob 15h in nas je bilo ful malo, enih 10 po moje, potem ob 17h je prišla druga skupina, ki pa se jih je nabralo zelo veliko in sploh ne vem, če so imeli kje sedet user posted image user posted image

Kaj se tiče zamujanja ni panike ne, ampak če je fejst obiskano, lahko imaš res problem kje sedet ja. user posted image

Kdaj imaš pa ti rok?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
16.10.2012 14:25:55   
nusika2013
Ej ful ti hvala za odgovor. Jaz imam rok 30.1., ceprav mi je zadnjic rekla, da po velikosti bi lahko blo tud tam okoli 25., pa tud jaz imam ze cel cas obcutek, da bo prej :)

Ja jaz bi tud hodla prej, sam ce moj tak dela in pride domov najhitreje ob 17. Se to se bo vcasih mogel potruditi. Zato sem napisala glede zamujanja. Kak pa je kaj tisto predavanje o porodu. Je video "grozn"? Mene sicer tak ful ne moti to, ampak se pa bojim, da bi moj malo tezko to gledal. Je rekel, da pri porodu, bo samo mene v obraz gledal..hihihihi....ceprav sem ga pa zadnjic vprasala, ce bo prerezal popkovino, pa je rekel, da mogoce bo. bomo vidli kak bo hraber :)

Eh midva bova tak v vsakem primeru sla na ta predavanja rokovanje z otrokom ipd. Itak nima noben izkusenj od prej, tak da se mi to zdi skor nuja. O epiduralni pa tud jaz ne bom poslusala, ker ne bom izbrala tega.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
16.10.2012 15:31:51   
Mala BB
Zdravo, jaz sem tudi danes začela s šolo ( Celje). Smo "rodili", je bilo ok, prijazno in poučno. Nekaj me zanima - pišete o ogledu porodnišnice. A to imate v sklopu materinske? V Celju so zdaj organizirali tako, da lahko greš vsak torek ob 13.uri na ogled, ki ga vodi ena od babic

Neposredna povezava do sporočila: 1434
16.10.2012 17:06:59   
vesper

Ej ful ti hvala za odgovor. Jaz imam rok 30.1., ceprav mi je zadnjic rekla, da po velikosti bi lahko blo tud tam okoli 25., pa tud jaz imam ze cel cas obcutek, da bo prej :)

Ja jaz bi tud hodla prej, sam ce moj tak dela in pride domov najhitreje ob 17. Se to se bo vcasih mogel potruditi. Zato sem napisala glede zamujanja. Kak pa je kaj tisto predavanje o porodu. Je video "grozn"? Mene sicer tak ful ne moti to, ampak se pa bojim, da bi moj malo tezko to gledal. Je rekel, da pri porodu, bo samo mene v obraz gledal..hihihihi....ceprav sem ga pa zadnjic vprasala, ce bo prerezal popkovino, pa je rekel, da mogoce bo. bomo vidli kak bo hraber :)

Eh midva bova tak v vsakem primeru sla na ta predavanja rokovanje z otrokom ipd. Itak nima noben izkusenj od prej, tak da se mi to zdi skor nuja. O epiduralni pa tud jaz ne bom poslusala, ker ne bom izbrala tega.

nusika jaz sem šla na to predavanje o porodu sama. Moj ni mogel it, pa itak boljše da ni šel, ker ima zlo slab želodec. user posted image Že zdaj mu je ful muka in se sekira kako bo on zdržal zraven pri porodu, pa ne zato, da ne bi hotel, ker me vedno spodbuja in vse, ampak zato, ker je njemu res grozno videt kri in muke oz.bolečino. Tak, da sem mu itak jaz tudi rekla, da naj poroda ne gleda, ker bo še bolj adijo. Naj bo lepo pri meni pri glavi in to je to. Ker drugače bo njega mogla babica bolj čuvat kot mene user posted image user posted image
Glede popkovine pa moj pravi, da ne bo mogel prerezat, ampak bomo videli kaj bo tam v tistem trenutku, ko bova itak oba polna adrenalina itd...
Jaz sem sicer pogledala video, ampak sem si potem mislila zakaj mi je bilo tega treba user posted image Saj nisem vedela kaj mi je bilo bolj grozno, tisto odpiranje ženske, ali tisto, ko je otroka revčka tako vlekel ven dr.da se mi je zdelo da mu bo glavico spipal ven user posted image user posted image ampak itak, da je to vse tako kot mora bit itd...

To je res smotano ja, če tvoj tako dela ampak bosta že nekako uskladila. Lahko pa greš tudi na kakšno predavanje sama in vaju pač oba vpišeš, pa ne bo nobenega problema. Važno je, da vsaj en sliši informacije user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

Neposredna povezava do sporočila: 1435
16.10.2012 17:07:42   
vesper
nusika jaz sem šla na to predavanje o porodu sama. Moj ni mogel it, pa itak boljše da ni šel, ker ima zlo slab želodec. Že zdaj mu je ful muka in se sekira kako bo on zdržal zraven pri porodu, pa ne zato, da ne bi hotel, ker me vedno spodbuja in vse, ampak zato, ker je njemu res grozno videt kri in muke oz.bolečino. Tak, da sem mu itak jaz tudi rekla, da naj poroda ne gleda, ker bo še bolj adijo. Naj bo lepo pri meni pri glavi in to je to. Ker drugače bo njega mogla babica bolj čuvat kot mene
Glede popkovine pa moj pravi, da ne bo mogel prerezat, ampak bomo videli kaj bo tam v tistem trenutku, ko bova itak oba polna adrenalina itd...
Jaz sem sicer pogledala video, ampak sem si potem mislila zakaj mi je bilo tega treba Saj nisem vedela kaj mi je bilo bolj grozno, tisto odpiranje ženske, ali tisto, ko je otroka revčka tako vlekel ven dr.da se mi je zdelo da mu bo glavico spipal ven ampak itak, da je to vse tako kot mora bit itd...

To je res smotano ja, če tvoj tako dela ampak bosta že nekako uskladila. Lahko pa greš tudi na kakšno predavanje sama in vaju pač oba vpišeš, pa ne bo nobenega problema. Važno je, da vsaj en sliši informacije

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
16.10.2012 17:09:17   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Zdravo, jaz sem tudi danes začela s šolo ( Celje). Smo "rodili", je bilo ok, prijazno in poučno. Nekaj me zanima - pišete o ogledu porodnišnice. A to imate v sklopu materinske? V Celju so zdaj organizirali tako, da lahko greš vsak torek ob 13.uri na ogled, ki ga vodi ena od babic

malaBB ja, ta ogled porodnišnice imamo mi v sklopu materinske šole. Po skoraj vsakem predavanju, še je potem možen ogled porodnišnice.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
16.10.2012 17:40:57   
Inigo
IZVIRNO SPOROČILO: vesper

nusika jaz sem šla na to predavanje o porodu sama. Moj ni mogel it, pa itak boljše da ni šel, ker ima zlo slab želodec. Že zdaj mu je ful muka in se sekira kako bo on zdržal zraven pri porodu, pa ne zato, da ne bi hotel, ker me vedno spodbuja in vse, ampak zato, ker je njemu res grozno videt kri in muke oz.bolečino. Tak, da sem mu itak jaz tudi rekla, da naj poroda ne gleda, ker bo še bolj adijo. Naj bo lepo pri meni pri glavi in to je to. Ker drugače bo njega mogla babica bolj čuvat kot mene
Jaz sem sicer pogledala video, ampak sem si potem mislila zakaj mi je bilo tega treba Saj nisem vedela kaj mi je bilo bolj grozno, tisto odpiranje ženske, ali tisto, ko je otroka revčka tako vlekel ven dr.da se mi je zdelo da mu bo glavico spipal ven ampak itak, da je to vse tako kot mora bit itd...

To je res smotano ja, če tvoj tako dela ampak bosta že nekako uskladila. Lahko pa greš tudi na kakšno predavanje sama in vaju pač oba vpišeš, pa ne bo nobenega problema. Važno je, da vsaj en sliši informacije

a sem mu itak jaz tudi rekla, da naj poroda ne gleda, ker bo še bolj adijo. Naj bo lepo pri meni pri glavi in to je to. Ker drugače bo njega mogla babica bolj čuvat kot mene user posted image user posted image
Glede popkovine pa moj pravi, da ne bo mogel prerezat, ampak bom

po eni strani mi sploh ni jasno zakaj kažejo te posnetke, da nekatere ja še bolj strah postane... po drugi strani pa je prav, da se lahko vsaj malo pripraviš in veš kaj te čaka. sicer ti je pa trakt tako vseeno, samo da se rodi in to je to user posted image sam porod pa res ni lep... priznam! user posted image

če pa možu ni fajn zravn, je pa mogoče bolje, da zapusti porodno. ampak to bota tk takrat vidla. pomoje bo čist ok prestal vse user posted image kr vseeno je to tvoj otrok in prvi je samo enkrat user posted image

< Sporočilo je popravil Inigo -- 16.10.2012 17:42:33 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
16.10.2012 19:01:28   
vesper
ja inigo sej to je, prvi otrok, je le prvi in to je po moje res neverjetno doživetje. Saj zato želim, da je zraven, ker potem bi mu bilo sigurno žal, če ne bi bil. Pa saj itak bo, ampak pač ga je kr strah no. Jaz že kr vidim, ko bo čas za v porodnišnico, bom kr jaz mogla bit tista ta zbrana, ker on bo ziher paniko zagnal. Še me kje doma pozabi, ko bo v oni ihti pripravljal avto user posted image user posted image Včasih se mi zdi tak otrok, da ne zmore nič brez mene user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
17.10.2012 8:23:20   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

ja inigo sej to je, prvi otrok, je le prvi in to je po moje res neverjetno doživetje. Saj zato želim, da je zraven, ker potem bi mu bilo sigurno žal, če ne bi bil. Pa saj itak bo, ampak pač ga je kr strah no. Jaz že kr vidim, ko bo čas za v porodnišnico, bom kr jaz mogla bit tista ta zbrana, ker on bo ziher paniko zagnal. Še me kje doma pozabi, ko bo v oni ihti pripravljal avto user posted image user posted image Včasih se mi zdi tak otrok, da ne zmore nič brez mene user posted image

vesper jaz mam skor isti primer. Moj je tud tak bolj zivcne narave. sem mu zadnjic rekla, da upam, da se bo zbral, ko bo slo zares. Po moje ga je tud malo strah tega poroda, isto ko pri tebi, sam priznal nebo. Preden sem zanosla je govoril, da on ne bo zraven, ker misli, da tega ne bo zdrzal, pol pa ko sem bila ze noseca, pa je rekel, da bo, ampak da ga naj ne silim, da bi kaj gledal al pa kaj. Zato me je zadnjic presenetla izjava s popkovino, ko je reko, da jo mogoce bo prerezal. Sicer pa ce se jaz postavim v njegovo situacijo, tud meni ne bi bilo lih vseeno, ker tud nisem nek tak tip, da bi to poleg gledla. Tak da jih cist razumem.

Saj sigurno bom sla na kaksno predavanje sama, na to o porodu pa sploh, ker ga nocem prestrasit. vprasanje, ce bom sploh jaz sla, ker me je ze zdaj strah kak bo, kaj sele, ce bom gledla video.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
17.10.2012 14:06:12   
Inigo
ja kje ste dans?! ni vas, ko dnarja vas ni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1441
17.10.2012 15:26:27   
vesper
ja nusika sej imaš prav. Če se postavim v njegovo kožo ga tudi jaz razumem. Jaz tudi nimam dobrega želodca za gledanje raznoraznih krvavih dogotkov itd...res pa je, da ko sma recimo v panični situaciji, moram obvezno jaz odreagirat mirno, ker drugače če paničariva oba, potem itak nikamor ne bi prišla in bi obstala na mestu user posted image user posted image
Saj ko pa mu rečem da ga je strah, pa itak pravi neeeeeuser posted image user posted image user posted image

ja inigo evo nas. Mi smo bili cel dan zunaj na sončku. No, še zdaj smo eni, jaz uživam na ležalniku, pesonja pa zraven mene na tleh na dekici in uživama user posted image
že cel teden govoriva kako boma postlico skupaj sestavila, pa previjalno, pa vse ostalo, pa se še kr nisma zreven spravila user posted image vse še je lepo v škatlah.
Pa zdaj počasi bi voziček že moral prispet, upam, da čimprej ker že komaj čakam, da ga vidim user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
17.10.2012 18:23:25   
Inigo
Evo, in se j zgodilo ravno to kar se ni smelo: od 19.-22.10. je akcija 50:10, nasga vozicka pa ni.... Brez besed sm. sj ne vem a bi se kr zjokala al bi znorela. Ne sam to, da bo se drazji kot smo mislili (ze itak je ful predrag), se bonov ne bomo dobili...

Jutr bom sla v BC in jim postavla pogoje, naj do pondelka prvlecejo ta vozek kkr vejonin znajo al pa zahtvam 20% popusta ko pride. Naj se znajdejo! Js sm se dost potrudla in ga tolk prej narocila. Prej kot 1. avgusta pa reeeees nism mogla. Halo?! Najbols da bi ga narocila ko se niti planirali nismo!!! Kr ce je zdj akcija, je do januarja sigurn ne bo.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
17.10.2012 18:41:37   
Mala BB
Inigo, a te lahko vprašam o kateri akciji ti to pišeš? Saj vem, da ste o tem že pisale, ampak jaz takrat še nisem bila tako v šopingu. Hvala!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
17.10.2012 19:07:42   
Sadrika
Mala BB - BC ima akcijo 50 - 10, kar pomeni, če kupiš za 50 EUR, dobiš bon za 10 EUR. Če se motim, me prosim popravi Inigo.
Moram povedati, da sem bila te dni zelo pod stresom, saj sem se vrtela okoli zdravnikov. Moja G ni paničarla in me ni hotela sploh zdraviti, zato sem šla k osebni zdravnici, ki me je poslal na infekcijsko, kjer so začeli paničariti in niso vedeli kako ukrepati, zato so se obrnili na LJ porodnišnico. In za kaj gre? Virus herpes simplex (genitalni herpes). Sama sem se potem obrnila na Pušenjaka, ki pravi, da virus ne ogroža nosečnosti, preventivno pa priporoča v zadnjem mesecu nosečnosti do poroda protivirusno zdravilo in lahko normalno rodim - vaginalno.
Zdaj sem čisto paf, ker moja G mi ne bo hotela predpisati omenjenega zdravila in mi konstantno meče pod nos - carski rez. Zdaj ne vem sploh, kaj naj naredimuser posted image
Ima katera kakšno izkušnjo?

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
17.10.2012 19:51:53   
vesper
inigo glede vozička: jaz mislim, da to ni tvoja krivda. Za moje pojme si ga ti naročila pravočasno. Kdaj so ti oni rekli da bi naj voziček prispel? Če je ta rok že zdavnaj mimo, potem itak imaš razlog in utemeljeno zahtevo, da ti dajo v zameno nek popust, da boš prišla na enako vrednost. Poskusi, po moje boš dosegla kaj. In kr strogo in odločno nastopi user posted image

sadrika jaz sem imela ta genitalni herpes pred leti. V bistvu je tako, da ko ga enkrat dobiš, ostane v telesu za vedno in se lahko sproži ob kakšnih stresnih situacijah, ob padcu imunskega sistema, ob vnetjih mehuraj itd...Zdaj pa ne vem, kaj ti si se sedaj prvič okužila ali si to že kdaj imela? Ker baje zna bit zlo nevarno za otroka ja.
Pa veš kaj še me zanima, zakaj ti je tvoja G predlagala CR? Ker jaz sicer nisem sedaj v nosečnosti moji G omenila, da sem okužena z tem herpesom, ampak tudi sedaj že dve leti nisem zbolela za njim. Jaz se že vso nosečnost sprašujem, ali moram v vsakem primeru to omenit in potem imet CR ali lahko to enostavno ignoriram, če se ne bo pojavil!?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
18.10.2012 6:46:45   
Sadrika
Vesper- GH sem prvič dobila lani avgusta in sem mislila, da se mi je izpustilo zaradi depilacije(takrat še nisem niti slišala, da obstaja tudi takšen herpes, ker ga nisem imela še nikoli, ne na ustnici, niti kje drugje, prav tako noben od mojih domačih, razen moj partner, ki ga dobi občasno na ustnici - verjetno je tako prišlo do okužbe, ne vem pa, kako)
Ponovno se mi je naredil novembra in takrat sem imela poleg izpuščajev še druge simptome: slabo počutje, glavobol, boleča in povečana bezgavka v dimljah, bolečina v trebuhu, ki je prehajala v nogo - zaradi teh simptomov sem začela brskati po spletu in prišla do tega sklepa, da gre za GH, vendar zdravniku nisem odšla, ker sem prebrala, da ni nujno, da se zdravi, da pa zna biti problem, če se ti izpusti pri porodu.
Ko sem zanosila, sem omenila G, da sem ga imela pred nosečnostjo in me zanima, kakšna je obravnava. G je rekla, da ni panike, tudi, če ga dobim v nosečnosti, ker virus zaokroži po krvi samo pri 1. infekciji, pa še takrat ne bi prehajal skozi posteljico do ploda, zato naj kar pozabim na to in se ne sekiram in ga tudi zdraviti ni potrebno. Če bi pa slučajno ga dobila v času poroda, bi morali narediti CR. Sedaj sem ga dobila, prvič v nosečnosti, ko sem pred 14 dnevi nekaj bolehala (prehlad) in mi je upadel imunski sistem, no zgodbico naprej sem pa opisala v prejšnjem postu. Bega me samo, ker mi je dr. Pušenjak rekel, da lahko virus prehaja skozi kožo tudi, če herpesa ni videti in se zaradi tega priporoča zadnji preventivno jemanje protivirusnih zdravil, moja G pa mi ga noče predpisati, bom pa verjetno težila svoji zdravnici, ko bo čas za to. Res si želim roditi vaginalno, samo bi me bilo verjetno zelo strah, da prenesm okužbo na sinka, v primeru, da ne bi jemala zdravil. Trenutno se ne morem nikakor sprostiti in mislim samo še o tem, kako priti do zdravil v zadnjem mesecu. Kaj pa ti Vesper, si ga zdravila?

Zdaj pa obljubim, da vam ne bom več morila in gremo rajši k lepšim stvarem.
Sama imam že nabavljeno vse ca.1 mesec in mi sedaj prav manjka šopingiranje, zato vsakič, ko grem mimo kakšne otroške trgovine, zavijem vanjo in še dokupim kakšno malenkost. Se pa tudi te malenkosti nabirajo in bom imela vsega preveč. Mater, smo ženske.... Midva sva pohištvo sestavila takoj, ko sva ga pripeljala, ravno zaradi tega, da se prezrači in da ko pride dojenček v sobico, nima več vonja po novem, ker baje to ni zdravo user posted image
Še pa vedno nisem začela prati cunj, namen imam v novembru, da je res že decembra vse pripravljeno, če nas kaj preseneti. December bo itak že pester, že tako sam po sebi, pa materinsko šolo sva dobila šele takrat (upam, da bom vsaj na 1 predavanje lahko šla). he, se spomnim, ko je kolegica ravno tako v zadnjem mesecu dobila materinsko in ravno prvič, ko bi morala it, je dobila popadke in je mogla it namesto na materinsko v porodnišnico, mesec prezgodaj. Upam, da se tudi meni kaj takega ne pripeti.
Kako ste kaj ve? Upam, da že vse zdrave. Inigo, kako je tvoje uho?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
18.10.2012 8:03:40   
vesper
sadrika jaz sem ga zdravila ja. Pevič je bilo itak tako hudo, da sem skoraj znorela (en mesec bolniške), sem komaj hodila, umivanje prava muka (bolj sem se namakala v hrastovem lubju) user posted image ampak takrat sem ga imela še v kombinaciji z hudim vnetjem mehurja. user posted image

drugič sem ga dobila isto ob padcu imunskega sistema, ampak v dosti lažji obliki in sem dobila samo kremico za mazanje in je pomagalo.
Vsekako upam, da ga ne staknem zdaj v nosečnosti, zato se tudi več ali majn izogibam spolnim odnosom. Na začetku sva še jih imela, zdaj se jim izogibam user posted image se mi ne zdi vredno zdaj nekaj zapletat, te tri mesece bomo že vzdržali user posted image
Jaz upam, ti vsekakor rešiš zadevo in rodiš tako kot želiš user posted image user posted image

Drugače pa kaj se tiče pohištva pa mislim, da je ok ja, da imaš sestavljeno že prej, da se prezrači. Normalno, da ni ravno fajn za novorojenčka da vdihuje vse te hlape, že za odraslega ni prijetno, kaj šele za to malo bitje.
Ja midva se bova ta teden mogla spravit sestavljat, ni druge user posted image
Pa sva na istem glede kupovanja, tudi jaz vsakič ko grem kaj kupit za sebe, še obvezno kupim nekaj za babiko našo. Moj je recimo bil 4dni v Rimu in ves dnar zapravil za njo user posted image Prvo je govoril kak bo nekaj kupil sebi in meni, na koncu pa nič. Samo pikica je vse dobila user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
18.10.2012 8:25:18   
Sadrika
Ja, Vesper tudi mi2 se vzdržujeva spolnih odnosov ravno zaradi tega, pa čeprav si jih zelo želiva (sploh meni tako na polno delajo hormoni user posted image user posted image user posted image ), no pa sem ga dobila zaradi padca im.sis. Pa sem že mislila, kako ne bom v mosečnosti zbolela, glede na to, koliko vitaminov pojem in se tudi relativno zdravo prehranjujem... no, ko smo že ravno pri hrani... koliko ste se zredile, meni je kar nerodno, sem že na +12 in me znanci ne prepoznajo več, če me ne vidijo nekaj časa. No, drugi, ki me ne poznajo, me sprašujejo, kako mi uspe obdržati tako vitko postavo, da me je tako samo trebuh - pa to ni res, dobila sem v noge in tazadnjo največ, no tudi roke imam precej močne, pa v obraz sem tudi kot polna luna. Je pa res, da sem štartala precej suha. Ampak takšnega apetita kot ga imam sedaj, še nisem imela nikoli v življenju, vsaj spomnim se ne. Pa niti se nekako ne obremenjujem toliko s težo, bom že potem izgubila, upam vsaj, no, do sedaj nisem imela problema izgubiti kakšno kilo.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
18.10.2012 8:29:27   
Mala BB
Sandrika ti si Celjanka oz. hodiš ginekologinji v Celje?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......