|
RE: Avgustovke, kje ste 29.7.2006 22:21:28
|
|
|
|
violinski
|
Dober večer! Mi smo odpraznovali. 14 se nas je stlačilo v naše majhno stanovanje in imeli smo se super. Nič nisem komplicirala, praktično so vsi prišli k nam direkt s kosila, zato je narezek bil bolj za okus, kot za lakoto, mesnin se je pojedlo manj, bolj so šli siri. Jaz sem namreč znana po tem, da znam naredit komplet narezek brez enega samega kosa salame ali pršuta (slednjega sicer obožujem, da ne bo nesporazumov), vendar ker je komplet naša familja nora na sire, ni noben problem zadovoljiti njihov okus, če predtem zaviješ v Leclerca in v njihovem hladilniku s siri nabaviš take najbolj nenavadne. Potem seveda torta (Aljoša je z veseljem zaril svoje prstke v lepo belo smetano), svečke ni pihal, ker je bil jezen na nas. Zdelo se mu je grozno, da se je še pred par sekundami igral z igračkami, kar naenkrat pa smo ga posadili na njegov stol za mizo. Nazadnje smo postregli z našo odlično espresso kavo (na katero ste vljudno vabljene, ko pridete mimo) ali z ledeno kavo, tistim, ki jim je to bolj ustrezalo. Aja, vse te detajle sem napisala, ker je natasaxy rekla, da zbira ideje . Ves ta čas pa smo se le s težavo pogovarjali zaradi hrupa in ropota, ki so ga ustvarjali moji in sestrini otroci. Pri tem je znova in znova izstopal Aljošev glasni in konstantni 'am-am', ker je bila hrana na mizi, se je pač spodobilo, da smo mu jo ves čas podajali. Vsaj tako on misli. Prejel je veliko igrač, večinoma pač didaktične (razvrščevalci oblik, lesene kocke, ...), vse pa predvsem take, da se bosta lahko z Lano igrala skupaj, oz. da so še vedno lahko zanimive tudi njej. Nekaj oblačil, seveda, na najino prošnjo, za jesenski odhod v vrtec. Nekaj stvari je dobila tudi Lana, vendar pri nas tako ali tako velja pravilo: to je igrača, ki sta jo vidva dobila za Aljošev (ali Lanin, če je ona na vrsti) rojstni dan. Igrače so od obeh. K sreči s tem pravilom že žanjemo sadove, Lana ni ljubosumna na igrače, za katere se ve, da jih je dobil Aljoša in če jo spomnimo (če je pač zatopljena v igro) zelo rada deli tudi svoje igrače z njim. No, včasih ima še napade ljubosumja, ampak to so večinoma osamljeni primeri. Aja, midva sva jima kupila lesene stopničke, po katerih lahko splezata do umivalnika, da si sama umijeta roke. Seveda, zaenkrat to zmore šele Lana, zanj bo prišlo v poštev šele kasneje. Čeprav smo se imeli strašno lepo, sta nama pred tem, med 13h in 14h uro požrla toliko živcev, kot verjetno v vsem zadnjem letu ne. Sva ju namreč dala spat za njuno opoldansko spanje in sta bila oba tako živahna, da sta se od razgrajanja, vsak v svoji postelji, že popolnoma histerično in utrujeno režala ko pečeni sipi. Vseeno se nisva pustila in sva ju vztrajno izmenično prepričevala, da morata spati, ampak je zaleglo šele čez eno uro in samo za tričetrt ure. Potem nisva več vztrajala. Očitno so bili živčki na delu. Otroci pač take posebne dneve in dogodke zelo močno čutijo in doživljajo. Zdejle pa razmišljam, kaj bomo jutri. Tudi moja sestra to noč odrine na morje in je ne bo nazaj 14 dni, najraje bi se odpravila v kakšno Kranjsko goro, ampak ker vem, kakšen promet bo jutri v Sloveniji, se mi zdi, da bomo kar doma čičali pod klimo. Hej, morda bomo pa odkidali stanovanje! Je že kar potrebno enega poštenega pucanja. Ampak ni nobene posebne volje za to Tiste, ki se odpravljate na pot, vam želim hitro in kratko potovanje ter izjemne počitnice, tistim, ki ste dopuste zaključile ali ste celo že v službi želim lepo družinsko nedeljo, Jessy, vi boste praznovali, imejte se fantastično. Vas jutri še kaj preberem!
|
|
|