HeLenčica
|
Naj se še jaz vključim v tole debato, ki je po mojem mnenju zelo koristna, saj verjamem, da forum bere še veliko več deklet in žensk, ki se v ne vključujejo v debato in jim naša mnenja in izkušnje morda pridejo prav. Kakorkoli. Strinjam se z Anonimno in Katte, da je treba h G po kakšnem letu. Jaz sem se celo za kak mesec "zlagala", da je eno leto naokoli, da sem dobila napotnico, potem pa čakala 4 mesece na prvi pregled in nato še 3 mesece za prve preiskave. V kolikor je kaj narobe, ali z njo ali z njim ali z obema, bodo zdravniki tako ali tako pomagali. Dokler pa teh preiskav ne opraviš pa ne veš, če je z vama kaj narobe, mar ne? Jaz sem bila 100% da je z nama nekaj narobe in da bova potrebovala IVF. Ampak je oploditev en tak mali čudež, kot ga vidim jaz, mora se poklopiti 1000 stvari, da končno vidiš plusek in če ne štima ena mičkena, mičkena stvar, traja malce dlje. Nikoli ne bom vedela, zakaj sem zanosila šele po 1,5 leta, a dejstvo je, da sem v začetku marca doživela "zlom", ker se mi je psihični pritisk ne-zanositve začel poznati že na fizičnem zdravju (vedno močnejše in pogostejše migrene, težave z želodcem itd.) in ker pluska ni in ni bilo, enostavno nisem več zmogla. Pa sem se sestavila in si dopovedala da je življenje lepo tudi brez + in da bo le-ta že enkrat prišel. Pa sem zatem še enkrat dobila M, potem pa več ne. Ali je to zaradi tega ali pa bi bil plusek tudi, če bi še vedno visela na forumih, štela dneve in delala O teste, ne vem. Vendar verjamem, da je tudi ta stres pri nama deloval kot kontracepcija. Ker imava probleme tudi z gibljivostjo semen, je pa trajalo nekaj časa. Malce sem zabluzila, ampak želim reči: če je kaj narobe, ne pomaga noben odklop, včasih pa je to vse, kar potrebujemo, da pridemo do tega tako želenega . Ampak samo dopovedati si tega ne moreš, pride nek trenutek samo od sebe. Pa brez zamere, punce in veeeeeeeelikoooooooooo sreče! Vse bomo mame, ene malo prej, druge pa malce kasneje!