RE: Decembrčice 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (16.12.2012 10:38:13)

Mini, čestitke za piškote... Mala je presp ridna da ti jih pusti pečt [sm=bravo.gif]

Nova nosečka, še večje čestitke za malo, malo manj za hormone ampak tudi to se poštima...

Annai, tudi tebi čestitke za sineka in hvala bogu, da si imela svojega zraven, tudi če je karkoli rekel zdravniku, ker lej, s takim odnosom, da bi bila sama si niti približno ne predstavljam... Grozljivka, mislim, kot da si sama hotela CR...

Drugače pa, pri meni, ni spremem od zadnjega vpisa, situacija je ista, še vedno sem sitnoba... In čakam karkoli pred 24 [sm=smiley1.gif] Aja, vreme pa ne pomaga, toplo je ful preveč, dežja je še več kot preveč in megle tudi ne bi rabili... [sm=zmeden.gif]

berdy -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 8:09:11)

Čestitke vsem mamicam!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jest imam pa danes rok in se še nič ne dogaja, zgleda bomo morali še malo počakati.
In ve ali ste rodile na rok, že dolgo se ni objavila tabelca :))

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 9:47:00)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]čestitke obema..

nosečka pozabla si napisat ime[sm=smiley1.gif]

annai-no samo da je mimo in da si ob novi sreči pozabila na dr..ja povsod so kakšne cvetke..

kje pa je žanpaty-sumim da je že v dveh delih[sm=smiley36.gif]

nas je že toliko da se bomo res mogle preselt..ampak s tazadnjimi bomo tudi tukaj kukale in navijale[sm=smiley1.gif]
drgač pa kje ste vse..a ste spet vse na fb[sm=zmeden.gif]

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 9:53:58)

aja pa če bi bil pri nas fantek bi bil tudi maks..
ima pa take manekenske mere kot jih je imel naš ko je šel iz P..mere in teža isto..mini je čist ane[sm=smiley36.gif]

ja tamala je pridna..je, spi..tm nekje 2x na dan je nekje od 30min-1h pokonc potem pa spet spi..če bo šlo tako naprej bo več kot odlično..
popek imava že lep tako da se bomo verjetno v sredo ko pride patronažna že kopali..
dojive se lepo..meni se je tist k sm mela zamašitev mlečnih žlez lepo uredilo-sj ne vem če sem omenila[sm=zmeden.gif]

drgač sm pa čist slabe volje zarad modrcev za dojenje..skos mi naramnice dol lezejo, ko si jih zategnem mi un pas ki je zadaj bolj gor gre in me moti..te majo samo košarico in ponoči ko spim na boku se mi joške seveda premaknejo in mi je že 2x premočil modrc[sm=smiley13.gif]in pol sm jih šla kupt še v hm pa je isto[sm=zmeden.gif]ne vem al js kr neki pričakujem al...je pač to normalno..
k pri prvem je mel modrc od sredine pa do naramnice še tak trak da ti ni imelo kej kam pobegnt[sm=zmeden.gif]in sm reeees čist žalostna in ne vem kaj nj nardim

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 9:55:23)

n ve ali ste rodile na rok, že dolgo se ni objavila tabelca :))

ja res je..bi blo fajn k itak se ne javlja(te)mo redno[sm=smiley1.gif] in sploh skor ne vem več kera je rodila in za kero še držim pesti

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 9:55:51)

aja pa js rodila 10 pred rokom

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 9:59:34)

in..kmalu bodo prazniki pa to..
a že kej študerate za božično večerjo.seveda tiste k boste zmožne..

pri meni bo kar tradicionalno..

krompir, riž, vinska omaka, piščanec na soli, mrežna pečenka, različna zelenjava in potem več vrst omakic pa še rdeče zelje..
mogoče se pa spravim delat-res se ga že dolgo spravljam delat, polnjen zeliščni kruh-polnila bi ga pa z sirom in pršutom..mmmm, mi že kruli-se vid da še nisem zajtrka jedla[sm=smiley36.gif]

pa še ene 4 vrste piškotov nardiva s tamalim pa je..

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 10:06:04)

ma nimam ideje kaj dons skuhat sploh..[sm=smiley29.gif]

pomoje bom riž, popekla bom sv. ribico, gor dala malo sira, pa zelenjavne culice v pečici-to sm vidla učer na 24 kičen[sm=jezicek.gif]

Mishkica -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 12:22:04)

Živjo!

Nikoli nisem razmišljala, da bi se vključila na debato v forumu - sploh pa nisem vedela, da obstaja takale skupinica žensk, ki imamo vse rok decembra [sm=bravo.gif] je pa super ideja!

No če lahko, bi se priključila - svojih nosečniških tegob (ki jih praktično ni bilo razen čisto na koncu otekanja) z vami ne bom delila, ker doma že imam angelčka. Po napovedih naj bi se rodila 28.11, potem je G premaknila datum na 13.12., na koncu pa je rekla, da je tako velika in jo nosim zelo nizko, da bo verjetno prej. Tako je naša mala Gabriela mirno prijokala na svet 4.12.[sm=duda.gif]

Vsem, ki vas porod še čaka, želim veliko veliko zdravja in sreče![sm=bravo.gif]
Mi danes praznujemo 14 dni od rojstva, zadnji teden se nekaj več joka - ne vem, morda so krči (čeprav patronažna pravi, da je to šele po 3. tednu). Ponoči pa spimo v kosu 8-9 ur, kar je res super.
Imam pa vprašanje za tiste, ki imate kaj več izkušenj: koliko časa otroka držiš in pestuješ? [sm=smiley13.gif] Mislim, sama jo takoj, ko jo podojim, odložim. Kadar [sm=smiley19.gif] in jo dvignem, se pomiri, potem takoj išče vir hrane [sm=smiley1.gif] Patronažna pravi, da preveč dojiti se ne sme, ker jo potem tudi trebušček boli. [sm=zmeden.gif] Ko popoldne in predvsem zvečer joka, mi je težko jo pustiti, samo nočem je pa stalno stiskati k sebi, da je ne razvadim, ker trenutno lepo spi sama v posteljici in nočem, da tudi zaspati nebi mogla sama ... Kako ve to urejate?

lepo bodite in upam, da vam sije sonček! Vsem [sm=nosecka.gif] pa srečno!

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (17.12.2012 12:32:48)

Imam pa vprašanje za tiste, ki imate kaj več izkušenj: koliko časa otroka držiš in pestuješ? user posted image Mislim, sama jo takoj, ko jo podojim, odložim. Kadar user posted image in jo dvignem, se pomiri, potem takoj išče vir hrane user posted image Patronažna pravi, da preveč dojiti se ne sme, ker jo potem tudi trebušček boli. user posted image Ko popoldne in predvsem zvečer joka, mi je težko jo pustiti, samo nočem je pa stalno stiskati k sebi, da je ne razvadim, ker trenutno lepo spi sama v posteljici in nočem, da tudi zaspati nebi mogla sama ... Kako ve to urejate?

evo potem pa imata z mojo mijo skupaj rojstni dan[sm=bravo.gif]

js delam tako kot ti..po nepotrebnem je nimam po rokah in še to ko zajoka jo prvo probam potolažit z dudo..a ma dudo?sprašujem zato ker si napisala da takoj išče za jest..včasih bi oni samo malo sesljali..in če daš vsakič na joško si kmalu lahko ti njena duda..ne vem..enim to paše-meni žal ne..
naj nebi jedli na mn kot na 1,5h ker potem more črevo skos delati in jih lahko zato boli..
js če že stoka v pojstlci jo rajši držim za rokico kot pa da bi jo imela pri sebi..
za tisto k je pa budna pa se bolj ukvarjamo z njo in jo imamo ponavadi v naročju..

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (18.12.2012 9:48:15)

evo povezava na novo temo-starši čvekamo..

tko da tiste ki ste že rodile kar tja pokukajte[sm=smiley1.gif]

tiste pa ki še niste-tudi ve se nam boste kmalu lahko pridružile..lahko že sedaj..mislimo na vas

http://www.ringaraja.net/forum/m_6018488/mpage_1/key_/tm.htm#6018488

žanpaty -> RE: Decembrčice 2012 (19.12.2012 10:51:56)

ojla....
v soboto 15.12. ob 15:43 je na svet prijokala mala Nika ... Pridkana, luškana, tmna z veliko laski in seveda zdrava...

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (19.12.2012 11:59:48)

o čestitke mamici in mali niki[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mishkica -> RE: Decembrčice 2012 (19.12.2012 16:56:23)

Pravo mami in bravo mala Nika! [sm=duda.gif]

Polona19 -> RE: Decembrčice 2012 (21.12.2012 21:25:46)

Č E S T I T K E vsem mamicam in dobrodošli vsi decembrski sončki in sončice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Več sem napisala na temi dojenček (saj ne vem kam naj pišem [sm=ocala.gif])

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (26.12.2012 12:52:53)

Evo me nazaj po premoru...

Žanpaty, čestitke za niko, in dobrodošla na forumu Mishkica!

Hkrati pa vam lahko sporočim, da nisem več 2v1, natančneje od 16.12. ko se nama je, nama z možem, pridružil Lovro, s svojimi 3360g in 53cm.
Sem pa ugotovila, da sem 16.12. še pisala na forum, in to točno uro preden mi je odtekla voda [sm=jezicek.gif]

Kakorkoli, za nami so pestri dnevi, z dojenjem se še borimo, ker je gospodič uživač in bradavico raje seslja kot da bi konkretno vlekel, čeprav se zadnje dni stanje malce izboljšuje...

Mini, hvala za linke, pridem kaj pogledat, gospodiča moram it sedaj zbudit, ker ne samo da uživa na jošku, tudi spal bi nonstop in ga moram na tiste tri ure budit za futr [sm=zmeden.gif], dobra stvar tega je, da čez noč spi po tri urce skupaj, tako da si mamica lahko odpočije...

mimogrede, to dojenje je pa naportno, jaz sem skoz lačna in žejna... Če reče kdo da je dojenje cenejše kot kupovanje AM se moti, ker nafutrat mamico je cel projekt, mi imamo hladilnik skoz prazen... [sm=hudicek1.gif]

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (27.12.2012 13:55:17)

inda zdj smo tukaj[sm=smiley1.gif]

http://www.ringaraja.net/forum/m_6018488/mpage_1/key_/tm.htm#6020668

jabi babi -> RE: Decembrčice 2012 (27.12.2012 19:02:41)

čeprav nisem nova nosečka velikokrat prebiram vaš forum,ker sem bla pred štirimi leti jaz ravno po porodu takle čas!slučajn sem prebrala da nekatere zbujate otroka za hranjenje!to je največja napaka!!!nočem solit pameti samo priporočam da novorojenčka ne zbujate!!!ko bo lačen se bo sam zbudu brez skrbi in si sam usvaril svoj ritem hranjenja in spanja!kot pravijo spanček je boljši kot žganček:)))in to čist res drži!!!!otrok se redi tudi ko spi!moj sine je nonstop saamo spal in ko je bil lačen se je sam zbudil,pojedel in nazaj zaspal!!sploh večerni ritem ohranjamo še danes (ob 7 je v postelji).in resnično mi ni žal!!!!aja pa čestitke vsem novopečenim mamicam!!!!ni lepšega kot doma imeti dojenčka:))))

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (28.12.2012 10:16:25)

Jabi babi, verjemi, tudi jaz ga ne bi rada zbujala, ampak ga kar moram, še več, tudi ko je na jošku ga moram non stop budit, saj bi drugače samo spal... Mi je dovolj spal v porodnišnici in ko se je zbudil strahotno lačen nisem imela mleka (ker niti sesal ni ko je spal, valda) pa so mi ga nafilali z umetnim... Po tem pa je spalše več in vlekel še manj...

Včeraj in danes pa opažam, da se že sam prebudi in tudi vleče in požira brez da bi ga rabila sama vmes budit... Tako da mi ni žal, da sem ga teh nekaj dni zbujala čez dan na tiste tri ure...

Drugače pa hvala za čestitke,
mini, prihajam na novi forum... [sm=bravo.gif]

žanpaty -> RE: Decembrčice 2012 (30.12.2012 20:59:56)

prve hvala za čestitke. sva obe ok, nika lepo ponoči spi od 5-7 ur tako da zaenkrat nimamo problemov ;)

zdj me pa neki zanima;
midva sva se odločila, da bova uveljavljala pravice iz javnih sredstev; se pravi ne paket ampak denar. Kateri je točen obrazec. enega imam, pa omenja samo vrtce ne pa dodatek ob rojstvu. Mogoče imam napačnega.

Mi lahko prosim pomagate?

Hvala

Mishkica -> RE: Decembrčice 2012 (31.12.2012 11:36:24)

žanpaty če te prav razumem, iščeš tole: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1064&sid=669

pozanimaj se pa tudi, če ti da kakšno darilce tudi občina ... Tisto pa tudi ne vem, če ni rok 30 dni po rojstvu ... tako da čimprej se pozanimaj ;)

lp in srečno in zdravo 2013!
[sm=sloncek.gif]

žanpaty -> RE: Decembrčice 2012 (31.12.2012 12:41:20)

Hvala!

Ja Janković je preškrt in nič ne da ... Kaj čmo more kje drugje ta denar ponucat...

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (31.12.2012 14:20:36)

IZVIRNO SPOROČILO: žanpaty

Hvala!

Ja Janković je preškrt in nič ne da ... Kaj čmo more kje drugje ta denar ponucat...

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 61 62 [63]