|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
6.12.2005 11:41:59   
Tiamo
Petri ful huda hiša, imaš pridnega možeka, da je vse sam naredil. Vidim, da imamo vse podoben okus opremljanja, modra barva,.... hladilnik imave pa skoraj enakega user posted image . tudi jaz si v prihodnosti želim hišo, ampak vrstno hišo, ne samostojno. Vse imate ful pospravljeno, jaz sem dala gor pa take slike, boste mislile, da smo res cigani. No saj bom objavile nove slike, ko dobim omaro, pa bom malo bolj pospravila user posted image .  sej sem že kar nervozna, ker nimam pošljihtan tako kot hočem, nič ne najdem, uglavnem prava groza, pol se mi pa ne da pospravljati.  

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
6.12.2005 11:42:40   
Tiamo
ZOJA user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
6.12.2005 11:57:41   
zoya24
Zoja vse naj naj! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
6.12.2005 12:13:02   
Teya
ciao, punce user posted image
jst mam pa tako malo časa za RR, da vam prav nič ne zamerim, če se me niti ne spomnite več, ve pa meni tudi ne smete zamerit, če se bo moje vprašanje nanašalo na že obdelano temo user posted image , nikakor vam namreč ne utegnem sledit...naš mali spi čez dan po max pol ure v kosu in to je ves čas, ki ga imam zase oz. za pospravljanje, kuhanje in podobno.....da bi v kratkem se pisanja diplomske lotila niti ne sanjam user posted image  
no, zanima me, kako je kaj s sedenjem....naš mali, ki je šele dobro zapolnil 3 mesece, hoče namreč kar sam sedeti user posted image ....tudi če ga posedem na najvišjo stopnjo v ležalničku ali pa celo podložim s pouštri, se on še kar dviguje....še, ko sedi v mojem naročju, v bistvu čist pokončno, se dviguje naprej user posted image  a mu to lahko pustim??????? oz. kako naj ga krotim????? user posted image

drgač pa se tud jaz ravnokar ubadam z barvami in sicer za nejčevo sobo to be...pa sem seveda hotla narest baby plavo....in ker sem lih na hitrco preletela, da vem vsem dopade modra barva v stanovanju, vam morm povedat, da po knjigi o vplivu barv, modra ni priporočljiva za prostore...nevem več na pamet zakaj, a jo odsvetujejo user posted image

drgač pa mi, poleg dude, ki je šele na 2.mestu, ne vlečemo le palca in kazalca, ampak kar celo roko user posted image včasih celo kar obe user posted image

alarm user posted image

pridne ste....le tako naprej.....ciao user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
6.12.2005 12:35:59   
miševi

user posted image  Zoja!!! user posted image

Petri, verjetno je res vse odvisno od velikosti stanovanja oz. od števila omar. Ali pa se samo meni zdi, da imam vse natrpano sedaj, ko imam polno "mašinerije" za user posted image Jureta na pultu. Si pa zelo pridna, ko sfolgaš tako veliko hišo tako lepo vzdrževatuser posted image .
Violinski, meni se tudi lušta velike garderobne omare, sam jo bom po moje dočakala šele na stara leta (moje sanje - veliko stanovanje). No, saj če bi te, ki jih imam pospravila, bi bilo tudi znosno. Pa preč zmetala, kar mi je premajhno, pa kar upam in upam, da bom še zlezla v stara oblačilauser posted image .

Zoya, zdaj se mi šele user posted image , ko si povedala, koliko časa lahko traja tole cuzanje palčka. Res je, da me najbolj za zobeke skrbi, tako da sem vsaj s te strani pomirjena, ker si rekla, da so bili tvoji zobje v redu. Če si celo roko al pa več prstkov not tlači, me niti ne moti, naj raziskuje. Proti palčku se bomo pa šeuser posted image .

Kety, tudi Jure leze full naprej. Bolj ga dajem pokonci, bolj hoče naprej. user posted image  nimam, kaj je to in če je to ok. Še ko ga dam v položaj za hranjenje, se dviga, dokler ne dobi flaške.

LP,user posted image

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
6.12.2005 12:58:42   
Jessy
Petri, ob gledanju tvoje hiške sem ostala brez besed! Vse je popolno!!!

Ne vem več, katera je prej jamrala, če nimamo nič po pultu!?!? Jaz imam!!! Mikrovalovko, pa toaster, pa nekaj začimb...pa še kakšni kozarci so...user posted image

Teya, lepo da se oglasiš, ko utegneš! Neja se tudi hoče dvigovat naprej, da bi bila v popolnem sedečem položaju, vendar to počne samo takrat, ko je na kolenih. Pustimo jo kakšno minutko (obvezno ima podprt hrbet), potem pa jo nagnemo nazaj. Sicer protestira, ampak tako je. Če ne gre drugače, se z njo sprehodimo naokrog in pozabi, kaj je prej hotela.

Modra pa zato ni dobra, ker je hladna barva in stanovanja naj bi bila v toplih barvah. Men je za te stvari vseeno, ker če mi je všeč neka barva, potem se tam tudi dobro počutim! user posted image

Zoya, zate pa user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
6.12.2005 13:02:37   
Kety
Drage moje, dober dan!!! Joj, ste pridne in ful zgovorne!! Odpiramo nove in nove debate,...noro!!

Petri, jest bi tudi rada videla tvojo hiško!!!!user posted image

Zdele šibam na občino delat osebno za Timona! Pa se pol še enkrat oglasim. Sem ful cajta porabila, da sem vas prebrala, zdej morm pa it!!

Aja, pri nas smo začel jest na obe joški!user posted image user posted image

LP Kety

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
6.12.2005 13:18:48   
Jessy
Kety, tudi pri nas smo na obeh joškah začeli! Nekaj časa je na prvi, potem se začne pa kar zvijat, pa jokat, pa še poskuša zagrabit in ko povleče, spet joče...sem mislila, da ni več mleka notri, sam fajn špricne, ko stisnem....no, ko jo pa na drugo dam, se pa umiri in lepo papca naprej, do onemoglosti! Sploh je ne zastopim! user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
6.12.2005 13:24:15   
Jessy
Ups...v zgornjem sporočilu je pa tiskarski škrat imel prste vmes!user posted image  Sem avtomatsko napisala Zoya, prav je pa Zoja!!! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
6.12.2005 14:02:49   
nanka
Živio,
naša se pa še ne prevrača, ne s trebuha, ne s hrbta.

Petri, jaz bi tudi geslo.

Pri nas je pa celo stanovanje modro. Modra kuhinja, stoli, dnevna soba in hodnik. Spalnica je rumena, otroške sobe pa so barvaste, kopalnica pa je zelena. Nama je modra ful všeč, tako da imamo tudi oba avta modra.

Danes sem ji zmešala Hippovo kašico breskev z vodo in je pojedla dve žlici, pri tretji pa se je davila. Zvečer ji bom probala pa dati rižolino v flašo. Bom videla, če bo marala.

Naša pije Hippov instant čaj komarček. S sladkorjem se pa ne obremenjujem preveč, ker ima tako premalo kg. Še vedno jih ni 5. Ji bom tudi rižolino sladkala.

Naša tudi že že rada sedi v naročju in prav uživa, ko vidi vse okoli sebe. Glavo pa drži že čisto pokonci, ji sploh ne umahne nazaj.

Danes popldne grem pa na roditeljski sestanek, jutri pa še na drugega.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
6.12.2005 14:09:50   
Teya
tnx! user posted image
kdaj pa lahko začnejo "sedet"...saj jaz ga "lahko" držim, samo naslonjen "ne sme" bit....pa rito tud dviguje kadar ga poležem...... v glavnem cel vražiček! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
6.12.2005 14:46:02   
natasaxy
Da se še jaz malo oglasim. Danes zjutraj me ju zbudilo sms sporočilo in mi polepšalo dan. Kolegica je rodila fantka Davida, dolgega 51 cm in 2740g težkega. Bravo!

Drugače moj mali Gašperček je priden, veselo vsak dan odkrije kaj novega, najbolj mi je smešen, ko sedi v gugalnem stolčku in pred seboj vidi igrače, potem se pa tako jezi nad njimi je prav srčkan. Tudi nama se uspe prevaliti iz trebuha na hrbet, obratno pa še ne, sva še premalo močna. Midva se kopava 2x tedensko v banjici, drugače pa ga vsak večer umijem z malo vode in vatko. Namažem ga z Nivea mlekom po telesu, po obrazu pa z oljem ali pa tudi dnevno kremo. Tole vreme nam te dni res ni kaj nič naklonjeno, rada bi šla že kaj ven, pa je zunaj tako pusto.

Miklavž je tudi že naju obdaroval. Sva dobila lepo flis jopčko, da naju ne bo zeblo. Kje boste kaj za novo leto. Mi bomo pravznovali verjetno pri mojih starših doma. Drugam se bomo težko odpravile k zunaj bo preveč ropotalo od teh petard.

Vidim da vse govorite o svojih stanovanjih in slikcah, jaz se zaenkrat s tem še ne morem pohvalit, bi pa rada dobila kakšno idejo, zato bi vas Petra, Zoya in Tia tudi jaz prosila za geslo.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
6.12.2005 14:58:10   
Tiamo
Hy, Teya lepo da se oglasiš user posted image  demi je tudi zelo rada v sedečem položaju, se me prime za kazalce in se povleče gor. Potem jo jaz primem pod pazdugo, da ji oprem hrbet in tako par minut gleda naokoli.  Nanka, a ti boš začela že dodajat??? Sem napisala par odročnikov na eni od prejšnih strani, a ni priporočljivo zvečer samo mleko??? Ampak ti boš že vedela, saj si že 2 gor spravila, hehe. Jessy, kaj nisi nič na MSN?

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
6.12.2005 15:09:27   
Jessy
he..he..Tia...se pozabim vpisat!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
6.12.2005 17:29:07   
tina104
Teya, naš se tudi ful dviguje. Malo mu pustim, pa veliko ga nosim tako od spredaj, da gleda stran od mene, z eno roko ga primem pod ritko, z drugo pa čez prsni koš - tako se ne more tako zelo naprej zaganjat

Glede pospravljenega stanovanja - jaz imam tudi rada red in med nosečnostjo se je res vse svetilo - sem imela preveč časa, zdaj je tudi kar pospravljeno, ni pa več vsak kot tako lepo očiščen kot prej, ko bo pa Aljaž večji, pa tako ne morem pričakovat, da bo ful pospravljeno. Tak da sploh vaju, miševi in violinski, čisto razumem, če ni pospravljeno.user posted image  
Na pultu v kuhinji pa imam rada prazno, no gor imam samo 2 mešalnika, vse ostalo je v predalih.

Zoya in petri, jaz bi tudi imela geslo.

Jaz našega kopam 1x na teden ponavadi, vsak dan ga umijem, po tem pa gubice namažem z oljem (zaenkrat imam še olivno, ko ga zmanjka, pa mislim, da bom kupila kako drugo otroško olje), nič drugega mu ne mažem, razen obraz včasih, ko ima suho kožo - z niveino kremico.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
6.12.2005 18:13:58   
zoya24
Natasa in Tina sem vam poslala geslo.

Naš se tudi ful dviguje, če ga samo dam v ležeči položaj se že hoče dvignit. Posledično se mi zdi, da tudi več poliva, ker se preveč napenja. Če ga nosim, ga  ponavadi vedno tako kot je napisala Tina - da gleda naprej. Ni kaj, naši user posted image rastejo. Še kakšna dva meseca pa bodo že sedeli.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
6.12.2005 19:28:35   
tajica
Ojla punce!!

Se oglašam da vam povem, da sem še živa!

Pogreb je za nami!! Je blo žalostno!!!

Prebrala bom vse jutri, tako da ne bom na nič odgovarjala!!

Povem vam pa še to da je Žakec mal zbolel!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Ma mal vročine, ravno toliko, da ga morm met skos v naročju in ga crkljat!!! Tak revček je , da še jest zraven jokam!!!user posted image user posted image user posted image Upam, da ne bo hudega!!!

Se tipkamo jutri!!!Aja pa ostale punce od katerih nimam gesel - še meni prosim!!!

Lp, tajica

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
6.12.2005 23:27:52   
Jessy
Da se vam še zadnjič danes javim, ker samo še posteljo vidim!

Sem bila pridna in sem zdaj več kot eno uro peglala plenice in majice. Se je kar nabralo, ker že lep čas nisem! Zdaj bom pol lažje živela, ker vem, da sem jih spravila v red. Pa pred spanjem me čaka še en stroj črnih, ki so ravno v sušilcu, pa bodo vsak čas suhe.

Danes smo se potepali. Smo šli k noni po Miklavža in je ful velik prinesel. Je Neja dobila svojo prvo punčko (bolj majhna in mehka), ki je v prozornem nahrbtniku (bo prišel prav za igrače, ko bomo kam šli, ko bo že večja, pa en ful lep rozast puloverček s črtami in roza hlače z naramnicami, ki imajo take corti našitke gor, pa še štumfki za zraven. Pol pa še vatke, pa palčke za ušesa, pa smoki, pa čokoladke, mandarine, čokolade Miklavže, suho sadje, Parkelj iz testa, pa še kaj sem najbrž pozabila. user posted image user posted image user posted image

Sem pa prej taščo nagovorila, da mi bo sešila oblekice, kot jih ima Božiček, da bom Nejo vanje oblekla, potem pa poslikala in naredila novoletne voščilnice s to sliko. Po moje bodo ful veseli!

Zdaj pa lahko grem spat!

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
7.12.2005 5:15:25   
Jessy
Dobro jutro!

Ne morem več poslušat naše ta male, ker je obupna to noč, pa sem prišla sem pogledat, če se kaj dogaja, pa vidim, da ni nobenga nikjer! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
7.12.2005 9:10:01   
Tiamo
Jutro, mi smo danes spali samo do 6:30, potem je bilo pa samo veselje in smeh, do 9:00, zdaj spet spi. Sem pa že bila pridna, sem vse pospravila, posesala in pomila potleh. Tajica, želim da Žak čim prej ozdravi in tebi, da čim prej pozabiž na bolečino ob izgubi. Jessy, kaj pa se je dogajalo? Lp Tia74

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
7.12.2005 9:20:19   
nanka
Dobro jutro.
vav Jessy si pa zgodnja, jaz še nisem vstala tako zgodaj ( prej sem za v službo).

Tia, a maš masažno tuš kabino? Noro, jaz bi jo tudi imela.user posted image

Petri, krasno stanovanje, obe imata po mojem okusu. (modra) user posted image

Mi živimo pa v hiši pri njegovih starših in imamo srednje nadstropje in mansardo, ki jo je tudi dragi sam naredil. Sicer je trajalo malo dlje, ampak je pa narejeno.

Zoya, še tvoje geslo bom prosila.
No zdaj grem pa rit previt, ker je Zoja user posted image

Miševi, še tvoje geslo bi prosila.

< Sporočilo je popravil nanka -- 7.12.2005 9:23:55 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
7.12.2005 10:08:13   
Jessy
Take noči pa še ne! user posted image  Spat sem jo dala ob 21h (jedla je ob 20.30). Do polnoči, ko sem šla spat, se je vsake toliko jokala v spanju, ampak je spala. Ob polnoči sem jo mogla nahrant, ker se je zbudila, tokrat sama. Sem bila že prav srečna, ker sem vedela, da bo do 6h mir. No, pa ni bilo ravno tako. Ob 3h se je zbudila in je nisem mogla z dudo zadovoljiti in jo je bilo treba nahrant. Pol pa ob 4.30 spet neko jamranje in govorjenje v posteljici. Sem si rekla, da zdaj je pa ne bom hranila, saj sem jo pred uro in pol. Sem ji vsake toliko dala dudo, ampak ona je bila tako budna, kot je zdaj, ko se na veliko igra. To govorjenje je trajalo vse do 6h. Vmes sem bila tudi tu, pol sem šla pa nazaj v posteljo in spala naprej, seveda, ko je Neja odnehala. Pol se je zbudila ob 8h, ko sem jo nahranila. Običajno tako uro vstaneva, sam glede na to, da sem bila skor 2 uri budna ponoči, sem jo dala nazaj v zibelko, malo sem dvignila roleto, da ni bila popolna tema in smo spali naprej. Vstali sva zdaj, par minut pred deseto. Ker je imela malo svetlobe v sobi, ni jokala, ko se je zbudila, ampak se je zamotila s sličicami na oblogi zibelke.
Skrbi me pa to, ker danes ponoči pa ni bilo lune, da bi imela razlog za tako noč! Jaz močno upam, da se ne uresniči tisto o tem, da otroci vsak mesec spremenijo način spanja. Kolkr jaz vem, naj bi zmerom dlje spali ponoči, ne pa vedno manj! user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
7.12.2005 10:41:21   
violinski
Jutrček!

Jessy, če bi vedela, da boš na liniji takrat zjutraj, bi te malo obiskala - tudi jaz sem bila budna, pravzaprav samo napol. Naša noč je bila namreč vsaj toliko čudna, kot vaša: Aljoša je zadnjič jedel ob 21:30, za prvo hranjenje se je pa zbudil že ob 2:30, ponavadi se vsaj eno uro kasneje. Naslednjič se je zbudil ob 5:30, prepričana sem bila, da še ne more biti lačen, zato sem ga hotela potolažiti z dudo, pa sem se fino uštela. Tako se je razpenil, da je zbudil Lano in je prišla h nama v posteljo spat še tiste zadnje pol ure. Aljoša je jedel in potem brez se premaknit spal do 9:30.

Potem sva pa res vstala, se oba zrihtala, se je ful zabaval, ko me je gledal, kako zajtrkujem - komaj čakam, da bova jedla skupaj, ker mu je neverjetno všeč, potem je malo pobrcal po igračah, zdej pa spet spi. Če bo po sreči, bo kakšno urico odspal, pol pa greva malo telovadit na tla.

Grem, imam še nekaj dela. Včeraj sva z možekom pospravila en del stanovanja, kolikor je mogoče, ker Lane ni bilo doma, je bila pri babici. Samo v tem primeru lahko kaj narediva user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
7.12.2005 11:40:47   
Tiamo
Kaj se pa dogaja, ura je že 11:30 pa se niste še nič razpisale...user posted image  Demi je user posted image  in user posted image  Jessy, veš, da sem prva dva meseca dobesedno bedela in sem prebrala vse o spanju dojenčka. No nikjer nisem zasledila, da bi se ritem spanja porušil, poruši se lahko če je otrok bolan ali če doživi kakšno neprijetno izkušnjo. Mogoče je bilo pa za Nejo včeraj obisk pri noni, preveč naporen in je bila znervirana. user posted image  Ti povem, da bo pa danes prespala cel dan pa še noč user posted image  Jaz čakam mizarja, tako ,da me verjetno ne bo nič za user posted image , upam samo to, da bo moj dragi zvečer, vse nazaj priklopil, tako da bom jutri imela net user posted image . Grem nekaj user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
7.12.2005 11:43:39   
Kety
Dober dan!

Jaz sem dons tudi neprespana, ampak je mali spal tako kot včasih! Zdej smo že dav dni na straih tirih. Je okrog 21ih, potem ob 3eh in ob 7ih. Super. Včeraj sem se bala, da ne bo spal, ker je pri tašči zaspal od 19:30 do 21ih. Sem si rekla, evo spet ena neprespana noč, pa je kar šlo.

Jessy, upam, da je to pri Neji le prehodno obdobje. Včasih jih izgleda kaj matra.

Sem pa dons spet tehtala malega pred in po obroku. Pojedel je 120g. Zdej pa ne vem ali je to dovolj. To je bil njegov tretji obrok danes(prvi ob 3eh, drugi ob 7ih, tretji pa ob 10:30, ker prej ni hotel). Zdej pa spi. Ga po četrtem obroku še enkrat stehtala pa bom vidla, če bo kej več pojedel.

Petri in Tia, sem pogledala vajine slikice...Petri, ful maste dobro hišo, Tia, pri vas bo pa tudi ziher ful dobr (sklepam po kuhinji), o boste končali.
Jaz imam tudi ful rada, da je vse popredalčkano, ampak ne maram pa  sterilnega okolja. Itak pa imamo 3/4 hiše v grobi zidarski obdelavi, tako da imam vse stvari na razstavi. Nimam niti garderobnih omar, ker veža še ni izdelana. Sej sem vam povedala, da se stiskamo v dveh prostorih, ki skupaj merijo kakih 40m2. Ampak Tia,...masažni tuš!!!!! Hudo,....to ti je luštno po napornem dnevu.user posted image user posted image user posted image

Glede prevračanja....naš se je pri zdravnici obrnil iz trebuha na hrbet, doma pa je to ponovil kakih 2x, več pa ne. Kravice pa lepo pase. Zdej so mu postale zanimive nogice in ko jih zagleda v zraku (ko ga previjam), jih gleda kot tele v nova vrata! Čist mu je čudno!!

No, zdej pa šibam kej narest!

Se še tipkamo!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......