|
RE: Avgustovke, kje ste 6.12.2005 11:28:17
|
|
|
|
violinski
|
Dobro jutro! Sem pozna, kaj? Sva tako lepo spančkala, da sem šele sedaj za računalnikom. Aljoša pa zraven mene v ležalniku nagovarja igračke, da bi se igrale z njim. Včeraj sem mu prvič dvignila naklon ležalnika - samo za igro -in je čisto navdušen. Sem ga sicer morala zvezati, da ne leze dol, pa še malo podpreti v koraku, ker je stvar za privezovanje med nogami precej nizko. Ponoči je bil lačen že ob 3:30, zjutraj pa ob 8h. Sem ga tudi jaz nahranila kar v moji postelji, potem sem ga pa dala nazaj v njegovo in je spal do 10:30. Priden, ne? Demi za kotaljenje, res je faca, ful napreduje. Aljoša se še vedno s hrbta prevali samo do boka, s kravic se je pa tudi že parkrat prevrnil na hrbet, ampak mu je po novem v kravicah tako fajn, da bi najraje kar tako ostal. Potem pa gleda okrog in se smeje. Ko se obrne tako, da me vidi, se začne režat na vsa usta. V našem stanovanju so vse stene bele iz enega zelo zapletenega razloga: ko sem stanovanje kupila, namreč, je bilo od vrha do tal porisano z oljnimi barvami tako nekako, kot so porisani pohodi, ki jih raznorazni 'vandali' šprejajo in pišejo svoje slogane. Takrat sem se odločila za belo (izgleda vsaj malo večje) in potem sva z dragim cele prvomajske praznike brusila risbe dol s sten. In s stropa, pravzaprav tudi. Edino preden se je rodila Lana sem v njeno sobo narisala dva nežno lila trikotnika, ki optično razširita sobo - soba je ozka in dolga, tako pa zgleda malo širša, pa dva nežno modra oblačka, ki sta sedaj nad posteljico in nad previjalno mizo. Februarja dobim zanju novo otroško sobo, ki bo v belem jesenu v kombinaciji s sivomodrimi in nežno vijoličnimi ploskvami. Barve so povzete po "Heffalumpu" (slovonu) iz Medvedka Puja. Ostale sobe so večinoma v bukev-temno modri kombinaciji, kuhinja je Viola od Svee (ni viola barve, ampak je Viola model), dnevna je Primavera od Parona, spalnica je Harmonija od Alplesa (pravzaprav samo garderobna omara, nanjo sem pa zelo zelo zelo zelo ponosna, ker je velika; nič zato, če so v njej samo stvari, ki so mi že premajhne). Imam torej same take, no, najbolj poceni in večne izvedbe dokaj kvalitetnega slovenskega pohištva. Knjižna stalaža je Diva od Alplesa, predsoba je od Sore Medvode, v kopalnici so pa samo keramični elementi novi, tri omarice so predelane iz starih Gorenjevih omaric od moje sestre, bom pa kmalu dobila enga mizarja v hišo, ki mi bo izrisal kaj lepšega, novejšega in bolj praktičnega. Aha, Aljoša tarna, da je ali zaspan ali lačen, naj se odločim, kaj bom naredila . Pišem še kaj potem.
|
|
|