|
RE: Avgustovke, kje ste 27.12.2005 12:32:05
|
|
|
|
zoya24
|
Kety v četrtem mesecu morajo otroci pridobiti cca 10g/dan, to znese cca 300g na mesec, tako, da mislim, da tvoj ni premalo dobil, če se je zredil za 350g. Tudi naš še nima 7 kg, pa mislim, da je za 14 dni starejši od Timona. Drugače pa tudi naš ne zdrži pokonci več kot 2,5-3 ure, dopoldne/zjutraj max 2h razen če ga ne nosimo okoli, pa še to zaspi na rokah. Mislim, da je to normalno. Kot sem napisala Žiga spi nekje 3 ure dopoldne, potem če greva ven odspi eno v vozičku, nato pa gre še okoli petih spat. Ponavadi gre torej trikrat, če štejem še vožnjo v vozičku. Drugače pa se glede kravic ne sekiraj, od sestre fantek, ki zelo lepo napreduje, jih je začel pasti pri 3,5 mesecih, tako, da imajo otroci res različen razvoj, pri dveh letih pa potem ni nobene razlike več. Glede kašic pa, mogoče res še ni pripravljen, pravijo, da otroci nekako pri štirih mesecih ali več zgubijo refleks vračanja hrane iz želodčka, torej polivanja. Kot vem, je Timon veliko polival (naš ni nikoli), mogoče reš še ni zrel, ne ga silit, probaj spet čez kakšen teden. Če pa vidiš, da se od tvojega mleka ne naje, pa probaj dati dodatek, zakaj bi se brez veze matrala. Pa ne se preveč sekirat, sploh pa ne glede spanja ponoči. Od starejše sestre fantek je star dve leti, pa še vedno ga večinoma noči biksa (se zbudi tudi do petkrat), Luka od Eve 1 je začel spati pri osmih mesecih, ko ga je dala v svojo sobico, prej sta se na dve uri dojili ponoči. Naš pa zadnje čase eno noč spi, drugo ga pa biksa, včeraj sva spala, danes sem se pa ziher do petih vstala petkrat in dala dudo. Pa se nič kaj velik ne sekiram, pač nimam otroka, ki bi prespal celo noč. Kar se dojenja tiče, jaz tudi dojim po dnevi po občutku, včeraj sem ga zvečer dojila ene trikrat v treh ureh preden je šel spat, pa sigurno ni bil toliko lačen, kot se je hotel cartat. Ti se lepo pomiri, pa ne se sekirat če maš razmetan (jaz se spravim pospravljat ponavadi šelel popoldne ko moj pride), ko ge Timon spat, se pa zraven ulež pa eno zadremaj. Jaz to velikokrat nardim, se vstanema ob sedmih, ob devetih pa greva ob spat in spiva do dvanajstih. Ko ati pride pa se včasih vležem v spalnici, si prižgem radio in uživam. Pa nimam nič slabe vesti, ker nisem skoz s tamalim in ga ma ati, sej je tudi njegov. Jaz pa tudi moram mal predahnit, saj sem večinoma dneva z njim.
|
|
|