Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Ja, ja, tud jst sem strašno bogata z dohodkom od 30 let stare bajtice, ki jo posedujem.... cel nepremičninski tajkun, ni kaj. Kolk denarja človek zmeče v tako staro hišo, tega pa ni v nobeni olajšavi, anede? Kakšen dohodek, lepo vas prosim, vreča brez dna, en pa dohodek. Sej najboljše, da svoji mami, ki v hiši živi, kr eno fajn najemnino usekam, kakšne pol njene bajne minimalne plače bi bil verjetno primeren znesek po merilih te naše države, če pa ne bo mogla plačevat, jo pa ven na cesto fliknem na stara leta pa je. Namest, da bi bili še veseli, da skrbim za svojo mamo, če že drugače ne morem, ji vsaj zagotavljam streho nad glavo. Bi se reklo, da je v tej državi en socialni problem manj. Ampak ne, važno je, da zato jst dobim manj od in več vrtca za plačat. Eh. Zdaj vidim zakaj se ne razumemo...... Meni se namreč 30 let stara hiša ne zdi pretirano stara.....in če pojmujete hišo kot vrečo brez dna, ki vam predstavlja samo stroške, ne vem zakaj je ne prodate.....prodate (vem, Nejcko bo rekla, da se ne da prodati, vendar še vedno se kupujejo in prodajajo nepremičnine (v Ljubljani mogoče res ne), v Prekmurju, kje so pa cene pol nižje od ljubljanskih pa ta trg deluje.....).....denar zapravite za potovanje, avto na leasing in fancy obleke, vzamete stanovanje v najem, pustite službo in vrtca boste plačevale bistveno manj, doklad pa dobile več.....zakaj tega vendar ne storite, če se pa to tako splača in je neumnost imeti hišo in poleg tega še delati.....? Izvoli Liliana, se ponudiš za kupca? Prodam takoj. Ta čas, ko pa vendarle poseduješ tako hišo, 20 let slabo vzdrževano, je ipak treba kaj postoriti, da se nepremičnina ne podre, da ne toči streha, kakšna napeljava, in da lahko kdo sploh živi v njej..itd, itd... in Slovenija ni samo Ljubljana in Prekmurje, žal. V naših koncih trg ne deluje. Vsaj trenutno ne. Pa tudi ko bom dotično hiško uspela prodat, draga Liliana, ne bomo šli na fancy križarjenje in vzeli tank na lizing, pa bi lahko, anede. Namesto tega bomo kupili stanovanje, da bo imela moja draga mama na stara leta in s svojo bajno pokojnino, kje za živet. In potem mene država še štrafa za to, to mene moti. No, saj je bil pa na Tedniku/preverjeno, ne spomnim se, lep prispevek, v kakšnem stanju so prazne nepremičnine v lasti države, in potem se še čudijo, da jih nihče noče kupit... po tistih prizorih pa tudi moja mama živi v luksuzni vili, ja. in sem velik tajkun. Sem pa tudi tajkun, ki ima še kaj čuta za sočloveka. Pa bi lahko sfrčkala denar od bajte pa vse premoženje prepisala na **** osebe pa foknila mamo v dom in evo vam država, živite jo, jst je ne mooorem. Ampak, ne. V naši državi se splača biti edino baraba in goljuf, če živiš pošteno, te pa frcnejo po prstih, kjer se le da. Namesto, da bi bilo obratno. Ampak to je že druga zgodba.