gregorina35 -> RE: Novembrke 2012 (17.10.2012 9:11:24)
|
Ursikaa83, kot mi je znano, se dolžina materničnega vratu meri vaginalno, je pa res, da se v tem obdobju le-ta lahko začne odpirati zelooo hitro. In vaginalni pregled lahko pospeši odpiranje. Koliko pa še imaš do roka? Jaz sem bila prejšnji teden par dni v bolnici zaradi suma na zastoj rasti (naš pikec je bolj droben, pa tudi ostala dva otročička sta zelo suha, pa še zredila sem se bolj malo, 8 kg), a so ugotovili, da je z [sm=duda.gif] vse v redu. Takrat sem bila 36 tednov noseča in so mi rekli, da če bi se porod začel, ga ne bi niti poskušali zaustaviti. So me pa v 2 dneh 2-krat pregledali vaginalno in sem imela še par dni tako močne krče, a so se hvala bogu umirili. Probaj čimveč počivat. Sem pa včeraj imela redni pregled pri moji ginekologinji, CTG je sicer pokazal neke redne popadke, a so tako šibki, da zaenkrat ni panike. Ampak glede na to, da je [sm=duda.gif] že fuuul nizko (ga res čutim čisto spodaj), moram 30.10. kar v porodnišnico, če se ne bo začelo že kaj prej. Joj, kako so šli hitro mimo ti meseci [sm=zmeden.gif]. Bomo počasi začele odštevat... Lep dan vsem skupaj in lep sončen pozdravček iz Obale!
|
|
|
|