Poka -> RE: Za tiste, ki še... (21.3.2012 7:22:25)
|
Jaz tudi zelo zasedena. Pa še prehlad, ki gripa ravno ni, ker jaz nimam te sreče,m da bi kdaj sploh dobila vročino in sploh ostala doma [sm=jezicek.gif] Ko sem nekaj brskala po internetu, sem našla nekaj idej kako si organizirat zdravo prehrano. Dobiš od kakih veganov ideje ali pa neka paleo dieta je ful popularna... Ne držims e teh diet, sam imeli so pametne nasvete. Namreč pri meni je problem, da ko sem lačna, se mi ne da it delat solate, juhe, rezat zelenjave... No in grem enkrat na teden v trgovino samo po zelenjavo - me že po rokah nosijo, ker menda kupim največ (moja dva kunca...)... Nakupim celo škatlo, da se ne da v ta velik ameriški hladilnik spravit. In sem se itak morala zorganizirat. Doma takoj operem vse in narežem ter dam v plastične posodice. Potem imam zelenjavo takoj pri roki: - za solate - zelenjavne in kremne juhe -prikuhe -dam jo v navadna umešana jajca itd... Mesa pa kupim tudi kar precej in npr. naredim haše omako za cel lonec in to dam v plastične lončke za enkratno uporabo - kupim v šparu. Potem iz tega delam svašta.... Za mineštre, polivke... Narejeno samo s čebulo, malo kokosovega masla in šele potem spreminjam recept, ko vzamem ven iz zm,rzovalnika. Nimam veliko dela. Mogoče ni tako zdravo kot bi bila sveža hrana ampak: -jaz nimam časa kuhat med tednom -je boljše kot hamborger, sendvič itd... Celo riž dam zmrznit na porcije in samo odtalim. Imam pa ogromen hladilnik, sam eni imate celo skrinje in je še boljše... Idealno za zaposlene mame, ko vemo kako je - pol se zaradi pomanjkanja časa verjetno rediš... BTW ko bo čaws, objavim kak recept, moram pa it zdaj delat za šolo... Npr. danes bom iz zmrzovalnika vzela polento s skuto in jo popekla na žaru s paradižnikom, zeleno solato imam pa pripravljeno. Zato sem zadnjič pisala, kako sem jedla kosilo vseh barv.... Ful je bilo zelenjave, pa je bilo gotovo v pol ure, ker imam itak že vse narezano. Zelo zelo malo se potem pregrešim, zvečer ne jem toliko, sem pa odločena, za spremembo načina življenja. Prej mi je namreč uspevalo - v študentskih letih, zdaj pa mi niakkor ne - in ta teden je šlo vse po načrtu. Pa še ful veliko privarčuješ pri hrani, sploh nisem šla že 14 dni v trgovino, samo po zelenjavo. Ideje, kako se zorganizirat, dobrodošle...
|
|
|
|