|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
13.3.2012 19:05:45   
piki_ca
fizolck super, da je s tvojo pikico vse ok. Ustrašiš se pa itak ful, sploh, če nisi vajen izcedkov od samega začetka.
Kaj a potem sem jest edina, ki je prebolela tokso? Jst sem baje lahko brez skrbi glede tega ampak glih, da bi se basala s suhim mesom se ne mislim, zelenjavo pa itak vedno fejst operem.
Na pregled grem pa prvič sama, itak imam bolj "zategnjeno" ginekologinjo in je tudi prvič bila zelo redkobesedna, ko je bil mož prisoten pri morfologiji. Cele 2 minuti je bil z mano na pregledu. Tako, da se veselimo NS, ko gremo vsi, tudi najino malo bova s sabo vzela, da vidi, kaj raste v maminem trebuhu. :)
A je katera kaj seznanjena s ceno NS?

(odgovor članu fizolck)
Neposredna povezava do sporočila: 151
13.3.2012 19:09:29   
Zewa
No, jaz še ne vem, če sem že prebolela tokso.. bomo še videli..

Cena NS, ne vem, mislim da je okoli 70€..nisem pa sigurna..
http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=711 evo tuki, piše da je 60€,,,

(odgovor članu piki_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 152
13.3.2012 21:17:06   
miška26
Če vas prav razumem, če si preboela toksoplazmozo, ni bojazni, da bi jo
lahko dobila??!
In če je solata kupljena, je manj verjetnosti, da jo dobiš, kot od domače
vrtne solate??!

(odgovor članu Zewa)
Neposredna povezava do sporočila: 153
13.3.2012 21:59:29   
fizolck
Ko enkrat tokso preboliš, si imun. Problem pri domači solati je v tem, da je veliko večja možnost, da po njej kakajo mačke (oz. po zemlji v kateri raste). Mačke so namreč prenašalke tokse.

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 154
13.3.2012 22:44:56   
miška26
fizolck hvala, ja to sem tudi predvidevala, pismo me je zdej vse skupaj kr
prestrašlo,namreč pojem fulll sveže zelenjave, sploh poleti, pa še vrt imamo domauser posted image
Ja majo pa sosedje nekaj mačk, tko da, kdo ve kolk kakajo po vrtuuser posted image
Jah, pa to sezono ne bomo vrtnariliuser posted image

(odgovor članu fizolck)
Neposredna povezava do sporočila: 155
14.3.2012 7:21:49   
Vivaldi
Dobro jutro,

pikica, hvala za knjigo, to sem mislila, jauser posted image Očitno sem pobrkljala avtorjeuser posted image

Fizolcek, kolk te je pa moralo bit strah! Sicer, kolikor sem slišala, rjav izcedek ni tako zaskrbljujoč kot sveža kri, ampak vseeno. Si pa zdaj vidla srčka in je vse uredu!user posted image

Glede tokse solata (in vsa zelenjava, sadje) naj bo čim večkrat oprana, v zadnjo vodo lahko damo kis in malo pustimo.
Jaz upam, da sem jo že prebolela, ker sem res celo življenje šarila po vrtu brez rokavic, jedla stvari direkt iz zemljeuser posted image , polna hiša živali je (ja, tudi mačke, ki kdaj kakajouser posted image ), tako da si nekako ne predstavljam, da je še ne bi.

Zewa user posted image user posted image user posted image A ni to zanimivo, moj je tudi vedno govoril, da ne bo pri porodu, zdaj mu pa kar ne verjamem. Je pa res, da če je tam čisto neuporaben, nimaš nič od tega. Tako da če takrat še vedno ne bo imel želje, ga ne mislim nič silit.
Sicer ga ful vse zanima zdaj, samoiniciativno je včeraj pogledal knjigico - koledarček, ki sem ga naročila - Pušenjak: Nosečnost od tedna do tedna, zdaj je v akciji 10e - punce to enostavno morate imet! Totalno je luškana, simpatične risbice, slike z UZ, in kar je najbolj pomembno, pozitivno je napisana - brez strašenja. In še za dvojčke ima napisano. Upam, da ne delam kakšne napačne reklame, pa da ne bo kaj narobe, ampak res je luštnauser posted image

Mene pa malo skrbi, ker res nimam nobenih posebnih znakov. Sploh ne vem, če sem kaj dodatno utrujena, pa nič me ne špika, edino res zelo poredko v prsih.

A je še katera brez znakov?

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 156
14.3.2012 7:25:29   
Zewa
Ma evo Vivaldi, tudi jaz ne vem če imam sploh kakšne znake... Slabo mi niti ni, prsa me ne bolijo.. Utrujena sicer sem, ampak sem tudi cel v pogonu. Tako da ne vem. Imam en znak - nimam menstruacije, menda bo to dovolj?user posted image

Kje si naročila knjigico? Ali si jo šla kam kupit?

Moj user posted image je res smešen. Zdaj ko se učim, pa se mi res ne da vstat in it v kuhinjo, mu rečem če mi lahko malo vode prinese - ponavadi sem slišala najprej: a ne moreš sama? zdaj pa samo a boš vodo ali cedevito?user posted image za crkntuser posted image

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 157
14.3.2012 7:58:38   
abubabu
Jaz domače solate ne jem, je prvič tudi nisem in sem preživela. Čeprav me je mama klicala, da bo v petek imela regrat, ko pridemo, mmmm, joj ne vem kak izgovor bom našla, da ga ne bom jedla al pa ji bom verjetno kar povedala user posted image V gostilnah je itak ne jem, trgovinsko pa res občasno in zelo dobro operem, sem bolj na paradižniku in papriki med nosečnostjo user posted image
No tiste, ki ste prebolele tokso res super, čeprav preži še ena bakterija listerioza, ki tud ni nedolžna, je pa lahko v nepasteriziranih stvareh, mehkih sirih, nepasteriziranih skutah-sploh domačih itd.

Folno kislino je pomembno jemat predvsem na začetku, tako da jaz ne bi čakala do 1. pregleda. Jaz jemljem elevit že celo zimo, ker mi mal dodatnih vitaminčkov ni nič škodilo pri vsem tem kaj je tamali prinesel iz vrtca user posted image

Na prvem pregledu v večini ne pustijo možekov zraven, so pa zraven na NS in morfologiji.
A ve se boste naročile na NS pred prvim pregledom ali potem?

fizolck HB, da je vse ok. Ja te glivice so pa res prava zgaga med nosečnostjo. Sem 1. imela non stop neka vnetja pa se nikoli kopala v bazenih itd. pa vseen, no tokrat pa tud pazim, da ne jem preveč sladko, ker to menda obožujejo- ja kdo pa ne user posted image

zewa user posted image user posted image lepo treniraš ti dragega, kar tako naprej user posted image

Aja dobrodošle vse nove, grem vas dodat na seznam. Drugače pa lahko komot same dopišete kaj, ne bom nč jezna user posted image

Današnji dan živimo le danes zato uživajmo v njem :)

(odgovor članu Zewa)
Neposredna povezava do sporočila: 158
14.3.2012 8:16:46   
sontschica
Dobro jutro souser posted image

fizolck
samo, da je vse v redu s tvojo pikico, to je najpomembneje.user posted image sem ti pa kar mal fovš, ker si že vidla tvojga user posted image
ampak sej bomo tud me kmalu na vrsti.

prvi pregledi, pri nas ne pustijo naše user posted image zraven. bo šel pa na NS pa na morfologijo zraven, takrat se tudi že bolje vidi user posted image

vivaldi jaz imam tud to knjigo od Pušenjaka, sem jo dobila v prvi user posted image za darilo in je res prav simpatična.

folna kislina - mislim, da je pomembno, da se jo je od trenutka, ko izveš da si noseča. men je sestra, ko sem se naročila na pregled, rekla, da naj
začnem z uživanjem folne. no jaz jemljem elevit.

toksa - tuki še ena, ki jo je že prebolela

Na NS se bom naročila po prvem pregledu, pa še ne vem kam. prvič sem bila pri Strahovi, pa nisem bila ne vem kok zadovoljna, se te za tisti denar kar hitr znebi.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 159
14.3.2012 8:20:06   
Vivaldi
Zewa, evo knjigica:
http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/nosecnost_od_tedna_do_tedna.html

V ponedeljek zjutraj sem jo naročila, v torek zjutraj jo je že dostavil GLS. Plačala sem pa kar z Moneto. user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 160
14.3.2012 8:40:08   
abubabu

user posted image

nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, kraj poroda, spol user posted image user posted image

1.11.
2.11.
gregorina, 35, 5 user posted image , 2 user posted image , Izola
LinLin, 24, 1 user posted image , 0user posted image , Po
3.11.
fizolck, 25, 1 user posted image , 0 user posted image , Kranj
4.11.
5.11.

abubabu, 27, 2user posted image , 1 user posted image ,
6.11.
7.11.

Vivaldi, 27, 1 user posted image , 0 user posted image , Lj
piki_ca,29, 2 user posted image , 1 user posted image ,
AnjaZib, 20, 1 user posted image , 0 user posted image ,
8.11.
9.11.

koprčanka, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , Po
10.11.
sontschica, 27, 2 user posted image , 1 user posted image ,
tanja26, 28, 2 user posted image , 1 user posted image ,
študentka55, 27, 1 user posted image , 0 user posted image ,
11.11.
12.11.

Zoja Miša, 35, 2 user posted image , 1 user posted image ,
13.11.
14.11.
15.11.

zewa, 24, 1 user posted image , 0 user posted image ,
16.11.
17.11.
18.11.
19.11.

thanchyka,32, 1 user posted image , 0 user posted image ,
20.11.
21.11.
22.11.
23.11.
24.11.
25.11.
26.11.
27.11.
28.11.
29.11.
30.11.

1. pregledi: 13.3 gregorina35, 16.3 fizolck, 21.3. Zoja Miša, 26.3. sontschica, 27.3 LinLin, thanchyka 2.4. piki_ca, 3.4. abubabu, 5.4. koprčanka, 17.4. rozi_ca, 22.4 Vivaldi

< Sporočilo je popravil abubabu -- 14.3.2012 8:55:38 >

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 161
14.3.2012 10:31:16   
LinLin
Ma to je res treba tolk komplicirat z zelenjavo??? Jst pojem ogomno zelenjave iz vrta in res ne vem če bi se dalo preživet brez... jo pač večkrat opereš...al to ni zadosti? Pa ravno nekaj dni nazaj sem brala eno temo v kateri so nosečke govorile kako ogromno regrada pojejo... Ne vem...meni se zdi malo too much da zdej pa kr nobene stvari iz vrta nebi jedu...je vseno dosti bolj zdrava zelenjava kot v trgovini se mi zdi.

Tista knjigica od Pušenjaka zgleda res kjut...bom šla pogledat, če jo imejo v knjižnici user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 162
14.3.2012 10:31:55   
abubabu
Obvezno gledanje tega filmčka http://www.bitno.net/lifestyle/znanost-i-tehnologija/zadivljujuca-snimka-razvoja-fetusa-od-zaceca-do-rodenja/#.Tt0pVUhDPwU.facebook

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 163
14.3.2012 10:36:29   
abubabu
Saj pravim vsak po svoje, poznam nosečke, ki so normalno vse jedle in je bilo vse ok, poznam pa tudi takšne, ki so se vmes okužile s toxo in je na srečo bilo z otročkom vse ok, sam lahko pa ne bi bilo in vse te sekerancije jaz ne bi rada dala skoz.
Sej si jaz tudi mislim, ma toliko let se nisem okužila, a potem se bom pa ravno sedaj?? ja kaj pa če se ravno sedaj? No in zato pač raje ne tvegam, sem bolj ziheraš, ljudje smo pa itak različni.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 164
14.3.2012 10:40:21   
LinLin

IZVIRNO SPOROČILO: abubabu

Obvezno gledanje tega filmčka http://www.bitno.net/lifestyle/znanost-i-tehnologija/zadivljujuca-snimka-razvoja-fetusa-od-zaceca-do-rodenja/#.Tt0pVUhDPwU.facebook

hud video user posted image
na momente zgleda user posted image kot vesoljček user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 165
14.3.2012 12:49:25   
piki_ca
se strinjam, super video :)

(odgovor članu LinLin)
Neposredna povezava do sporočila: 166
14.3.2012 13:10:04   
miška26
Mah ja se strinjam z vami, če jo do zdej nismo mele,pol res ne vem, da bi jo ravno zdej
staknile tole tokso. Čeprav sem je st tudi mal tak psiho, zmeraj še pomislim kaj pa če...user posted image
Malo bolj bomo prali solato pa bo.
Drugače pa folno le jejte, čim prej. Tudi Elevit je ok.

Jest tudi še nimam nobenih zmakov močnih,razem fullllll apetita:)
Lep filmčekuser posted image

(odgovor članu LinLin)
Neposredna povezava do sporočila: 167
14.3.2012 13:14:53   
koprčanka
meni je tudi všeč video =) kako se lepo use vidi user posted image

in punce že bruhate?? jast sploh nimam občutka da sem noseča....

lep dan usem novembrkam user posted image

(odgovor članu piki_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 168
14.3.2012 13:40:12   
piki_ca
Jst zankrat še ne bruham, mi je pa kar precej slabo. Mogoče bruhanje pride kasneje, čez kakšen teden, jst sm trenutno v 6 t...
Ostali znaki so pa pri meni še občutljive bradavice, na trenutek kar boleče. Pa razpoloženje mi niha, to pa že od samega začetka user posted image
Drugače pa punce, če nimata nobenih nosečniških simptomov nič hudega, to je moja druga nosečnost pa je čist drugačna od prve. Prvič sploh vedela nisem, da sem noseča user posted image , res čist brez znakov

No jst sm si pa v 1. nosečnosti kupila eno knjigico Glej kako rastem (tridimenzionalni pogled v razvoj in rast ploda po tednih)....tut luštna knjgica.

(odgovor članu koprčanka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
14.3.2012 13:51:03   
LinLin
Jst tudi nimam skoraj nič znakov...2 dni mi je bilo malo slabo, danes pa nič več...samo prsi imam napete, pa v trebuhu me sake toliko malo zvije, to je pa to.

A ste komu že povedale za user posted image ?

(odgovor članu piki_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 170
14.3.2012 13:57:06   
abubabu
Meni se pa začenjajo že mal slabosti, sem v 7t. No saj prvič se je tam okrog 8t, mogoče malo prej, 8t mi je ostal v spominu, ker mi je takrat bilo ornk slabo.
Jaz sem povedala sam prijatlcam, ostali še ne vedo.

(odgovor članu LinLin)
Neposredna povezava do sporočila: 171
14.3.2012 14:04:11   
sontschica
Jaz sem pa tako utrujena in zaspana vsak dan, da grem spat že ob 20:30, skoraj s kuramiuser posted image user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 172
14.3.2012 14:05:01   
Vivaldi
Hiter sončni pozdravček, upam, da se martinčkate, jaz seuser posted image

Popravek za seznam: moj 1. pregled je 22.3., ne 22.4. - uf, do takrat pa res ne bi zdržala!user posted image user posted image

Uživajteeeeeeuser posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 173
14.3.2012 14:06:14   
sontschica
Pa ful mam napihnjen trebuh, ga v službi skoz probam not vlečt - čeprav mi ne uspeva najboljuser posted image
ampak sem rekla, da bom povedala najprej šefu in nato še ostalim šele po prvem pregledu.

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 174
14.3.2012 14:12:10   
abubabu

IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

Jaz sem pa tako utrujena in zaspana vsak dan, da grem spat že ob 20:30, skoraj s kuramiuser posted image user posted image

Jaz hodim spat ob 19.30 s tamalim, me pa ob 5.30 že vrže pokonci user posted image

Vivaldi se mi je zdelo čudno, da imaš tako pozno ja user posted image

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Pralne plenice
oblekca

Ali uporabljate/ste uporabljali pralne plenice?

Da, samo pralne (16%)

Da, večina, a kombinirano s plenicami za enkratno uporabo (11%)

Da, a redko (9%)

Nikoli (64%)

Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!