Anonimen
|
Zdravo, nosečke! Tudi meni je hudo, ko vidim, kakšne zamjevke so nekatere tašče, je moja v primerjavi s takimi prav zlata, pa je tudi ona svojega denarja vredna. annai - saj človek težko verjame, da lahko nekoga partnerjeva mati tako ponižuje, toda zavedaj se, da so drugi do tebe takšni, kolikor jim pustiš. Ona se ne bo spremenila, ti pa se ne daj in se postavi zase, kajti tboj partner se očitno svoje matere boji, da se ne upa postaviti za svojo družino, zato pa se daj ti. Najbolje pa bi bilo, če imate možnost, da greste nekam na svoje, čeprav pred nadležno taščo včasih tudi 1000 km razdalje ne pomaga... Moja tašča je bila tudi vsa čudna, ko sem prvič zanosila, najprej je govorila, da hoče vnukinjo, če ne noče bit babica, nato, ko smo kupili stanovanje v drugem kraju je skoraj znorela in zahtevala, da bo otrok hodil v njen kraj v vrtec, da bo hodila ponj , ko sem ji rekla, da bo otrok hodil v vrtec tam, kjer bo nam bolj enostavno, je pa začela jokat, da sploh nima pomena bit babica. No, takrat je bil mož tiho, jaz pa sem ji rekla, da bo za vse lažje, če se bo zavedala, da je ona babica posledično in ne vzročno. Potem, ko sem rodila je bila nekaj mesecev tudi vsa obsedena, ampak se mi sploh ne da v mislih pogrevat teh zadev, ker sem mislila, da se mi bo zmešalo, pa nismo živeli pod isto streho. Razdalja pa tudi naredi svoje, sedaj se vidimo 2x na mesec, če imam smolo pa 3x Bila bi čisto fajn oseba, če ne bi bila tako ukazovalna, zahtevna in radovedna...mi je kar groza spet povedat, da pričakujeva, ker jo že slišim, kakšne besedne izpade bo imela - v njih je mojster - ampak sem se že naučila, da jih ignoriram, če pa ne neha, pa zapustim prostor. Če imam pa pravi dan, ji pa nazaj zabrusim svoje in mi dol visi za užaljenost, a ona pa lahko govori kar ji paše? Eh, pa pustimo te naše "monster-in-law" pri miru. Bi pa tudi o moji mami imela marsikaj za povedat, da ne bom samo taščice šimfala, ampak a ni že vreme dovolj slabo danes? Jaz sem sicer OK, imam čedalje več energije, rahlo slabost čutim le še zjutraj, ko vstanem, prsa me manj bolijo, skratka super sem. Pa tudi mene zadnjih 5 dni nekam čudno v trebuhu boli iz. tišči na trenutke,ampak to naj bi se medenične vezi raztezale ali nekaj takega. V petek imam NS in komaj čakam Čez vikend smo šli k mojim na obisk in smo povedali novičko, kljub temu, da sem se odločila, da počakamo do NS, ampak kar nisem morala bit tiho, poleg tega se mi trebušček že kar pozna in nosim nosečniške hlače. Tašča in moževo ožje sorodstvo pa bo za oznanitev vesele novičke na vrsti ta vikend... Je pa res čisto nekaj drugega pričakovati otroka prvič ali pa drugič. Sedaj mi zdi vse bolj v "easy", takrat sem kar naprej prebirala nosečniške revije in knjige ter brskala po netu in na pamet vedla, koliko je pikica v določenem tednu velika, kako se razvija in kaj že lahko počne, sedaj pa to kar polzi mimo mene, no ,se mi vsaj zdi, da hitreje mineva. Me zanima, če je še katera tu trenutno brez službe? Jaz se včasih tako nekoristno počutim, a na srečo je moj mož tak človek, ki mi tega nikoli ne očita in me celo vzpodbuja, če ne drugega, bom pa v miru nosečnost prenašala, hoidla na preglede brez nekih odsotnosti in se v miru pripravila na prihod novega člana - navsezadnje je vsaka stvar za nekaj dobra Sicer včasih komaj poštukamo mesec, pa mož nima slabe plače, ampak je treba še stanovansjki kredit plačevat, zato včasih pač kakšno položnico preložimo na naslednji mesec itd., ampak važno, da se imamo radi in da imamo svoj mir. Vse nove nosečke - čestitke in dobrodošle, ter čestitke vsem, ki ste imele NS in ostale preglede! lp, anonimna
|