Inigo -> RE: Januarke 2013 (24.9.2012 10:30:57)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nitta Torej punce, katere vozičke ste nabavile za naše male brckote? jst sm že čisto zmešana in več nič ne vem kaj bi rada, kaj si lahko privoščimo, kaj je nujno, kaj je samo lepotnega pomena :( evo, spet bom jst prva "pametna" [sm=smiley1.gif] pomoje me mate že poln kufer [sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif] vse kar kupiš ti more bit tut všeč. nenazadnje boste to vsi uporabljali, predvsem najbrž ti. moraš pa tudi pri čisto vseh stvareh gledat na uporabnost, uporabnost in uporabnost. to sm se jst tk fejst naučila pri sinu, da je kr kej! [sm=smiley13.gif] ja, sm mela kr ornk šolanje. škoda samo to, da sem morala to tako drago plačat - dobesedno. zdaj bom napisala kar jaz mislim in kaj sem jaz najbolj gledala pri izbiri vozička. nekaterim ene stvari nekaj pomenijo, drugemu pa ne bo to pomenilo čisto nič... zato moraš najbolj sama pri sebi poštudirat kaj dejansko res rabiš. js sm si postavla naslednje kriterije: 1. velika strehica, 2. vsaj par velikih koles, 3. prilagodljiv ročaj - tudi premik ročaja na drugo stran (da lahko v hipu obrneš otroka stran od sonca - dežnički so po mojih izkušnjah totalno neuporabni in čisto preveč zanimivi otrokom in se potem raje igrajo z njim kot, da bi ga ščitil pred soncem in spet je otrok na soncu, tisti veliki črni senčniki pa včasih preveč zakrijejo in otrok nikamor ne vidi - pa smo spet tam [sm=zmeden.gif]), 4. velika spodnja košara (da vanjo zložiš stvari za previjanje, pa šekaj iz trgovine, igračko... - na živce mi je šla še previjalna torba na vozičku, ki je veselo migljala po ročaju in me samo motila...), 5. vsaj trije položaji športnega dela ne glede na to ali je obrnjen stran ali proti tebi (vsi te možnosti nimajo ali pa so položajo različni - quinny buzz ima npr. različne pozicije glede na to kako je otrok obrnjen, in če mene vprašaš ravno napačne), 6. vzmetenje (to imajo skoraj vsi, vsaj do neke mere) 7. profilna kolesa (vsaj na enem paru, ker vsi šrije gladki koleščki... no go! to se kr nekam samo vozi, po mokrem gre katastrofalno, da o malo poledenelem sploh ne govorim...), 8. primerna teža... to so ble moje zahteve in moje izkušnje. nekatere so super zadovoljne s Peg perego plikoti - jst ga pa videt ne morem več. Prav tako s quinny buzzi - jst še napišem ga tešk... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] na konc smo meli marelo quinny zapp. ta je bil res vredu in ga še imamo. ampak ima tudi svoje pomanjkljivosti... ne da se poležat, majhna košara spodaj (nujno rabiš še torbo zravn), smotana streha in nogice so vedn ona soncu. ampak si rečeš ok, ker jo imaš itak samo za SOS variante in za na hitro kam in potem, ko so otroc že mal večji. dokler spi, pa niti pod razno... nikol več nebi kupovala vozička za eno leto in potem še spet enega za "marelo". ampak bi kupila in bom kupila voziček, ki ga bom uporabljala do konca. ne vem u čem je finta, da družine kupujejo po dva vozička... kupiš enkrat vredu in maš do konca. mi smo se sedaj odločili za Bugaboo cameleon. je drag, ampak ga bomo kupili ko bo akcija z boni pr BC in ko skup potegneš te pride čist isto kot marsikateri drug vozek, ki nima niti pol mojih zahtev... - strehica je velika in prilagodljiva, sam si izbereš barvo in izbereš čisto svoje barve za voziček. - ima dve veliki in dve majhni kolesi (zgledajo napihljive, vendar niso. so iz posebne pene, ki se super prilagaja podlagam in se ne obrablja. sprednji dve se data zamenjat za bolj terenske koleščke, ki so iz istega materiala kot veliki dve zadaj) - ročaj je prilagodljiv po višini in da se premikat naprej in nazaj s preprosim klikom - spodnja košara je ful velika (zadnjič sm na Piki Nogavički vidla je mela ena notr naloženo svega i svašta [sm=smiley36.gif]), - športni sedež se da v tri položaje ne glede na to kam otrok gleda. vsi položaji so enaki - če greda k teb al pa stran - popolnoma sedeč (90 stopinj), položaj za počiteek in chill out [sm=smiley1.gif] in spalni položaj) - kolesa so vzmetena, le to pa lahko tut prilagajaš glede na teren - ima tri stopnje, - velika kolesa imajo profil, tako da sneg in kamenčki niso problem. sprednja nimajo profila, lahko kih zamenjaš s takimi, ki imao profil (se dokupi) ali pa preprosto obrneš ročaj in greš z velikimi naprej) - skupaj s športnim delom/košaro tehra slabih 9 kg evo, zdj sm pa vse napisala. zdj si tk najbrž mislite, da jst prodajam tte vozke [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ne, sploh ne. ampak sm jih pa res ful naštudirala. lahk nardim magistrsko kr iz ttga vozka... madonca! [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|