Norigarač
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Prvo kot prvo nimam doktorata niti magisterija niti diplome, sem navaden elektrotehnik, mogoče ti bom šel manj na živce. Iz tebe se ne delam norca, daleč od tega in ja, vsi se lahko znajdemo jutri na borzi, tega se prekleto zavedam. In, kaj bo meni in mojim otrokom potem pomagalo pljuvanje vsevprek? Jezen si lahko pa na svojega privatnika, ki te je nategoval nekaj mesecev in ne na ostali vesoljni svet. Mogoče, če začneš na svet gledati tako, te čaka nekje pošten in pravičen delodajalec, ki te bo plačal toliko, kot si zaslužiš. Še vedno mislim, da za tvojo težavo niso krivi učitelji, vzgojiteljice in podobni, ampak sistem, katerega ne levi ne desni niso znali do danes urediti. Če se privatizira šolstvo, zdravstvo in podobno, bodo takšni, ki nimajo nič še na slabšem, ker bo vse to potrebno plačat in to bogato. Poizkusi it samo k zobozdravniku privat....te bo zadela kap. Sam žal, če si zaslepljen z jezo na celotni svet ti lahko tule trobezljam kar čem, pa bo še vedno enako, jezen boš na celotni svet. No tole, da bi mi šel na živce nekdo, ki ima višjo izborazbo kot jaz žal ne drži (bi mi šla tudi moja žena ). No do sedaj nisem pisal o svoji družini, sedaj pa bom. Moja žena je visoko šolana (zelo visoko glede na mojo izborazbo) in dela v JU, pa je vseeno bila proti štrajku. No zaradi tega je bila tudi ona "okarnana" s strani nadrejenega in opozorjena, naj pazi, da se slučajno ne bo znašla na vrhu liste, če bo potrebno odpuščati v JU. Nikakor pa nisem napirjen proti nobenemu, razen proti mojemu bivšemu delodajalcu, pove pa svoje mnenje, kar mislim, da tudi vsi ostali, a ne? Ja, pa tudi delo sem dobil, pri novem privatniku, za enako plačo in podobno delo, več kot je minimalc pa te žal za garaško delo nihče ne plača.
|