|
RE: Avgustovke, kje ste 12.12.2005 10:33:10
|
|
|
|
violinski
|
Dobro jutro in lep teden, vam želim. Kety, upam, da je Timon že bolje, ti pa vseeno napišem, kako se je začel naš Kawasaki. Aljoša je bil ves dan neverjetno nemiren, čeprav je drugače kar dobrovoljček in smejko. Popoldne se mi je zdel topel, ampak jaz ne padam več na te fore - meni so namreč moji otroci ves čas topli in bi jim kar naprej merila vročino, ko jo pa izmerim, pa imajo tam nekje 36,2°C . Zato se tisti moment tudi tam nisem še sekirala. No, zvečer je bilo že slabše, imel je nekaj vročine, mislim da 38,2°C. Takrat še nisem klicala pediatrinje, ker itak vem, da razen, če bi vročina zrasla nad 38,5°C nimam kaj delat, samo ga crkljat, mu dat bolj pogosto za jest in čakat, da vročina pade. Če bi zrastla, bi poklicala, da bi izvedela, koliko Calpola mu smem dati. Potem sem ga šla previjat in opazila, da je po celem zgornjem delu trupa posut z enimi rožnatimi pikicami, ki pa niso bile goste in drobne (kar bi bil mogoče že znak za 6. bolezen), ampak da so na nekaterih mestih 'zlepljene' v fleke. Drugače so tipični znaki za Kawasakija - visoka vročina, pikice, fleki po vsem telesu, največ po rokah, nogah in v predelu dimelj (tega Aljoša sploh ni imel), močno močno rdeče in suhe ustnice (tudi teh Aljoša sploh ni imel), potem so pa drugi znaki, ki se jih najde na podlagi krvnih testov - CRP, sedimenti, levkociti, ..... in tako naprej. Tia, pogledala sem si omaro, res je simpatično zamišljena, sploh mi je tista izvlečna omara vmes itak najbolj všeč . Pa ti še jaz napišem, kaj moram v stanovanju še uredit, čeprav živim tukaj že šest let in pol.... Februarja dobim otroško sobo, potem moram obrnit spalnico, nabavit še dve knjižni polici, omarice za v kopalnico po meri, sušilni stroj predvsem pa LUSTRE!!!! - v predsobi in v dnevni sobi imam že leta in leta 'dizajnerske' luči najbolj znanega dizajnerja za luči na svetu in sicer Edisona (prevajam: imam kabel, na kablu je grlo, not pa zašraufana žarnica). Ne morem se odločiti za pravo luč, tako, da si bom z njo želela živeti vse življenje. Tako sem izbirala tudi ogledalo za kopalnico ene tri leta in se je dragi bril in jaz mejkapirala na hodniku. Jaz nisem Aljoši še nič drugega dala, kot moje mleko, bom poskusila po novem letu kakšno stvar, je pa tudi on čist navdušen ko sedim zraven njega in jem kak dober sendvič ali kaj takega. Pravijo, da je čas, da se da otroku preskusiti nov okus takrat, ko pokaže izrecno zanimanje za tvojo hrano in še malo pomlaska zraven Se še beremo!!
|
|
|