RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 12:27:24)

Hmmm...punce, tiste, ki ste že rodile, ali ste dobile za svoje [sm=duda.gif] kapljice Plivit D 3? Jaz sem jih namreč dobila, pa sem pozabil od kdaj naprej mu jih moram dajati. Rekla mi je, da 1 žličko/dan, od kdaj naprej, se pa ne spomnim, so zdravila naredila svoje[sm=zmeden.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 12:34:36)

evo mene nazaj s pregleda. meni je naredila popolni pregled. Mv pregledla, Uz naredla (spet nekaj komentirala zaradi glavice, pa kr preslisim), CTG naredla...v glavnem vse je ok. mala se vedno na riti in bo tak tud seveda ostala. ni sanse da se obrne. v glavnem naslednji teden imam CR in je to to. dogaja se nic ne, edino kaj je rekla, ce bi se zacela odpirati (mislim, kot da bi sama vedla, da se), da pac grem pol na urgentni CR. mislim...ziva znanost, kot da nebi sama tega naumla.

ojej inigo, sicer pa to se nic ne pomeni, da te je ona narocla 25. ti lahko se vedno rodis se dans, ce se tvoj fant tako odloci...verjamem pa, da si jezna ko ris, ker si upala, da bo vsaj nekaj.

vesper hvala za odg. super je to, da si ze cist fit in da se brazgotina nic skor ne vidi vec. me tvoja izkusnja kr pomirja :) upam, da bo pri meni isto.

hja nic...zdaj pa cakat na naslednji teden al pa upat na prej :)

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 12:45:57)

Wiiiiii čestitke vsem novopečenim mamicam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kok lepo, vedno več nas je [sm=9nebesa.gif]

Sadrika, mi dajemo že odkar smo doma Plivit D, dve kapljici na dan, tako da lahko kar začnete. Pozabila sem pa vprašat, do kdaj jih moramo dajat. Bom zdaj patronažno ali pa potem pri pediatru.

pinkaponka25 -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 14:34:56)

čakamo čakamo sej pravijo kdor č[sm=smiley36.gif]aka dočaka
INIGO si naročena za v ponedeljek?mogoče pa kje za vikend skupaj sicer je se en fajn datum 23.1.2013
tud pri men nobenih sprememb taj pa taj popadek ampak mine pol pa spet nič razn tega da ponoči ne spim
tk da ze čakam da se rešim!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 15:56:23)

IZVIRNO SPOROČILO: pinkaponka25

čakamo čakamo sej pravijo kdor č[sm=smiley36.gif]aka dočaka
INIGO si naročena za v ponedeljek?mogoče pa kje za vikend skupaj sicer je se en fajn datum 23.1.2013
tud pri men nobenih sprememb taj pa taj popadek ampak mine pol pa spet nič razn tega da ponoči ne spim
tk da ze čakam da se rešim!

Hja... Sj mas res! Sam sm ze tk neucakana... To pa sam zarad spanja. Oziroma nespanja. Ze dva meseca ne spim. Vse me boli in ga ni polozaja, ki bi mi pasal. Grozn me rebra pecejo. Prej so me sam spredaj, zdj me pa tut zadaj. Se mi zdi, da mi bo pocil prsni kos. In tk se mi to slabo razpolozenje ze tk dolg vlece... In je posledicno tut doma vse narobe :( Iz tega razloga sem tok neucakana in tecna... Pol me pa ljudje sprasujejo kako sem in jim razlozim. In me gledajo postrani, ces kk si lahk taka... A jim ne mores razlozit, da nism noseca da bom noseca ostala, ampak zaradi zelje po otroku. Moj cilj je imeti otroka, ne bit celo leto noseca...

Pinkapoka... Vikend bi bil men super. 20. al 21.1. sta kr kul datuma :) Sj ne da dans ni fajni... Zdj mi je ze cist vsak datum fajni. Sam 26.1. mi ni. Ker je predaleeeeeec! Na konc bom pa februarja rodila.... Ajme ajme!

matejad -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 17:35:40)

Men se te dni takoooo več ne da javljat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] Vsak dan eno in isto, sam študiram, kje me špika, kje malo zaboli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Dolgcajt... že zjutraj sem tečna na sina, bogo dete, mora mamo prenašat te dni...
Včeraj sem imela pregled pri zeloooo nežni ginekologinji...Govori med pregledom, da mi masira cerviks in da verjetno malo boli, samo malo bo pa le pomagalo pri odpiranju...mi je blo tolk smešn, mene ni nč bolelo... Odprta isto, CTG pa reci in piši 0... ne moreš verjet, ravna črta do Zagreba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Jutri imam spet pregled, oddat moram tudi urin.
Mi je pa danes čep odpadel...

Inigo, to je pa čudno...A ne naročajo zdej na tri dni, proti koncu?

Lep večer želim vsem, mamicam pa lepo cartanje... Iiiii, jst bi tud[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 18:07:13)

Joooj, mene pa tak veseli, da ste ene še tu, da nena samo jaz jamram [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Danes sem spet tečna, sploh, ker me že čez cel dan na momente kak popadek pride, pa trebuh mi otrdeva, pa križ me boli. Ma klic, saj me vse že boli no...
Res ne razumem, zakaj bi mogle ful blažene bit, ker smo noseče... Saj je lepo ja, samo kolk tegob te pa lahko tudi doleti... En folk po moje niti ne ve, kaj vse N s sabo prinese al kaj...

Čestitke novim mamicam!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 19:09:22)

hvala punce, ker me razumete... sj je res - lahk grem tut čez dve uri rodit. sj je po eni strani brezveze hodit kr naprej tam. če se bo kj dogajalo, bom tko šla direkt v P. sem pa jezna, ker me danes ni nič pogledala, in zdj me bo šele 25.1. jst resnično upam, da boma s fantičom do 25.1. že doma [sm=smiley36.gif]

naj vam še pošljem lepe pozdrave iz P od nitte. pravi, da se s pužo pripravljata na veliki dan jutri. takoj, ko bo lahko sporočila veselo novičko, jo dobimo. sem ji obljubila, da jo sporočim takoj ko pošlje sms. [sm=9nebesa.gif]

jst sm pa zadnje dni neki zaprta... pa spijem toliko kot ponavadi, jem stvari kot ponavadi... ne vem kk to. sm si zdle nardila sadni sok z lacteconom. jutr tk najboljš da bivakiram pr WCju [sm=smiley36.gif]

mika -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 19:33:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Hmmm...punce, tiste, ki ste že rodile, ali ste dobile za svoje [sm=duda.gif] kapljice Plivit D 3? Jaz sem jih namreč dobila, pa sem pozabil od kdaj naprej mu jih moram dajati. Rekla mi je, da 1 žličko/dan, od kdaj naprej, se pa ne spomnim, so zdravila naredila svoje[sm=zmeden.gif]

Sadrika, jaz teh kapljic ne bom dajala, ker povzročajo hude krče....vsaj moji starejši hčeri so. Takrat tega nisem vedela in ko sem ji dala kapljice, je bil urnebes cel dan. Potem mi je prijateljica povedala, da povzročajo krče. Kako se dajejo ne vem, ker sem dobila recept z odpustnim pismom in ko sem videla, da gre za te kapljice dalje nisem brala. Mož je odšel v Avstrijo po Oleovit D3, ki se začnejo dajat pri dveh tednih. Za te sem povedala tudi patronažni sestri in je rekla, da sem se prav odločila.

ostale tečnobice [sm=smiley2.gif]....naj vam hitro mine da zagledate svoje sončke.

nikky887 -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 20:10:41)

sadrika men je rekla ko dopolni en teden...sam jih jst tut ne bidajala ker sem tut jst slišala da krčke povzroča :(

mika
jst sem tut o teh kaplcah razmišlala...sam smo na drugem koncu slo...kaj se jih da kje naročit?al jih morš it iskat gor?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 20:19:32)

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

sadrika men je rekla ko dopolni en teden...sam jih jst tut ne bidajala ker sem tut jst slišala da krčke povzroča :(

mika
jst sem tut o teh kaplcah razmišlala...sam smo na drugem koncu slo...kaj se jih da kje naročit?al jih morš it iskat gor?

punce, krče povzročajo AD3, D3 pa ne. tut jst jih Brinu nism dajala... ampak takrat še nis dajali D3. zdaj jih pa dajo. sam rečt treba. zdle bo kr treba D3 dajat, ker malčki ne bodo toliko zunaj kot npr. poletni otroci in ne dobijo vitamina D preko sončka.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 20:20:25)

da vam še hitro sporočim, da našo nitto malo popadki hecajo in čisto možno, da bodo cartali že ponoči [sm=bravo.gif]

neonaia -> RE: Januarke 2013 (16.1.2013 20:52:01)

punce..kok je fajn vidt da nism edina k sm tečnaaa [sm=smiley15.gif]

sploh nevem kaj nej sama s sabo...ponoč nemorm spat ker me na enmu boku ful boli trebuh, na drugmu se mi pa nos zamaši in ne morm dihat! na hrbtu sm pa valda loh sam par sekund, pa mi že slabo rata...
podnev ni nč bolš..učeri sm vsaj šivala, in pozabla na vse tegobe..dons pa ..bljaghh [sm=smiley22.gif]

sm klicala P, če mi bojo jutr sprožl, glede na to da bom 9dni čez rok, da mi ni treba 2x hodt (še u petk), pa mi je rekla, da sploh ni nujno da mi bojo tut u petk sprožl!!! [sm=zmeden.gif] gin. mi je drgač rekla..da po 10dneh dajo svečko.tko da sva se z mojim odločla da greva kr u soboto k bo 11dni čez in bojo mogl kej narest. res upam da se nebom matrala, k baje na vsako drugač delujejo te svečke.ene rodijo po parih urah, enim se pa tut po 2,3 dni vleče, predn jih sprejmejo u porodno. glede na vse moje (in najine) poskuse sprožitve poroda, se bojim da nebojo čist nč pomagale te svečke [sm=smiley13.gif].

inigo: pouch je ja..mi je bl všeč k tist z obroči. pa te niso normalni ej..tok pozn so te naročil! kdaj maš že pdp? js sm mela zadnji UZ lani! (27.12.) pa me tut že mal skrbi, kko se ma tamala, kakšna je voda, kok je težka ipd....

ah ja...treba še mal potrpet in spravt zdej vso tečnobo vn, da bomo pol k pridejo naši sončki blažene! [sm=angel.gif]

aja pa vsem novorojenčkom vse naj-naj za rojstni dan! [sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 7:59:26)

dobro jutro!

No verjamem, da za nas tecke glih ni dobro, je pa en dan vec [sm=smiley36.gif] jaz lahko samo napisem, da se z vsemi strinjam glede tecnobe in spanja. dan sem se spet zbudila ponoci in nisem mogla nazaj zaspat. groza! men je ze tako tecno doma, da dol pades. ene imate vsaj malcke, ceprav verjamem, da morejo zdaj prenasat te predporodne izpade, jaz pa cel k... dan sama. ne vem vec kaj tocno bi si zacela, spat pa nocem, ker pol ponoci ne spim. po moje bi bilo fajn, ce bi se me vse nekje dobile in bi cvekale cel dan...ahahah...bi nam hitreje minlo, pa se zlajale bi se lahko ven.

jaz upam, da bom naslednji teden blizu te ure ze na operacijski....samo, da mine se ta teden. mam pa feeling, da ko se bo eni odprlo, boste vse rodile. mogoce pa bodo nasi malcki meli vsi na isti dan RD :)

inigo upam, da cimprej sporocis dobre novice od nitte.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 8:23:35)

neonaia - super! jst sm mela oboje, pa sm sling ene 10x mogoč uporabla, pouch sm mela pa ful dost gor. 4x prej maš vse naštiman. zdj sm si hotla novga kupit pr mojskratek, pa nimaj tega k bi jst mela... črnega pa nočem met.[sm=zmeden.gif]

nusika - ja ja, čakam pr telefonu [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 10:34:14)

drage moje, ob 7:40 je mamico nitto in očkota, razveselila mala Mia! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] zdaj veliko počivata po CR in takoj, ko kaj več napiše, vam sporočim.

Lucka_ -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 11:11:56)

neonaia, sej štekam, da maš vsega že res poln kufer, sam kaj pa če otrok pač še ni pripravljen, da se rodi? ;) če nobena naravna metoda ne prime, še očitno ni dovolj zrelo... in čist prav majo pomoje v P, da nočejo sprožit kr tak... dokler je z otrokom vse vredu, ma vso pravico na tem svetu, da je še not... čist preveč je teh umetnih sproženj poroda, skor nič se več ne pusti naravi, da svoje opravi...

če se nočeš matrat (kar ti svečka lahko sproži, konc koncev je to neka umetna zadeva, ki ti jo v telo porinejo, da sproži nekaj, kar se zna samo sprožit), počakaj, da se zgodi samo od sebe... no, še vedno se zna zgodit, da lih uživala ne boš, ampak kar bo bolečin, bodo tvoje in jih bo telo lažje kontroliralo in uravnavalo...

vesper -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 11:13:01)

iiijeeeej super. Čestitke nitta. Veliko veliko cartanja in čimprejšnje okrevanje ti želim. Ko boš pa lahko, pa le kaj poročaj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

saruška -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 11:50:44)

Ciao punce!

Evo še ena januarka 2013 tu, vas redno berem, ampak sem malo lena za kej napisat [sm=jezicek.gif]...

V glavnem spremljam vašo debato o CR in bi rada potolažila tiste, ki jih to še čaka. Pred 11 dnevi sem imela že drugi CR, in če bi še tretjič zanosila (kar pa ne bom [sm=smiley36.gif]), bi se še enkrat odločila za CR. Zdej v drugo sem imela izbiro ali naravni porod (v p sem prišla z rahlimi popadki) Ali carski in sem se v sekundi odločila za drugo varianto. To pa zato, ker sploh ni neke panike, bolečine so dva dni, tretji dan že skoraj normalno hodiš, četrti pa si že skoraj kot nov. vsaj moja izkušnja je taka. Edino vstajanje s postelje je malo kritično, ma spet ni neke sile... Edina slaba stran CR je ta, da si kak dan več v P. Drugače kar pogumno, ni bav bav, njim je to rutina, pri mojem CR sta se zdravnika pogovarjala vse drugo, samo od operacije ne... Mi je bilo prav smešno jih poslušat, sta opravljala kot dve stari branjevki [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]...

Vsem skupaj želim čimkrajši porod in da bi čimprej pestvale svoje sončke [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 13:27:55)

eno hitro poročilo od naše nitte - boga revica je imela 20 ur popadkov na 5 minut, odprta 5 cm, voda ji je odtekla... če bi bila pupika v pravi legi, bi dvakrat potisnila in bi bil otrok tu. po vsem tem pa so potem le naredili CR. pravi, da se sicer dobro počutita, da pa ima grozne krče, ko se maternica krči nazaj. pravi da bolijo kot popadki. sem jo malo potolažila, da to traja le nekaj dni potem je pa vse ok.

neko zatišje je dans tukaj... [sm=smiley1.gif] dogaja kj?

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 13:55:57)

Sadrika - o, končno![sm=smiley1.gif] Sem se že spraševala kaj je s tabo. No, očitno sva se res za malo zgrešili, js sem šla 1o. ravno domov. Tudi jaz poroda nočem komentirati[sm=zmeden.gif]. Drugače - si ok? Kako si bila zadovoljna z vsem v Celju?

Glede kapljic - naj bi jih začel jemati 7. dan. Sem mu jih dala zdaj 2x, po eno in ga totalno "premetava", nemiren podnevi, ponoči, ne spi dobro in po malem... Ne vem, danes mu jih ne dam. Številne prijateljice teh kapljic ravo zaradi krčev niso dajale. Je pa res, da je baje ta "avstrijska varijanta" boljša.

Drugače smo pa ok, mene pa danes prvič od poroda daje utrujenost. Ampak bo že.

Mamice - nekaj bi vas še vprašala: kako pazite pri prehrani? Sadje, mleko, kava.......

Mamice v pričakovanju - držim pesti, samo še malo....pa gremo na novo temo. Lepo se imejte vse!!!

vesper -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 14:52:40)

kaplice 3D tudi jaz mu jih ne dajem. Sem vprašala patronažno kako je s tem, pa mi je rekla, da včasih tega sploh niso dajali in ni bilo nobenih problemov. Da je vse skupaj spet ena tržna niša in se naj sama odločim če mu bom dala ali ne. Večina mamic tega itak ne daje, moje prijateljice nobena ni dajala, ene niso niti rabile, ker takrat še tega ni bilo, druge pa so dobile, pa tudi niso dajale. Tako da....jaz ne bom, smo že bili malo na sončku in ko bo spet sonček gremo itak takoj ven.

ja res je inigo kr potolaži nitto, da ti krči hitro minejo. Jaz sicer ne vem kako izgledajo popadki, vendar me ti krči niso tolk zelo boleli, ker sem itak bila na protibolečinski terapiji. Je pa res, da se kr čuti ja, meni je bilo tako, kot bolj močni menstruacijki krči [sm=smiley1.gif]
inigo pa veš kaj, zakaj so jo tako dolgo matrali ni ji komaj potem nardili CR?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 14:59:23)

ja res je inigo kr potolaži nitto, da ti krči hitro minejo. Jaz sicer ne vem kako izgledajo popadki, vendar me ti krči niso tolk zelo boleli, ker sem itak bila na protibolečinski terapiji. Je pa res, da se kr čuti ja, meni je bilo tako, kot bolj močni menstruacijki krči
inigo pa veš kaj, zakaj so jo tako dolgo matrali ni ji komaj potem nardili CR?

ja... ker so ji rekli, da zarad nje ne bo noben ob 3h ponoč hodu v službo za CR [sm=zmeden.gif] tolk o tem! mislim, si pa privoščijo... je pa rekla, da so sestre zdaj na oddelku res fajne. drgač pa... [sm=smiley13.gif]

tolk o Celju. v zadnjih mesecih nism slišala ene pohvale okol Celja. res žalostno! ne sam, da so izgubili te porodnice, ki os pr njih rodile, ampak tut tiste, ki take zgodbe slišijo.

vesper -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 15:22:55)

prosim??? pa da jih ni sram. Samo sreča, da se je vse dobro končalo. Ker če se bi kaj zapletlo, pa spet ne bi bil noben kriv ne [sm=lev.gif][sm=lev.gif] žalostno, spet dokaz, da si samo številka [sm=smiley19.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (17.1.2013 15:33:22)

o super nitta...predaj ji cestitke, ce se boste se kaj slisale! samo, da je vse ok, bolecine pa verjamem, da so malo. pa saj bo minlo. boga reva ej...sam te P pa so vcasih res izpod kritike ej. boli njih za paciente. glavno, da je on lahko hrgolo doma. mislim ej...saj pa so placani za to.

saruška hvala za tolažbo. mene točno dans 1 teden caka CR. Ce seveda ne bo kaj prej prislo.

jaz sem si nabavila tud kapljice D3 iz Avstrije. bom pa jih zacela dajati nekje okoli 1 meseca, edino, ce micena ne bi imela krcev, bom zacela prej. baje je najboljse, ce jih zacnes dajati, ko minejo oni krci. tako so meni rekli. imam pa tud oleovit proti krcem, pa bomo vidli, kako bo s katerimi.

Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>