Poka -> RE: Za tiste, ki še... (17.4.2012 7:41:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Jaz sploh ne vem kaj naj pišem. Prvo, jesensko listje, hvala. Hujšanje mi je postalo totalna muka. Če pomislim na gibanje še nekaj zadržim bruhanje, če pa pomislim na določeno hrano, ki bi jo / jo naj ne bi jedla, pa bi najraje bruhnila. Tak sem jezna, da moram pazit kaj in koliko naj jem. Totalno čutim, kot, da bi me nekdo kaznoval. Rada bi jedla, kaj mi paše in kdaj mi paše. Totalno nesvobodno se počutim, da si to jemljem stran. Npr. včeraj zvečer sem se tak nažrla, da bi lahko počla. Ko sem jedla mi je bilo super, potem pa mi je kar na jok šlo. Sploh ne vem kaj naj. Kakršnokoli dieto zdržim le nekaj dni, potem pa spet napad na hrano. Bom na hitro, ker nimam časa, moram v službo... Ampak mi je tvoj problem zelo poznan, verjemi... Po mojem je vsem. Zato pa moraš spremenit način življenja, pa ne kar takoj drastično - postopoma. Uživaj v hrani, ki jo pripravljaš in je zdrava. Imej v naprej pripravljene zdrave jedi, pa ne imet nezdravih jedi doma, tud za otroke ne - zdaj je sploh odlična priložnost, da jih vzgojiš. Enkrat na teden si pa privošči -pico, sladkarije, kar ti paše. Npr. jaz jem čist iste stvari kot sem prej, samo pripravljene na bolj zdrav način, zamenjala sem npr. moko, ali pa je celo ne uporabljam. Trenutno si delam tabele s količinami, da vem koliko pojest. Bodo zelo uporabne. Pa je čisto običajna hrana. Npr. včeraj je bila boranja. Pa jej petkrat na dan, vsaj, da ne boš lačna. Vem pa kak je občutek, ker jaz se cel dan lahko držim, zvečer ko je pa na vrsti solata, pa se mi je čez dan fuuul lušta, pa kake kremne juhe, sam jaz bi pša zvečer en masten sendvič :) Nop, včeraj mi je uspelo jest solato in brez tega občutka - zgleda da sem čez dan dobila dosti kalorij v sebe, da nisem čutila potrebe po tem - ker do tega je ful odvisno.
|
|
|
|