sneguljka1 -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 22:16:00)
|
No da se po dolgem času še jaz oglasim, mi je res zanimivo brat kako vam vsem gre, vidim da imamo vsi zelo podobne situacije, recimo to da se kregajo na dojki (ampak moram potrkat, se je kar izboljšalo, ponavadi podreva kupček in je bolje). Krči so se začeli pred kakšnim tednom, pri enem mesecu, sem šla po ColiPrev in sem mu jih dajala 3 dni pa je blo malo bolje, potem sem šla pa pred prazniki v lekarno še po ene, pa jih niso več imeli, potem sem mu jih pa kar nehala dajat in tud ni take panike, samo enkrat sem mu dala kapljice proti krčem Gorenjskih lekarn ko res ni nehal jokat, ponavadi pa pomaga če ga podojim, ugotavljam da je večinokrat lačen kadar joka, tud če zgleda kot da so krči... al pa dojenje pomaga da se mu prebava naprej premakne, nekaj mora bit. Občasno bi se tako pogosto dojil da se sploh mleko ne uspe naredit na novo v tako kratkem času. V sredo smo imeli pregled pri 1 mesecu in se je zredil 1500 gramov in zrastel 2,5 cm, se mi zdi da kar precej po teži, bo pravi debelinko če bo šlo tako naprej [sm=smiley36.gif] Glede spanja, se mi zbuja približno na 3 ure, ponavadi okoli 9 zvečer zaspi in se tud umiri, od takrat pa do 7 zjutraj je čisto mir pred jokom in krči, zbudi se pa okoli 1, okoli 4 in potem skoraj točno ob 7 ko ga začne napenjat in joka in mu je treba vsakih par minut dudo nazaj not v usta tlačit in jaz bi rada še malo pospala pa ne morem in potem sem samo vedno bolj živčna vedno znova ko me zbudi in se mi ne da ga takoj podojit al pa tud po dojenju še kar isto jamra nekaj... Še sreča da moj dragi poskrbi za tavelkiga ko se zbudi in ga odpelje na drug konec hiše da potem z malim še kakšno uro pospiva, če ga dam v posteljo zraven mene se kar malo bolj umiri in odspi še kakšno urico tja do 8 ali celo 9. Danes je pa spal od 11 do 5 zjutraj, jaz budala pa šla spat šele okoli 1 ker sva chatala z Argentino na Skypu in je 5 ur časovne razlike in se težko uskladimo da se najdemo. Ampak tiste 4 urice spanja v kosu so se mi kar poznale [sm=bravo.gif] Danes smo pa šli na kosilo z družino v Bitnje, potem smo se pa odpeljali samo mi 4 še na Jezersko, mali je spal v vozičku, tavelk je pa metal kamenčke v vodo. Tak mir je bil, prav lepo, edino pihalo je precej, tako da sem malega kar fajn pokrila not v vozičku pa upam da je blo dovolj. Teža: moj največji problem trenutno. Dokler smo bli večinoma notri sem itak mela nosečniške hlače, al kavbojke z naramnicami al pa ene z elastiko okoli pasu, zdaj ko se je pa otoplilo pa bi oblekla kaj krajšega al pa navadne kavbojke, jih pa ne morem!!! Obup! Zredila sem se za 16 kil med nosečnostjo, zdaj jih imam še 7 viška in na prvi pogled se mi ne vidi toliko ampak po hlačah sodeč imam ogromno rit [sm=zmeden.gif]. Sploh ne vem kaj naj oblečem, tile modrci za dojenje mi onemogočajo da kakšno majčko s tankimi naramnicami ki široko visi čez trebuh oblečem, oprijetih oblekic ne morem zarad preveč izrazitega trebuha, navadnih oprijetih majc tud ne, kratkih hlač tud ne... ne vem kaj mi sploh še ostane, nove garderobe si pa za teh par mesecev dokler ne pridem na svojo težo tud ne mislim nabavljat. Malo manj bom jedla, pa manj sladkarij, pa malo več sprehodov, skrbi me samo da če se bom preveč naprezala s kakšnimi sprehodi bom imela manj mleka. Čarobni dan na Bledu: Me je kar navdušilo, vsaj nekaj za našega dvoletnika, čeprav je mogoče še malo majhen ampak gotovo mu bo marsikaj zanimivo, verjetno bomo kar šli, upam da bo lepo vreme. Tako da Jada, če greš se lahko vidimo, pa seveda če gre še katera druga. Bi bilo fajn [sm=smiley1.gif] Kar se tiče pa ljubosumja, naša dva sta točno 2 leti narazen in ga ima tamal ful rad, ves čas hodi zraven in ga boža po glavici al pa svojo glavico daje zraven al ga pa lubčka al mu pa daje roko "dober dan", ful mu je všeč če mu ga dam za par sekund v naročje ko sedi, vedno ko tamal začne jokat me pride iskat za roko in me vleče do zibke in govori "bebe, bebe" in mi kaže da mu moram dat dudo v usta in danes ko sem mu jo dala je potem zaploskal in rekel "evo, bravo!" hahaha, res me je nasmejal [sm=smiley36.gif] Je pa tudi nagajiv, včasih mu hoče kar dudico iz ust vzet ko ga imam na postelji poleženega, al mu jo pa sam daja v usta če mu pade ven, pa včasih jo kar prime in leti z njo in jo sebi da v usta. Že takoj ko smo prišli iz porodnišnice mu jo je vzel in jo je sebi dal v usta čeprav je že več kot leto in pol brez nje. Mislim da se ne počuti prikrajšanega za pozornost ker se moj mož skoraj izključno z njim ukvarja pa jaz tudi kadar morem, jaz pa tamalga rihtam ves čas ko je potrebno, tako da se tavelk sigurno ne počuti zapuščenega. Tako, pa sem se razpisala, lep pozdrav vsem in veselim se da še naprej delimo svoje izkušnje s temi našimi srčki med seboj [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|