RE: Decembrčice 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

alfi -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 16:09:25)

ALFI...Stara 34 let,z okolice Domžal.4 nosečnost...2 imam doma,.....prvi pregled 17.5......PDP 20.12.

Toliko o meni sedaj.[sm=smiley1.gif]

miškamaša -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 17:06:43)

Ma ste se pa načvekale..sm si mogla prov cajt uzet, da sm vse prebrala.. mam tako službo, da ne morm vmes hodt na računalnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

ja ns je pa res kr dost k mamo na isti dan PDP..če sm jst zase prov zračunala sva malo pikico nardila ravno na materinski dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

no toliko za zdaj.. aja pa še za seznamček: 1.pregled: 23.5. in NS: 4.6

alfi -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 17:57:05)

Neki me še zanima a je imela katera od vas ene 6 dni rjavega izcedka takrat ko bi morala bit [sm=hudicek1.gif]???

miškamaša -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 18:21:51)

jst sm mela tko res rahlo..ampak res rahlo..kot da bi bil malce obarvan beli tok..

Poli_H -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:02:01)

Pozdravljene drage sonosečke [sm=smiley1.gif]

Najprej naj vam vsem iskreno iz srca čestitam za fižolčke [sm=bravo.gif]

Moji podatki: PDP po moje 14.12.2012, Poli_H, 29, Maribor, moja tretja [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif][sm=rozaCrtici.gif], št. v trebušku še ne vem, jutri imam UZ.

Doma imam 13 mesečno marčico 2011, ki je pravi sonček. Dnevi hitro minevajo, tako da mi tudi ta nosečnost kar nekam beži ;-)

Zaenkrat toliko od mene, se javim ko vas preberem za nazaj.

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:10:55)

Dobrodošla Poli_H![sm=bravo.gif]

Želim ti lepo in zdravo nosečnost![sm=pikapoka1.gif]

Poli_H -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:12:40)

hvala Buubikaaa, enako.

Pa da sprobam če mi bo ticker delal ;-)

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:19:13)

Kje pa se to nastavi[sm=zmeden.gif]

Grahek -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:37:09)

Dobrodošle vse nove [sm=nosecka.gif]!
Želim vam lepo in mirno nosečnost.

Grahek -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 19:50:28)

Buubika-greš na svoj profil,pod nastavitve,tam imaš zgoraj med drugim tudi forumi in potem klikneš tja in tam imaš okvirčke,kjer ti piše podpis,trakec in kupiraš iz tukaj svoj tickerček.
Upam,da sem bila razumljiva

tukaj si ustvari svoj tickerček http://lilypie.com/

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 20:13:15)

čestitke vsem novim so[sm=nosecka.gif]

mejckena81.. hahaha.. za odpirat temo pa si res mal pozna [sm=smiley36.gif] sem jo odprla že pred 18-imi dnevi :)

Zumbika!!! :) [sm=bravo.gif]sem vedla, da ima še ena pa sem pozabila katera ima pregled [sm=smiley36.gif]
ČESTITKE TUDI TEBI!! ti je odprla materinsko? ti je povedala PDP? koliko je velik?
Če si [sm=nosecka.gif] 7T in 4 dni pomeni, da si v 8. tednu oz. si noseča 7 tednov ... glih tok...
no, jaz sem bila tudi v 8T pa me je (upam, da samo zaradi pozne O) premaknila nazaj na 7Teden oz., da sem noseča v bistvu 6T in moooogoče kak dan..velik je bil namreč samo 5mm tako, da sem mal zdrsnila nazaj :( posledično se bo PDP premaknil pa kasneje kot 6.12...
to je pa res lepo, da je poklicala še tvojega! mislim, da jih zelo malo to naredi! pohvalno!

ooo.. jaz sem tudi zeeeeeeeeelo zaspana... danes sem čez noč spala kar 12 ur, pa sem popoldne vseeno zalegla za 1,5h... in tudi zdejle glih ne morem reč, da sem ravno spočita... bi mogla iti delat konfete za poroko pa nisem prepričana, da imam še kaj energije...[sm=zmeden.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (17.4.2012 23:30:27)

alfi... midve sva pa iz "istega" konca... obe okolica Domžal. Imaš G v Domžalah?

berdy -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 8:00:46)

Dobro jutro punce, kako ste kaj danes?

Meni je bilo včeraj popldne zelo slabo, komaj sem zdržala v službi. Kako naj si pomagam s to slabostjo?
Poleg tega pa že več kot en teden hodim spat ob pol 9 zvečer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in vstanem ob 6 uri zjutraj. Nato se vrnem iz službe okrog pol 5 popoldne in sem čisto brez energije. Upam, da čim prej mine.

In ve kako ste? Ste že obvestile svoje družinske člane a novici?

Lep dan

Rozka -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 8:29:48)

Dobro jutro punce.

Čestitke in dobrodošlica vsem novim so[sm=nosecka.gif].

Mene tudi daje utrujenost. Sicer zjutraj, ko bi lahko malce dlje poležala se zbudim precej bolj zgodaj, kot ponavadi. Me pa potem čez dan kar daje.

Berdy pravijo, da proti slabosti pomagajo krekerji oz. grisini. Lahko poskusiš :)
Drugače pri nas najbližji že vedo. So bili vsi čisto [sm=bravo.gif]. Še ati je bil na robu joka (to je že skoraj mali čudež) :) Skratka navdušenje iz vseh strani. Ostalim bova povedala po prvem pregledu. Se mi zdi, da se devi do pregleda kar podaljušejo, namesto zmanjšujejo :) Ta neučakanost :)

Tallla Upam in verjamem, da je to samo zaradi pozne O. Boš videla. Malo optimizma in [sm=smiley31.gif] z moje strani. Upam, da ti bojo konfetki uspeli kot si si jih zamislila. Datum tvojega D-daya se že hitro približuje. :)

Želim vam lep, očitno oblačen dan in čim manj utrujenosti ;)

cukica -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 8:32:06)

Dobro jutro. Midva sva že od 6 pokonci spat pa sem šla ob 21,ampak bi še tako spala. Utrujena sem kot,da nebi celo noč nič spala. Drugače sem kr v redu. Razen pogostega lulanja in občasnih slabosti bi lahko rekla,da sem super. Želim vam lep dan

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 8:39:44)

hvala Rozka[sm=pikapoka1.gif] tudi jaz močno močno upam, da je vse ok :)

Jaz sem danes ponoči brala knjigo do 2.30h, ob 6.30h pa so prišle nečakinje v varstvo (štrajk v vrtcih) tako, da imamo kar pestro. ampak sta full lušne :) zdej sta itak že veliki (3,5 in skoraj 5 let)... se že pozna... se da zmenit vse.. :) pa tok so nabrite, da se jim lahko samo smeješ.. kakšno domišljijo in besednjak imata! upam, da bodo tudi moji otroci tako nadebudni :)[sm=smiley36.gif]
zdej npr. ta mlajša poje assi assa asi koničiwa... pesem iz evrovizije :) hahaaha.. kje jo je sploh slišala.. [sm=smiley1.gif]

berdy -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 9:59:42)

Tudi z moje strai čestitke vsem novim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

Ali obstaja kje kakšen seznamček pregledov, ki jih mora opraviti nosečnica? Ali moram kakšen pregled opraviti sama samoplačniško?
Prvič sem noseča in vsa neučakana :)))))))) prvi pregled pa imam šele 10.5 :(

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 12:01:01)

so seznamčki, ampak se jaz ne spomnim zdaj točno kje so... malo pobrskaj.. najbrž so tudi na ringaraja ali pa na babino.si.
Nekaj ti jaz napišem kolikor se spomnim iz mojega brskanja, pa me bo še kakšna dopolnila...

1. Prvi pregled imaš nekje od 7T do 10T - takrat ti naredi vaginalni UZ, vzame kri, odpre materinsko (brezplačno)
2. drugi pregled se naročiš na NS (Nuhalno svetlino) nekje v 12T-13T. Pregledajo kakšna je možnost, da ima otrok Downov sindrom. Ta je plačljiv in je cca 60E. Partner gre lahko s tabo. Običajno pa lahko vzameš tudi CD, ker ti otrokove fotke in gibanje lahko posname, če želiš. NS ne delajo vsi G; ponavadi ti ga priporoča tvoja G ali malo povprašaš ljudi oz tvoje okolice. NS je brezplačen, če mamica do poroda dopolni 35 let.
3. če obstaja povečana možnost za DS ti predlagajo še AC (Amniocintezo). Ta poseg je tudi plačljiv (mislim, da po 40 letu pa brezplačen) . ti vzamejo en del plodovnice in na podlagi resic natančneje pogledajo možnosti za bolezni. Nekatere izpustijo NS in grejo samo na AC. Nekatere pa se AC izognejo, ker obstaja majhna verjetnost za SS. Po AC so punce pisala, da so imele kar 4 dni precej strogega ležanja.
Ne NS ne AC ti žal ne morejo zagotoviti, da bo otrok 100% zdrav in prav tako niti slab rezultat ni zagotovilo, da bo otrok bolan. Punce so pisale, da so imele (predvsem starejše) zeeeelo slabe rezultate na vseh pregledih pa so bili novorojenčki zdravi kot ribe...
Nekje vmes še enkrat vzamejo kri. Preveri se okuženost na toskoplazmo (izogibaj se mačkam, ker so velike prenosljivke, mačje drekce mora obvezno pospravljat kdo drug, zelenjava in sadje dooobro oprano in po možnosti termično obdelano, prav tako sveža jajca in sveže meso nista priporočljiva v nosečnosti; brskanje po zemlji na vrtu obvezno z rokavicami in na koncu si dooobro operi roke!) . Pregleda se še sladkorna, saj marsikatera dobi nosečniško sladkorno. V primeru povišane ti bodo dali natančno dieto, ki sicer ni slaba ampak predvsem zamudna saj se moraš držati 6-ih obrokov na dan ob točno določeni uri in jesti točno določeno količino, ki je napisana na receptu....
4. Samoplačniško se lahko odločiš tudi za 3D, ki je zadnje čase bolj in. Cene ne vem točno, ampak najbrž nekje okoli 50 eur če ne več. Nisem zasledila, da bi to imelo kak zdravstveni namen, bolj poteši firbec mamice in atija, pa še snemaš lahko. Obstaja tudi že 4D (zvok) in tako lahko lepo vidiš svojega dojenčka v obraz, spol, njegovo premikanje itd... No, razen če ne drži roke pred obrazom kot je to naredil moji prijatelijci.. Prav ni hotel pokazat obrazka :) [sm=jezicek.gif]
Bližje si porodu, pogosteje te naročujejo. Mislim, da je na koncu na vsak teden....

no, to je iz moje strani. Če najdem link ga pripopam, ampak mislim, da sem kar nekaj koristnih info podala :) [sm=jezicek.gif]

Srečno!

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 12:07:55)

evo nekaj povezav:
http://forum-tezave-pomagajmosi.mojforum.si/forum-tezave-pomagajmosi-post-3723.html

evo tukaj je res super napisano (vidim pa da sem mal pomešala AC in bipsijo horionskih resic..[sm=zmeden.gif])
http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/pregledi-med-nosecnostjo.html

tole si kar splača sprintat :)
juhuuuuu! lep dan!!

alfi -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 12:38:31)

Tallla ja imam gin. v Domžalah.- Lomškovo. Sem šla danes k njej zaradi rjavega izcedka pa na uz še ni videla nič, na vodi pa je bilo pozitivno. Zdaj mi je dala utrogestan za 10 dni in počivat moram. Upam, da bo vse uredu. Ampak jaz mislim , da bo. Verjetno je še res prekmalu, da bi se kaj videlo, zdaj imam 30.4. kontrolo, pri Megličevi, ker moje nebo. Mi je pa popoldne zelo slabo že dva dni. S katerega konca pa si ti ?

berdy -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 12:49:36)

Talla hvala za odgovor.
Samo nekaj mi ni jasno ali se moram na pregled NS naročiti sama ali me bo ginekolog po prvem pregledu?

Alfi tudi mene daje občasna slabost :(, upam, da čim prej mine.
Imam pa napade lakote. Ne jem sicer več kot običajno ampak imam občutek da sem stalno lačna. ko nekaj pojem mi je prav tako manj slabo. Zvečer se dobim s prijateljico v slaščičarni in si bom privoščila eno čokoladno tortico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Lepo se imejte

ZalaTM -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 13:35:55)

Lep pozdravček,

naj se še jaz pofočkam -
PDP 1.12.2012,ZalaTM, starost 35 let, moja 3[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]doma, UZ sem imela 16.4. in srček bije sem pa rizična, vmes sem bila že v bolnišnici zaradi krvavitev in tudi v nadaljne mi sledijo posebni ukrepi, tako da upam, da se vse dobro izteče.

uživajte in vsem prijetno nosečnost.

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 13:44:30)

Alfi jaz sem od Domžal proti Štajerskem koncu. iz kje si pa ti? lahko se slišiva na privat.. :)
Pred dopolnjenim 6T se težko kaj vidi tako, da brez skrbi! Jaz sem pri Goslarjevi. K Megličevi bom šla pa najbrž na NS.... no, če bo vse ok. Jaz jemljem Dabroston proti splavu, mislim pa da mi je zadnjič dala Boscopan zaradi krvavitev (in ne Utrogestan).. boooo....
Držim pesti, da bo vse ok!!![sm=smiley31.gif]

Malenkost berdy, če sem ti pomagala... upam samo , da nisem kake neumnosti napisala.. :) na NS te lahko naroči tvoj G, če jo izvaja, če je ne, se moraš sama pri tistemu G, ki ga sama izbereš. V KR ni problemov. če ne drugega lahko pokličeš v porodnišnico in ti bodo povedali kdo dela ali pa ti bo tvoja G svetovala. Če imaš 1.pregled v 8T je fino, da imaš NS v 12T tako boš lepo videla kako napreduje tvoj dojenček in pregled boš imela na 1M. Če boš imela 1.pregled recimo v 10T in NS v 12T je skoraj malo škoda, da sta tako skupaj, ker se boš do naslednjega pregleda spet načakala, ta 2 boš pa imela relativno blizu... me razumeš kaj se hotla reči? [sm=smiley1.gif] V katerem tednu boš 10.5 ko imaš prvi pregled?

Dobrodošla ZALATM ! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Zakaj pa imaš rizično, če smem vprašat?

SREČNO VSEM!!!

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 13:54:55)

Dobrodošla ZALATM[sm=bravo.gif]

buubikaa -> RE: Decembrčice 2012 (18.4.2012 14:21:52)

Grahek hvala za navodila za ticker![sm=smiley31.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>