Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (9.10.2012 7:41:18)
|
Rozaroza, kar pojdi na akopunkturo, če imaš občutek, da te bo razbremenila - kar nekaj puncam je zelo pomagala, nekaterim pa seveda ne, ampak veliko je tudi, koliko si v glavi pripravljena. Jaz sem vzela knjigo v knjižnici (Avtogeni trening) in bom poskusila "meditirat" v tej smeri (konkretno: občutek bolečine pretvarjaš v občutek toplote - pri hudih migrenah sem nekaj podobnega enkrat samoinciativno poskušala in se mi je zelo obneslo). Ursika, če še ne bi rada rodila,res čim več počivaj, ker tako sem se jaz zadnjič počutila, potem so me pa obdržali v P. Zdaj me sicer tudi sem pa tja kaj tišči, ampak je čisto drugi občutek. Tudi jaz sem imela takrat občutek, da imam že vse med nogami, in verjemi, občutek ne laže! Ko se boš začela zelo odpirat, tega ne bodo mogli več zaustavit, lahko se tudi povečajo popadki in boš šla rodit... Jaz bi na tvojem mestu šla v P na pregled ali pa vsaj k svojemu G - je ap trapasto, ker nekateri pregledajo MV samo od zunaj (G) in zgleda zaprt, z vaginalnim UZ pa lahko pogledajo, če se od znotraj začenjaš odpirat (tako je bilo pri meni) - če bi bil kakšen manj natančen G, sploh ne bi tega preveril in bi me poslala domov, češ da je vse ok, in jaz bi garant rodila. Jaz sem morala potem ves čas počivat oz. vsaj 2 uri dopoldne in 2 uri popoldne. Če še nisi na bolniški, si jo zrihtaj, in se ne sekiraj, da si "lena", ker se z vsem tem krčenjem utrudi tudi otroček. Uf, sem ti naložila[sm=smiley36.gif] Saj pravim, dve možnosti sta - če bi šla rodit, ni treba počivat, sicer pa zelo resno (počivanje ne pomeni, samo še tole pospravim [sm=smiley2.gif]). Epiduralna - vsaka se odloča po svoje, ampak jaz je ne vzamem za noben denar; tudi tukaj na forumu kar nekaj punc piše, da potem v ključnih momentih niso nič čutile, niso mogle potiskat, otrok se skoraj zaduši v P kanalu in potem ga vlečejo ven vakuumsko... Ok, saj ni rečeno, da je tako, ampak meni se zdi, da še ni toliko doterana metoda, da bi jo jaz kar brez skrbi vzela. Kot je rekla babica: Pred iztisom, ko so popadki, ne gre toliko za bolečinokot za raztezanje, neprijetno antegovanje, tiščanje... Sam iztis je vrhunec, ko je res vse napeto, ampak traja v povprečju le nekaj minut, potem pa je vsega konec. Pri EA pa se je zgodilo, da so bile punce še po 14 dni neuporabne, z groznimi migrenami, mož je moral rihtat njo in otročka... Meni ne odtehta. Je pa res, da če te je tako zelo noro strah poroda, je verjetno bolje z EA, kot pa mučenje brez. Jaz je uglavnem ne bom vzela. Jaz sem se tudi danes zjutraj zbudila tako čudna, pa ne vem, a so me samo plini napihovali, ali je bilo še kaj drugega... Joj, jaz res že komaj čakam. [sm=smiley1.gif] Danes še do konca zlikam in potem smo čisto ready. No ja, neke omare s papirji so še za pospravit, ampak hm... [sm=zaspan.gif][sm=smiley9.gif]
|
|
|
|