RE: Marčevke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

zmajcy_ -> RE: Marčevke 2012 (26.4.2012 22:23:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

Zmajcy - drži se. Naš ta starejši ima alergijo na jajca in vem čez kako kalvarijo smo šli predenj smo pogruntali kaj mu je, se je pa začelo pri 3,5 mesecih, no takrat sva prvič pristala v bolnišnici zaradi urtikarije po celem telesu. Mene je takrat skoraj kap.

Ima starejša atopični dermatitis in alergijo na jajca.. tko da na žalost poznam te stvari..

sirenetta -> RE: Marčevke 2012 (26.4.2012 23:15:28)

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Punce,jaz pa mislim, da morate malo drugače razmišljat začet- valda da se ponoči zbujajo,saj so še majhni.Oni pravzaprav morajo jest na 3 ure. Ne zdaj pričakovat od teh malih škratkov,da bodo kar cele noči spali.Jaz sem bila isto vsa nesrečna in znervirana pri prvi,ko se je ponoči zbujala.In vsak večer sem šla spat z upanjem,da se pa tokrat ne bo zbudila do jutra.In ker se seveda je,sem bila jezna in nervozna.Dokler mi ni preklopilo, da pač rabi jest,da tako je in pika.Potem je šlo pa samo na bolje.Zdaj pa me to sploh ne iztiri več-pač jesti morajo[sm=smiley1.gif]Saj tiste,ki jih imate na AM, boste itak hitreje ponoči spali.
Pa ne mi zameriti tega, kar sem napisala, samo pomagala bi rada. Saj veste-vir človekove nesreče so njegova pričakovanja [sm=smiley36.gif]

čisto enaka izkušnja in enako mnenje imam zdej[sm=bravo.gif]

Se tudi jaz podpišem pod tole. Se popolnoma strnijam. Enako, pri ta prvem mi je bilo vse neki težko...zdaj pri ta drugi pa mi je vse popolnoma normalno [sm=smiley1.gif]

sirenetta -> RE: Marčevke 2012 (26.4.2012 23:23:48)

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

nč, zdaj grem pa večerjat, da bo kaj mleka.. mi je včeraj DR napisal recept za Sintocinon al kokr že je točno ime tega spraja.. in zdaj nama gre kr super... včeraj zvečer je popil 80 iz joškic!!! (še ni tolk popil pri meni) zdajle nazadnje pa 50! čist vesela :) res deluje.
sam tiste ki mate to- kolk pred dojenjem si našpricate v nos? samo en vpih, ane?

Super za sprejček in da deluje! Pri nas je tudi delovalo. Jaz sem si ga špricnila ene 5 minut pred dojenjem, meni je G rekla, da dva vpiha v nosnici ali pa pod jezik, da je oboje enako.
Na navodilih sicer mislim da piše en vpih pa deset minut ali nekaj takega, nisem ziher. Ma po moje niti ni tako zelo pomembno točno koliko prej.
Vgl. na začetku sem si dajala po 2 vpiha, potem ko je malo bolje zalaufalo pa sem zmanjšala na 1 vpih. Zdaj pa nič ne špricamo več [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Saj bo...boš videla, bo tvoj fantič vedno večji posledično vedno bolj močen in bo vedno močneje in hitreje tudi vlekel! [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

sirenetta -> RE: Marčevke 2012 (26.4.2012 23:34:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Se vi sredi noči zbujati za žretje in pitje? (Razen kadar imate mačka, ste noseči, bolani itd., se pravi v bolj ali manj izjemnih situacijah.)

He he, jaz se, pa imam več kot 5 kil [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

No, ne glede na otroke, ki me zbujajo, se zbudim za it na wc pa včasih grem pit vodo ker me zažeja sredi noči, itak ogromno pijem tudi čez dan, verjetno zaradi dojenja. Ampak se spomnim, da tudi ko nisem bila ne noseča, ne doječa, ne nič takega, sem večkrat se zbudila za it lulat in pit [sm=smiley1.gif]

Tako da tudi tem našim pamžekom "oprostim", če se zbudijo ponoči zaradi lulanja, kakanja, pitja, napenjanja ipd. ...Eh, ni lahko biti otrok [sm=smiley1.gif]. Pa saj ne bodo otroci za večno in mi ne bomo večno ustajale ponoči (no, razen zaradi lastnega lulanja in pitja in mogoče [sm=sloncek.gif], če nas strast ne bo zapustila) [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sirenetta -> RE: Marčevke 2012 (26.4.2012 23:44:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Pozdravljene [sm=smiley1.gif]

Ima katera kakšen nasvet oziroma mi zna razložiti zakaj otrok po 5 minutah dojenja začne histerično odklanjati glavico in jokati, zagrabi nazaj dojko, sesa par sekund in spet isto [sm=zmeden.gif] Zadnji teden je to pri nas vsaj 2x dnevno na sporedu [sm=smiley5.gif]

to se pri nas tudi dogaja.. takrat ga dam stran in se potem pomiri.. ponavadi se potem pokaka ali sprdi in potem normalno je naprej...
Možno pa je tudi da nimaš dovolj mleka?

tudi moja ima takšne izpade vsaj 1x na dan. Vedno samo molim, da to ne bi bilo ponoč, ekr je takrat res tečka.
Jz jo takrat ponavad dvignem k sem, včasih potem podre kupčka in je OK, drugič pa ne pomaga nič, razen flaške. In  si potem to razlagam kot to, da je ful lačna in se ji ne lub matrat na joški, ker je flaška bolj komot in ji ni treba tolk vlečt.

Vidim, da nisem edina, ki ima ta "problem"...Moja tudi to včasih počne. Ne vem, kako si razložit...bom poskusila vprašat na forumu dojenje na med.over.net.

Včeraj je bilo tako od enajstih do polnoči, sem že mojega poslala, da gre kuhat dodatek, ko je bila voda nared za namešat AM pa naju je našel kako že trdno spiva.
Spala pa je potem v kosu do 4.00 tako da pomanjkanje mleka ne bi rekla, da je, ker bi se najbrž zbudila prej.

Ne vem, meni zgleda kot da je full živčna in ne ve, kako bi se umirila [sm=zmeden.gif]

Če najdem kaj pametnega na med.over.net, javim....

tjaShiika -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 1:44:36)

Hei;

jada82 hvala ;) [sm=bravo.gif]

dojenje zmajcy sej nevem ali jih bol boli da dojimo ali da ne dojimo, ali pa je enostavno to da kontra govorijo da imajo za kaj pametovat, pa nimam nič proti starejšim ampak včasih znajo najedat in ravno ob pravem času, na pravem mestu :) no upam pa da se hitro rečijo vse težave ki imata, držim pesti da bo čim prej vse OK :) [sm=smiley22.gif]
pokalona1.... meso pri 3 mesecih [sm=zmeden.gif], haha kaj vse ljudje skupaj skombinirajo :) sej ne veš sploh kaj bo odgovoril pomoje :)
ursonok si me nasmejala, ja sej s temi kapicami sem tudi jaz poslušala od sestične ki ima 11 mesečnega fantka, češ zakaj ne nosi kapice čez dan in noč, da novorojenček mora imatei kapico 24ur gor in bla bla bla.. nesla bi jo ne samo iz sobe iz stanovanja bi jo zanesla ... jaz samo upam da ne bom 1x sama taka :/ [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
soncek in poletje definitivno imaš prav, važno da je detece zdravo in sito, dok je tamala zadovoljna sem jaz tudi. Včasih mi pač pritisk dvigne kaka babica [sm=hudicek1.gif]

morje Aleda, mi bomo letos na otok Krk, mesto krk, je full fajn, vsaj nam no.. smo že bli tam, je dosti sonca in dosti sence ker je gozd zraven in je fuuul fino, sonček, morje, vonj po iglavcih ... kr zdaj bi preklopla na Julij :) No sicer pa mi gremo v apartma. V morje pa sicer ne vidim zakaj nebi otroka namočil edino kaj bi bilo vrjetno bolj prijetno če bi v bazenček zajel morsko vodo da se na soncu segreje, morska voda ima več pozitivnih kot negativnih lastnosti. [sm=zmeden.gif]

No drugače pa smo danes uživali na sprehodu in sončku, res je bil prekrasen dan, sicer malo vetra ampak saj je še pomlad, važno da se sonček začel kazat hihi. Ja tudi jaz sem dala zimsko vrečo iz vozička, [sm=duda.gif] je cel čas spala v vozeku, 2x mogoče da se je malo premaknila, niti očk prav odprla pa že spala dalje, prišli domov, skopali in dali flaško... malo se je še cartala pa nekaj jamrala, pa zaspala,...
No pa gremo tudi mi v poslo :)

lahko noč, uživajte jutri v sončku [sm=smiley31.gif]

Jada82 -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 10:06:52)

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Se vi sredi noči zbujati za žretje in pitje? (Razen kadar imate mačka, ste noseči, bolani itd., se pravi v bolj ali manj izjemnih situacijah.)

He he, jaz se, pa imam več kot 5 kil [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

No, ne glede na otroke, ki me zbujajo, se zbudim za it na wc pa včasih grem pit vodo ker me zažeja sredi noči, itak ogromno pijem tudi čez dan, verjetno zaradi dojenja. Ampak se spomnim, da tudi ko nisem bila ne noseča, ne doječa, ne nič takega, sem večkrat se zbudila za it lulat in pit [sm=smiley1.gif]

Tako da tudi tem našim pamžekom "oprostim", če se zbudijo ponoči zaradi lulanja, kakanja, pitja, napenjanja ipd. ...Eh, ni lahko biti otrok [sm=smiley1.gif]. Pa saj ne bodo otroci za večno in mi ne bomo večno ustajale ponoči (no, razen zaradi lastnega lulanja in pitja in mogoče [sm=sloncek.gif], če nas strast ne bo zapustila) [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Hahaha, jaz sem ista [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tudi ko nisem bila noseča in nič, sem se vedno zbujala za lulat vsaj 1krat na noč ..... + pijem tudi ponoči, ker sem žejna ... tako da naša ta velika ima v postelji kar tisti kozarček, ki ne poliva, pa vodo notri, ker tudi večkrat ponoči pije .... jo razumem, ker sem sama taka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ampak s tem mene ne zbudi, ker ve, kje ima kozarček in lepo sama zrihta ...

ursonok -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 10:47:28)

Dobro jutro!

Midva sva že iz dolgega sprehoda ... Kako je fino, ob 8.30, nikjer nikogar, samo sonce, zelenje in vonj po pokošeni travi ... Tega v Krakovu ne izkusiš pogosto ...
DRugače sem pa ravno po zajtrku, Abel pa končuje tretjega!!! (Jedel ob 5h, ob 8h in zdajle spet). Ponoči je bil tudi priden: spal od 21h do 5h, le da se že malo prej, okoli 4.30 začne jamranje itd. Tako da jaz se v bistvu takoj zbudim ... Od pete je dremal (z vmesnim jokcanjem in pritoževanjem) do pol sedmih.

Alergije
ja, vem, kako je to. Se mi pa zdi, da če ima prvi otrok alergije, je dokaj realno pričakovati, da bo imel drugi tudi kaj. Ni seveda nujno. Mene netoleranca laktoze pri Abelu ni preveč presenetila (me je pa užalostila, itak). Pričakujem tudi, da bo alergičen na kravje mleko - tega med dojenjem nismo opazili, ker jaz ne jem nič mlečnega. Pa še na kaj drugega bo verjetno, morda celo gluten. Bomo videli. Je pa dejstvo, da sem v nosečnosti zdaj ful bolj zdravo živela, izogibala sem se hrane, na katero sem alergična, redno sem športala itd. Tako da bi se tudi to lahko kako poznalo.

Spanje na trebuhu
Ne, jaz se ne bojim "nenadne smrti". Prvi prvi sva bila nekaj paranoična, ker so naju strašili, češ da na hrbtu lahko polije in se zaduši, na trebuhu se lahko zaduši "kar tako" itd itd. Zdaj pa ne razmišljam o tem. Če je otrok rojen ob roku, normalno težek in se lepo razvija, mislim, da ni bojazni, da bi se zadušil. Že takoj po rojstvu je znal glavo sam toliko obrniti, da ni ležal na nosu. Verjamem pa, da je za nedonošenčke ali zahirančke to morda težko.

NIč, grem počasi, ker se gospodič pritožuje :)

sirenetta -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 12:54:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Hahaha, jaz sem ista [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tudi ko nisem bila noseča in nič, sem se vedno zbujala za lulat vsaj 1krat na noč ..... + pijem tudi ponoči, ker sem žejna ... tako da naša ta velika ima v postelji kar tisti kozarček, ki ne poliva, pa vodo notri, ker tudi večkrat ponoči pije .... jo razumem, ker sem sama taka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ampak s tem mene ne zbudi, ker ve, kje ima kozarček in lepo sama zrihta ...

Ja, tako ima enako tudi moj čižolo mižolo - eno flaško z vodo zraven postelje za nočno pitje...če je pa treba lulat pa ga je še vedno treba pospremit, je pa priden - se pa vedno manj zbuja ponoči za lulanje, mogoče glih še enkrat ali dvakrat na teden [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sem pa ugotovila, da odkar kopamo zvečer Evelin - to je od tega ponedeljka, zaspi brez problema zvečer! Prej je bilo malo cirkusa od 21 ali 22 ene dve urice tam do polnoči, včasih tudi kaj čez.

Evo ravno včeraj, ko sem pisala, da ni panike, da jim vse oprostim, je frajlica zaspala ob 21.20 in se zbudila komaj ob 02.20. Se podojila in spala do 06.20 in potem še do 10.20. Se pa drži teh minut ko švicarska ura [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sem jo okoli polnoči, preden sem šla spat, šla tikat, če ima mogoče vročino in itak preverjala če diha...jao panična mama [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

zaljubljena23 -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 20:39:38)

Se opravičujem, da vdiram v vašo temo...

Pri meni dobite luštne naglavne trakce za vaše princeske..Če katero zanima, se mi lahko javi na ZS

[img]http://shrani.si/t/2Q/oh/1W0vTthQ/cdnql8wmkkgrhqiokiie0mgj.jpg[/img]

Nincheq -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 20:54:28)

Vidim da nimam samo jaz problema z odklanjanjem in jokom [sm=smiley24.gif]. Mleka mi ne primanjkuje, podiranje kupčka ne pomaga, pristavljanje na drugo dojko tudi ne, mlečne izdelke jem redno že od začetka dojenja (pa se to ne dogaja od začetka), neki extra hrane tudi nisem uživala da bi imelo mleko drugačen okus....

Intoleranca laktoze (kaj je to? [sm=smiley5.gif])

sirenetta - ko dobiš odgovor na med.over.net prosim poročaj[sm=smiley1.gif]

ursonok -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 22:26:55)

Dober večer! [sm=smiley14.gif]

Naše prve posteljne aktivnosti po porodu so bile zelo prijetne [sm=jezicek.gif]. Presredek nič ne boli, sploh se ga ne čuti. Edino, kar je, je morda vse skupaj malo širše. Mene to ne moti, moj pa pravi, da v bistvu sploh ne ve, a je kakšna razlika al ne [sm=smiley36.gif]

Se moram pa pohvalit - moj M je končno diplomiral! [sm=bravo.gif] Ma, sem bolj vesela kot za svoj doktorat. Moški ... če jim ena stvar (tj. predmet) ni všeč, se pač ne bodo s tem ukvarjali, a ne. Za njih je to tako preprosto. No, pa se je le potrudil [sm=jezicek.gif]

Tako da zdaj praznujeva - on ob malinovem čaju, jaz pa ob pirčku [sm=smiley36.gif]

Drugače sem pa čisto penasta - sem danes iz Slovenije dobila pošto, da je za moje starševsko nadomestilo pristojna Poljska (ker jaz nisem zaposlena v Slo, mož je pa zaposlen na Poljskem). Kr neki! Zdaj mi še tistih 190 al kolk eur, ki mi pripadajo kot študentki/brezposelni, ne bodo dali (Poljska študentom in brezposelnim mamicam ne daje nič.) ****i palci. Res sem jezna. Takoj v ponedeljek bom klicala na tisti urad in jih nazjala. [sm=smiley21.gif]

Netoleranca laktoze
Organizem nima encima laktaze, ki razgrajuje laktozo (mlečni sladkor). To se kaže kot tekoče odvajanje (tudi driska), črevesni krči, nepridobivanje na teži, odklanjanje joške/flaše, zvijanje, tuljenje, včasih tudi izpuščaji.
Seveda ni nujno, da se vedno pojavijo VSI znaki.

Danes sva šla sama z Abelom po tamalo v vrtec. Imela sem ga v ruti, pa se je revež na busu skoraj skuhal. Kar pot mu je tekel po obrazu :( Pa potem se je pokakal - veste, kako je to strašno, ker res noro smrdi! S pokakakanim otrokom v ruti res ne moreš med ljudi. Še dobro, da nas je prišel moj z avtom iskat [sm=jezicek.gif]

Pa danes je imel po parih dneh spet krčke. Drugače je bilo pa že nekaj dni mir - sicer je sitkan, pa joka, pa malo ga boli trebuh, ker ne podere kupčka, ampak pravega dretja ni bilo. Zvečer je sploh super - sam leži na postelji, gleda in maha z rokami, potem ga damo še budnega v posteljico in mrkne. Pa tako je luškan. Jaz sem čisto zatreskana [sm=smiley31.gif]

tjaShiika -> RE: Marčevke 2012 (27.4.2012 23:26:31)

Večeeer [sm=smiley17.gif]

Kako ste preživele prečudovit sončni dan?? mi smo uživali na soncu, tamala je spila več čaja kot hrane, zdaj zvečer pa padla v postlico, še dobro da so ble vse pleničke res dobro mokre ker če ne bi me že skrbelo.

Kaj se pa tiče smrti v postlici, ja tega je mene bilo zelo strah, sva pa z mojim kupla dihalno ploščo + baby siter Angel care tako da brez skrbi lahko spim, delam kaj mi paše ker če bi do česa prišlo začne tulit. No sem pa itak iz zdravstva (bodoča zdravstvena delavka no) tako da bi oživljat še zmogla :)

ursonok čestitke tvojemu za diplomo ;) (upm da bo kamlu tudi moja) hihi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nič sonček je tudi mene kr utrudil gremo počasi v spat ;)

Lepo bodite

kimsy -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 6:05:02)

Da vas še jst po dolgem času pozdravim! [sm=smiley1.gif]

zavračanje dojke - mi imamo tud velikokrat težave, da se po ene 5 min začne zvijat in kar nekaj paničarit, sm ji tud dodatek delala, pa ni hotla! Ni pa to vedno, mogoče 1-2x na dan, ponoči nikoli, ker po 3 minutaah zaspi nazaj. Je pa točna kot švicarska ura. Po kopanju okoli 8ih jo dam spat in mi spi do 01.30, potem do 4.30, potem pa običajno do 7.15.
mleko - zadnja dva dni imam full naval mleka, sploh ne vem, od česa je to odvisno!

Je pa drugače naša tamala tako pridna, potrpežljiva, kar leži v ležalniku, nč ne teži, sam mal zajokca, če jo začrviči, se sprdi in spet uživa sama s sabo. Včasih imam prav slabo vest, da jo pustim samo. Jo full manj cartam kot prvo in kamot sama zaspi v posteljici.
Včeraj sva šla z mojim po dolgem času sama na izlet, ampak samo za 6 ur, tako, da je mala samo enkrat jedla po flaši in ko sm pršla domov, me je bila tako vesela... Jst nje pa še bolj! Tavelika je pa itak čist divja ratala, še ugotovila ni, da naju ni doma! Drugače pa midva sploh še nisva [sm=sloncek.gif] po porodu, ker sm si dala Mireno (mi je full žal) in imam skoz od pregleda krvavitve in to kar orng, kot bi imela [sm=hudicek1.gif]. malo bom še počakala, ko me bo pa do konca razkurilo, bom šla do G, da mi jo vn vzame!

Nč rožice, imejte se, mi se odpravljamo za 3 dni na morje, šele popoldan, ampak se mi zdi, da bomo imeli prtljage, kot da gremo za en mesec [sm=smiley36.gif]. Zdaj pa kuham čufte, pa lupim krompir, da bomo lahko cel dopoldan zunaj!!! [sm=bravo.gif]

caelia -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 8:21:37)

jutro!!

no, jaz sem tudi že pokonci.. mam malo miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Rožle je spal od 9h, do pol 3h in se zbudil ob 6h, sva jedla in spet spi. Že kaka dva se ni zbudila dvakrat ponoči.. ampak sem kar naspana, naj mu bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa še tak cukr je, sam poje in zaspi nazaj. Nič ne komplicira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] žan pa tudi še spi, sva se včeraj "zmenila", da bo zjutraj dolgo spal, pa očitno "drži".

Mamo tele praznike bolj "kmečke"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Včeraj je moj dopoldan delal na žagi, so zbijal palete, tko da sem mela še malice za kuhat, popoldan smo pa bike in krave spravljali na pašo. To je full dogodek na kmetiji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In zdj, ko so biki zunaj, smo prišle lastovke v štalo.. iiiii, kok lepo. Pa zdajle, ko sem peljala moža po viličar, sem na bregu "srečala" srnico.. pa tak lep sonček sije.. ma, meni je res lepo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

No, danes bo mož vozil neke hrastove plohe cel dan na eno parcelo, tak da smo z malima dvema "sami". Sta šla pa tudi tašča in tast s kolegi na nek izlet, tak da jih tudi v štalo ne bo in smo mi "šefi" za cel dan.. zjutraj je šel moj sam, že pred 6h zjutraj, meni je pa prinesel antibiotik in vodo v posteljo, no zvečer bomo šli pa vsi skupaj, da mu malo pomagam, bo itak spet cel dan delal... in naredil enih km... me je vedno strah, ko vozi ta hrast...
Vozi s prikolico in res težak tovor...pa v klance, in potem razklada na eni parceli, ki je tak "razširjena" nad en prepad, no breg in jaz vedno pravim, da sem najbolj srečna, ko je konec tistega dne in vse zvozi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Midva z Žanom bova pa spucala naš avto.. joj, pomoje že od začetka zime nisem naredla kake generalke in je res obupen znotraj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] papirčki od čokoladk, slamice od sokov.. smeti, žaganje.. (moj se kar v delavskih cunjah noter vsede, če se kam mudi) skratka, obupen je.,. kot nek premični smetnjak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

kimsy:
sem ti fouš, ker greš na morje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mi smo bli lani za prvomajske na Krku v hotelu v Baški, ampak je blo obupno mrzlo in pihalo je... No, pa tam smo v hotelu prvič spali vsi trije v isti sobi.. in sva midva zvečer, ko je že spal in sva na balkonu spila pivo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image], no in sva se res "trudila" da ga nebi zbudla in se nama je fajn zdelo, ker je bil tiho.. najbrž je spal-to sva mislila! zjutraj ko smo vstali pa pravi: "mami, a je ati zvečer telovadu?"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] jaz sm misnla, da me bo pobralo od smeha in to v hotelski jedilnici :)

tjashika:
mene je blo full strah tega, da bi nehal dihat, ker je imel v porodnišnici zaradi nedonošenosti in nezrelosti pljučk dihalne premore.. in sem že v P prvo noč, ko je bil potem pri meni, bla čist fertik.. in stalno poslušala, če diha.. pa sem potem pediatra vprašala, če moram za doma kupit ta "angel care"- blazinco za nadzor, pa mi je rekel, da ne. Potem sva pa tud z mojim M govorila, da če bova razmišljala o tem, da bi nehal dihat, bova tud potem, ko bova mela to blazino. psihiraš se tako ali drugače in ne spiš mirno... upaš pač na najboljše in se poskušaš ne obremenjevat. kaj pa bi lahko naredla, če bi mi nehal dihar in bi začelo piskat? ker mam do najbližjega ZD 8 km, lahko bi poskušala oživljat sam ne vem, kako bi ker biu bla čist panična... tako da.. naš Rožle ne bo nehal dihat. Pika.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ursonok:
čestitke tvojemu M za diplomo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
glede našega "socialnega" režima pa nimam besed...to, da ti ne dajo starševskega nadomestila, je čist pričakovano.. a za prvo si pa dobla?
No, pri nas je itak stanje čist krneki,... Mi smo se skupaj (na isto stalno bivališče) prijavili lani decembra, no jaz sem naslov spremenila že prej, po poroki pa še enkrat, ker so mi v službi težili zaradi prevoznih stroškov. Potem sta pa šele mož in Žan to porihtala. Skupaj živimo že (skoraj) 2 leti na svoje, prej smo bli pri tašči in sem bla samo jaz priajvljena na novem naslovu, s starim priimkom.
No, in glej ga zlomka... ko se oddaja ta vloga (ki je zdaj enotna za vrtec, doklade...) smo pač letos dali vse podatke nove.. in so upoštevali za vrtec dohodke iz leta 2010, (ker itak vzamejo za predlasnko leto vedno) ko sem bla jaz še uradno "samska", moj m pa enostarševska družina... in so upoštevali moje dohodke IZ ŠTUDENTSKEGA DELA  in od kasnejše plače, ker sem se zaposlila, v izračun za VRTEC ZA ŽANA! uradno sploh nismo bli skupaj.. jaz nisem bla možu in Žanu uradno še nič, drug naslov, priimek.. VSE!!! ampak, ker smo zdaj skupaj, se pač upošteva. 
Sem klicala za pritožbo in razložila situacijo, pa so rekli, da to nima veze.. da tudi par, ki dve leti nazaj ni mel otrok, pa jih zdaj ma.. se mu upošteva dohodke iz dveh let nazaj.. ja ok, pa mi nismo bli skupaj, sva se komaj lani poročila?!, ja gospa, to nas ne zanima..
drekci pekci! iz davčne številke pa vse najdejo, ane... marš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sem se kar razjezila zdaj..
medtem, ko dve leti nazaj sem pa tudi spraševala, če ga lahko dam v dohodnino (žana) pa so rekli, da ne.. ker ni "moj". In potem pač nismo spreminjali dokumentov in nič.
Aja, zdaj ko njim prav pride, da upoštevajo moje dohodke, pa jih. Smotke uradniške!
Pobrali so čist vse, glih zdaj mu bojo ukinili še "pokojnino", ki jo dobiva po mamici... s tem, da smo se odločili, da mu to pustimo, ker je spet ena "caka"..

Jaz ga uradno ne morem "posvojit", ker ima mamico, ampak mrtvo. Ni se odpovedala starševskim pravicam. In tako sem uradno njegov "zakoniti skrbnik" in je moj "pastorek". Drug absurd- če bi bla ona živa in se odpovedala pravicam,bi ga pa lahko posvojila. Al pa če sta oba starša mrtva. KRNEKI!! slovenski sistem je čist v k....
sam potem smo nehali se nekaj kregat, ker nama z možem je čist vseeno, kaj mi kje piše...  jaz vem, da ga mam full rada in to je to. Pa če mi piše uradni skrbnik, starš ali posvojitelj...

tko da.. res bedno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

no, se mi zdi, da bo zdaj počasi Žan priropotal iz postelje... moram se spravit od računalnika.

En lep dan vsem, pa da vas ne bo opeklo (mene je že včeraj malo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!

Jada82 -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 8:57:28)

Jutro!

Mi2 sva tud včer prvič [sm=sloncek.gif] po porodu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Je pasalo, sicer pa ni bilo nič drugače zaradi presredka, čist ok, čeprav me je bilo na začetku strah .. tako da ... we're back on track [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif] Edino brez zaščite sva ... no ja, je izstopil v Šiški .... ampak pomoje je kul. Imam namreč tabletke, samo čakam prvo menstruacijo .... kondomov pa nobenih doma .... kaj boš drugega .... Pa sej, pri meni se ne prime prav hitro ... sem mogla vedno delat O teste in to, da sem zanosila ...

Sicer pa spet en krasen dan, dopoldne smo same, bomo šle malo ven ..... danes smo malo slabše spali, je Emilija spet 2krat jedla ... sem se že navadila na enkrat ... No ja, bomo že nekako .... Popoldne pa še obiske dobimo ... bo pestro.

Nič, lepo se imejte, jaz se grem oblečt in otroka zrihtat ....

Polzi -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 11:00:09)

sončen pozdravaček še od mene-

sem že rože dans nasadila, me zdej križ boli za znoret. pa bo že

mala spi zunaj v vozičku, ji prav paše. Je bla zjutraj tečna, pa sem jo kar oblekla in peljala ven.

ker sem prvič mamica, me zanima, kako ve v teh dneh oblačite svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Jaz ji dan gor: body, majčko, žabice, hlače in jaknco pa seveda kapico. A je to preveč? Kaj jim ve oblečete?

tjaShiika -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 11:29:21)

Heilaaaaa

caelia ; midva sva se pač odločla da nama bo lažje, ker pa sma varuško itak potrebovala pa sva rekla kupima oboje skupaj in je pač ta Angel care varuška in dihalna plošča (150€) pa še koš za plenice sva dobila gratis [sm=bravo.gif]. No kupila pa sva bolj iz tega razloga ker dojenčki tudi radi pozabijo dihat (se zgodilo kolegici) in ko je začelo piskat sta tamalo pograbla v tistem sta jo seveda zbudila in tamala je normalno dalje dihala. No sej če bi blo kaj resnejšega pa začet oživljat in klicat 112 .. nikoli otroka vozit v takem stanju v bolnišnico ali ZD. Ti pa tudi oni dajo navodila če ne znaš oživljat tako da.. no meni definitivno ni žal da ga imam, nikomur ga pa tudi ne vsiljujem, vsak se sam odloči kar želi imet in kaj ne ;)

Polzi mi smo včeraj s tamalo bili veni na zraku cel ljubi dan. Oblečeno je pa mela papersko in bodi je pa res da je bla v vozičku pa malo na sončku malo v senci, ni blo vetra in dejansko vroče, sem pa cel čas gledala da je mela tople nogice pa da ni bla po zatilju vroča oziroma mokra. PA sva preživeli dan, no spila mi je 250ml čaja tako da pleničke so ble polne vode .. no sej hvala bogu. Danes nameravamo ponovit vajo [sm=smiley36.gif] [sm=sloncek.gif]

zdaj pa kosilo pojest, se oblečemo in na sonček :)

lepo se imejte [sm=smiley31.gif]

Aleda -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 14:05:41)

Dan, uf kako je vroče. Zdaj čakam da se mala zbudi, jo pa uštimam in nahranim potem pa v voziček in na vrt. Moj je vrt preštihal tako da bomo malo sejali in sadili. Sem pa tut nekaj rožic že posadila, sam mi je zemlje zmanjkalo tako da nisem še vseh.

Polzi- jaz sem jo oblekla v bodi, majico in žabice+nogavičke, je pa v košari od vozička, ki ima še tisto pokrivalo čez. Sej na vrtu je v senci in še voda je zraven in ni tako toplo. Zdaj je res en tak čudno obdobje, da neš kako bi jih oblekel.

Sonček in poletje -> RE: Marčevke 2012 (28.4.2012 22:33:47)

Evo se na hitro javim.

Ursonok - ja zdej je eno pravo sranje, kar se ˝socialnih˝ transferjev tiče. Sicer pa mislim, da je to povezano s krajem prebivališča. Se pravi, da moraš biti državljanka Slovenije + da moraš imeti stalno prebivališče.

caelia - morem ti samo to rečt, da si super. Glede novega zakona je pa itak škoda zgubljat besede, ker so si prav tako prilagodili, da lahko največ prišparajo.

Včeraj smo bili tudi mi cel dan zunaj, smo šli v zoo, oba sta bila zadovoljna. Noč je bila kar solidna. Ma pa zadnje čase eno finto, da noče spat v zibki. Spi v zakonski postelji, z mano ali sam. Čim ga dam pa v zibko se pa začne takoj pritoževat [sm=zmeden.gif]. Upam, da ga kmalu mine. Zadnje dni mi je kar malo žal, da si nisem malo pisala dnevnika pri starejšem, da bi vedla kaj sem počela pri določeni starosti [sm=smiley1.gif]. Se mi pa zdi, da bi se počali moral navadit, da spi v svoji posteljici. In da je noč namenjena večjemu počitku. Ker včasih mi on kar čez dan zaspi za 4 ure. Pa se mi zdi predolgo to, danes sem ga šla po treh urah in pol kar zbudit. Ga pa sedaj dam dostikrat čez dan spat na trebušček in res bolje spi. Danes je tudi del noči prespal na trebuščku.
Sej to je čisto res, da zdravim in donošenim otrokom se težje zgodi kak dihalni zastoj. Pa naš Jon je itak full močen. Tak, da to me ne skrbi, da ne bi zmogel glavice dvignit.

Pri nas še nismo nič [sm=sloncek.gif]. Mam pregled v petek. Vem, da sem po prvem porodu komaj čakala, zdej imam pa kar nek odpor, upam da mine do petka [sm=jezicek.gif].

Jaz ga oblečem v bodi z dolgimi rokavi, dolge hlače in nogavičke. Danes ko je bilo tako vroče, sem mu še nogavičke dala dol in ga s pleničko pokrila in je bil čisto vesel. Ampak mislim, da mu bom, če bo še naprej tako vroče, začela oblačiti bodije s kratkimi rokavi. Itak ga potipaš za vratom, pa če je prešvican, je znak da mu je prevroče. Ta večjega vem, da sem pol kar naprej preoblačila, da ga ne bi slučajno napihalo in bi se prehladil. Tko, da sedaj bom enako postopala. Večjega sem včasih imela samo v plenički in majci s kratkimi rokavi.

Jelcy -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 10:24:21)

No pa mi je ratalo se oglasit [sm=jezicek.gif]

Mi smo super, se polno dojimo, imeli smo ze prvo posveovalnico in je vse ok. Edino me skrbi, ker neprestano poliva, pri prvem nisem imela tega problema, zato mi je se bolj nenavadno. Sicer patronazna pravi da je to zato, ker poje prevec zraka....mene pa skrbi, da ni kaj bolj resnega.

Ljubosumje: joj, si nisem predstavljala da bo tako hudo....prvi sin je postal grozen, sicer se s tamalim "lepo" obnasa, ampak z nami je obup, sploh z mano. Ne prepoznam ga vec...zdaj ima tamljasi ze 1 mesec in ne vem kdaj se bo kaj umirilo. Koliko je trajalo pri vas?

Oblacenje: jaz mu za ven oblecem dolg bodi in majcko cez, pa hlace in nogavicke...ker precej piha pri nas, danes ga bom najbrz manj, ker bo toplo, imam pa vedno kaj za pokrit zraven.

Cisca mi je minila sele nekaj dni nazaj, tako da sem prav vesela..koncno...prvi pregled pa bom imela cez dober teden...

Zaenkrat je to od mene vse....uzivajte v soncku [sm=smiley31.gif]

ursonok -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 10:25:44)

Zdravo!

Socialni transferji
Valda sem državljanka Slovenije in imam tam stalno prebivališče! Tudi pred tremi leti sem normalno dobivala nadomestilo. Zdaj so pa napisali, da so v bazi zdravstvenega zavarovanja videli, da je mož zaposlen na Poljskem in da glede na evropsko uredbo je potem za porodniške pristojna POljska (ne glede na to, da sem jaz državljanka Slo in imam tam stalno prebivališče). Mislim, da pred tremi leti enostavno niso ničesar preverjali - ker je bilo pač obdobje "debelih krav". Zdaj je prišlo obdobje "suhih krav" in pač počnejo vse, da bi bilo ceneje [sm=smiley13.gif]. Sem FUL jezna. V ponedeljek kličem tja, da vidim, kaj dogaja. Ali so čisto resni ali se vseeno malo hecajo [sm=smiley24.gif]

Včeraj smo bili cel dan pri kolegih, eno uro iz Krakova, na vasi, ful hud vrt, otroci so letali sem in tja, noreli ves dan, mi pa grizljali dobrote in pili pivo ... IN nakladali. Tamal je okoli pol devetih padla dol čisto izmučena. In spala do pol osmih! Tudi bel je bil spalno kar priden, le da sva šla midva spet pozno spat ... No, pa preveč piva je bilo [sm=smiley36.gif]

Res bi bilo fino imeti hiško z vrtom. Malo izven mesta (ne pa preveč, ker jaz rabim "civilizacijo": bazen, knjižnice itd.) [sm=jezicek.gif] No, ampak to so (zaenkrat) zgolj sladke sanje ...

Jada82 -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 10:34:35)

Jutro punce!

Joj, kakšna noč, kriza [sm=smiley13.gif] Sicer je tamala ful fajn spala, zbudila šele ob pol 4h, ko sva jedli .... potem se je pa ta večja zbudila in ful jokala, kar ni bilo konca ... tamala je h sreči nazaj zaspala, fajn trdno ... ta večja je bila pa čist fertik, 2 ure je jokala non stop, da jo trebušček boli, pa rita ... je mela neke krče, pomoje je bila kriza s prebavo ... sem dala Calpol, potem že klicala zdravnika ob pol 5h, da pridemo (joj, po tem sem kar jaz jokala, ker sem bila tud že čist fertik, otrok ves adijo, sestra pa mi reče, ja pridta, če že morata, ampak zdravnica je bila že tako celo noč pokonci ... [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] mater, naše zdravstvo). No, potem je nekaj časa pri meni sedela in je bilo bolje .... sva zaspali ... zdaj je ok .... ne vem [sm=zmeden.gif] Tamala pa itak potem začne jamrat ..... No, je šel mož h Emiliji, jaz pa sem bila v dnevni z Izabelo ... selitve narodov sredi noči .... [sm=smiley5.gif]

Tamala je bila pa včer tud čist adijo .... čez dan mi ni zaspala, da se reče, niti v vozičku ne ... parkrat po pol ure, ali še celo manj ... pa stalno nek jok .... pa ne vem, če so bili ravno tipični krči, ker ni nogic krčila ... kriza, čisto sem bila že živčna .... danes je spet začela s tem .... sva bila že oba z možem živčna, pa še vsi naprespani ..... no, potem ji je dal mož še mal hrane, je pojedla 30 ml in zaspala, sploh ji nisva podirala kupčka, da se ja ne zbudi .... no, zdej spi ...[sm=smiley29.gif]

Noro!!!!

Oblačenje - včer je bilo res vroče, ma poletje, no!!! Jaz sem imela tamalo v dolgem bodiju, žabicah in oblekico čez ... pa klobuček. Pa v košari od vozička, seveda .... Ma bolj poletno jo pa kar nisem upala oblečt ... je le še april .... pa pihalo je tud mal ...
Ta veliko sem imela pa že čist poletno, sebe tud [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ta veliko sem potem takrat junija 2010, ko je bilo res vroče, imela v kratkem bodiju pa poletnih dolgih hlačkah, včasih čez bodi pa še kratko majčko ..... štumfke pa po potrebi ... je bila pa okol 3,5 - 4 mesece stara ....

Jada82 -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 10:36:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy

Ljubosumje: joj, si nisem predstavljala da bo tako hudo....prvi sin je postal grozen, sicer se s tamalim "lepo" obnasa, ampak z nami je obup, sploh z mano. Ne prepoznam ga vec...zdaj ima tamljasi ze 1 mesec in ne vem kdaj se bo kaj umirilo. Koliko je trajalo pri vas?

Sej pri nas je tud še ljubosumje ... se mi zdi, da bolj kot se tamala začenja odzivat, več je pri ta večji ljubosumja .... ampak sem pa pogruntala, če se na čase res samo njej posvetim, da je bolje .. recimo, da se malo loviva, pa tako, kr crkljava na nagajiv način .... pol je boljš .... al pa da kdaj kam sami greva, magar samo na sprehod .... to pomaga, rabijo mamico tudi samo zase ...

ursonok -> RE: Marčevke 2012 (29.4.2012 11:26:35)

Oblačenje
mi ga pblačimo že čisto poletno - v avtu je samo v bodiju, ima gole nigice, zunaj je bil pa včeraj v bodiju in hlačah. Se pravi eno plast in nič več. Proti večer, okoli sedmih, ko se je sonce skrilo in je malo pihalo, smo mu dali neko rutico na glavo.
Saj malo oklevam, kako ga obleči, ampak načeloma sem pristaš "mrzle vzgoje". Čim manj oblačit, nikoli pregrevat.

Nič, zdaj pa letimo v gozd na en dolg sprehod, morda celo v živalski vrt [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>