RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

sisi81 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (2.6.2012 14:04:27)

Ojli!Oplodile so se 4 celice, 3 blastociste in ena je bila slabe kvalitete, ampak so jo odstanli, zaenkrat sem zelo srečna, grejem dve [sm=duda.gif][sm=duda.gif]blastocisti in enega smo zamrznili. Čeprav je hotela biologinja lih kontra, eno blastocisto vstavit in dve zamrznit,ker sem 1. in manj kot 35 let stara, ampak upoštevajo želje[sm=smiley1.gif] So bili tam v operaciski zelo pozitivni in prijazni, na oddelku pa malo manj, je bila dežurna sestra malo slabe volje.
Hvala vsem, ki ste mislile name, krvni test imam šele 18. bo še dolga, upam, da zdržimo do takrat in še dalj[sm=smiley1.gif]

JONA KLARA nikar ne obupaj,[sm=smiley1.gif] jaz vem da bom porabila čisto vse možnosti, vem pa da vam je hudo in da sinko rabi družbo. Jaz sem skoz že pred postopkom jedla Aglurab in je dons, prof rekel, da so zato lepe celice.
Res pa je da ti nimaš težav s težo, kar jaz imam, saj bo ti bo dal pa večjo dozo hormonov, držim[sm=smiley20.gif]zate
ZEUSO držim pestke za tvoje celice[sm=smiley1.gif]

SILVA, HANYBANY, MAMABEAR, K4pa0510,avonija in anonimni kako se držite? Stiskam pestke za vas[sm=smiley20.gif]

jona klara -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (3.6.2012 10:32:33)

sisi81-[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]držim pesti, da uspe, pa vem, da bo ker imaš 2 zelo lepi bLASTOCISTI, TO JE USPEH PA ŠE ZAMRZNJENČKA- ZMAGALA SI!!!!!!!!se veselim s tabo.A ona sestra z rdečimi lasi je bila slabe volje? kaj pa je bilo' ona je tečna vedno, jaz imam z njo slabe izkušnje, ni primerna na tako delovno mesto, kjer so pari ki bi rablji kako lepo in spodbudno besedo.Naju še zadnjič pogledala ni, ko nama ni uspelo kaj šele da bi kaj izustila,pa ni imela dela, ni bilo nikogar tam....gklj je podn glede odnosov in kako se človek počuti ko hodi tja, če ne bi bilo prof. me že ne bi bilo več tja, pač njemu zaupam, čeprav že sedaj 2 krat ni uspelo.Bono vidli, če bo kaj uspeha v prihodnje še tam,
te kaj pokličem, lepo počivaj

gasilka -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (3.6.2012 11:29:48)

sisi81 super zdej ju pa lepo grej in SREČNO čez 15 dni!!!!

Zame se je pa kot večini slabo končala tale zgodba danes je 11 dan po ET in imam že rozast izcedek tko da verjetno nebo nič z našo pikico sej veste kako je če ni pač pravijo več sreče prihodnjič. Malce razočara . Test bom vseeno naredila ju3 čeprav si mislim kakšen bo rezultat

SREČNO VSEM KI JIH GREJETE!!!!!!

Mamabear -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (3.6.2012 11:45:17)

gasilka, mogoče bo pa test vseeno kaj pokazal, kljub roza izcedku? Sem brala nekaj zgodb, da je uspelo tudi ob rahlih krvavitvah. Ko sem pred dnevi dobila rjav izcedek, potem še roza, sem bila čisto iz sebe, sem pa po drugi strani še vedno upala. No danes se je pa prikazala [sm=hudicek1.gif]. In seveda [sm=smiley19.gif].

Komaj čakam, da preberem še kakšno pozitivno zgodbo. Navijam za vse! [sm=bravo.gif]

sisi81, lepo je bilo prebrati, da greješ dve blastocisti. [sm=bravo.gif] Pazi na njiju!

Anonimen -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (3.6.2012 14:20:58)

Lahko katera opiše postopek z zamrznjenčki v mariboru?

Tanja_Jes -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (3.6.2012 18:27:06)

mamabear [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] žal mi je, sem upala da bo po tistem izdcedku belina

gasilka
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Punce, iz vsega hudega je treba potegniti tisto najboljše, v smislu bolje da je zdaj [sm=hudicek1.gif], kot pa kakšna abrazija. Jaz skušam bit čim bolj pozitivna in tolažim samo sebe s tem da je pač bolje da je tako kot je. Saj drugega nam ne preostane. Je pa hudo!

sisi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bravo za blastocisti, sem vesela zate [sm=smiley1.gif]

Upam na čim več lepih zgodb, naj se vam zgodi pravljica [sm=smiley1.gif]

sisi81 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (4.6.2012 10:33:48)

Ojli punce hvala za lepe želje, upam da bo.

Pa še nekaj me zanima, v soboto so mi dali samo 3 dni bolniške, a potem kar osebni zdravnici rečem za več, imam nevarnost okužb na delovnem mestu in res ne bi šla rada izzivat usode?

Punce držite se, stiskam pestke da vsem čimprej rata[sm=smiley1.gif]

k4pa0510 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (4.6.2012 12:31:08)

Punce, ena "out of topic"... Mož je imel aprila spermiogram v Leonišču ter pregled pri dr.Zornu. Sedaj sva v postopku. Danes pa je prejel vabilo na ponovni pregled pri andrologu zaradi spermiograma. So tudi vaši partnerji to prejeli? Malce me skrbi za kaj gre... Vem, da ima izvid slab, saj zato sva tudi v OBMP. Pregled ima čez 1 mesec.

zeuso -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (4.6.2012 18:30:00)

sisi81, super [sm=bravo.gif]za[sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Jaz tudi upam da me pričaka vsaj kakšna blastocista.

špica84 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (4.6.2012 20:47:18)

K4pa0510 moj je pred prvim mojim posvetom po op opravil spermiogram dvakrat in obakrat je bil za en k...

Tako da verjetno ni nič narobe če dvakrat naredijo

k4pa0510 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (4.6.2012 22:41:20)

IZVIRNO SPOROČILO: špica84

K4pa0510 moj je pred prvim mojim posvetom po op opravil spermiogram dvakrat in obakrat je bil za en k...

Tako da verjetno ni nič narobe če dvakrat naredijo

No, sej tudi od mojega je slab, a to že veva, ker jih je prej že 3 naredil pa je bil en slabši od drugega. Tu pa nihče ni nič rekel, da bo še kaj potrebno narest, ker sva itak že v postopku. Zato mi je bilo čudno [sm=zmeden.gif]

HANYBANY -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 9:39:33)

Helou dekleta!

Najprej Tanja, Mamabear, gasilka objemčke in veliko sreče vnaprej, enkrat bo, vrjamte v to, upanje itak umre zadnje [sm=smiley31.gif]

sisi81 in zeuso držim pesti [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Moje stanje pa je naslednje, hiperca se je umirila, mam še kar velik povečane trombocite ampak bo, krvavitve so se umirile tako da zdaj imam samo izcedke, kakšen dan bolj, kakšen dan manj, krče včasih kar precej močne tako da sem kar redno na Buscopanu. Sem pa imela včeraj ultrazvok še na kliniki in sta vidna dva lepa plodka eden 7 mm in drugi 8mm, naj bi bla noseča 7 tednov, srčki utripajo tako da zaenkrat vse ok, mi je pa dr. omenil da sta se kar blizu ustja ugnezdila tako da moram velik velik počivat, dobila sem še dodaten Utrogestan oz. sem ga šla iskat v Kranj in zdaj pridno izležavam. 21.6. mam kontrolo pri G, tako da bomo vidli kako se držita. Morem pa priznat da me je malo šokiralo, da sta dva, najbrž boste rekle da sem sebična, ampak ne me narobe zastopit, sem zelo zelo srečna, edin strah me je nosečnosti, ker se mi je prva končala v 16. tednu z odtekom plodovnice, tako da sem morala splavit. Noben dr. mi ni znal povedat zakaj je do tega prišlo in zaradi tega me je malo strah, glede na to da sta zdaj še celo dva, kako bo potekalo. Se mi zdi da ne bom do konca nosečnosti mirna oz. najbrž ne bom v nobeni nosečnosti mirna in uživala, vedno bo v podzavesti tisti strah, kaj pa če se ponovi. Pa saj same veste kakšne hude misli nam grejo skoz po glavi.
Takole, sem se razpisala, k sem glih na računalniku [sm=smiley36.gif]

V glavnem vsem vam želim srečno in hvala za vse pestke, očitno so zaenkrat pomagale [sm=bravo.gif]
Se še javim!
Srečno!!!! [sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]

HANYBANY -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 9:44:55)

aja k4pa kako daleč si ti? Tudi tebi srečno oz. vsem ki ste trenutno v borbi srečno!

zeuso -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 13:41:43)

HANYBANY super[sm=bravo.gif], za dva[sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Lahko si mislim kakšni so občutki ko si ponovno noseča in imaš za sabo že en SS. Tudi sama sem ga imela in vem da me bo ko bom enkrat noseča najbolj strah ponovitve tega črnega scenarija. Edino kar ti lahko rečem je da probaj bit čim bolj pozitivna. Srečno

sisi81 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 16:27:43)

HANYBANY ojli vesela sem zate, pa res počivaj, čeprav vem da je težko, jaz ne vem več kaj bi brala ali kaj bi gledala[sm=smiley1.gif] jaz tudi odštevam dneve do 18. junija, ko imam krvni test, samo pomoje ga bom že kakšen dan sama naredila, da se vsaj psihično pripravim...

ZEUSOše malo pa si ti na vrsti, a ne? stiskam pestke[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Da bo sreda tvoj dan, da te pričakajo lepo oplojene blastociste, pa da bo še kakšen zamrznjenček[sm=darilo.gif]

Pa tudi za vse ostale, ki se še borite in ki zbirate pogum za nove borbe s hormoni in punkcijami[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif]

andreja_p -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 19:26:20)

Dekleta naj mi prosim katera pove, ki je v LJ,kdaj imajo dopuste,če so že kaj objavili.rada bi šla po zamrznjenčka,ko dobim tečko konec meseca,ali pa začetek naslednjega,julija naj bi prišla.zelo bom vesela,če mi katera posreduje informacijo.ja pa še nekaj povejte mi kdaj ste se ve začele pikati z inekcijami,ko ste šle po zamrznjenčka.Men je Zorn rekel,da drugi dan tečke,ko sem se pa naročila in dobila številko,pa je rekla da sedmi dan,sedaj pa res ne vem,kdaj bo prvi dan za pikico.
lep dan pa da bodo vaši postopki uspešni.

Anonimen -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (5.6.2012 20:29:52)

Vključevanje v OBMP od maja do avgusta 2012:

IVF - dolgi protokol
1. dan Z.M.: Do 21. 5. 2012
- začetek TH najkasneje 11. 6. 2012
1. dan Z.M.: Od 12. 7. 2012
- začetek TH 2. 8. 2012 ali kasneje

IVF - kratek protokol
1. dan Z.M.: Do 27. 6. 2012
1. dan Z.M.: Od 10. 8. 2012

Prenos odmrznjenih zarodkov
1. dan Z.M.: Do 27. 6. 2012
1. dan Z.M.: Od 14. 8. 2012

IUI
1. dan Z.M.: Do 23. 6. 2012
1. dan Z.M.: Od 11. 8. 2012

Telefonsko naročanje
- IVF: 01-522-6112 (od 9h do 13h)
- IUI: 01-522-6074 (od 9h do 12h)

http://www.reprodukcija.si/spletno-mesto-oddelka-za-reprodukcijo/

k4pa0510 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (6.6.2012 8:03:58)

IZVIRNO SPOROČILO: HANYBANY

aja k4pa kako daleč si ti? Tudi tebi srečno oz. vsem ki ste trenutno v borbi srečno!

O, hanybany, super zate, res!!! Samo počivaj in počivaj!!! Jaz sem pa 5.dan stimulacije, prihodnji teden imam UZ. Čutim ne še ničesar, vse poteka ok. Malce me skrbi, kako bo moje telo odreagiralo na te hormone, ampak ne mislim preveč na to...
Res vse dobro tebi in tvojima zarodkoma! To je pa kar lep zalogajček :) Lepo se crkljajte [sm=smiley1.gif]

jona klara -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (6.6.2012 12:16:47)

hanybany-[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]srečno in čuvaj na[sm=duda.gif][sm=duda.gif], to je poseben dar.

pri meni pa tako, da sem se morala v službi zavezati Za 1 leto, da ne grem v postopek, sicer me ne bi več bilo tam.....sem full žalostna, ne vem kako bom zdržala tako dolgo, ker skozi razmišljam na to....[sm=smiley19.gif]

srečno vsem da čimprej zagledate [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]in postanete srečne!

k4pa0510 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (6.6.2012 20:26:14)

Punce, ali je število (ter velikost) foliklov v kakršnikoli povezavi s predhodnimi bolečinami? Sama sem na 5.injekciji Gonala pa ne čutim prav ničesar. Ostale zadeve (glavoboli in brezvoljnost) so posledice Suprefacta, ki je z mano že skoraj 1 mesec... Je tu kakšna, ki ni čutila špikanja v jajčnikih, pa je imela lepo število oz.velikost foliklov?
Upam, da ste vse fajn [sm=smiley1.gif]

limonca* -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (7.6.2012 7:38:35)

Mene ponavadi nič posebej ne špika in ne boli, pa imam vedno dovolj foliklov (čez 10). [sm=smiley1.gif]

k4pa0510 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (7.6.2012 7:57:05)

IZVIRNO SPOROČILO: limonca*

Mene ponavadi nič posebej ne špika in ne boli, pa imam vedno dovolj foliklov (čez 10). [sm=smiley1.gif]

Aha, Hvala, limonca*. Nisem se nikoli spuščala v to, če (ne)boličine kaj pomenijo. Sicer pa- moje redne ovulacije so bile kar boleče, pa se v nekaj letih nikoli ni prijelo...

zeuso -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (7.6.2012 9:29:31)

Mamabear ,gasilka,[sm=smiley19.gif] žau mi je pošiljam vama en velikkkkkkkkkkkk[sm=smiley31.gif] objem.
Jona klara eno leto to pa je dolga doba, želim ti da mine hitro in se nam kmalu pridružiš nazaj v novih bojih. Ampak ne pozabi nas priti vseeno kdaj pokomentirat.
No nama pa se je oplodilo vseh 6 celic ampak le ena je bila primerna za transfer, ostale so baje bile premajhne. So pa ta lepi dali za družbo še eno od teh micenih. 21 imam krvni test,začenja se živčna vojna[sm=zmeden.gif]

spelcy3 -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (7.6.2012 10:45:27)

Hojla punce!

Me zadnje čase ni bilo preveč blizu, če prav sem že prestala punkcijo in transfer, ampak še sedaj ne dojamem da je res...
namreč..pri prvem postopku so spunktirali 11 celic, 8 je bilo primernih za oploditev, 3.dan so bile 3, eno so mi takrat vstavli, zamrznjenčka nobenga.
tokrat pa je bilo tako...na UZ se je vedno videlo po 6 foliklov v vsakem jajčniku. na punkciji so spunktirali samo 6 celic, od teka so bile 4 zrele, ki so jih oplodili, ena se je dakoj nehala razvijat, od ostalih treh pa je preživela ena sama [sm=smiley19.gif] tako da me je 3. dan počakala ena celica in ponovno nobenega zamrznjenčka. vstavljen zarodek je baje 7-celični (prvič je bil 8)

Kakorkoli pogledam je rezultat slabši kot prvič (če prav je mož cedaj jemal astasan, jaz sem poleg cinka in folne pila tudi noni sok - rezultat pa je porazn)
ne razumem tudi to, da me je ta punkcija (samo 6 celic) bolela mnogo bolj kot prva, prav tako me če vedno boli...nevem kje co še tiste celice ki sem jih vidla na UZ.

sicer je moj mož velik optimist..in trenutno že dva dni ležim, ker mi je prepovedal kakršnokoli gibanje. trenutno poznam samo pot dnevna soba-kopalnica in zvečer spalnica. kaj hočeš lepšega...baje bo tak do nedelje ker sem prvič baje preveč okol skakala [sm=smiley1.gif]

Zeuso a ti si v mb? ker imama isti dan krvnega [sm=bravo.gif]

zeuso -> RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI (7.6.2012 11:05:07)

spelcy3, jaz sem v Ljubljani na gin. in sem imela transfer na peti dan. Iz vsega srca upam da grejeva obe zmagovalne zarodke in da bo 21 pri obema lepa vrednost nosečniškega hormona[sm=bravo.gif]. Kaj boš ti kaj prej delala doma test?

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>