ronja
|
V ZDA v javnih šolah (ne vem če povsod, a marsikje je tako) imajo na vsakem koraku in tudi v učbenikih reklame za nezdrave prehranske izdelke. In to kombinirano z avtomati na hodnikih, kjer se ti izdelki tudi prodajajo. Mislim, da še kako vpliva na to kaj si otroci izberejo. To gotovo. Tudi se mi zdi, da avtomat z nezdravo hrano ne spada v šolo, tudi na faksu bi rajši videla, če bi imeli avtomate z jogurti in sadjem. Je pa tisto lažje (ni treba tako pogosto menjat, ker se ne pokvari, ni treba preverjat, itd...) V učbenikih sem tudi sama proti - ker tam naj bi bila učna snov, učbenik je nekaj, čemur otroci verjamejo, koledar, ki ga dobijo v vrtcu pa se mi zdi precej odvisen od interpretacije staršev. Sama nisem opazila salame gor, dokler nisem prebrala te teme - in tudi malidve je nista. Na reklame ne moremo vplivati, na svoje otroke pa lahko. Podpis. Sem ravno gledala en link "Changing the worl, one preescoler at the time" mogoče pa postrgajo plesen in začinijo pražena jajčka z njo - poli pa stran vržejo Mateyka, ti se kar hecaj, pri nas v šoli so to RES delali! In nas vse zastrupili, 70% otrok je naslednij dan manjkalo, ostali smo bili pa čisto zeleni v šoli, bruhali, driskali, vse! No, po tem incidentu je moja mati popustila, da mogoče pa šolsko kosilo le ni tako zdravo, kot me prepričuje . Sem jim še zdaj hvaležna za to Aviončke in ostale izdelke pa bomo tudi z kakim drugim papirjem delali, ni mi dovolj dober razlog, da imam vsepovsod reklame LUlu, you're missing the point. Fora je v tem, kako gledaš na reklame. Zame je to papir, zate posiljevanje in trganje tvojega denarja. Meni je jasno, da od tega živi ogromno ljudi, tudi v Sloveniji in vem, da so tudi v Cicibanu reklame, tudi za nezdrave izdelke.