|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
20.7.2012 16:06:37   
HelenaLena
Jaz sem v 27. tednu 3/7 in še nisem imela testa za sladkor, vsaj ne da bi vedela. To dajo vsem ali kako je s tem?

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
20.7.2012 16:06:56   
44gatti
Hojla.
Midva bova rešla problem s previjalno tako, da jo bova sama izdelala. Uporabila bova belo desko primerne velikosti, ki jo bova pritrdila na steno tako, da jo bova lahko po potrebi dvignila (ob steno). Na deski bova položila še blazino, pod previjalno na banji pa je ravno pravšnja polička za plenice, kremice ipd. user posted image

Včeraj smo bli pa 3D ultrazvoku user posted image user posted image user posted image Punce, vredno je vsakega evra!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
20.7.2012 16:15:11   
benji
ojla,

uh ste že pri opremi user posted image . Midva sva kupila voziček, pa na dopustu nekaj malenkosti za spomin na naše prvo skupno potovanje user posted image .
Sicer pa bova glede previjalne malo improvizirala, prihodnji mesec imava v planu nakup lupinice in posteljice. Potem počasi do prijateljic po cunjice da vidim pri čem sem in kaj bo še treba dokupiti.

3D je pa super ja,..

Sicer pa me zanima koliko in kako kaj čutite otročka. Jaz imam cele dni in noči občutek da me bo razgnalo,..cele žurke se dogajajo notri user posted image  user posted image .

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
20.7.2012 16:16:18   
44gatti
Ah ja, še to. Na pregledu sem dobila še knjižico Baby book 2012. Obstaja tudi internetna stran. V njej dobite lahko vse, ampak res vse odgovore!!! Res super zadeva!!! Škoda, da je nisem dobila prej.
http://babybook.si/

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
20.7.2012 16:23:02   
44gatti
Benji: jst imam tudi občutek, da skos po malem telovadi! Na trenutke pa se mi zdi, da se dejansko obrne, ker mi zamaje cel trebuh. Opazila sem že, da ko sem v službi veliko več miga, kot doma!
Včeraj na pregledu, pa se je fino skril!user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
20.7.2012 16:25:42   
benji
Jaz imam tudi babybook 2012. Odlična revija,..vse informacije na kupu. Pa še bodoči očka si lahko marsikaj prebere in tako preveri ali je dovolj pozoren, nežen in uvideven ali ne user posted image . Moj dragi zaenkrat opravlja dolžnosti z odliko user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
20.7.2012 18:27:11   
ursikaa83
HelenaLena ja saj so ti vzeli kri in jaz sem imela sladkor 5,1 pa me je kar v bolnico poslala ,tam pa kot rečeno tista voda....bljak....komaj čakam spet pregled user posted image .ja jaz tudi imam babybook,res super zadevca,vse piše notri.a to za materinsko se je treba kje prijaviti??bo že počasi čas,da nas dete ne prehiti:)

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
20.7.2012 20:12:56   
miškicapiškica
Ursikaa83, za materinsko šolo se je treba prijavit v porodnišnici. Malo pokliči tja, pa ti bodo povedali, ker je v vsaki porodnišnici drugače. Glede previjalne ti pa ne bi ravno svetovala, da si jo postaviš na kad, saj je to prenizko. Bo tvoj hrbet preveč trpel. Boljša varianta je deska na otroški posteljici. Je ravno prav visoko. Ker previjanja bo (sploh na začetku) veliko. Vodo si pač lahko s sabo neseš v posodici. Ali pa varianta zložljive previjalne na zidu. Eno takih prodajajo tudi v Ikei.

Glede poroda se pa ne bat punce! To je najpomembnejše. Kakor je že ena rekla- če se bojiš si v krču in je vse skupaj bolj boleče. Porod sam po sebi boli, logično, ene manj druge bolj, odvisno od bolečinskega praga, navajenosti na bolečino, same psihične priprave,... Sigurno je fino videt prostor, kjer bo porod potekal, za psiho. Sicer pa še vsaka nosečnica je rodila in zmogla. Težki porodi sicer obstajajo, ampak niso pravilo. Pa med popadki lahko malo "počivaš", ko se otroček rodi, je pa vsega konec. user posted image Meni osebno se ni zdelo preveč boleče, pa nisem dobila nobenih protibolečinskih sredstev.

Se še kaj slišimo, moram šibat....

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
20.7.2012 20:41:37   
Majeli*
Špelčika hehe, tudi jaz sem imela takšen občutek, ko sem prišla z morja - mi je trebušček kar težek postal :) Hecen občutek.

Glede previjalnih se splača malo po bolhi pogledat, ker imajo ljudje različne patente in mogoče ti kakšen ravno odgovarja. drugače so pa tudi meni všeč te dvižne previjalne... no nama jo bo naredil svak in jo dobiva čez kakšen mesec.

Hvala vsem mamicam za pomiritvene besede o porodu.
Mene je pa bolj strah raznih zapletov - npr.prezgodnjega poroda... Kaj naredit, če sumiš da nekaj ni ok? Kar na urgenco al kako? Kakšni so znaki zanj itd...

Aja, pa za tale test s sladkorjem - ni nujno, da ga vsaki naredijo, poznam nekaj punc, ki jim ga niso. Mene je po moje poslala, ker je bebi nekoliko velik.
Kaj pa meritev materničnega vratu so vsem delali?

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
20.7.2012 21:17:10   
HelenaLena
Meni je zmerila maternični vrat na morfologiji.

Drugače pa tudi najin user posted image brca cele dneve. Danes ponoči ob dveh sem se zbudila pa je tudi brsal kot nor user posted image .

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
20.7.2012 21:40:43   
miškicapiškica
Test za sladkorno zdaj baje delajo pogosteje kot včasih. Sicer gledajo, če je diabetes v družini, če je otrok velik, če si se veliko zredila, pa po tvoji krvi, pa nad določeno starostjo nosečke bolj pošiljajo,....

Majeli ne premišljevat o prezgodnjem porodu. Če bi se ti zdelo kaj sumljivo, ti samo pokliči svojega ginekologa ali pa v porodnišnico, če ti odteče voda, če krvaviš ali če ne čutiš otročka, pretirano otekaš,..... Reci si, da bo vse bo v redu in ob pravem času.

Uf, je vroče danes. Sem ravno s sprehoda, pa sem se morala kar malo ohlajat po "rekreaciji".user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
21.7.2012 8:06:04   
44gatti
Miškapiškica: previjalna ne bo naslonjena na banjo, ampak bo na steni, višje user posted image Super bo! Denes greva po material user posted image Pa še po kakšno nalepkico za na ploščice. Počasi se me prijemlje nakupovalna mrzlica... hi hiuser posted image
Danes je bla čudna noč. Ni me pustu spati na desnem boku... na levem pa sem bla že čisto zaležana.
Materinski tečaj lahko opraviš v kateremkoli zdravstvenem centru (vsaj v Ljubjani je tako).

lp

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
21.7.2012 8:36:55   
nosečka.špela
ursikaa83 tole sem našla na internwtu lw ti bo kaj pomagalo pri stiski s prostorom: http://babyotroskatrgovinamiska.eu/index.php/sl/92-PREVIJALNA-BLAZINA-IN-KOMODE/590-Previjalna-miza-KAWABASIC-timkid.html#.UApNHmE0Of8

Sreče ne spoznaš z glavo, temveč s srcem.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
21.7.2012 8:39:39   
nosečka.špela
mene je ginekolog poslal na sladkorni test, pa sem se zredila 5kg v 5h mesecih, nihče v družini nimam sladkorne bolezni, pa tudi drugih zdravstvenih težav ne. stara sem pa 21 let.

Sreče ne spoznaš z glavo, temveč s srcem.

(odgovor članu nosečka.špela)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
21.7.2012 8:56:05   
benji

IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena

Meni je zmerila maternični vrat na morfologiji.

Drugače pa tudi najin user posted image brca cele dneve. Danes ponoči ob dveh sem se zbudila pa je tudi brsal kot nor user posted image .

user posted image user posted image potem imava podobne falote. Tudi mene naš user posted image redno zbuja s svojimi akrobacijami user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1390
21.7.2012 9:48:48   
Pauline
Mene še niso poslali na sladkorni test, me je pa na zadnjem pregledu samo vprašala , če imam v družini primere sladkorne bolezni.
Mi imamo vso opremo in kar nekaj cunjic od prvega otroka. Termin poroda je skoraj enak kot pri prvem ( samo tri tedne narazen ), samo spol se nam zamenja. Ker pa je vmes minilo že skoraj desetletje, mislim, da bomo imeli kar nekaj stvari za dokupit.
44gatti, hvala za informacijo o babybook-u......sem na hitro pogledala in je super.
Zdaj pa šibava v Ikeo. user posted image

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
21.7.2012 22:44:17   
miškicapiškica
Brrrr, se je ohladilo. Zebe zunaj. Samo je pa laže dihat in bolje se počutim kot v vročini. user posted image

Pauline, rojstni dan mojega prvega deteta in PDP podnajemnice v bušiju sta po dnevih tudi minimakno razlike. user posted image user posted image Kakšna bo dejanska razlika bomo pa čez nekaj mesecev videli.

44gatti, očitno sem slabo brala. Super ideja za previjalko. user posted image

Mi imamo tudi še kar precej stvari za postorit do novembra. Ampak.... počasi se daleč pride. user posted image Dokupit bo pa treba verjetno res minimalno. user posted image

Glede pošiljanja na kontrole (od testa za cuker do dodatnih UZ, kontrol krvi) ....... je absolutno odvisno od ginekologa. Eni jih delajo več, drugi manj. Minimum vsi opravijo. Je pač odvisno od tega, kako tudi nosečko samo in predvsem plod ginekolog vidi, kaj opazi, posumi, morda je bolj previden,od njegovega načina dela, ... Nikoli ne bosta dva povsem enako delovala, saj smo si že ljudje med sabo različni, tako zdravniki kot tudi noečke. Mpoje mnenje pa je, da je bolje, če preverijo in potem izključijo neko zadevo, kot da ne.

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
22.7.2012 15:57:45   
DeVilla

user posted image

nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, kraj BIVANJA, spol user posted image user posted image

23.10.
HelenaLena, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

28.10.
Hijacinta, 36, 3 user posted image , 2 user posted image

31.10.
fizolck, 25, 1 user posted image , 0 user posted image , Kranj

1.11.

2.11.
gregorina, 35, 5 user posted image , 2 user posted image , Izola
mumy11, 35,3 user posted image , 2 user posted image
Sined, ?, 1 user posted image , 0 user posted image , Feldbach
biba14, ?, 2user posted image , 1user posted image
nosečka.špela, 21, 1user posted image , 0user posted image , Šk. Loka, user posted image

3.11.
pandka, 35, 2 user posted image , 1 user posted image
Anonimen, ?, ?user posted image , ?user posted image
benji, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

4.11.

5.11.
aloevera, 25, 1user posted image , 0 user posted image
piki_ca
, 29, 2 user posted image , 1 user posted image
caryn, ?, 2 user posted image , 1 user posted image
jančka1, ?, 1user posted image , 0user posted image

6.11.
abubabu, 27, 2user posted image , 1 user posted image
nincek5, 30, 2user posted image , 1 user posted image
DCgirl_, 25, 1user posted image , 0 user posted image
olimia, 32, 4user posted image , 2 user posted image , Nm
ValyMa, 38, 2user posted image , 1 user posted image
Yndyra, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

7.11.
AnjaZib, 20, 1 user posted image , 0 user posted image
ElenaElena, 28, 1user posted image , 0user posted image

8.11.
vitezzvezda25, 27, 1 user posted image , 0 user posted image
xoxox, 27, 3 user posted image , 0 user posted image
MC09, 34, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image
metuljcica22, 25, 1user posted image  (dvojčki!), 0user posted image
DanaBanana, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
Majeli*, 26, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

9.11.
koprčanka, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , Po
44gatti, 30, 1user posted image , 0 user posted image , user posted image
Sunday,?, 2 user posted image , 1 user posted image
Špelička, 28, 1user posted image , 0user posted image , Po, user posted image

10.11.
komarka, ?, 3 user posted image , 2 user posted image
sontschica, 27, ?, 1user posted image , 0user posted image
študentka55, 27, 1 user posted image , 0 user posted image

11.11.
Vivaldi, 27, 1 user posted image , 0 user posted image , Lj
mirjanajelenko, 30, 2user posted image , 1user posted image
Piška28, 29, 1user posted image , 0user posted image

12.11.
Zoja Miša, 35, 2 user posted image , 1 user posted image
gloria77, 35, 1 user posted image , 0 user posted image , Šempeter
barvar, 30, 3user posted image , 1user posted image , user posted image

13.11.
miška26,27, 1 user posted image , 0 user posted image , Kr

14.11.

15.11.
zewa, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , user posted image
carobella, 22, 2 user posted image , 1 user posted image
suziflo, 29, 2user posted image , 1user posted image , MB 

16.11.
Jazzee, ?, 1user posted image , 0user posted image

17.11.

18.11.
Austeja, ?, ?user posted image , ? user posted image
novemberain, 29, 1user posted image , 0user posted image
Anonimen, ?, 1user posted image , 0user posted image

19.11.
thanchyka, 32, 1 user posted image , 0 user posted image
barbara19.11, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

20.11.
dottie, 26, 1user posted image , 0 user posted image
sanysany, 28, 1user posted image , 0user posted image

21.11.
žirafkaa, 26, 1 user posted image , 0 user posted image , Ljubljana, user posted image
ursikaa83, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

22.11.
zasi, 28, 4user posted image , 1 user posted image
mistina, 29, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image
maylower, 33, 3user posted image , 2user posted image

23.11.
Bučkis, 35, 2user posted image , 1user posted image
DeVilla, 38, 4user posted image , 3user posted image , Šk. Loka, user posted image

24.11.
Čebel’ca, 30, 2user posted image , 1 user posted image
Ninočka, ?, 2user posted image , 1user posted image
miškicapiškica, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

25.11.

26.11.
lejla346, 27, 1user posted image , 0user posted image

27.11.
sisi77, 35, 3user posted image , 1 user posted image
zabica81, , 2user posted image , 1 user posted image
sleepyhead, 35, 2user posted image , 1 user posted image
krogec, 37, 3user posted image , 2 user posted image
miš988, ?, 2user posted image , 0user posted image
kitty1, ?, 1user posted image , 0user posted image
Pauline, 35, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

28.11.
spranka, 24, 1user posted image , 0 user posted image , Kranj
Rolfa, 31, 1user posted image , 0user posted image , LJ
me83, ?, 1user posted image , 0user posted image

29.11.
multipraktik, 28, 1user posted image , 0 user posted image , user posted image
rakica82, 30, 2user posted image , 1 user posted image , Pirniče,user posted image
Izabelina, 26, 2user posted image , 1 user posted image , Šk. Loka, user posted image

30.11.
RozaRoza, 32, 1user posted image , 0user posted image , MB, user posted image

6.12.
aisha1, ?, 5 user posted image , 4 user posted image , user posted image

7.12.

lorella224, 30, 1user posted image , 0 user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
22.7.2012 16:02:29   
DeVilla
Evo osvežen seznam... user posted image  Glede sladkornega testa - imejte sabo limono!! (o tem se že pisala nekaj strani nazaj, pa očitno takrat še ni bilo aktualno... user posted image ). Jaz sem imela v vseh dosedanjih treh nosečnostih ugotovljeno nosečniško sladkorno, s tem da se mi po tretjem porodu cukr ni znormaliziral in sem zdaj že od maja na nočnem inzulinu, v jeseni pa me zagotovo čakajo še trije dnevni odmerki. Ne se tega bat, treba si je samo zorganizirat prehrano in kontrolirat, kaj se poje. Drgač je pa veliko odgovorov na forumu za "sladke nosečke"... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
22.7.2012 21:28:33   
gabrijela1
LP
Pravkar vrnila s morja ,čudovita ohladitev v tej vročini.Sem tudi november in sicer moj sonček naj bi prišel na svet 21.11.2012.Doma dva fanta in tudi zdaj pričakujem ....menda fantka.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
23.7.2012 8:30:24   
Pauline
Sem opazila, da nas ima največ rok na 27.11.........to bo gužva v porodnišnici user posted image .

Lep začetek tedna vsem.

(odgovor članu gabrijela1)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
23.7.2012 11:03:06   
rakica82
Jah gužva zna bit predvsem 28 in 29, ker če se ne motim je 28 polna luna user posted image . Jaz sem lani rodila na polno luno, če je pa še sprememba vremena zraven, pa pravijo babice, da je gužva še večjauser posted image . Pri nas je blo vseuser posted image

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
24.7.2012 8:15:09   
Špelička
Kako ste nosečke, je kej živahno v trebuščku?

Najina bejbika se obrača, brca, uglavnem kar anprej je akcija. Me že tudi zbudi ponoči, če imam rahel spanec user posted image .
Ampak tale vreme mi pa ful odgovarja, se da dihat. Vsaj do vikenda bo takole.

Neposredna povezava do sporočila: 1398
24.7.2012 8:20:12   
rakica82
Najina benika tud veselo brca, prav zanimivo, v prvi nosečnosti sem gibe prvič čutila v 20 tednu, mož ful kasneje, ker je itak mala vskič ko je dal roko gor nehala.

zdej sem pa noseča 21 tednov, gibe čutim že več kot mesec in brca tok da čuti tudi možuser posted image . Sicer bolj po sreči ,ekr tudi ta bebika rada neha brcat ko pride tati zraven.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
24.7.2012 9:58:16   
HelenaLena
Pri nama je isto, ko moj da roko na trebuščka, kar neha brcat user posted image . Ampak se ga da ujeti user posted image .

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......