RE: Decembrčice 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 12:57:14)

^^ Midva živiva sicer v najemniškem stanovanju.
Res je, da se bodo morali sprijazniti, a ne vem...Z mamo sem govorila danes in vedno kdaj jo slišim mi ne omenja nič drugega kot službo. Saj vem, da jo skrbi, a me je strah, da bo, ko ji bom povedala za nosečnost, govorila da sem neodgovorna.
Drugače bova s fantom letos skupaj že 6 let, na svojem pa bova maja 5 let.

Glede pregleda pa tudi mene zelooo skrbi.[sm=smiley13.gif]

Vem, da bi morala biti mirna in vse, pa ne morem biti... [sm=smiley13.gif]

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 12:59:54)

IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Buubika vem kako ti je. Lani sta moj brat in njegovo dekle bila v taki situaciji. Mi smo bili vsi veseli njeni pa v šoku. Stara sta 23 in 24. Letos sta dobila hčerkico katero smo vsi zelo čakali in tudi doma pri njej so zelo navdušeni. To je le šok. Boš vidla ko bosta povedala bo mogoče šok. Važno je,da vidva držita skupaj in se veselita novega člana. Srečno in kr pogumno

Joj, hvala cukica[sm=smiley31.gif]

cukica -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 13:03:57)

Buubikaa najbolje,da gresta za vikend tja in povesta. Imata drug drugega in to je najbolj važno. Tud moji se niso strinjali,da zanosim tako hitro. To je moje telo,moje življenje in z partnerjem sva se tako odločila. Če hočejo naj se veselijo z nama al pa naj zadržijo vse zase. Taka sva in se ne ozirava na druge.

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 13:07:20)

^^ Pa ni še prezgodaj, da bi povedala ali misliš, da bi to koristilo meni, da se neham sekirat?
Hvala za nasvete.**

cukica -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 13:18:33)

Buubikaa to je zate,da boš ti mirna. Pri bratu je blo potem tako,da je ona na faksu brat pa si je našel službo. Le pogumo drugače maš pa nas tukaj za podporo

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 13:38:35)

Hvala. [sm=smiley31.gif]

Res bi bilo fino, da bi se pomirila...Ampak, če pa poslušam, da sta bratranec in njegova punca zelo neodgovorna, ker bosta v kratkem dobila[sm=duda.gif] in nimata služb...
Pa potem je še tukaj moja NE-služba, ko vsi jo tako povdarjajo.
Ampak res ne mislim spraševati, če imam lahko otroka. S partnerjem sva se skupaj odločila in si zaželela, pa vem da[sm=duda.gif]ne bo nič manjkalo.
Težko pa je to nekomu povedati, ki po eni strani govori kako bi bil vesel vnučkov, po drugi strani pa, da zdaj res ni pravi čas in da bi mogla jaz prvo dobit službo...
Težko je...[sm=smiley13.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 13:44:52)

cukica! odlično si naredila ;)) lepo!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

haram -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 14:02:14)

IZVIRNO SPOROČILO: buubikaa

Hvala. [sm=smiley31.gif]

Res bi bilo fino, da bi se pomirila...Ampak, če pa poslušam, da sta bratranec in njegova punca zelo neodgovorna, ker bosta v kratkem dobila[sm=duda.gif] in nimata služb...
Pa potem je še tukaj moja NE-služba, ko vsi jo tako povdarjajo.
Ampak res ne mislim spraševati, če imam lahko otroka. S partnerjem sva se skupaj odločila in si zaželela, pa vem da[sm=duda.gif]ne bo nič manjkalo.
Težko pa je to nekomu povedati, ki po eni strani govori kako bi bil vesel vnučkov, po drugi strani pa, da zdaj res ni pravi čas in da bi mogla jaz prvo dobit službo...
Težko je...[sm=smiley13.gif]

boš vidla vse bo v redu sploh pa k se mali rodi boš vidla kok bojo nori nanjga.[sm=smiley36.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 14:06:59)

s službami je danes itak zelo težko... tudi. če jo imaš ni nujno, da jo boš še imela, ko se vrneš iz porodniške tako, da služba danes ni ravno tudi zagotovilo, da bo služba čez eno leto...
ti kar vaju in vajino bodoćo štručko daj na prvo mesto! ko boš otročka pestvala in ti bo dajal vse tiste nasmehe in prijetne trenutke se na starše še spomnila ne boš...
tudi jaz nimam trenutno nobenega pametnega dohodka in če ne bi bilo mojega tudi za poroko ne bi imela... ampak pride obdobje, ko moraš sebe in svojo družino postaviti na prvo mesto... je čas za kariero in je čas za družino. Jaz sem 100% da je sedaj končno moj čas za družino in se temu ne bom odrekla niti. če sem na pol brez službe... v bistvu si komaj želim it na porodniško, ker potem bo v bistvu več keša, ker bomo dobile še porodniško (no, če nam je ne črtajo v celoti..) ...
NE SE SEKIRAT PUNCE!! VSE BO OK!!! MORA BITI!! NI DRUGE!! [sm=smiley1.gif]
[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 14:11:20)

Hvala vama za te lepe besede.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Res je lepo, da imamo ta forum, kjer si delimo nasvete.

HVALA ŠE ENKRAT VSEM!

Bom pa napisala kakšni bodo odzivi...

[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 14:55:37)

Pozdravljena dekleta! :)

Še jaz se vam pridružim,če me seveda sprejmete[sm=smiley36.gif]
Pričakujem prvega otročka,mela sem en SS in zdaj se nam je [sm=modricrtici.gif] prikazal popolnoma nepričakovano.[sm=smiley36.gif] Sem vedno govorila,da se nebom noseča poročila,ampak se mi bo zgodilo ravno to[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ampak mi je tut tako super, važno da v meni raste novo bitje.

Pregled sem imela danes, je vse super,srček bije, sicer smo videli 2 ploda, ampak srček je bil samo en. Je g. rekla da je možnost,da bo naslednjič našla še drug srček,ampak važno da en veselo utripa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
PDP pa je potrjen na 3.12.

Grem vas še malo prebrat, se že dosti načvekale[sm=smiley36.gif]

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:12:23)

Da še napišem kaj, sicer mam še goro papirjev za uredit,ampak ste ve bolj zanimive.[sm=smiley1.gif]

znaki bruham že 4dni,vedno ko se spravim zobe umivat se mi dvigne in samo šprintam do wcja[sm=zmeden.gif] ko pa pridem v službo mi hvala bogu ni slabo,edino napihnjena sem tak,ko da bi bla že najmanj v 5.mesecu nosečnosti[sm=smiley36.gif]

Midva sva zaenkrat povedala samo mojim staršem in sestri,sem vedela da bodo bli iskreno veseli, za taščo še imam kr nekaj zadržkov,glede na to,da se ne razumeva,nisem prepričana da bo vredu sprejela[sm=zmeden.gif]
V službi še tut nisem povedala,ampak že sumijo nekaj,kr mi kava sploh več ne paše[sm=jezicek.gif] Prej me je vedno mogla čakat na mizi ko sem prišla,zdaj pa jo takoj vstran nesem, ker mi preveč smrdi[sm=smiley36.gif]

buubikaa ne smeš se zdaj z takšnimi stvarmi obremenjevat[sm=smiley1.gif] sem prepričana,da ti na lahko in da neveš kaj naj pričakuješ,ampak mogoče pa bodo vredu odreagirali, drugače pa se bodo navadli in te bodo potem razvajali.. Samo prepusti času čas,pa se bo vse rešlo tak kot se mora.[sm=bravo.gif] vi2 si otroka želita in mu bo največ pomenla vajina naizmerna ljubezen!

Mam pa še eno vprašanje, me je kr sram no... [sm=smiley9.gif]
Vglavnem, jaz sem do zdaj kadila skoraj 10let. Ko sem zvedla da sem noseča, sem valda cigarete takoj vstran vrgla, ampak zdaj je problem,da mi proti večeru nenormalno zapašejo[sm=smiley13.gif] A je tukaj še katera "bivša" kadilka?

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:13:10)

uauuuu ČESTITKE GUESS!!!
IN TO KAR DVA! srečnica!! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jaz sem tudi vedno govorila, da se ne bom poročila noseča.. da je to najbolj bedno kar lahko narediš.. kakšna pa bo žurka.. no, zdaj pa imam.. zarečenega kruha...če bo s pikico vse ok, bom požrla vse skupaj, če pa se mi zgodi neizogibno in pride do SS po poroki se bom pa požrla [sm=zmeden.gif]... na žalost napetost in prebava in hormoni delajo svoje in obleka mi ne bo tako lepo stala.. razen zjutraj 1h sem cel dan napihnjena, poleg tega sem mogla prekinit hujšanje z NUPO (pa tako fajn mi je šlo.. 5kg v 14-ih dneh), spodnje perilo te ne sme preveč stiskat (jaz sem hotela imeti steznik) in danes sem kar pred prodajalko začela jokat, ker mi ni hotla prodat stiskajočega spodnjega perila... no, živci in hormoni delajo svoje.. danes sem zelo jokavo razpoložena... aja, pa zjutraj sem spet zakrvavela (od takrat sicer ne več) in G mi je odsvetovala spolne odnose vsaj 1 teden po krvavitvi... če bo šlo tako naprej bo še prva poročna noč pokvarjena.. tako, da... mera je polna [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:21:26)

ena moja prijateljica se je te zadeve s čiki rešila tako, da je kupila tobak in si sama zvijala čike.. ker je bila v tem zelo nevešča, jo je že prej minilo preden je zvila... na začetku je še kakšnega pokadila, potem pa ji je bilo tako slabo, da so se ji enostavno uprli... recimo, da od 2.meseca naprej ni več prižgala... je pa res ful bruhala...

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:28:19)

tallla
hahahaha, evo točno tako razmišljanje sem jaz mela[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sem pa obleko že imela rezervirano, vse nareto, in zdaj mam ju3 še enkrat probo,ampak dvomim da mi bo prav in si bom mogla drugo izbrat, kr ta je ful oprijeta in ja, nič me ne sme tiščat..
Ampak veš kaj, itak se ne smema sekirat[sm=smiley36.gif] Kakorkoli bo, boma itak najlepši tam, z pikicama pa bo tak vse super, drugače sploh ne smemo razmišljat.[sm=bravo.gif]
Kdaj pa je vajin datum?

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:30:44)

IZVIRNO SPOROČILO: tallla

ena moja prijateljica se je te zadeve s čiki rešila tako, da je kupila tobak in si sama zvijala čike.. ker je bila v tem zelo nevešča, jo je že prej minilo preden je zvila... na začetku je še kakšnega pokadila, potem pa ji je bilo tako slabo, da so se ji enostavno uprli... recimo, da od 2.meseca naprej ni več prižgala... je pa res ful bruhala...

Mah,sej meni zjutraj sploh ne pašejo preveč... čez dan sm itak zakopana v delo,da še za malco najdem komaj čas, ampak ko pa pridem domov, pa se sprostim,pa ko vidim dragega,da gre na teraso pa si pivo odpre,pa čik prižge, pol pa bi 2 naenkrat[sm=zmeden.gif]
Jooj, te razvade, bom mogoče probala isto ko tvoja kolegica[sm=smiley1.gif]

Grahek -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:33:13)

Dan!

Bivša kadilka sem tudi jaz [sm=smiley9.gif] sem kadila kot turek, ko sem zanosila za prvega otroka sem počasi ukinjala in do 7 meseca nosečnosti čisto prenehala,od takrat nisem več prižgala nobenega cigareta in to bo že dobrih 15 let.Sem kar ponosna nase.
Na dekliščini so mi sicer cigaret prižgale,a mi je tako smrdelo da nisem potegnila.Sem pa velikokrat sanjala kako kadim,tudi po 4 čike sem imela v ustih in sem se prebujala prav v morah.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Kar se tiče sekiranja in mnenja drugih je tako.
Če imaš enega te sekirajo kdaj bo drugi,če nimaš nobenega te gnjavijo da zdaj je pa že čas,če jih imaš malo več si itak marsovec posebne sorte.Tudi pri meni bo govorenja in vsega,a se ne sekiram.Naj si vsak misli kar si hoče,otrok je najin in midva sva odgovorna zanj.

Čestitke za nosečnosti vsem novim [sm=nosecka.gif]
Kar se pa dveh vrečk tiče je tako,da lahko enemu kasneje začne biti srček,lahko pa to pomeni da je plodek odmrl.Včasih se takrat lahko malo zakrvavi,lahko pa se vse skupaj posuši.Bolj zgodaj ko en propade,manj verjetnosti je,da bo z drugim kaj narobe.Če so potem ob porodu babice pozorne na posteljici živorojenega otroka opazijo zatrdlino-posušen plodek.

Me čaka polno dela,zato letim dalje.
Imam to srečo,da mi nikoli še ni bilo slabo na začetku nosečnosti in da se vedno počutim kot rožica.

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 15:50:38)

midva imava 5.5. je že tik pred vrati.. sem glihkar rezervirala nočitev...
meni je moja obleka zelo všeč... čeprav mi na začetku glih ni bila da dol padeš... pol sem jo pa pomerila pred 2 tedni in se je -5kg, solarij in visoke petke tako lepo poznalo, da sem se zaljubila vanjo... ima pa spredaj narejeno na "V" čez trebuh in ga res ne bi smela imeti... in to me sedaj najbolj skrbi... in čist okupira... in še to... če držim trebuh not me začne maternica bolet ! [sm=zmeden.gif] [sm=smiley19.gif]

kaj pa vidva? po tickerju sem zračunala 31.5 ?? nekaj najbrž ne bo ok... imaš že vse urejeno?

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 16:01:27)

Najin datum je 2.6.:))
ma jaz bom ju3 vidla situacijo, kr mam jaz zgoraj čist oprijeto,do bokov, potem pa se zelo razširi navzven in glede na to,da je do bokov oprijeta nimam nič za razmišljat[sm=smiley36.gif]
Ja, mava že praktično vse, v ponedeljek se greva še samo fiksno za meni v gostilno zmenit, pa ene 15 vabil še morava raznosit, pol pa je to to.
Eh, to da bi se trudla, pa celo poroko trebuh not držala, da bi te vse bolelo je čist brezveze.. Jaz sem tak rekla,da bom vidla ju3,če bom kakšno drugo našla, drugače pa si bom v trgovini pač kupla eno,čeprav to nikoli ni blo v mojih mislih[sm=jezicek.gif]
Ampak za naše otročke bomo marsikaj naredli.:))

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 16:08:40)

evo.. kot, da me kdo sliši.. zdejle je bilo pa malo preveč krvi na toal. papirju....
pa v ponedeljek sem bila pri G... mi je kar nerodno klicat ponovno... bom počakala do jutri... majku milo... danes je pa res čist pokvarjen dan... katerega smo že? 19.. HJA, 9-KE NIKOLI ne prinesejo nič dobrega...

cukica -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 16:50:33)

Tallla če imaš možnost se pojdi pokazat drugače pa počivaj maksimalno.

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 17:05:52)

prsi imam še vedno precej občutljive... ampak malo mi postaja slabo... najbrž zaradi živcev... pa zdejle moram res nekaj pohitet za službo... mi je pa čudno... mogoče bo še kakšni, me pa vseeno zanima.. da bolj zakrvavim, ko grem na blato... kot, da tisti pritisk sproža krvavitev v maternici... a se je to že kateri dogajalo v preteklosti?

guess -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 17:35:40)

tallla se strinjam z cukico, če lahko,se pojdi pokazat, izgubit nimaš kaj. Pa naj te ne bo sram, če si ta teden že bila pri zdravniku. Če ne druga vsaj pokliči, boš bolj mirna.

Rozka -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 18:16:02)

Draga Buubikaa, takle je,.. moja situacija je zelo podobna tvoji,... jaz brez službe, moj jo ima, stnovanje v najemu, otrok je bil načrtovan,... pa da te pomirim,.. moji starši so bili presrečni. Ampak res. (S solzicami). Tako, da le pogumno. Ti pošiljam [sm=pikapoka1.gif] za pogum ;)

Guess. Dobrodošla med decembrskimi [sm=nosecka.gif] :) Moji prijateljici, ki je res strastna kadilka, in je obe nosečnosti oddelala z veliko kajenja, je ginekologinja odsvetovala, da preneha kadit. Da bi bil to prevelik šok za otročička. Kvečjemu zmanjšat,.. Tako, da ti po mojem kašen zvečer ne bo škodil ;)

Tallla [sm=pikapoka1.gif]. Naj mine krvavitev. Oziroma, naj bo vse ok. Držim pesti.

Punce, poroka in otročiek na enkrat, pa to sta dva najlepša dogodka. Mogoče se boste zavedale, da se ni preveč dobro sekirati in vam bo zato še lepše, ker boste živce pustile doma. Boste pa najlepše neveste, vsekakor. Jaz se še vedno nasmejim, ko mi mami pove, da sem bila zraven na poroki ;)

Mene drugače tudi še vedno bolijo prsa. Pa tudi slabost me občasno daje,... da o utrujenosti ne govorim. Čeprav se je spanje drastično skrajšalo. Sem bila vedno prava zaspanka, zdaj pa nikakor ne morem spati :) Zgleda, me pikica navaja že za v naprej ;)

Sedaj pa utrujenost zmaguje,.. se slisimo :)

cukica -> RE: Decembrčice 2012 (19.4.2012 18:30:16)

Tallla kakšno je stanje?

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>